Anasayfa
19 Şubat 2022, 18:42
missa07
Abone

Tövbe edip tekrar aynı günahı işlersem ne olur?

Tövbe edip tekrar aynı günahı işlersem ne olur?

Kayıtsız Üye
Tövbe edip tekrar aynı günahı işlersem ne olur? Dinimizde Tövbe edip tekrar aynı günahı işlersem Bilgi verir misiniz ?


arifselim
Tövbe kapıları her zaman açıktır. Kul yeter ki tövbesinde samimi olsun. Ne kadar çok günahı olursa olsun ve kaç defa tövbesini bozmuş olursa olsun, kul yine de tövbe etmeye devam etmelidir. Hayat bir mücadeledir ve kazanana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu konuda sevgili peygamberimiz aleyhisselam şu müjdeleri veriyor:

"Nefsim kudret elinde olan Zât’a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah işlemeseniz, Allah sizi toptan helâk eder; sonra günah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi." Müslim, Tevbe 9.

"Allah Teâlâ (buyurdu ki): Ey Âdemoğlu! Sen bana dua ettiğin ve benden af umduğun sürece, işlediğin günahlar ne kadar çok olursa olsun, onların büyüklüğüne bakmadan seni bağışlarım. Ey Âdemoğlu! Günahların gökleri dolduracak kadar olsa, sen Benden bağışlanmanı dilersen, günahlarını affederim. Ey Âdemoğlu! Sen yeryüzünü dolduracak kadar günahla huzuruma gelsen, fakat Bana hiçbir şeyi ortak koşmamış, şirke bulaşmamış olsan, Ben de seni yeryüzü dolusu mağfiretle karşılarım." Tirmizî, Daavât 98.

Okudunuz mu?  Helal lokma ile ilgili şiirler

Cevap: Tövbe edip tekrar aynı günahı işlersem ne olur?

mum
tövbe ettikten sonra aynı günahı işlemek, yine tevbe etmeyi gerektirir çünkü biz insanlar hep hata işlemeye müsaidiz ve rahmet ve mağfiret kapısı hep açıktır.


Cevap: Tövbe edip tekrar aynı günahı işlersem ne olur?

Kayıtsız Üye
Esselamu Aleykum verahmetullahi ve berekatuhu. Kardesim simdi tekrar ayni günahi islersen yani diyelim hep tövbe ediyorsun ve o zaman yine isliyorsun o günahi. O zaman yine den Tövbe etmen gerekiyor! Cünkü Allah (c.c) Tövbeyi Farz kilmistir ve Allah (c.c) Rahman ve Rahim oldugu için hep Tövbeyi kabul eder.


arifselim
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi ve berakatuhu kardeşim. Evet kul ne kadar günah işlerse yeniden tövbe etmesi gerekir. Allah tövbe kapılarını açık bırakmıştır.


Kayıtsız Üye
saolun soruyu soran ben deilim ama benim işimede yaradıı 😀

Okudunuz mu?  Arkadaşlık ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
tşk ederim arkadaşlar peki ben çok büyük bir günah işledim ve ergenlik çağına henüz girmedim. sonra bu günahın ardından tövbe ettim. sonra yine işledim bu günahı. hemde arkadaşlarım uyardı bile. sonra yine tevbe ettim. yine günahı işledim. bu böyle sürdü. bu sefer gerçekten tövbe ediceğim. ama Allah(c.c.) beni affedip cennetine koyar mı?? ACİL CEVAP LÜTFEN!!!!!!!


arifselim
Değerli kardeşim. Günahlar ne kadar büyük ve ne kadar çok olursa olsun tövbe eden kulunu Allah bağışlar. Yeter ki kul samimi olsun ve içten tövbe etsin. Tövbe eden ise hiç günah işlememiş gibidir buyrulmuştur.


