Anasayfa
16 Ocak 2023, 23:28
Mezhepler
Yönetici

Bir kardeş kardeşini emzirebilir mi?

Bir kardeş kardeşini emzirebilir mi?

Kayıtsız Üye
Merak ettiğim bir konu var. Bir kardeş kardeşini emzirebilir mi? Caiz midir? Toplumumuzda yapanlar var kafamı meşgul ediyor. Şimdiden teşekkür ediyorum.


Yorum: Bir kardeş kardeşini emzirebilir mi?

Omer Faruk
Farzedelim ki kız kardeşini emen erkek çocuk olsun; "Emenin nefsi(furu’u ile birlikte), emzirenin nesline haram olur." şeklinde bir fıkhi kaide tüm fakihlerce kabul edilmiştir. Bu kaideye göre emen erkek ve çocukları emziren kadına haram oldu. erkek kardeşi emdiğine göre o kadının oğlu olmuştur. Aynı zamanda o kadının çocuklarının da kardeşi olmuştur. Bunlar kardeş olunca erkeğin erkek çocukları da kadının kızlarının yeğenleri oluyor. Başka bir deyişle kadının kızları erkeğin erkek çocuklarının halaları olmaktadır.

Okudunuz mu?  Zatu Irk nedir? Zatuırk mikat yeri neresidir

1- Sizi emziren anneleriniz, süt kardeşleriniz size haram kılındı.(Nisa, 23)
2-Neseb yoluyla haram olanlar süt yolu ile de haram olur.(İbn Mace nikah, 34 ve Ebu Davut nikah,7)


abla erkek kardeşini emzirebilir mi, abla erkek kardesini emzirebilir mi

Bu kategoride yer alan Dört mezhebe göre erkeğin kırmızı elbise giymesinin hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kardeş kardeşini emzirebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.