Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

Evlenmek Neden Bu Kadar Zor

Evlenmek Neden Bu Kadar Zor

Kayıtsız Üye
Günümüzde gerek insanların düşünce yapıları gerek maddi koşullar yüzünden evlenmek iyice zorlaştı ve 30 lu yaşlara kadar ilerledi şimdi cinsel isteğin 15-16 yaşlarda başladığı bir zamanda bir erkek 14 yıl bu isteği nasıl bastıracak hem de her yerin şehvetle dolu olduğu bir ortamda sağlıklı bir şey mi bu? bu apaçık bir zulüm değil mi bu insanlar nasıl zina yapmasın ben bu işin içinden çıkamıyorum ben şuan 23 yaşındayım ve zor dayanıyorum sırf bu yüzden hiçbir şeye doğru düzgün odaklanamıyorum şimdi oruç tutun filan demeyin bir insan yıllarca oruç tutamaz ve oruç bile bir yerden sonra fayda vermez sabır sabır nereye kadar bu işin içinden çıkamıyorum

Okudunuz mu?  Allah kimlere merhamet etmez ile ilgili hadisler

Yorum: Evlenmek Neden Bu Kadar Zor

seyit gazi
evlenmek için yapılması gereken; kişinin şahsiyetini kazanması, ne istediğini bilmesi ve sorumluluklarını üstlenmesidir. illa ki herkese göre bir insan vardır. fazla karamsar olmaya gerek yok ama genel konuşup içinde kaybolmanın da alemi yok.

Okudunuz mu?  Kurban bayramı görselleri

Yorum: Evlenmek Neden Bu Kadar Zor

Kayıtsız Üye
Katılıyorum. Ben de 23 yaşındayım. Sevgili işlerine yaklaşmadım bu yaşa kadar. Fakat artık zorlaniyorum. Yapacağım şeylere odaklanmam çok azaldı. Namazda bile sürekli kafamda bu konular var. Akşam yatıyorum bu sabah uyanıyorum bu. Bi de günümüzdeki kızları görünce, zaten benden önce kaç erkekle birlikte olmuş olacak kim bilir? Kapalı kızların bile çoğunluğu sevgili yapıyor. İyi kız bulma umudum da kalmadı.

Okudunuz mu?  Ailemi ikna edemiyorum ne yapmalıyım

Yorum: Evlenmek Neden Bu Kadar Zor

Omer Faruk
Gençler evlenmek kolaydır, onu zorlaştıran mahalle baskısı. Bunda sizin de ailenizin de eş adayının da sorumluluğu var. Önceliği güzellik olan, önceliği zenginlik olan, önceliği asalet olan bir müslümanın, "eh işte biraz da namaz kılsın, başı da örtülü olsa iyi olur" şeklinde yaklaşımı evliliği ifsat eden en önemli düşüncedir.

Okudunuz mu?  Kaç çeşit doktor vardır?

Bu bakış açısı hem evliliği engeller, hem de evlilikten sonra evliliğin huzurunu engeller. Gençlere bakıyorum çalışan kız arıyor, kızlara bakıyorum, yakışıklı cebi dolu genç arıyor. Sonra kız parasını kaptırmamak için kavga çıkarıyor, kız/erkek, yakışıklı/güzel damadı/gelini kaptırmamak için kıskançlık krizlerine giriyor.

Okudunuz mu?  Son nefeste iman. Sekerat anı yani ölüm anında son nefes anında kelimei şehadet getirmek şart mıdır?

Gençler!, aile danışmanı bir abiniz olarak şunu öneriyorum. Sağlığı yerinde, sorumluluk bilinci olan herhangi bir insanla hiç tereddüt etmeden evlenin. Bunun dışında güzelliği/yakışıklılığı, parası, asaleti kardır. Bunlar olmasa da olur. Çünkü evlilikte zenginlik de, güzellik de, asalet de 3 ay sonra biter. Kişilik ve beraber yaşama bilinci esastır. Buna sahip olmayan ve bunu hedeflemeyen insanlar her zaman mutsuz olmaya mahkumdur.

Okudunuz mu?  İmanın mertebeleri nelerdir

Allah hepinize doğru kriterlerle eş arayıp, aradığını bulanlardan eylesin… Amin…

Bu kategoride yer alan Hırsızlık yaptım ve çok pişman oldum tövbe ettim ne yapmam lazım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmek Neden Bu Kadar Zor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.