Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa1
Abone

Allah sevdiği kulunun duasını kabul eder mi ?

Allah sevdiği kulunun duasını kabul eder mi ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm,
Biri çok hasta diyelim ve neredeyse ölme noktasına gelmiş. Ve onu çok seven biri var onun için sürekli dua ediyor sağlığına kavuşması için, sürekli gözyaşı döküyor, Rabbine yalvarıyor. Bu kişi onsuz yaşayamayacak kadar çok seviyorsa veyahut o vefat ettikten sonra çok kötü durumlara düşecek olsa ve bu kul Allah’ın sevdiği biri ise, Rabbim o kuluna acıyıp o hasta olan kulunun canını almaz mı ? Onu yeniden sağlığına kavuşturur mu sırf o sevdiği kulu için ? Onun da kötü durumlara düşmemesi için.
Tabii ki Rabbim dilediğini yapar ama böyle bir durum mümkün mü ?


Yorum: Allah sevdiği kulunun duasını kabul eder mi ?

vel Fecr
sadece kişisel bakmayın olaya.

beni yaratan rabbim. ruhumuda yaratan rabbim. bedenime ruhumu giydirende rabbim rızkımı verende rabbim.
canımı alacak olanda rabbim. rabbim sevdiğim ölmesin , neden ? çünkü ben seviyorum.

bu kadar meseleyi yaradan yapıyor ve ona insan olarak biz sahipleniyoruz. kaldı ki dünya fani geçici. sen duanı hayırlısı olarak et inş.


Yorum: Allah sevdiği kulunun duasını kabul eder mi ?

Kayıtsız Üye
Elbette ama merak ettiğim bir konu onun için sorma gereği duydum. Cevabını da rica ediyorum net bir şekilde 🙂


Yorum: Allah sevdiği kulunun duasını kabul eder mi ?

kastamonu37
Hayır kabul etmez veya edebilir bunu Allah bilir ama ben ameliyat olacaktım burnumdan nefes alamıyorum diye doktor keyfi olarak şekli ile oynamış bunu Allah biliyordu ameliyattan önce ve ben çok dua ettim ama Allah bu ameliyata engel olmadı ve sonucu hüsran oldu şimdi yine çok dua ediyorum ama mucize lazım eski haline dönmesi için ve hayatım mahfoldu su zamandaki insanlara göre de gayet iyi bir müslüman olduğumu söyleyebilirim en azından merhametli biriyim. Günahlarım vardır tabiki. Her gece sabaha kadar ağlıyorum ve mucize bekliyorum düşünün Allah istese ameliyata mani olurdu istese mucize de verir ama olmuyor bende kendi kabıma çekildim hayattan koptum isyan da etmiyorum ama yaşama isteğim de kalmadı bazen sorguluyorum dualarımı duyan biri varmı diye bir yaratıcı var biliyorum ama mucizeler maalesef yok Allah insanlara yardım etmeyi uzun zaman önce bırakmış gibi duruyor dua ederek hangi felç ayağa kalkmış hangi hasta iyileşmiş biliyorum duaya ve Allah’a tamamen güvenerek inanarak bir yola adım attığınız zaman bile sonu acı bir hüsran olabiliyor.

Okudunuz mu?  Aklımızdan geçen kötü küfür ve alay konusu şeyler

Siz yinede dua edin hiçbirşey yapamamaktan iyidir elbet belki bir mucize olur ama tamamen kendinizi buna inandırıp Allah’ın yardımını görmeyince zamanla dua ederken kendi kendinize içinizi döktüğünüzü ve kendi kendinize vakit öldürdüğünüzü fayda gelmediğini düşünmeye başlarsanız Allah’ı ve hayatı sorgulamaya inancınızı yitirmeye kadar gidiyor bu konu. Birsuru hadisi şerif var gerçekten inanarak özellikle belli günlerde edilen dualar olduğu gibi kabul olur buyurmuş efendimiz. Ama hepsini deneyin yana yakıla dua edin değişen tek şey beyazlayan saçlarınız çöken yüzünüz ve daha kötü hale gelen rahatsızlığınız oluyor benim için böyle oldu Allah büyük belki size faydası olur ama olmazsa da sonucunda Allah’a küsmeyin


vel Fecr
< Elbette ama merak ettiğim bir konu onun için sorma gereği duydum. Cevabını da rica ediyorum net bir şekilde 🙂 >
sen dua edersin ALlah teala dilerse kabul eder dilerse etmez. bu kadar basit.


