Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Türkiye’de din sorunu Hocaların tekfir savaşından etkilenen bizlerin durumu

Türkiye’de din sorunu Hocaların tekfir savaşından etkilenen bizlerin durumu

Kayıtsız Üye
Ben Namaza bir diyanet hocasının teşvikiyle başladım elhamdulillah. Ne kaptıysam din adına ondan öğrendim benimle özel ilgilendi resmen . Sonra başka bir yere tayin cıktı benim hocam olarak kalbimde yer edindi gitti.

X HOCASININ BİR KAÇ VIDEOSUNU İZLEDİKTEN SONRA ÜLKEMIZE DİNE VE ÇEVREME BAKIŞ AÇIM DEĞİŞTİ.

SEBEPLERİ ;

X HOCASI DİYORKİ
– OY KULLANMAK ŞİRK
-DİYANET İMAMLARIYLA NAMAZ KILINMAZ
-TÜRKİYE TAĞUTTUR ASKERE GİDİLMEZ
-ASKER POLİSE KAFİR GÖZÜYLE BAKILIYOR
-DEVLETTE ÇALIŞMANIN TAĞUTA HİZMET ANLAYIŞIYLA BENİMSİYOR
-CEMAAT KİTLELERİNİN %90 ONLARA GÖRE MÜŞRİK KAFİR
– TAĞUTU REDDETMEYEN KAFİR
– TÜRKİYE’DE MEVCUT SİSTEMDE OKULA GİDENDE KAFİR GALİBA BUNU DEMİŞMİ EMİN DEĞİLİM
VE BİRSÜRÜ MADDELER

Evet gelelim bana . Ben bunu izledikten sonra kafam öylesine karıştıki aileme müslüman gözüyle bakamaz oldum Camii’ye gidince bunlar Müslümanmı diye icimden şeyler geçiyor sonra tereddüt eder gibi oluyorum direk müslüman diyince ben şimdi küfür ehlinimi savundum diyorum müslüman demesem kendimi münafık gibi hissediyorum ayrıcada X cemaatinden hocalar hem bana ilim ögretiyor hemde yardım ediyorlar bazen hepsi müslüman bunlar bal gibi diyorum . Sonra oy vermek vsvs şeyler aklıma geliyor ben şimdi bunlarımı savundum diye beynim yanıyor . Bu kargaşardan nasıl sıyrılcam ben

Okudunuz mu?  Erkeğin eşiyle cinsel ilişki sırasında eşinin kalçasını ellemesi günah mı

Yorum: Türkiye’de din sorunu Hocaların tekfir savaşından etkilenen bizlerin durumu

bbgbbg
Kardeşim bende oy kullanmıyorum.Çünkü her hükümet Allah’ın haramlarını yapıyor.Günahlarına ortak olmamak için destek vermiyorum hiçbirine.Ancak oy kullanan şirke girer demek ağır olur.Allah’ın şeriatını reddedip,haşa insanların kanunları Allah’ın(azze ve celle) kanunlarından iyi diyerek oy atan kişi küfre girebilir ancak şeriatı isteyip kendince şeriatı getireceğini düşündüğü partiye oy veren birine kafir denir mi? Adam Allah’ın dini yeryüzüne hakim olsun istiyor ama yanlış bir metod uygulamış.Böyle bir insana ancak telkin yapılır.İslam demokratik partilerle değil bizlerin sabrı ve çalışmalarıyla yeryüzüne hakim olacaktır Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim de ahirette hangi dil ile konuşacağımıza dair ayet hangisidir?

Birilerine kafir demek bu kadar kolay olmamalı.Peygamber(sav) savaşta öldürüleceğini anlayınca ben müslüman oldum diyen düşmanı öldüren sahabeye kalbini mi açıp baktın diye sormuş olduğu sahih rivayetler varken biz ağzıyla Allah’ın dinini istediğini söyleyen,ibadetlerini yapan,Allah(azze ve celle) rızası için çabalayan insanların kalbine mi baktık ki kafir diyeceğiz ?


Yorum: Türkiye’de din sorunu Hocaların tekfir savaşından etkilenen bizlerin durumu

Omer Faruk
TEKFİR (kafir ilan etme) hastalığı tamamıyla CEHALETTEN kaynaklanır. O’nun için tarih boyunca müslümanlar “ehli kıble tekfir edilmez” kaidesini benimsemişlerdir.

