Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:16
missa06
Abone

Çok tipsizim ve evlenecek bir kız bulamıyorum!

Çok tipsizim ve evlenecek bir kız bulamıyorum!

Kayıtsız Üye
Çoğu kız tarafından tercih edilmiyorum. Beni tercih edecek birisine daha rastlamadım. Belki biraz yakışıklı olsaydım böyle olmazdı. Allah’ın beni böyle yaratmasındaki hikmet nedir, çok merak ediyorum. Ahirette bunu Allah bana açıklayacak mı?

Okudunuz mu?  Kadınların doğum sancısı çekmesi Hz. Havva yasak ağaçtan yediği için ilahi bir ceza mı ?

Yorum: Çok tipsizim ve evlenecek bir kız bulamıyorum!

Omer Faruk
< Çoğu kız tarafından tercih edilmiyorum. Beni tercih edecek birisine daha rastlamadım. Belki biraz yakışıklı olsaydım böyle olmazdı. Allah’ın beni böyle yaratmasındaki hikmet nedir, çok merak ediyorum. Ahirette bunu Allah bana açıklayacak mı? >
Selamün Aleyküm kardeşim,

Okudunuz mu?  Evliliğim bitmek üzere yeniden düzeltmek için ne yapmalıyım?

Yeryüzüne bir bak, yeryüzünde büyük şirketleri yönetenler, milletvekilleri, devlet yöneticileri tipi güzellerden mi oluşuyor? Kendini çirkin hissetmenin tek sebebi "ÖZGÜVENSİZLİĞİNDİR" Bu anlamda çirkin insan yoktur. "Özgüvensiz" insan vardır. Çünkü çirkinlik kişiye göre değişen bir kavramdır.

Allah’ın yarattıklarında parça olarak değil toplamda bir güzellik vardır. Eğer parçaya bakarsan, insanı bağırsaklarıyla tanımlamak ve bağırsağın niye yaratıldığını ya da boşa yaratıldığını düşünmek mümkün olurdu. Oysa gerçekte böyle midir? Ya da kalp, bağırsaktan üstün mü? Çok güzel gözleriniz, bağırsaklarınızdan üstün mü? Değil tabii ki.. Çünkü herşeyin tabiatı tamamlayan bir güzelliği vardır. Tabiata ceylan ne kadar lazımsa, yılan da o kadar lazımdır.

Okudunuz mu?  Jambon caiz mi

İnsanın güzel olması, doğuştan zeka verilmiş olması, boyunun uzun, kısa olması, saçının sarı, kahverengi olması, teninin siyah, esmer ya da beyaz olması tabiatın toplam resminde harika bir çeşitliliktir. Tabiatta akıl sahibi olan bizler dışında hiçbir canlı bundan rahatsız değildir. Çünkü tabiatlarına uygun davranırlar. Tabiatlarına uygun davrandıklarında herkes kendi içinde dişisini, konacağı dalı, aradığı yiyeceğini bulur.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz namaz kılma şeklini nasıl belirledi?

Yüzünü görmediğim için, yüzün hakkında bir yorum yapamam ama varsayalım ki gerçekten çirkinsin. O zaman sende olan yaratılıştan gelmeyen başka güzelliklerini ortaya çıkararak mutlu olabilirsin. Evlilikte güzellik en fazla 3 ay sürer sonra gerçek güzellikler aranır; erkeğin iş becerisi, iletişim gücü, eşini koruma hassasiyeti ve O’na karşı cömert ve yumuşak oluşu, kadının eşini anlaması, yatakta istediği doyumu sunabilmesi (bu karşılıklıdır), evini eşinin hemen işten dönmek için can attığı bir cennete çevirmesi gibi…

Okudunuz mu?  Mezarlığın yanından geçerken fatihayı içimden okumamda sakınca varmı?

Yüzü çirkin olmayıp tamamen gözleri görmeyen ama avukat olan bir arkadaşımın gayet güzel sağlıklı bir bayanla evlendiğini gördüm. Yine yürüyemeyen bir eczacı arkadaşımın gayet sağlam ve sağlıklı bir hanımla evlendiğini gördüm.

Senin de evlilikte kriterin görüntü olmasın. Derdi görüntü olanların ne olduğunu magazin haberlerinde görmüyor musun? Bu bile Allah’ın insanları farklı yaratmasının güzel bir hikmetidir.

Okudunuz mu?  Sevdiğine kaçmak

Selametle ve ümitle kal kardeşim… Özgüveni unutmayalım, Allah’a emanet ol…

Bu kategoride yer alan Kara Kedi ve Kara göpek hakkında hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok tipsizim ve evlenecek bir kız bulamıyorum! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.