Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:54
sizden93
Abone

Allah neden bir kulunu eş’sizlikle aşksız, cinsellik yaşamamayla sınar?

Allah neden bir kulunu eş’sizlikle aşksız, cinsellik yaşamamayla sınar?

zorunluyolcu7
30 yaşıma geldim, daha sevgilim olmadı evlenemedim, bana seni ölesiye seviyorum sensiz yapamam diyen bir kadın beni işten eve gelirken bekleyen yolumu gözleyen kadın olmadı, şahsen evlensem cinsellik yaşayacam’mı bundan bile şüphe etmeye başladım, neden Allah beni bunla sınıyor herkes 16-25 arası evleniyor, evlenmeyen zina yapıyor.

Ben diyorum zina yapmayım, Allah yoksa bana zina yapmış kadın nasip eder diye ama ufukta bir şey yok, cinsellik performansından sonra mı eş nasip edecek onuda anlamadım.

Aşırı derecede canım sıkılıyor kafama sıkasım geliyor.

Ne yapmam lazım bilmiyorum.

Aşırı derecede cinsellik te kendimi bir test etmek istiyorum performans vs herşey bakımından.

Yaşamaktan soğudum çünkü.

Sakın cennete gidince yaşayacaksın demeyin orada yaşayacağımı elbette biliyorum, ama o güne kavuşmak için intihar mı edeyim?


Yorum: Allah neden bir kulunu eş’sizlikle aşksız, cinsellik yaşamamayla sınar?

Omer Faruk
Güzel kardeşim

kişi seçimlerinin sonucudur! Söylediklerinin hepsi seçimlerinle ilgili… Zaten bunun için imtihan olunuyorsun. Eğer Allah sana deprem gönderdiyse, başına yıldırım düştü sakat kaldıysan, Türk olarak dünyaya gelmene karar verdiyse bütün bunlar Allah’ın iradesi ile gerçekleşmiştir. Eş bulmak, Müslümanca yaşamak, örnek kişi olmak, ya da olmamak, intihar etmek ya da mücadele etmek tamamen senin seçimimdir.

İşte Kur’an seçimlerini doğru yapmak için sana rehber olarak gelmiştir. O rehberin birinci suresi Fatiha hayatın özetini sunar. O’nu bile tam anlayarak okursan içinde bulunduğun ümitsizlikten kurtulur üstüne düşeni yaparsın.

Okudunuz mu?  Dinimizde evde kedi beslemek

Kısaca yanlış kader inanışı bütün müslümanları zehirliyor. Allah Kur’an’da yüzlerce ayette ahirette yaptıklarınızla sorumlu olduğunuzu söyler. Adam sakat ama öyle bir hayat yaşıyor ki nice sağlam insanın önüne geçiyor. Bu bir seçimdir işte…

Son tavsiyem, Başarılı insanın yedi alışkanlığı diye bir kitap var eğer niyetin gerçekten içinde bulunduğun sıkıntıdan kurtulmaksa, hayatını değiştirecek bir kitap.

Selametle ve seçimlerinle kal kardeşim…


Yorum: Allah neden bir kulunu eş’sizlikle aşksız, cinsellik yaşamamayla sınar?

zorunluyolcu7
Hocam iyi güzel diyorsunda seninle aynı yıllarda yaşamıyoruz herhalde.

Açıklayım durumu sana, şimdi ben içimden geçiriyorum Allah’ım zina yapmıyorum sevgili yapmıyorum çünkü ilerde bana benim gibi eş denk gelecek diyorum buraya kadar iyi hoş, ama bunun garantisi nerde?

30 yaşına kadar kadın ellememişim, ben sabırlıyım ama herkes sabırlı değil, nerden bileyim evleneceğim kadın ne yaşıyor şimdi kaç erkekle yatıyor kaç erkekle sevgili oldu tecrübesini ne kadar arttırdı? Bunları biliyorumuyum?

Saftirik gibi zina yapmadım zina yapmayan kadın denk gelecek diyorum dışarı çıkarım herşey ayan beyan ortada.

40 yaşına kadar evlenemedim diyelim, evlendim karım neden hiç yatmadın hayırdır dese ve sonrasında senden ayrılmak istiyorum beni doyuramıyorsun cinsellikten anlamıyorsun zaten birlikteliğinde olmamış dese ne cevap verecem?

Rezillik değil’mi?

Bu devirde benim gibi ne kadın kaldı ne erkek herkes herşeyi yaşıyor, ben yaşamadım.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra küçük bir yara kanadı

Eğer cidden cinsellik amatörlüğümden dolayı karım sende bilgi iş yok diyip ayrılırsa intihar ederim sorumlusuda Allahtır çünkü bana 20 yaşımda eş nasip etmedi.

