Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Namazda Abdest Bozulmuş Olmasına Rağmen Devam Etmek

Namazda Abdest Bozulmuş Olmasına Rağmen Devam Etmek

Kayıtsız Üye
Merhaba, sizlere namazda abdestin bozulmasıyla ilgili bir şey danışmak istiyorum : Ben geçen sene namaz kılarken ya çok yellenen ya da fazla vesvese yapan bir insandım. Daha sonra, abdest almadan önce kırk adım yürümeye ve abdestimin bozulduğuna dair bir şeyler hissetsem bile bir şey yapmamaya karar verdim çünkü çok kötü bir duruma gelmeye başlamıştım. Bazen belirgin bir şekilde abdestimin bozulduğunu hissettiğim oldu, yine de abdest almadım. Bugün akşam namazında neredeyse yellenebilirdim lakin olmadı ancak yatsıda oldu ve ben namaza devam ettim. Abdest almadan önce lavaboya giderim, kırk adımda yürürüm ancak iyi hissetmedim yaptığımdan ötürü çünkü farkında olunduğu halde namazı abdestsiz kılmaktan dolayı kafir olunduğunu öğrendim. Namazı tekrar mı kılmalıyım, dinden çıkmış mı oluyorum?

Okudunuz mu?  Sabah namazında edilen dua kabul olur mu?

Yorum: Namazda Abdest Bozulmuş Olmasına Rağmen Devam Etmek

Ebû Mansur
Abdestsiz namaz kılmanın hükmü:

"Namaz için abdestin farz olduğunu inkâr etmedikçe, ya da alay etmek ve eğlence olsun diye böyle bir davranışı yapmadığı sürece kişi dinden çıkmaz (Ebu’l-Muin en-Nesefî, Tabsıratu’l-Edille, 1, 38). Ancak abdesti inkâr yoksa da, bile bile abdestsiz namaz kılmak büyük günahtır. Dolayısıyla böyle bir hareketten dolayı tövbe istiğfar etmek gerekir. Bu şekilde kılınan bir namaz vakti çıkmamış ise iade edilmeli; vakti çıkmış ise kaza edilmesi gerekir."

Okudunuz mu?  Peygmber Hüküm Koyar Mı?

Yorum: Namazda Abdest Bozulmuş Olmasına Rağmen Devam Etmek

Kayıtsız Üye
Hocam ben yel konusunda özürlü hükmündeydim fakat son aralar olmuyordu bugün sabah namazında tekrar başladı iki kere abdest aldım ama nafile, vakitte çıkmak üzereydi dedim ki zaten özürlü sayılırım hem de namazımı kaçırmamak için kıldım. Doğru mu yaptım ?

Okudunuz mu?  Özel sektörde tanıdıkla işe girmek günah mıdır?

Yorum: Namazda Abdest Bozulmuş Olmasına Rağmen Devam Etmek

mum
Doğru yaptın. Özürlü bu konuda muaftır

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin eşlerine karşı davranışları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Abdest Bozulmuş Olmasına Rağmen Devam Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.