Kayıtsız Üye
ben o samimiyeti hissedemiyorum artik.Ve bunun için çok uzgunum.Ne yapacagimi da bilmiyorum.Ayrica hep nefsime uydugum için de çok uzgunum.Kendimi hiç bagislanamicakmisim gibi hissediyorum.Bana biri akil versin lütfen


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm ben tövbe ettim namaza başladım sonra şeytana yenik düştüm yine alkol aldım tekrar tövbe edip namaza başlamak istiyorum bunun için alkolün vücuttan çıkmasını beklemem mi gerekiyor yoksa hemen başlayabilirmiyim

Okudunuz mu?  Tırnağımın kenarında kalan çok az oje gusle manimi

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Kesinlikle alkolün çıkmasını beklemek diye bir şey yoktur. 40 gün boyunca etkisinin kalabildiği bildirilmiştir bu doğrudur ama namazını kılma bekle gibi bir şey asla yoktur. Hemen tekrar tövbe et ve ibadetlerine başla.


Yerel GD dk
Günah isleyip sonra tövbe edip sonra aynı günahı bilerek yapmak sonra yine tövbe etmek


Konuk
Ben bir çook büyük bir günah işledim ve tövbe ettim sonra bozdum tekrar tekrar yaptım ve hep tövbe ettim ama kendimi yönetemiyorum


Kayıtsız Üye
Tovbe edip tekrar günaha girmemek için uğraşıyorum ama bazen nefsim aman nasıl olsa tövbe ederim bisey olmaz diyor ve sonrasinda çok pisman oluyorum böyle düşünüp günah islesem yine de tövbe edilir mi? Tövbem kabul olur mu? Bi de tövbe edip tekrar tekrar ayni günahı isleyenlerin duası kabul olmaz diye duymustum doğru mu?


arifselim
Bu şekilde nefsin sana elbette şeytan ile birlikte bu düşünceleri telkin edecektir. Sana da düşen bununla mücadele etmektir. Tövbeni bozmuşsan bile yinede tövbe edebilirsin. Ancak tövbe ederken kesin kararlı olman gerekir.

Okudunuz mu?  Doğruları konuşmak gıybete girer mi

Kayıtsız Üye
Selam.aleykum .. zina yapmamaya tevbe ettim .. 6 ay sonra bir seferlik seytana uydum zina yaptim çok pismanim namazda kiliyordum .. simdi secdeye kapanacak yuzum yok .. ne yapmam lazim nasıl tevbe edecem kendi kendime etsem tevbe kabul.olurmu ..


arifselim
Aleykum selam. Tekrar işlemiş olsan da tekrar tövbe etmelisin. Yüzüm yok demen senin içindeki pişmanlığı gösteriyor. Bu pişmanlığını Allah’a tövbe ederek ve tekrar yapmamaya söz vererek gerçeğe dönüştürmelisin. Samimi bir şekilde tövbe edenlerin tövbesini Allah kabul eder.


Kayıtsız Üye
Hocam Allah razı olsun sizlerden


Kayıtsız Üye
iyi akşamlar size bir sorum olucak ben yaptıgım hatadan çok pişmanım ve tövbe etmek istiyorum ama korktugum bir şey var hatayı istemeden de olsa tekrarlamak sizce tövbe etmek için beklemelimiyim napıcagımı gercekten bilmieyorum ??😔


Kayıtsız Üye
Tamamda ya töbe ediyorsun tekrar günah işliyorsun günah işleyip ya ömrün yetmezse nasıl tövbe edeceksin onun için diyorum tövbe edip tekrar günah işlememek ömrümüz yetmeye bilir tövbe etmeye

Okudunuz mu?  İçki ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm
Seytan bana her gün fessvese veriyor ama ben hep ona uymamaya çalışıyorum. Bana hep severek yaptığım şeylere tövbe ettirmek istiyor. Bu sözler istemeyerek hep kafamda geçiyor hata yanlışlıkla azımdan bile çıkartıyorum. Ben ama yaptıklarımı seviyorum pişman değilim Rabbim yinede bu tövbeyi kabul eder mi?
———-
Selam aleykum ben bir çok kez tovbe etim ama yeni ayni günahı isledim sora çok pişman oluyorum tekrar tovbe ediyorum kabul olurmu sizce lutven cepaplayin


emre
Bir daha dönmemek üzere yapılan her tövbe kabul olur. Daha önce tövbeyi bozduysanız bile dönmemek üzere tekrar tövbe edin.