Kayıtsız Üye
kastamonu ne burunmuş ya her yorum da burnunu anlatıyorsun mucizeler yok şimdi de Allah yardımı bıraktı diyorsun. Allah Kur’an-da dua edin duanıza icabet edeyim, Ey Muhammed de ki! duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin diyecek Allah bizi duaya teşvik edecek kutsal kitabın da duayı emredecek sen de kalkıp Allah duaları kabul etmiyor kimseye yardım etmiyor diyeceksin. sen bu sözünle Kur’an ayetini reddediyorsun farkında mısın? şirkin içindesin tövbe et Allah biliyor ya dinden de çıktın sen. o zaman senin demen ile herkes bir şey dilesin sabah uyandığında da mucize gerçekleşsin. madem bu kadar kolay dünya niye var? direk Ahiret hayatını cenneti yaşardık. mucize olmadı Allah’ı sorgula 😀 Allah sana akıl fikir versin bu ara da burnunu da merak ediyorum sosyal medya hesabın varsa söyle de bir bakalım dediğin kadar kötü mü sen mi abartıyorsun?

Okudunuz mu?  30 deccal çıkmadan kıyamet kopmaz

Kayıtsız Üye
VAllah ne yalan söyleyeyim ben de burnunu çok merak ettim ve görmek isterim açıkcası. Veyahut ona benzer bir şekli google’dan alıp bize yollayabilir misin ?


kastamonu37
Sosyal medya hesabım var ama paylasmiyorum ben çoğu kişinin tanıdığı bir fenomenim önceden çok paylaşım yapardım 6 aydır bıraktım herşeyi evde çatı katına çekildim sürekli namaz kılıp dua ediyorum dinden çıktığımı sanmıyorum Allah bana herhangibir cevap vermediği için bunu sorguluyorum sonuçta Kur’an ve peygamber zamanında yaşamadım biseyleri araştırarak sorgulayarak ve Allah’ın yardımını hissederek inanmak istiyorum ama böyle bir yardım görmedim hatta ameliyat öncesi ben Allah’a dua ettim namaz kıldım ona sığındım öyle güç buldum bana düşmanım bile sığınsa ben kul halimle ona yardımcı olurum canım pahasına Allah da ona sığınana elbet yardımcı olur diye düşünüyorum. Ama böyle bir yardım bir mucize hiçbir şekilde ne kadar isterseniz de olmuyor bunu görüyorum her sabah uyandığımda.

Buradan resim atılabilse burnumun resmini koyardım. Şöyle izah edebilirim ama;

Normalde burnum gayet düzgün bir erkek burnu idi. Cristiano Ronaldo nun burnuna benziyordu ondan az daha büyük olabilir bide biraz daha belirgin hafif bir kemer vardı. Burun içinde küçükken darbe sonucu eğrilik oluşmuş. İlkokulda bir arkadaş çelme takmıştı yere düştüm ozaman oldu . Ameliyat hiç düşünmedim ama geçen kış çok fena hasta oldum ve nefes alamadım hiç olmam gerek sanırım dedim.

Birçok doktor araştırdım doçent olan bir doktora burnumun şekli değişmeyecek vs diye güvenerek ameliyat oldum.

