Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:05
missa07
Abone

Babadan fazla para almak faize girer mi?

Babadan fazla para almak faize girer mi?

Kayıtsız Üye
selamun aleykum arkadaşlar sizlere iki tane sorum olacaktı 1.ben azerbaycanda yaşıyorum ve soruyu azerbaycanda kullanılan parayla anlatıcam bu gün babam maaşı almaya gitmişti banktan çektiği paranın 6 manatı yeniydi bendede bende para biriktiriyorum babama dedim ki benim bir az eski olan iki manatı getireyim yeni iki manatla değiştireyim babama benim iki manatı verdiğimde bana 6 matın hepsini verdi şimdi bu faizmidir yani iki manatı verip 6 manat almak faizmidir faize girerse ne yapmam lazım
2.ben para biriktiriyorum arada bir babama bozuk lazım oluyor ben de veriyorum sonra harcamak için para istediğimde ondan fazla verirse bu faize girermi şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Küfre düşen birisi geri imana nasıl gelir ve nikahını nasıl yeniler?

Yorum: Babadan fazla para almak faize girer mi?

vel Fecr
Ve aleykum selam.

islamda bir evladın parası aslında o ailenin reisi babasına aittir.

senin olduğunu düşündüğün para aslında babanın zaten. bir evlat babasına zekat veremez. zaten bakmakla hükümlüdür.

sen o paradan az çok almışsın bir şey farketmez. önemli olan senin kullanacağın paranın babanın bilgisinde olmasıdır.

Okudunuz mu?  Para üstünü almayı unutmak

Yorum: Babadan fazla para almak faize girer mi?

Hoca
1. Şartlı verilse faiz olurdu ama babanın gönlünden kopmuş vermiş bunda bir sakınca yoktur. Normalde para takasında eşit olması zorunludur ama sizinki farklı olmuş yani bağışlamış.

2. Şartlı vermeyin bir şey olmaz. Parayı babaya verince ben sana 2 manat veriyorum ama sen 3 manat ver dediğinde faiz olur.

Bu kategoride yer alan Zinadan doğan çocuğun durumu ne olur cennete giremeyeceğine dair söylentiler var başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babadan fazla para almak faize girer mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.