Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:31
dinisorular
Yönetici

Anne Babanın Dine Karşı Soğukluk Ve Vurdumduymazlığı

Anne Babanın Dine Karşı Soğukluk Ve Vurdumduymazlığı

mertjundullah
Esselamun aleyküm kardeşlerim..

Kaç zamandır Anneme ve Babama tebliğ yapıyorum. Önceden ben ne anlatırsam güzel güzel dinliyorlardı tasdik ediyor ama uygulamıyorlardı. Babam aşırı soğuk annem ise biraz daha fazla dine meyilliydi. Bu yaz tatilinde ise geldiğimden beri elimden geldiğince sakin bir şekilde anlatıyorum lakin uymuyorlardı Ben İslama ters bir olay gördüğümde ise; yeniden uyarıda tekrara düşünce, onlar; özellikle annem aşırı sert tepkiler verip baskı yaptığımı söylüyor. Halbuki onlara hakaret de etmiyorum sadece Kur’an dan ve sünnetten delillerle tebliğler yapıyorum. Bu cedelleşmeler sırasında ben sabretmeye çalışıyorum bazen ise yine nefsime yenik düşüp kendimi onlarla tartışırken buluyorum. Birbirimizi sonunda kırıyoruz. Kendimi bu yüzden suçluyorum. Bana 13-14 yaşıma kadar ailemden öğrendiğim yeter bize din öğretmeye kalkma bir Müslüman sen misin bizi dinden soğuttun diyorlar en ufak bir tebliğ yapacak olsam dayanamayıp sıktın beni baskı yapma diyorlar. Mesela annem sana inat gidene kadar secde etmeyeceğim diyor. Bunun arkasına sığınıp günahı sana diyerek ibadetlerini terk etmeye ve harama düşersem sebebi sensin diye alttan bu günahlara zemin hazırlıyorlar. Ben ise farzı ihmal etmenin ve haramlara düşmenin bahanesi olmadığını ve bunun arkasına sığındıklarını söylediğimde annem Kur’an’a, Allah’a, ve Resulullah’a eleştirilerini hakaret boyutuna geçecek şekilde arttırdı. Bugün ise yanıma gelip yine söylenmeye başladı tartışmayacağımı söyleyip sustum onun hakaretlerine cevap vermediğimde ise seccademi aldı bana vurdu ben hiçbir şey söylemediğim halde. Ben şu an annemin hakaretlerinden ötürü Mürted olduğuna itikad ediyorum. Ona da sular durulunca bunu anlattım ‘pişmanlık duyup gidip güzel bir tövbe ile şehadet’ getirmesini söyledim kabul etti ama evde dini bir şey konuşmamı istemiyorlar, ağzımı açsam sorun çıkıyor onlar gibi olmamı istiyorlar. Ben ise artık tebliğden uzaklaşmalı mıyım ne yapmalıyım daha okulların açılmasına 1 aydan fazla var çok çaresizim nasıl bir yol izlemeliyim din kardeşlerim yardım edin bana..

Okudunuz mu?  Yüzükoyun yatmak mekruh mudur?

Yorum: Anne Babanın Dine Karşı Soğukluk Ve Vurdumduymazlığı

Mustafa
Enam 125
Allah, iyiye ve güzele götürmek istediğinin göğsünü İslam’a açar; saptırmak dilediğinin de göğsünü öylesine daraltıp tıkar ki, o, göğe yükseliyormuş gibi olur. Allah, iman etmeyenler üzerine pisliği işte böyle atıverir."

Okudunuz mu?  Dualar da sayının önemi varmıdır ? bu sayılar nerden geliyor

İbrahim 4
"Biz, görevlendirdiğimiz her resulü ancak kendi toplumunun diliyle gönderdik ki, onlara açık seçik beyanda bulunsun. Bunun ardından, Allah dilediğini saptırır, dilediğini de iyiye ve güzele kılavuzlar. Azîz’dir, Hakîm’dir O."