Ameliyat sonucu komple estetik yapmış. Çok az olan kemeri almış burnumun sırtı yamuk şuan burnum üç parça gibi duruyor önden. Burun ucum yuvarlak ve yamuk duruyor sağ kanadı kesmiş burnumun sağ kanadı ve deliği küçücük gergin duruyor sol geniş duruyor burun ucu kalkık duruyor ortadan da kesmiş deriyi kaldırmış ortada da kesi izi çok belirgin bana delikten yapcaz kesmeden demişti. Sol ve sağ çökük burnum çok küçültülmüş nefes ve koku alamıyorum hiçbir şekilde o kadar güzel bir burnum vardı ki şuan heryeri sorun gulemiyorum bile burnum hiç hareket etmiyor ucu kemik gibi bişey yerleştirmiş hiç yukarı aşağı hareket etmiyor silemiyorum ayrıca burnumu kaldırmış çok fena burun kılları görünüyor dışardan ve üst dudağım ağzım açık duruyor ağzımı kapatamıyorum. Burnumun sağını kestiği için sağ yanak burun birleşim çizgisi ve sol çizgi eşit değil zaten diğer gittiğim doktorlar sana kamyon mu çarptı diyorlar 🙂 hiçbir doktor duzeltemiyor belki birkaç kusuru düzeltilebilir diyolar nefes ve koku hıc alamıyorum zaten ve burnuma elimi hiçbir şekilde süremiyorum bütün sinirler damarlar zarar görmüş burun derisinde belirgin kesi izleri var ağzım kapanmadigi için katı yiyecekleri yerken sorun yaşıyorum burnum hareket de etmiyor çözümü de yok tıbbi olarak çünkü birçok dokuya zarar vermiş kaburgamdan kıkırdak alarak ucunu biraz indirip sırtındaki yanlardaki çukurları doldurup bişeye benzetebiliriz belki ama hareket etmez ağzın yine kapanmayabilir diyolar burun derisindeki kesi izleri ve deri çıkardığı yerlerin de tedavisi mümkün değil . Deri çıkarma sebebi de ameliyat sırasında genişleyen deriyi doktorun fazla deri sanıp cikarmasiymis oysa hiç dokunmasa deri kendi şekline donermis zamanla ama çıkardığı için deri çekildikçe burnun aslında eşit olan düzgün olan heryeri bir anda yamulmuş önden domuz burnu gibi duruyor ve tek deliği neredeyse tamamen kapalı tek deliği ise normal bunları yapan doktor birde utanmadan kendini savunuyor herkes eleştirir bu sektörde iyi işleri diyor elimden zor aldılar adamı bana burnunun şekli değişmeyecek demişti top sakallı adi şeytan Allah bu ameliyata engel çıkarabilirdi veya bu ameliyat sonrası da bir mucize olabilirdi diye düşünerek sürekli Allah’tan bekliyorum bunları hakedecek kötü biri de değilim.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz (sav) evlilik ve cinsel ilişki konusundaki görüşleri nedir ?

Sünnet Kur’an ve adet olan herturlu yolu da denedim canı gönülden Bursa’ya gittim bütün oradaki geçmiş zatların mezarlarında onlara dua ederek benim için Allah’ın onları vesile kılmasını istedim İstanbul’da da bütün zatları gezdim Hz Yuşa nin mezarına yürüdüm 30-40km yol gittim. En son köyüm kaldı benim için köyümde de yıllardır anlatılan türbe hikayeleri var çok yakın akrabalarimin da anlattığı onlara gidicem dua istemeye Kur’an da onlar ölmezler diridirler der. Bunun dışında yaşayan birkaç alimden de dua istedim elimden geldiğince sadaka ve yardım da yapıyorum sürekli dua ediyorum ama sonuçta değişen hiçbir şey olmuyor yine bir umut devam ediyorum size ne burunmus gibi gelebilir ama Allah düşmanımın başına bile vermesin insan nereye baksa ilk yüzünü görür ve en hareketli yer yuzunuzdur mimikler vs . Bilmeden yargılamayın ve elin kolun tutuyor demeyin çünkü baş ağrısı bile onu çeken için dünyanın en büyük rahatsızlığıdır bunun büyüğü küçüğü yok insan huzursuz ve mutsuz ise buna sebep olan herşey onun için en büyüğüdür. Ben evlenecektim bide bu yaz neler yaşadım psikolojim hala bozuk ayrıldık vs kimse bilemez.