Çünkü bir kız bir erkek 20 ye kadar cinsellik yaşamaz evlenir hadi evlenmedi zina yoluyla yapar ben hiçbirini yapmadım.

Zaten ümidimide kestim beni hiçbir kadın kabul etmez, KIZ 10 larca erkekle yatmış 100 lerce sevgilisi olacak, en sonunda benim gibi bilgisiz aşk ve cinsellik cahiliyle evlenecek öyle’mi?

BUNLARI HER GÜN HER SAAT DÜŞÜNMEK NASIL BİRŞEY BİLİR’MİSİN?

Benden geçmek üzere artık, Allah sadece 35’ime kadar canımı alsın yeter daha’da rezil olmayım şu aleme, öleyimde saygı duysunlar bari.


Yorum: Allah neden bir kulunu eş’sizlikle aşksız, cinsellik yaşamamayla sınar?

Kayıtsız Üye
Abi ben de 23 yaşındayım. Şu zamana kadar sevgili işlerine hiç bulaşmadım. Ben de diyordum kendime sen kendini korudun, o yüzden Allah sana temiz bir kız verecek. Ama çevreye bakıyorum umutsuzlaşıyorum. Sokakta öpüşen türbanlı kızlar mı dersin, kocasını aldatanlar mı dersin say say bitmiyor. Tabi bunlar bunu yanlız yapmıyor. Bir sürü erkek kendini dini kimlikte gösterip bunları yaşıyor. O yüzden sanki bize artık yer kalmadı bu dünyada. Ama bir yerde seviniyorum. Çünkü bütün bu zinakarlar birbirleri ile evlenmek zorundalar. Hepsi birbirini buluyor. En azın bu şekilde rahat hissediyorum.

Okudunuz mu?  İnternetten imanını arttırmak için olan dini filmler izlemek caiz midir

Omer Faruk
Ben 50 yaşın üzerindeyim ve yüzlerce aileye danışmanlık yapan bir abinizim. Bu dünyada yaşıyorum ve hala temiz, zina etmeyen erkekler ve kızlarımız var Elhamdülillah. Yukarıdaki tavsiyelerimi dinlersen kazanırsın. Yok eğer dinlemezsen, Rabbimiz "dinde zorlama yoktur" diyor.


Kayıtsız Üye
Ömer Faruk Bey, helal yoldan nasıl eş bulacağız? Bunu açıklarsanız sevinirim. Sevgililik haram biliyorsunuz. Çevremizde de dindar kız yok. Bunun çözümü nedir?


zorunluyolcu7
Kıymetli abim, emin misin dışarı çıktığımda hiç öyle gözükmüyor çünkü.

Ben yine zina yapmayacam haram ilişki ve sevgili yapmayacam, zaten yaş 30 oldu bu saate kadar sabırla beklediysem 10 sene daha bekleriz yani, ben beklerimde cinsellik performansım bekleyecek mi o önemli, 40 yaşımda 20 yaş gibi olursam ala zira en canlı olduğum 20-30 yaş arasını aşk sevgi ve cinsellik yaşamadan tamamladım yıkık bir şekilde.

Ama Allah 40 yaşında nasibimi karşıma çıkarırsa, o kız benim gibi ortalama 35 yaşına kadar zina yapmayıp sevgili yapmazsa iyi olur bununda garantisi var’mı bilmiyorum.

Hala bir anlam veremiyorum, Allah neden nasibimi karşıma çıkarmadı diye.

Bak en yakın canım dediğim arkadaşlarımla bu senenin sonunda muhabbetimi tamamen kesecem, çünkü son arkadaşımda sene sonuna evleniyor, artık onların karşısına rezil ezik ve yıkık bir durumda çıkamam arkadaşlık dostluk edemem.

Artık ne zaman evlenirsem o vakit arkadaşlarımın arasına karışırım.

Kıymetli abim, beni yanlış anlama benim hiçbirşeyden şüphem yok inanıyorum inançlıyım ama insanlara inanamıyorum, çünkü evleneceğim kızı Allah zina yapma diye kolundan tutup evde oturtamaz, özgür irade isterse bekar evine gidip erkeklerle ilişki yaşar, bütün sorun burada.

Okudunuz mu?  Gusülde burun deliklerinin ikisinedemi su çekeceğiz

Eğer 40 yaşımda evlenirsem ve evleneceğim kız gerçekten zina ve sevgili yapmamış olursa cidden bu mucize olur.