Okudunuz mu?  Dostluğun Anlamı İle İlgili Şiirler

Ben burada yeni gençlere ve islamı henüz öğrenen yetişkinlere iki temel şey öneriyorum:

1- İslam Tarihini çok güzel okuyun (M.Hamidullah’ın 2 ciltlik tarih kitabı olabilir)
2- İslam Tarihi ile beraber Diyanet Mealini okuyun.

Bunları bitirdiğinizde yukarıda bahsettiğiniz TEKFİR meselesinin yarısından çoğunu çözmüş olacaksınız. O zaman asli meselenin insanları TEKFİR (kafir ilan etmek olmadığını) İSLAM olduğunu anlayacaksınız.

Kafir ilan etme Hristiyanlıktaki AFAROZ sistemine benzer. Buna kimsenin hakkı yoktur. Allah’ın Rasulü münafık olduğunu bile bile insanları İFŞA etmemiştir. Bu da dil ile açıkça Allah’ın kesin kurallarını inkar etmedikçe kimse YORUMLA KAFİR ilan edilemez demektir.

Okudunuz mu?  Emekli Parası Haram mıdır?

Hz. Ali’yi KAFİR ilan eden HARİCİLER şurada yorum yazanlardan çok daha iyi ARAPÇA biliyo, çok daha MÜTTAKİ idiler. Namaz kılmaktan dizleri ve alınları nasırlaşmıştı ama Hz. ALİ’yi KAFİR ilan ettiler. Çünkü cahil ve hikmetten yoksundular. Bugün de insanları KAFİR ilan edenlerin bu HARİCİLERDEN farkı yoktur.

Selametla kalın ve kendi imanınızla ilgilenin, başkasının imanı ile değil…


Yorum: Türkiye’de din sorunu Hocaların tekfir savaşından etkilenen bizlerin durumu

Kayıtsız Üye
Benim derdim şudurki Camiide bana öyle çok değer veriyorlarki yaşımdan dolayı ben bu insanlara haşa müşrik diyebilirmiyimki ? Oy kullanmak tağut küfür ilmim yok ilmim ben 2 arada 1 derede kalıyorum . Müslümanlar elhamdulillah ama benim korkum şu bazen gönülden müslüman bu insanlar diyemediğim için kendimi kötü hissediyorum X cemaatinden hocalar hem bana ders veriyorlar hemde bana maneviyat içinde destek oluyorlar bu insanlarda oy veriyor bende bu insanlara 2li bakınca içimde bir acı yanma oluyor Müslümanlar ama ben böyle tastamam diyemiyorum kendimi yalancı gibi hissediyorum. Şeytan beni yerden yere vuruyor Oy veren kafir değil desem sen şirk koşanları savundun oy veren kafir desem sen masum Müslümanı tekfir ettin . Ben bunların içinde kalmaktan kafayı yiyeceğim.

Okudunuz mu?  Zulüm ile ilgili seçme güzel sözler

vel Fecr
cami ehli bizim kardeşimizdir. böyle bir tekfir yapılamaz. müslümanın ibadetini yapıyorlar. namaz kılıyorlar.
sahabe biz zahire bakarız der. bir insan namaz kılıyorsa o bizim nazarımızda müslümandır, kalbi hallerini Allah teala bilir.

oy kullanma meselesine gelince. ben hak din islam dinini yayma çabası göstermem gerekiyor, devlet tağutmudur sorusuna gelince.
aslında tağutu açıklarsak mesele kökünden çözülür. tağut Allahın şeriatı dışında olan bütün yasa kanun hüküm ne varsa onlara denir. dolayısıyla mevcut hükümette şeriata göre uymuyor. bu aşikar.

Okudunuz mu?  Biz insanı en güzel surette yarattık ayeti hangi surededir?

Omer Faruk
Sevgili genç kardeşim yukarıda anlattığım meseleyi okuduysan anlamış olmalısın. Bilinmezlik, korku ve şaşkınlık ancak bilgisizlikten ileri gelir. Bundan kurtulmanın tek yolu:

Kur’an’ın ilk emri olan OKU”! emridir. Bugün müslümanların en büyük sorunu okumadan, emek vermeden ALİM (!) oluyorlar. Sağdan soldan kopyalayıp yapıştırdığımız bilgi bilgi değildir. Bu aynen sağdan soldan dopladığın doktor teşhis ve tedavisi ile hasta tedavi etmeye benzer.

Yarım doktor candan, yarım hoca dinden eder. Dinini bu forumlarda öğrenemezsin. Sana direk şunu yap bunu yap diyenleri dinleme, sana oku bilgini artır, sabırlı ol gayret et diyenlere kulak ver.