Okudunuz mu?  Babamı sevmiyorum bu günahmıdır

Kayıtsız Üye
Allah yardımcın olsun kardeşim gerçekten zormuş Allah sana bunları yaşatan doktordan da hakkını alsın inşAllah. sen duanda ısrarcı ol gece yatıp sabah kalktığın da burnum düzelecek diye mucize bekleme. müslüman ülkeler de savaş var her yıl binlercesi şehit ediliyor kafirler tarafından. Allah mucize vermek istese zannediyorum ki ilk onlara verirdi sınav dünyasındayız ne yazık ki çoğumuz yaşamak istediğimiz hayatı yaşayamıyoruz malesef. sen elinden geldiğince doktor doktor gez illa dualarının karşılığını verecek bir doktor çıkar karşına. farklı şehirlere de git doktorları araştır. dava açmışsın zaten o zalim doktora davanı muhakkak kazanırsın eğer yüklü miktar da tazminat alırsan yurt dışında ki doktorları da araştır şansını orada da dene Allah elbet bir kapı açacaktır. ama Allah’ın yardımını küçümseyip yok sayma sonra edeceği yardımı da geri alır.

Okudunuz mu?  Dua ederken ısrar etmek... ısrarlı bir şekilde dua edip sonucunu Allaha havale etmemiz gerekir

vel Fecr
< Sosyal medya hesabım var ama paylasmiyorum ben çoğu kişinin tanıdığı bir fenomenim önceden çok paylaşım yapardım 6 aydır bıraktım herşeyi evde çatı katına çekildim sürekli namaz kılıp dua ediyorum dinden çıktığımı sanmıyorum Allah bana herhangibir cevap vermediği için bunu sorguluyorum sonuçta Kur’an ve peygamber zamanında yaşamadım biseyleri araştırarak sorgulayarak ve Allah’ın yardımını hissederek inanmak istiyorum ama böyle bir yardım görmedim hatta ameliyat öncesi ben Allah’a dua ettim namaz kıldım ona sığındım öyle güç buldum bana düşmanım bile sığınsa ben kul halimle ona yardımcı olurum canım pahasına Allah da ona sığınana elbet yardımcı olur diye düşünüyorum. Ama böyle bir yardım bir mucize hiçbir şekilde ne kadar isterseniz de olmuyor bunu görüyorum her sabah uyandığımda. >
1-Bak Allah tealanın mucizelerini nebilere vermiştir, senin ne haddine böyle bir şey beklemek, bu Allah tealaya zor değil, seni bir damla sudan yaratan ve bu bedene ruh veren rabbine hiçbirşey değil. haddi aşma daha fazla.
2- şüphe duyduğun Allah tealaya ibadet etmekte ayrı bir vaka. belliki imanın boğazından aşağı kalbe inmekte zorluk çekiyorsun. Allah teala bu kişiler için azap vardır diyor. hiçmi kuran okumuyorsun. kendini nebiler gibi görüp Allah benle konuşmadı diyecek kadar ileri gidiyorsun.
3- Allahı hissetmek istiyorsan onu tanıman gerek, isim ve sıfatlarını hayatına sokman gerek. Allah rezzaktır, latiftir, zuntikamdır, hadidir, ehaddır, tevvabtır, kerimdir, celildir, ezel, ebed, ahir ve evvelindir. bu isim ve sıfatları hayatının hangi kısmına soktun acaba ? bunları bilsen bile hayatında çok şey değişirdi.

ne burnun varmış arkadaş. burnun kadar filistinle şehit olanları, taciz edilen kadın ve çocukları düşündün mü ? derdin onlar kadar büyük mü ? hiçmi utanmıyorsun burnunu onlardan çok düşündüğün için. hapislerde bacılarımız fetva bekledi karınlarında gavur tohumu yaşatıp doğurmamak için. şimdi gelmiş utanmadan burnumda burnum diyorsun. um mektumuda mı hiç okumadın. bu ama sahabe üstünde zırhı elinde sancakla islam ordusuna katılmaya gidiyor yolda bunu görüyorlarda, cihad sana farz değil dönebilirsin dediklerinde, " en azından bende orda sancak tutarda, islam ordusunu kalabalık gösteririm " diyerek niyetini ortaya koyuyor. bunu da mı örnek alamadın hayatına.

Okudunuz mu?  Eşim bana iftira atıyor

Sana Allahtan kork diyeceğim ama, şüphelediğin birinden bunu senden istemem hayli zor.
Tevvab olan Allah teala Allah teala bizi hafız ismiyle muhafaza buyursun inş.


