Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:41
missa
Abone

Peygamber Efendimiz kendisi mi rüyamıza gelir ?

Peygamber Efendimiz kendisi mi rüyamıza gelir ?

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm.
Merak ettiğim bir konu var. Bazı insanlar rüyasında Peygamber Efendimizi görebiliyor, peki o kişilerin rüyasına gerçekten giren Peygamber Efendimiz midir (kendisi mi istiyordur girmeyi) yoksa Yüce Rabbim mi gösteriyor onu bize ?
Yani tam olarak merak ettiğim kendi mi isteyerek giriyor, yoksa Rabbim mi bazı kullarına gösteriyor ?

Okudunuz mu?  Mehdi ve Deccal ile ilgili hadisler

Yorum: Peygamber Efendimiz kendisi mi rüyamıza gelir ?

arifselim
Aleykum selam. Allah’ın izni olmadan bir yaprak bile dalından düşmez. Elbette bu Allah’ın izniyle görülür. Peygamber aleyhisselamı rüyada görmek onu gerçekte görmek gibidir buyrulmuştur. Çünkü şeytan rüyada bile onu taklit etmesine izin verilmemiştir.

Okudunuz mu?  Babam hasta şuan ve ben onun uzerine yemin ettim nasıl bozabilirim?

Yorum: Peygamber Efendimiz kendisi mi rüyamıza gelir ?

Kayıtsız Üye
Hocam biliyorum şeytanın Peygamber Efendimizin kılığına giremediğini ama benim merak ettiğim bu değildi. Yani tabii ki de Allah’ın izni olmadan hiçbir şey olmaz fakat Peygamber Efendimiz mi gelmek istiyordur sevdiği kullarının rüyasına yoksa sadece Allah (c.c) tarafından bize gösterilen bir rüya mıdır ? Umarım anlatabildim.

Okudunuz mu?  Kişinin her duyduğunu söylemesi ona günah olarak yeter hadisini açıklar mısınız?

Yorum: Peygamber Efendimiz kendisi mi rüyamıza gelir ?

Kayıtsız Üye
Peygamberimiz şuan ölü. O da uykudadır. Ruh bedenden çıkınca bu dünyaya dönemez. Rüyada ne gördüğün sana ben Allah’ın resulüyüm derse o peygamberimiz değildir.


Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Allah’ın Rasulü’nü görmek bir istismar konusu olduğu için, böyle bir hadis olsa da Rasulullah’ı gördüğünü söyleyen kim olursa olsun itibar etmemek lazım. Rasulullah’ı gördüğünü söyleyen bir süre sonra İslam’a yeni hükümler eklemeye, Rasulullah’tan onay aldığını iddia etmeye başlıyor. Dolayısıyla, Rasulullah’ı rüyada görmek diğer insanlar için önemli olmadığı gibi onu istismar eden bu tür hikayeler de itikaden tehlikelidir.

Okudunuz mu?  Hac (Kabe) ile ilgili Hadisler

Selametle, Hayırlı cumalar…

Bu kategoride yer alan İstenilen bir şeyin gerçekleşmesi için okunacak dua nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Efendimiz kendisi mi rüyamıza gelir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.