Okudunuz mu?  Erkek Ve kızlar ayrı Okulda okumalı mı ?

İnsan bilmediğinden korkar! Bu dini okuyan herkes bu dinin muhatabadır ve dinini öğrenebilir.

Selametle kal, ilimle kal….


Kayıtsız Üye
Genel olarak
Tekfirciler dinden nasıl cikilir uzmandirlar. Bu konudan çok hoslanirlar.
Genel olarak
hep hedef kitleleri diğer müslümanlardir.
Osmanlı kâfir oldu der ingiliz ile omuz omuza savaşırlar.
Genel olarak
sertlikten yanadırlar.
Birleşmekten çok ayrılıktan yanadırlar.
Genel olarak
Dinde araştırdıkları; müslüman ne yaparsa kâfir olur.
Diger dinden olanlarin genel olarak korkmalarini ve müslümanlıktan kaçmalarını sebep olurlar..
hiç inceyi değil her zaman kalını görürler. Suya H2O derseniz, hayır o su derler. Niyetlere değil nasıl gözüktüğünü bakarlar.
Birilerine düşman olmak isterseniz onlar bunu halleder. Boylece Istediğinize düşman olup, savaş ilan edebilirsiniz.
Hedef kitleleri hep müslümanlardır.
Sahabenin gurbet ellere at sürmesini anlamazlar.
Diliyorum tebliği bir gün farklı dinden insanlara yapabilirler. Dilerim Islamı müslümana değilde başkalarına anlatabilirler. Allah tan dileğim budur.

Okudunuz mu?  Düğünsüz Evlilik Olmaz mı?

Soruluncada beni kafir dinlemiyor diyorlar.. Beni dinden çıkmış müslümanlar dinler ders alır diyorlar..

Benide şu an dinden çıkarıp tekfir etmiş olabilirler. :)))


duzgunomer
Tevhid röportajları diye aratırsanız, ülkenin ne halde olduğunu anlıyorsunuz 🙂


Kayıtsız Üye
Bu videoları gerek hayalhanem sözler köşkü vb sayfalarda sürekli yapıyor ülke zaten yıllardır böyle 2000 den sonra kara bir leke gibi. Deprem sonrası gelen nesil olarak içinde bende varım 2. Depremi oluşturacak şeyler peşindeyiz. Ben çok şükür yolumu buldum elhamdulillah ama soruyla videoyu bağdaştıramadım demek istediginiz ülkenin yüzünden tağut eğitim laiklik vs şeyler ise bunları Abdülmetin hocada haykırıyordu gençlik nereye gidiyor diye .

Okudunuz mu?  5 vakit namazı kıldığım halde arada günah işliyorum

Kayıtsız Üye
Dünyanın %23 ‘ müslüman. Siz geri kalan % 77 nin nereye gidiyor olduğuna ve dinimizi nasıl tanıdıklarına bakın bir de.. Yine kafanızda müslümanlar var.. Belki de başka biri bu dini yaşamaya ve kul olmaya daha layıktır. Islam dini değince cahillik, savaş ve canilik akla geliyor. Bunu nasıl düzelteceğiz bununla dertlenen yok mu?


Omer Faruk
Tekfircilerin ıslahı çok zordur. Çünkü inat, cahil ve aslı karşı düşünceyi dinlemezler. Hayata dair, müslümanlara dair hiçbir projeleri yoktur, hep hayal üzere yaşarlar. Tarihteki haricilere bakarsanız ne kadar müttaki (!) olduklarını görürsünüz. Adeta namaz kılmaktan dizleri ve alınları nasırlaşmıştı, hiçbir nafile kaçırmaz, günahtan olağanüstü sakınırlardı ama Hz. Ali’yi KAFİR ilan edecek kadar CAHİLDİLER.

Okudunuz mu?  Helal lokma ile ilgili hadisler

CAHİL DİNDAR ŞEYTANIN MASKARASIDIR…


Kayıtsız Üye
Tekfirciler yönetim sistemleri içinde her zaman alt tabaka olacaklardır. Yönetici olma hakları onlardan çok önce kendi dilleriyle alınmıştır. Yaptıklarının cezası bu olacaktır. Müslümana savaş acanlarin cezası zillettir. Kendileride müslüman olduklarını söyleşilerde..
Bu benim düşüncemdir.


tagut okul, polis olmak, herkesi tekfir ediyor

Bu kategoride yer alan İslamda oral sevişme mekruh değil haramdır! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Türkiye’de din sorunu Hocaların tekfir savaşından etkilenen bizlerin durumu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.