7velh0
Kastamonu öncelikle geçmiş olsun.Allah istediğini sabır ile , istediğini şükür ile imtihan eder . Sen sabret kardeş.Bu dünyanın öbür tarafıda var :).


kastamonu37
Vel Fecr sen İslam dinini yanlış anlamışsın bence yazdıklarını okuyunca insan dinden imandan soğuyor sen resmen çifte standart getiriyorsun yani bir insan peygamber değilse hiçbir şekilde dua etmesini Allah’tan bir şey beklemesin. Aynen çok önemli burnum var senin canından bile daha önemli benim burnum çünkü sen burada yanlış ve soğuk dini bilgiler vererek insanları yaniltiyorsun.

Gözleri kör olup peygamberden dua isteyen ve gözleri açılan sahabi peygamber miydi? Neden dua istedi neden dua etti hacet namazı kıldı? Bu sitede nedense sen ne yazsan herkes seni eleştiriyor Vel Fecr buna dikkat etmelisin çünkü sen dini çok katı ve ulaşılmaz olarak gösteriyorsun sana göre Allah’tan bir şey istemek bile şirk koşmak. İnancım azalmış olabilir buna rağmen yinede Allah diyorsam düşün ki ne büyük imanım var yinede. Lütfen boş konuşup canımı sıkma başka insanlara yaz derin bilgilerin ile senin yazdığın hiçbir şeyin ehli sünnet ve Kur’an’a uygun olmadığı ortada. Peygamber efendimiz ayakkabı baginiza varana kadar Allah’tan dileyin derken senin dediklerin sadece saçmalık. Umarım senin yazdıklarını kaale alıp dinden çıkan veya dua etmeyi bırakan olmaz.

Aahil sağolasın sabrediyorum bazıları anlamıyor ama burnumdaki doktor hatası çok berbat bir durumda başına gelmeyen bilemez ağzım bile kapanmıyor yara izleri var hareket etmiyor bile vs ama anlamazlar özellikle bu Vel Fecr tam bir fitneci adam resmen fetva veriyor ya sen dinden çıkmışsın diyor insanlara resmen yada sen dua edemezsin diyor Allah mısın bilader ne iş üslub bile yok mantık ne arasın.

Okudunuz mu?  Dini bayramlarımız ile ilgili şiirler‎

vel Fecr
tabi dediklerim nefsine ağır geliyor. fitneci ilan ediliyorum.
ama yaptıklarını hiç düşünmüyorsun. Allah bana cevap vermemişte sorgulamış bak bak. Allah yardım edicekmişte hissedememiş beyfendi.
senin burnun düzelmiyor diye ne insanların dualarını Allah teala kabul etmezmiş gibi bir izlenim veriyorsun ? senin ne haddine yani.
herşey senin burnundan ibaret değil. dünyada tek musibeti olan sen değilsin. burada bacılar aileleriyle imtihan oluyor. bir bacım çarçaf giydiğinde herkesin tepkisini aldığını ve onlarla nasıl mücadele edebileceğini soruyor. kalkıpta demiyor Allah çevremdekilerin anlayışını düzeltmiyor. hissedemiyorum vs diye.

aklını başına alıp haya edeceğin yerde. sana doğruları söylediğim için fitneci oluyorum. bak dediklerin zerre umrumda değil. ben haline göre konuşurum. senin halinde bu. zoruna gitsin gitmesin, ders al yada alma. ben söylerim. ben sana tatlı masallar anlatacak değilim. senin yaptıkların bu, dinde budur.

en son Allah teala la yusel’dir.


duzgunomer
vel Fecr’e gelen tepkileri görünce kendimi hatırladım 🙂 Bana da dini katı gösteriyorsun falan diyorlar oysa söylediğim hak. Usule uymuyorsun diyorlar, ne yapayım gerçeği mi saklayayım.