İnsan
Simdi yani. Bi gunah isledin tovbe eddin tekrar isledin ayni günahı tekra tobe eddin bu bole bole giderse ne olur ?

Simdi bir insan bir günah isliyor sonra tövbe ediyor sonra tekrar isliyor sonrs tektar tobe ediyor ayni seyler ama bu bole bole giderse ne olur

Allahla dalga geciyor gibi olmazmiyiz ed tovbe geri gunah isle

Okudunuz mu?  8 Yasındaki Kızım Odasında Yatmıyor Bizimle Yatıyor

Selamun aleyküm Sİmdi yani bir insan günah isledi tövbe eddi günah isledi tövbe eddi bu böle böle giderse ne olur


arifselim
Aleykum selam. Bu tekrar etme günde bin defa olsa bile yinede tekrar tekrar tövbe edilebilir ve edilmelidir de. Burdaki fark ve önemli olan nokta şudur, tövbe demek samimiyetle tövbe etmek demektir. Yani pişman olmadan sadece laf olsun diye edilen bir tövbe zaten tövbe değildir.


Kayıtsız Üye
Allah affedicidir,beni affetmeyecek deme sen tovbenin arkasında dur nefsine yenik dustugun olmuş olabilir çok şık olmuş olabilir ama artık noktayı koymalisin gercekten yapmıyorsan artık o hatayı Allah seni bağışlar,Cennetine koyar seni.


İslam
Tövbe edilen günahı tekrar işleme olmaması gereken bir durum ama günahı işlemek de normal bir durum biz insanı nefsimize ve şeytana aldanırız
Önemli olan yine Allahtan hemen af dilemektir.


Kayıtsız Üye
merhaba ben 36 yaşındayım. 31 yaşıma kadar günah işledim ve zina yaptım hemde sayısız. fakat bir rüya gördüm sonra tövbe ettim namaza başladım kuran okudum elimden geldiği kadar iyi bir Müslüman olmaya çalıştım, evlendim 4 yıl boyunca hiç zina yapmadım.karşıma biri çıktı nefsime yenik düştüm ve yine zina yaptım.önceden gerçekten de tövbe ettim Allah beni afetti gibi bir güzellik vardı içimde hep umutla namazımı kılıyordum ve Müslümanlık vazifelerimi yapıyordum. fakat bu en son yaptığım zinadan sonra kendimi samimiyetsiz buluyorum ve namaz kılarken aynı güzellik içimde yok. acaba bana mı öyle geliyor

Okudunuz mu?  Şerh ile Beraber Kuduriye ve Kadeh Duaları

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam kackere tovbe edip namaz kıldm yine zina yaptım ama bilerek yapmıyom çok pismanım


KKKKK
Selâmün aleyküm ben zina isledim ama çok pismanim o yüzdende Allahima tövbe ettim ama sanki beni nevsim beni kandiriyorgibiyim eğer o günahi tekrar islersem Allah korusun o zaman tekrar gene tövbe edebilirmiyim. çok korkuyorum günahimdan. o günahi tekrar yaparsam. Allah rizasi için bana bir fikir ver????


arifselim
Aleykum selam. Tövbe demek pişman olmak demektir. Hala o günahı işleme peşinde ve fikrinde olan birisi tövbe etmiş olmaz. Tövbende samimi olmalısın ve o günaha seni iten her türlü sebeplerden uzaklaşmalısın. Samimi olanı Allah çok iyi bilir.

Okudunuz mu?  Karacuha nedir?