Kayıtsız Üye
Allah sabır versin de kardeşim ama hayat cinsellikten ibaret değil. Ben senden iki yaş büyüğüm, evlenemedim işsizlikten. Sevdiğim bir kız da vardı üstelik. Zina da yapmadım, aklımda da geçirmedim. Derdim bana yeter, devamlı bir iş bulsam dünyanın en mutlu adamı olacağım herhalde. Ailemi geçindiremiyorum, evlilik son dileğim. Hani hiç evlenmeden ölsem de sorun değil, ben de isterim kendi yuvam olsun ama düşün ne durumdayım. Allah başkasına muhtaç etmeden yaşama imkanı versin yeter.

Herkesin derdi başka anlıyorum, anlayışlı bir kadın denk gelir inşAllah, anlatığın gibi durumlar yaşamazsın. Namuslu, seveçen bir eş bulursun inşAllah.


Takım Yıldızı
Siz dini konuda bilgisizliğinizden kaynaklanan sebeplerden ötürü karşınıza evlenecek aşık olacağınız biri çıkmadığı için Allah sorumludur diyerek örtmeye çalışıyorsunuz.
Allahı suçlamak yerine ilim öğrenmeyi ve bu saydıklarınızın nedenlerini anlamayı tercih etsenize.
Allah sizin karşınıza tertemiz kadın çıkartmayabilir bu doğru ama onun tövbe edip en temiz kalmış bakireden bile temiz olmayacağı ne malum?
İntihar etmenin ne denli bir günah olduğunu biliyor musunuz?Son nefeste imansız gidebilirsiniz canınıza kendiniz kast ederseniz.
Tüm bunları tekrar düşünün.
Kuranda geçen zina ile ilgili ayetleri okuyun.
Allah yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Hanefi ve Maliki mehzebi arasındaki farklar

Kayıtsız Üye
Zorunluyolcu7 bende 30 ma gireceğim nerdeyse daha ne bir erkek arkadaşım ne sevgilim oldu. Doğru insanı bekledim bunca yıldır. Ve çevremdeki herkes bekar olmama şaşıyorlar. Nasip sanırım her şey.


yalnızlık
bence bırak kardeşim bu karamsar düşünceleri, geç harekete birazda kısmeti aramak gerekir. belki de helalini bulup evlendiğinde, vay be zamanında neler yaşamışım deyip hafif gülümseyip geçiceksin. sen bisikleti sürmeyi denemeden, ya düşüp dizim kanarsa, ya düştüğümde insanlar gülerse deyip. hiç denemeden bisiklet sürmekten vazgeçiyorsun. ama; işte denemeden asla bilemezsin sürüp süremeyeceğini…


nurçiçek
Yukarıda öyle bir anlattınız ki sanki tüm kadınlar öyle. Haksızlık etmek istemem belki çevrendekiler öyledir. Ben de 28 yaşındayım ama henüz bir sevgilim olmadı, haram diye uzak durduk. Göz zınası diye kimseye bakmadım bile. Her insan gibi sevilmek istiyor insan ama durum böyle olunca evlilik zor, görüyoruz. Eşin dostun aracılığı ile birini bulabilirsin belki. Allah yardımcı olsun.


zorunluyolcu7
Arkadaşlar hepiniz rahatlattınız sağolun, konuya yazan kız kardeşlerime sorayım şimdi hiç canınız sıkılmıyor’mu?

Benim arkadaşım benle aynı yıl aynı ay aynı gün doğru tam yaşıtız yani şimdi onun karısı 26 yaşında anne oldu, siz hiç düşünmüyor’musunuz ben neden anne olmadım diye?

Okudunuz mu?  Harf vesvesesi

Aslında çok üzücü birşey.

@takım yıldızı

Kıymetli dostum bak ben tek eşlilikten yanayım yani hayatımda bir kişi olur bir ikincisi olmaz.

Dediğini anlıyorum zina yapmıştır tövbe etmiştirde, etti tövbe ama beni sevdiğini nerden bileyim belki aklında yattığı kişi var?

Yapmacıklığı sevmiyorum, şimdiki çoğu evlilik yapmacık en ufak anlaşmazlıkta kavgada boşanıyorlar sonra başkasını buluyorlar, ben öyle değilim eşimin her türlü kahrını çekerim ama oda çekmeli ve evlilikte şüphe duymak istemiyorum çok karışık yani, bu arada ikinci aşka sevgiye inanmam kim kiminle ne yaşadıysa ona bağlıdır çünkü aşk sevgi yalama olmamalı olamaz.

Tamamen sadakat bağlılık olmalı.