7velh0
< Hayır kabul etmez veya edebilir bunu Allah bilir ama ben ameliyat olacaktım burnumdan nefes alamıyorum diye doktor keyfi olarak şekli ile oynamış bunu Allah biliyordu ameliyattan önce ve ben çok dua ettim ama Allah bu ameliyata engel olmadı ve sonucu hüsran oldu şimdi yine çok dua ediyorum ama mucize lazım eski haline dönmesi için ve hayatım mahfoldu su zamandaki insanlara göre de gayet iyi bir müslüman olduğumu söyleyebilirim en azından merhametli biriyim. Günahlarım vardır tabiki. Her gece sabaha kadar ağlıyorum ve mucize bekliyorum düşünün Allah istese ameliyata mani olurdu istese mucize de verir ama olmuyor bende kendi kabıma çekildim hayattan koptum isyan da etmiyorum ama yaşama isteğim de kalmadı bazen sorguluyorum dualarımı duyan biri varmı diye bir yaratıcı var biliyorum ama mucizeler maalesef yok Allah insanlara yardım etmeyi uzun zaman önce bırakmış gibi duruyor dua ederek hangi felç ayağa kalkmış hangi hasta iyileşmiş biliyorum duaya ve Allah’a tamamen güvenerek inanarak bir yola adım attığınız zaman bile sonu acı bir hüsran olabiliyor. >
Kastamonu,

Okudunuz mu?  Gizli dini nikah

1-) Kim bilir sen diyorsun da Allah bu işi engelleyebilirdi ama hiç şöyle düşündün mü ?
Belki burnunun o hali almasıyla Allah büyük bir kötülüğü engelledi.

2-) Ayrıca burnunun düzelmesi sanırım çok zor bir ihtimal.Ben sana dedim ya sabır senin imtihanın. Sabretmen lazım, belki Allah karşına öyle bir fırsat çıkarır ki burnun eskisinden daha güzel olur.Şöyle düşün belki de bu seni cennete alacak bir imtihandır. Sözlerin doğru değil sanki "Allah dualarımı kabul etmiyor" gibi sözler söylemeyip, bu imtihandan başarılı çıkmaya çalışmalısın.

İnşAllah burnun düzelir 🙂


kastamonu37
Vel Fecr benim yaptıklarımın ne olduğunu Allah bilir ben dua ettim kabul olmuyor diye düşünüp dini biraz sorgulamaya çok araştırmaya başladım burada da eden arkadaşa da bunu söyledim kabul olmaz ise dinden soğuma benim gibi diye bir nevi nasihat ettim. Çünkü o da hastalık karşısında bir dua ediyor.

Ben senin dediğim gibi din bilgin merhamet duygun ve insanlığın olduğunu sanmıyorum. Abese süresini oku günde 10 defa belki Allah’ın peygamberini peşinden gelen kör bir kuluna yardımı geciktirip o dönemin varlıklı insanlarını dine davet etmeye gittiğinde nasıl sorguladığını anlarsın. Zoruma giden bişey yok çünkü dediğim gibi seni takmıyorum senin din bilgin ilkokul çocuklarının oyun oynarken koyduğu saçma kurallar gibi.

İnşAllah Aahil Allah razı olsun çok kötü bir halde evet. Yerimde kim olsa eminim hayatı mahfolurdu. Kimse başına gelmeden bilemez maalesef. Günümüzde her şekilde gördüğünüz bir yer burun düzeltebilecek bişey olsa zaten bukadar üzülmem dua dan başka çözümü yok burada aynı şey Vel Fecr in başına gelse Allah korusun eminim ki özellikle genç yakışıklı bekar biriyse ve ameliyat sonrası hayatı mahfoldu ise keşke başka bişey olsaydı diye yakınrdı neyse Konu bu değil ben buradaki arkadaş için duan kabul olmazsa dini inancını yitirme benim de böyle bir durum oldu diye örnek verdim. 🙂

Okudunuz mu?  Umutsuz Olan Küfre Girer Mi?

duzgunomer Vel Fecr resmen dua etmeyi yasakladı 🙂 biz Nebi miymişiz de mucize bekliyor muşuz. Birincisi mucize peygamberler tarafından Allah’ın izni ile yapılır ama mucize bu cümle de Allah’ın yarattığı bişeydir. Allah birçok kez peygamber aracılığı olmadan da mucize yaratmış. Sonra keramet diye bir şey var Mevlana şeyh sabahı Veli Abdülkadir Geylani vs bunların elinden olağanüstü birçok tedavi ve keramet oluşmuş bunları da yalanlayamayız.

