Anasayfa
15 Haziran 2022, 16:52
sizden91
Abone

Bismillah demeden kesilen et/Tavuk Döner

Bismillah demeden kesilen et/Tavuk Döner

Ad4m
Selamünaleyküm
Nurettin Yıldız’ın şu videosunu izledim: https://www.youtube.com/watch?v=b3AqFb927wc

Aklımda sorular oluştu buraya sormak istedim.
1.Biz tavuk aldığımızda onun nasıl kesildiğini bilmiyoruz.Bizim bu tavuğu yememiz ne kadar doğru olur ?
2.Tavuk Döner meselesine biraz takıldım açıkcası.Videoyu izleyip bana açıklarsanız çok sevinirim.Kusura bakmayın,bende buraya sorarak bilgi sahibi oluyorum 🙂

Okudunuz mu?  Bir kişinin arkasından iyi şeyler söylemek de gıybete girermi?

Yorum: Bismillah demeden kesilen et/Tavuk Döner

Omer Faruk
Müslüman bir ülkede yaşıyorsanız, müslümanlar hakkında hüsnü zan esastır. Bir müslümanın "besmelesiz" hayvan keseceğini düşünmek doğru olmaz.

Ancak, bu konuda haberlerde çıktığı gibi yanlış işler yapan müslüman görünümlü münafıkların yaptığından dolayı endişeli iseniz. Bu konuda helal kesim ile ilgili sertifika veren kuruluşlar var onların sitesine girer o ürünlerden tüketebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Cennet hakkında müthiş şeyler

1. GİMDES
2. TSE
3. Dünya Helal Birliği
4. Helalder
5. HEDEM

Diyanet de yakın zamanda bir HELAL sertifikası veren bur kurum oluşturdu. Onların sitesine bakabilirsiniz. Hayırlı cumalar.


Yorum: Bismillah demeden kesilen et/Tavuk Döner

Ad4m
Çok sağol Ömer Faruk
Bir sorum daha var bu helal sertifikalı bazı ürünleri inceledim,bizim bunların dışında kalan ürünleri yememiz doğru olur mu ?
sonuçta helal/haram nasıl yapıldığını bilmiyoruz.

Okudunuz mu?  Evlenmek istemiyorum diye günahamı giriyorum onun yerine istedigim arabayı almak dünyadaki tek hayalim

Yorum: Bismillah demeden kesilen et/Tavuk Döner

Omer Faruk
Bu konu daha evvel fıkıh alimleri tarafından tartışılmış ve müslümanların yaşadığı bir belde de hüsnü zanna göre hareket edileceği belirtilmiştir. Yani aksi bir durum olmadıkça müslümanların yaşadığı belde de kesilen hayvanların islam esasına göre kesildiği kabul edilir.

Okudunuz mu?  Gusülden önce uzun bekleme yardım?

Bunu prensip olarak kabul ederiz. Ancak endişemiz varsa daha çok helal sertifikalı ürünlerden tüketmeye gayret ederiz. Ancak bu, helal sertifikası olmayan ürünlerin HARAM olduğu anlamına gelmez.

Ben şahsen, helal sertifikalı ürünlerden tüketmeye gayret ediyorum ayrıca kendimce güvenilir bulduğum yerlerden alışveriş yapıyorum. Ancak fazla vesveseye gerek yok, çok kesin delil olmadıkça müslümanların yaşadığı ülkede kesilen hayvanlar helaldir.

Okudunuz mu?  Bir ameliyattan kalan dikiş veya izleri gusüle mani mi ?(Örneğin;sünnetten kalan siyah parçalar) Korkuyorum :(

Kendi hassasiyetlerimiz bütün müslümanlar için DELİL olmaz. Mesela ben yolculuk yaparken asla yolboyu lokantalardan yemek yemem, islami hassasiyetinden emin olmadığım lokantalardan yemek yemem. Ancak kendi hassasiyetimi bütün müslümanlara da "SİZ DE BENİM GİBİ YAPIN" deme hakkım yok. Benim bu kişisel seçimim İslam’a aykırı olmadığı gibi diğer müslümanlar için de ÖRNEK olamaz, vesselam…

Okudunuz mu?  Müslüman olmayanın arkasından konuşmak gıybet olur mu?

duzgunomer
Şu da bir gerçek ki, bu ülkedeki insanların 100 de 95 i müslüman değil, sadece müslümanım diyor. İçlerinden Allah’ın haramını helal kılan mı desem, Allah’ın şeriatine ters yönetimleri sevenleri mi desem yada kahrolsun şeriat diyenleri mi desem bilemedim.

Tahminimce müslüman sayısı 100 de 10 u geçmez.

Okudunuz mu?  Temkinli-temkinsiz ezan vakitleri?

Omer Faruk
Kardeşim haksız yere bir çoğunluğa KAFİR demenin ağırlığını bilseydiniz bu kadar rahat konuşamazdınız. Yine de ahirette hesabını vereceğiniz şeyleri konuşmanızı tavsiye ederim.

Bu kategoride yer alan Hakkını haram etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bismillah demeden kesilen et/Tavuk Döner Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.