Aras2727
Hocam merhaba büyük bir günah işledim hemde defalarca. Tövbe ettim nefsimle başbaşa kalınca yine işledim. Defalarca tövbe ettim ama nafile nefis beni yoldan çıkartıyor. Hocam ben liyakat günahı işledim çok pişmanım ama yaptım. Çaresi evlilik diyorlar evlenecek param yok zaten bir kısmet çıkmadı karşıma.namaza başlıyorum nefisle yalnız kalınca onuda bırakıyorum.kendime engel olamıyorum.evet insanız düşünebiliyoruz doğruyu ayırt edebiliyoruz ama göz göre göre bataklığa atıyorum kendimi bilerek. Bunla ilgili tavsiyeniz varmı cevablarsanız çok sevinirim teşekkürler.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Ben bir günah işledim ve tövbeyle beraber yeminler ettim ama bozdum ve bunları tekrar tekrar yaptım ALLAH’a sözler verdim ama bozdum ve sonkez pişman oldum tövbe ettim tövbem kabul olurmu. Lütfennn yardım edinnn! Ben çok korkuyorum! Beni kurtaran bu dertten


bbgbbg
Kardeşim yeminin kefareti var. Her bozduğun yeminin için ya 10 fakiri doyur yada 2 ay üst üste oruç tutar.Allah(azze ve celle) sana bir yol açacaktır.Tekrardan tövbe et ama yemin etme çünkü yemin etmek sorumluluk gerektirir.

Okudunuz mu?  Kızım ezan sesinden korkuyor ne yapmalıyım?

EmR37
Buraya işlediğiniz günahı açıkça yazmamaya özen gösterin. Aman teşhir günahına bulaşmayın. Bulaştıysanız da tövbe edin. Ben şakayollu ağzımdan kaçtı ama sonradan aklıma geldi önceden öyle bir şey yaptığım.


Kayıtsız Üye
Tovbenin kefaretini odedikten sonra o hareketi yapmaya devam edebilir miyiz . Mesela fal baktirmayacagim diye yemin ettim sonra tövbemi bozdum. 3 günde oruç tuttum. Bundan sonra fal baktirabilir miyim


mum
Bin defa yeminn edip bozsan yine fal bakamazsın çünkü lanetlik bir durum
iMan söz konusu

Fal hakkında iki hadis


Kayıtsız Üye
Esselamın aleyküm abilerim kardeşlerim ben aslında bir günah işledim ve tövbe ettim ama kur’an ı kerime el basarak ettim ama malesef nefshime uydum ve bozdum . Allah’a dua ettim yine tövbe aldım kabul olmuşmudur acaba !!! LÜTFEN ACİL CEVAP????????


mum
Selam verme şekliniz yanlış şöyle olmalı: Esselamu aleykum
————-
Tövbe geçerlidir ama yemin kefareti vermeniz gerekir. (180 tl fakirlere)


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben zamanında zina yaptım ve çok pişman oldum yalvar yakar ağladım tövbe ettim. sonra yine yaptım yine tövbe ettim yine yaptım yine tövbe ediyorum. artık rabbimin huzuruna çıkıp tövbe etmeye yüzüm kalmadı o kadar utanıyorum o kadar vicdan hesabı çekiyorum ki ne yapmam lazım bilmiyorum. bugün yine tövbe ettim. ama o kadar çok ağlayarak tövbe ettim ki bugün ki tövbe tövbem kabul olmayacakmış gibi. Rabbim beni kendi yolundan ayırmasın inşAllah

Okudunuz mu?  Birlik ve beraberlik neden önemlidir?

Bir_Kul
tövbende samimi olursan tabiki tövben kabul olur ve o günah örtünmüş olur


tövbe ettikten sonra aynı günahı işlemek, tövbe edip tekrar aynı günahı işlersem ne olur, zinaya tövbe edip tekrar yapmak

Bu kategoride yer alan Eşim porno izliyor ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe edip tekrar aynı günahı işlersem ne olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.