Bilmem ne zaman evlenirim ama evleneceğim kadının işi biraz zor bana bağlı olduğunu ölesiye sevdiğini kanıtlamak zorunda kolay kolay inanmam bu devirde eğer seviyorsa bir şekilde kanıtlar artık, çünkü ben ölümüne bağlı olurum severim ama buna değecek biri olsun.

Herşey ciddi olmalı.


Kayıtsız Üye
Bende bu yaşıma kadar o kadar kendimi erkeklere karşı korudum muhafaza ettim ve o yüzden hiç erkek arkadaşım olmadı. Bu zamanda nasıl erkek arkadaşın yok diyip garipsiyorlar. Aslında olması gereken bu. Müslüman erkeklerin müslüman kadınların kendilerini Allah razı için haram olan her şeyden muhafaza etmesi lazım. Bizde bunları yaparken Allah’ın rızasını kazanmak ve bu sabrın karşılığı inşaAllah kendimiz gibi eşler nasip etmesini istiyoruz. Ki bu da en doğal hakkımız.

Okudunuz mu?  Bir parça meni gusül gerektirir mi?

Zorunlu7 senin soruna gelince, tabi ki bizimde içimiz gidiyor. Kendi adıma konuşacaksam. Ben hep genç yaşta anne olmak isterdim ve çocukları çok severim . Rabbim sanırım beni bununla sınadı.haşa isyandan çok korkarım. Rabbim her şeyin hayırlısını bilir. Bazen çok yanlış dualar yapıyoruz. O yüzden tüm yanlışlıklardan ettiğimiz yanlış laflardan dolayı Rabbim bizi bağışlasın.

Ve şunu unutma. Elbette bizim gibi insanlar var. Biz nasıl varsak istediğimiz gibi insanlarda karşımıza çıkar. Rabbim biran önce nasip etsin.

İsminizi verin size yardımcı olayım inşaAllah. Herhangi bir yerden ulaşım sağlıyım.


Omer Faruk
< Ömer Faruk Bey, helal yoldan nasıl eş bulacağız? Bunu açıklarsanız sevinirim. Sevgililik haram biliyorsunuz. Çevremizde de dindar kız yok. Bunun çözümü nedir? >
Güzel kardeşim, helal yoldan kız bulmanın yolu kaliteden geçer. Allah helali talep edip gayret edene helali, haramı talep edip gayret edene haramı nasip eder. Tanışmanın yolları var.

1- Arkadaş, komşu, aile çevresi…
2- Sosyal medya yoluyla
3- Tavsiye yoluyla.

Bütün bunları sağlıklı şekilde kullanırsanız hepsi de sağlıklı evlilik yapmak için size imkan tanır. Tabii geçmişte olduğu gibi bugün de insanlar defolarını gizleyerek evlilik yapmayı marifet zannediyorlar. Oysa dürüstlüğün olmadığı birliktelikler baştan çökmüş, evliliklerdir.

Sosyal medya’da, haram konular olmamak şartıyla evlilik üzerine konuşup, samimiyetle aradığınız şartları belirterek evlilik görüşmesi yapabilirsiniz. Peki O’ndan nasıl emin olacaksınız. Akıllı ve ne aradığını bilen bir genç nasıl teyid edeceğini bilir.

Okudunuz mu?  Tırnak batması gusle engel mi?

Evlilik danışmanı olarak yazılım ile ilgilenen müslüman yazılımcılara evlilik sitesi kurmaları konusunda çok uğraştım. Ama henüz başarılı olamadık. İnşAllah yapanlar çıkacaktır. Maalesef bu alanda çalışmaların çoğu yine islamla ilgisi olmayanlar tarafından yapılıyor.

Meselenin özü şudur, siz iyi iseniz denginizi mutlaka bulursunuz. Rasulullah’ın DİNDAR olanı tercih edin tavsiyesi, güzel olanı, işi gücü olanı tercih etmeyeceğiniz anlamına gelmez. Ancak birinci öncelik DİNDAR (çok namaz kılan, çarşaf giymiş, sakallı, cübbeli değil, ibadetini ahlakına yansıtan) olandır.

İnternet üzerinden evlilik artmaktadır. Bunun sebebi gençlerin harama düşmeden, birbirlerine zarar vermeden daha kolay iletişim kurabilmeleridir. Tabii niyeti haram olanlar bu yolla veya başka yolla zaten yine istediklerine ulaşıyorlar. bu ayrı bir konu. Biz müslümanlardan bahsediyoruz.

