Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa06
Abone

İsyan etmemek için ne yapmalı

İsyan etmemek için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar. Ben 32 yaşında bir adamım. Büyük günahlardan uzak durduysamda işlediğim küçük günahlar için tövbe ettim. Sadaka verir, namazımı kılarım. Aileme iyilik yapmaya çalışırım ama hiçbir işim yolunda gitmedi, şimdiye kadar. Mezun olduğumdan beri işsizim neredeyse. Erkek olarak ailemin geçiminden sorumluyum fakat iş bulamadım yıllaca. Küçük işlerde düşük ücretlere çalıştım ki hiçbiri kalıcı değildi. Ağır işlerde çalışamıyorum, mesleğimle ilgili her yer torpil, tanıdıkla dönüyor. Bunu çok açık gördüm. Devlet atamıyor. Şİmdi de işsizim. Allah’a sürekli dua ederim, gözümüz yukarlarda değil, geçinecek kadar kazanalım yeter. Hiçbir duam kabul olmadı. Parasızlıktan evlenemedim, evlensem nasıl geçindireceğim evi. Kendi ailemi bile geçindiremiyorum, sürekli başkalarına muhtaç oluyoruz.

Okudunuz mu?  İdrar sıçraması ve kadınlarda taharet

Allah sınıyor diyecekler şimdi. Kaç senedir durum bu, ne kadar sabretmeliyim. Allah ahirette daha iyisini verir sabret diyorlar ahirette ne yapayım dünya geçimliğini. Bazı insanların hayatı bu kadar kolayken bizimki niye böyle zor, düşünmeden edemiyorum. Nasıl sabretmeliyim? İsyana sürüklüyor bu durum beni, günaha giriyorum bu seferde isyan ederek.

Okudunuz mu?  Esma-ül Hüsnaların Esrarı Ve Hikmetleri Nelerdir?

Yorum: İsyan etmemek için ne yapmalı

arifselim
Aleykum selam. Evet, bir imtihan içerisindeyiz hemde son nefese kadar. Biz dünyanın değil ahiretin çocuklarıyız. Herkese farklı şekillerde imtihan tecelli edebilir. Kimisi varlık içindeyken ebedi olan hayatını kaybederek sonsuza kadar helak olur. Kimisi dünyada sıkıntı yaşar ama ebedi hayatını kurtarır. Bir bütün olarak bakmak gerekir. Sadece hayat bu alemden ibaret değildir.

Bu kategoride yer alan Eşim cuma namazına gitmiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsyan etmemek için ne yapmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.