Benim dinimi sorgulayıp araştırarak öğrenmem de dinsizlik anlamına gelmez dinde böyle kütük bir zihniyet yok bana hadis ve ayet ile açıklasın yazdıklarını ama ben açıklarım herşeyi


Türkiye06
kusura bakma da kastamonu, vel Fecr burada sonuna kadar haklı herkesin derdi kendine büyüktür kuşkusuz ki bu doğru ama her yorumun altına gelip mucizeler yok Allah duaları kabul etmiyor dersen eleştiri oklarını da üzerine çekmiş olursun. kimse de mucize beklemesin Allah mucizeleri yalnızca Peygamberlerine vermiştir insanlara gerçekten Peygamber olduklarını ispatlamaları amacı ile. arkadaş sadece dua etsem sevdiğim insanın sağlığı için kabul olur mu duam diye soru soruyor sen adama duan kabul olmayınca Allah’ı sorgulamaya kadar gidiyor iş diye akıl veriyorsun ya senin aklına uysa sevdiği insan ölse ve Allah duamı kabul etmedi Allah yok (haşa) varsa da duamı kabul etmedi diye dinden çıksa nasıl hesap vereceksin Allah’a? her burun yorumun da aynı şeyleri yazıyorsun. dua konusun da bence sende kimseye akıl vermeye kalkma. Allah her konuda yardımcın olsun inşAllah senin için dua ediyorum derdinden bir an evvel kurtulursun dilerim.


Kayıtsız Üye
Sevdiğim adam benim yüzümden çok kötü durumda hastanelik. Dayanamıyorum artık, ona benim yüzümden bir şey olursa ben de ölürüm. İnsan hani der ya onsuz yaşayamam biz gerçekten bunu tam anlamıyla yaşıyoruz her geçen gün. O kadar hasta ki şu an yatakta yatması bile mucize. Allah rızası için dualarınızı esirgemeyin. Rabbim ömrümden alsın ona versin inşAllah :'(

Okudunuz mu?  İmanın koruyucu kaleleri nelerdir

vel Fecr
< Sevdiğim adam benim yüzümden çok kötü durumda hastanelik. Dayanamıyorum artık, ona benim yüzümden bir şey olursa ben de ölürüm. İnsan hani der ya onsuz yaşayamam biz gerçekten bunu tam anlamıyla yaşıyoruz her geçen gün. O kadar hasta ki şu an yatakta yatması bile mucize. Allah rızası için dualarınızı esirgemeyin. Rabbim ömrümden alsın ona versin inşAllah :'( >
çok yanlış düşünüyorsun kardeşim.
en başta sebebleri fiileri yaratan Allah teala.
nasıl senin rızkını topraktan havadan sudan yaratıyor ve buna sebeb toprağı atmosferi sebeb kılıyorsa o kişinin o musibete uğramasına sen sebebsin.
tabi insanın cuzi iradesi muhakkak vardır ancak bizim imanımızda kaderde olmazsa olmaz.
ha sen gerekli güvenlik sebeblerini yerine getirdin getirmedin onlar detaylı işler. kendini hiç suçlama demiyorum ama sana diyeceğim bütün herşey Allahın iradesiyle meydana gelmesi. biz biliyoruz ki bir yaprak bile Allahın izni olmadan kıpırdamaz.

ölüm meleği kendine verilen göreve icabeten demiyormu; Allahım beni insanlar kötü beller diye, Allah teala ona cevaben ne diyor. ben onlara öyle sebebler vereceğim ki sen akıllarına bile gelmeyeceksin. hangi çevremizde biri öldüğünde ölüm meleği aklımıza geliyor ? bizim aklımıza gelmeyen Allah tealanın takdirin kendisidir bunu hiç unutmayalım inş.


mucize, Kemer burun

Bu kategoride yer alan İslamda sevgili olmanın birlikte vakit geçirmenin hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah sevdiği kulunun duasını kabul eder mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.