Bu da aslında Rasulullah’ın evlilikten önce helal sınırlar çerçevesinde birbirlerini tanıma yöntemidir. Bu tür sosyal medya iletişiminde mutlaka her iki tarafın da ailesinin haberi olmalı. Habersiz iletişim, fıtrata aykırıdır. Ailelerin olmadığı bir evlilik daha baştan 1-0 yenik değil 3-0 yenik başlanmış bir maç gibidir.

Sonuç olarak, kızlarımıza ve erkeklerimize kaliteyi aramak için aynada kendilerine bakmalarını tavsiye ediyorum.

Allah’a emanet olunuz, Allah hayırlı kısmetler nasip etsin.


xyzs42
Beterin beteri var. Hadi evli olsanda o cinselliği yaşayamasan? Herşey nasip kısmet yokmu aile büyüklerin gözüne kestir birisini gönder istesinler sende er muradına. Neden bu kadar sıkıntı yaptınki. Dini bütün birisi vardır elbet.

Okudunuz mu?  Türkçeden YASİN İ ŞERİF okumak

zorunluyolcu7
< Bende bu yaşıma kadar o kadar kendimi erkeklere karşı korudum muhafaza ettim ve o yüzden hiç erkek arkadaşım olmadı. Bu zamanda nasıl erkek arkadaşın yok diyip garipsiyorlar. Aslında olması gereken bu. Müslüman erkeklerin müslüman kadınların kendilerini Allah razı için haram olan her şeyden muhafaza etmesi lazım. Bizde bunları yaparken Allah’ın rızasını kazanmak ve bu sabrın karşılığı inşaAllah kendimiz gibi eşler nasip etmesini istiyoruz. Ki bu da en doğal hakkımız.

Zorunlu7 senin soruna gelince, tabi ki bizimde içimiz gidiyor. Kendi adıma konuşacaksam. Ben hep genç yaşta anne olmak isterdim ve çocukları çok severim . Rabbim sanırım beni bununla sınadı.haşa isyandan çok korkarım. Rabbim her şeyin hayırlısını bilir. Bazen çok yanlış dualar yapıyoruz. O yüzden tüm yanlışlıklardan ettiğimiz yanlış laflardan dolayı Rabbim bizi bağışlasın.

Ve şunu unutma. Elbette bizim gibi insanlar var. Biz nasıl varsak istediğimiz gibi insanlarda karşımıza çıkar. Rabbim biran önce nasip etsin.

İsminizi verin size yardımcı olayım inşaAllah. Herhangi bir yerden ulaşım sağlıyım. >

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Arkadaşım sanada teşekkür ederim, çıkacaktır bir vakit Allah hayırlı işler yapan dürüst herkese hayırlı eş nasip eylesin.

Geç olsun en iyisi olsun, çoğu kişi gibi boşanmalı evlilik olmasın tam benim kafamda karşılıklı uyum içinde olsun yeter.

Okudunuz mu?  Gusülde kulağa su kaçması

Yani ben evlenirken, aklımda hiçbir kadın kalmamış şekilde sadece evlendiğim kadına odaklı olacam karımda böyle olsun yeter, bende güzellik kavramıda yok ayrıca güzel olupta kafa uyuşmuyorsa neyleyim güzelliği.


nurçiçek
@zorunluyolcu7 elbette biz de anne olalım, sevelim isteriz ama Allah şimdiye kadar nasip etmedi. Üzülmüyor değilim ama daha ağır sorunlar bunlar üzerine bindi. Bundan birkaç sene evvel ben de niye sevilmiyorum, böyle hayat mı geçer diyordum, Allah bana imalı namuslu birini nasip etsin isterdim ama hiçbir şey o kadar basit değilmiş. Öyle sorunlar baş gösterdi ki bunlar sorun olmaktan çıktı.

Allah size de başka dert vermesin. Eş dost aracılığı ile birini bulursunuz inşAllah. Sosyal medyayı tavsiye etmem, bu yolla dolandırılan insanların haberleri ile dolu etraf. İnternet üzerinden görüştüğünüz kişilere güvenirken iki kere düşünmek gerek.
(Herkes böyle demiyorum tabi, eleştiri yağmuruna tutmasınlar beni.)


zorunluyolcu7
@nurçiçek

Artık geç oldu geç olsun ama en hayırlısı olsun, cidden çok berbat zamanda doğduk, Esra Erol izliyorsan bilirsin nasıl insanlar var.

Eleştiri kim neden yapsın az haber izleyen bilir durumu.


Allah yoksa

Bu kategoride yer alan Masaj salonunda mutlu son zina sayılır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah neden bir kulunu eş’sizlikle aşksız, cinsellik yaşamamayla sınar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.