Canım kardeşim senin ailen senin laflarından dolayı dinden soğuyor hatta yaptığı ibadeti de bırakıyorsa bunun adına ‘tebliğ’ denmez. Sen kimsenin alnını secdeye zorla götüremez ve onların yaptığı yanlışları zorla düzeltemezsin. Hz Muhammed kendi amcasını iman ettirememiş sen kendine birini ‘iman’ ettirme gibi bir rol yüklemişsin. Mesela annen namaz kılmıyorsa sen onun önünde namaz kılarak zaten tebliğ yapmış olursun. Annene ‘kalk namaz kıl’ demene gerekte kalmaz. Anladığım kadarıyla annen böyle laflardan hoşlanmadığı da ortada. Ayrıca tebliğ yapıyorum diyorsun da nasıl yaptığını yanında olmadan anlayamayız. ses tonun seçtiğin kelimeler kibar olup olmaman çok önemli. Ben öyle insanlar görüyorum ki adam tebliğ yapıyorum diyor ama karşıdakine o kadar kırıcı sert davranıyor ki , şeytanda çok zarar veriyor. Tartışıyorum diyorsun mesela ne için tartışıyorsun? Tartışınca tamam oğlum iman ettik ya da tamam hemen namaz kılalım demelerini mi bekliyorsun yoksa senin onlara tartışmada söyledigin laflardan dolayı hem senden hem dinden soğumalarını mı bekliyorsun:(

Okudunuz mu?  Doğumda bebekler karışır mı

Yorum: Anne Babanın Dine Karşı Soğukluk Ve Vurdumduymazlığı

mertjundullah
Tebliğimi en güzel üslupla yapmaya dikkat ediyorum.İlk başta anlatmaya başladığımda beni isteyerek veya istemeyerek dinliyorlar niyetlerini anlayamıyorum ve inkara sapmıyorlar, hatta bazen uygulamaya sokacakları ameller hakkında söz verdikleri bile oluyor (namaz kılmak, günümüz haramlarından sakınmak ;düğünlerde bulunmama, oynamamak vs). Bu benim hoşuma gidiyor ve başardım diye sevinip Allah’a Hamd ediyorum. Ama iş uygulamaya geldiğinde yüz çeviriyorlar, yeniden harama düşecek bir davranışın zeminini gördüğümde 2. kez tebliğ ediyorum. İşte bu 2, tebliğimde bazen ilkinden daha sakin bir dille; bazen de ne sert, ne de yumuşak bir üslupta oluyorum ama onlar için fark etmiyor ağzımı dahi açsam baskı olarak algılayıp aşırı sinirli tepki veriyorlar. Onlar için orada ipler kopuyor ve annem daha fazla olmak üzere, babamla birlikte "karışma bana, geldiğinden beri işkence yapıyorsun, sen çok aşırıcısın, biraz diğer çocuklar gibi ol, psikoloğa götürelim seni, eski haline dön" tarzında Dinime, bana çok ağır hakaretler,beddualar ediyorlar ve dönüşü olmayan kavgalar, tartışmalar başlıyor. Ben aşırı üzülüyorum, birbirimize zarar veriyoruz bazen bu kavgalar sırasında nefsime uyup onlara cevap veriyorum, birbirimizi kırıyoruz..
Şüphesiz ki kalpler Allah’ın elindedir dilediğine hidayet eder, dilediğini saptırır. ben zaten kimseyi zorla namaza kaldırmıyorum, oruç tutturmuyorum, sadece onlara hatırlatmak amacıyla benden de artık sıkılmışlardır diye kendim de anlatmıyorum sadece bari gafil kalmasınlar diye internetten güzel sohbetler açıyorum ama bu günde 1 saati dahi bulmuyor, onları sıkmamaya çalışıyorum. Sohbet anında güzelce dinleseler ve hak verseler dahi uygulamıyorlar ben de karşımda bazen harama götürecek işlere davetiye çıktığında uyarıyorum ipler burada kopuyor, bana iyice inatlaştılar artık, inadına harama düşüp, başımı sen gidene kadar secdeye koymayacağını söylüyor annem. Ağzımdan ne laf çıksa işkence olarak algılıyorlar, Ne yapmalıyım kardeşlerim, harama düşme ihtimalleri oluştuğunda dahi sesimi çıkarmayayım mı? işte buna da benim vicdanım el vermiyor. Yardım edin bu yaz yaşadığım bu olaylardan çok yıprandım, Allah’a emanet olun..

Okudunuz mu?  İçki satan firmaya uygulama yapmak

Yorum: Anne Babanın Dine Karşı Soğukluk Ve Vurdumduymazlığı

Kuldurdileyen
İbrahim peygamberi ve babasının anlatıldığı bölümü Kuran dan oku. Nuh un oğlu Kenan ı Kuran dan oku. Alemlere Rahmet Peygamber (SAV) efendimizin kızlarına olan nasihatlerini hadislerden oku. Sen sevdiklerini hidayete eriştiremezsin. Onlar sadece kendi tercihlerine göre kazandıklarını alırlar. Eğer onları seviyorsan hayırlı bir evlattan zaten onlar için daha iyisi yoktur. Asla aileni kınama yahut onlar hakkında şikayet etme. Burda yazarak mahşerde ailene karşı şahit getirmekten öte iş yapmazsın. Bu da hayırlı evlat işi değildir zaten.

Okudunuz mu?  Hristiyanlar Hz. Muhammed'e neden inanmıyorlar

1-Hayırlı evlat ol. Kuran ı oku, namazını kıl, etrafına yardımcı ve iyi niyetli bir kul ol. Hep doğru söyle aksindeyse sadece sus. Hayırlı evlat sahibi olmak hazine sahibi olmaktan daha iyidir ama bulsalar, hazineyi tercih ederler, bu onların doğruyu bilmemesindendir.

Okudunuz mu?  Ticarette yüzde yüz kar caiz mi? Ticarette kar oranı ve ticaret ahlakı hakkında bilgi

2-Onların hayırlı iş eylemesi için yol açıcı ol. Mesela bir komşunun durumu kötüyse ailene haber vererek onların hayırlı işlerde bulunmasına vesile ol. Onlara hayırlı iş edebilecekleri yolları açıcı ol. Sözlerin kalblere erişemez lakin onların elleriyle ettiği güzel işler karşılıksız bırakılmaz. Zevki ve rahatı armaktan ziyade üstüne düşen iyliği aramak insan için daha iyidir ama bulsalar eğlenceyi tercih ederler bu onların doğruyu bilmemesindendir. Sen eğlenceli bir şeyle onlara varsan seni az bir miktar dinlerler ama işe yaramaz, ama sen onları iyilik yapabilecekleri bir yola soksan o iyilik onu yapan gönülleri nurlandırır. Yani ne dediler başta, hayırlı evlat sahibi olmak gibi değerli hazineye sahip olmak ne güzel şeydir.

Okudunuz mu?  Yetim annesi olmak

Kayıtsız Üye
Sayın tebliğci,
bazı insanlara birşeylere inanmaları için kuran yeterli olmaz. Yani sen kurandan ayatlerle, hadislerle onalara bir şey anlatamazsın. Nekadar kulağa hoş geliyormuş gibi olsada gerçek olduğuna zerre kadar delil olmamayışından kaynaklanıyor senin bu debelenişin.
Yani kısaca :
Her doğru güzel olmak zorunda değil,
Her güzel de doğru olmak zorunda değil.

Bu kategoride yer alan Kitaplardan alıntı yapmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne Babanın Dine Karşı Soğukluk Ve Vurdumduymazlığı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.