Anasayfa
15 Temmuz 2022, 9:57
sizden1
Abone

Allaha Ve Peygamberine Savaş Açmak (Faiz)

Allaha Ve Peygamberine Savaş Açmak (Faiz)

gosHawk
Kredi faizlerinin düşmesi ile birlikte konut kredisi çekip ev almayı düşünüyorum. Mecbur kaldığım için kredi çekip bankaya faiz ödeyeceğim. Diğer türlü ömrüm boyunca ev almam hayal olur. Faiz almak Allah’a savaş açmak demektir. Böyle bir durumda faiz ödeyerek aldığım evin hayrını görmemem söz konusu olur mu? Zorda olduğum için böyle bir şey yapmak istiyorum.

Okudunuz mu?  Allahın (Haşa) İmam Rabbaniye Kadın şeklinde Tecelli edip gözükmesi!!!

Bakara Suresi 173. Ayet: Allah size yalnızca murdar eti, kanı, domuz etini ve Allah’tan başkasının adına kesilmiş olanı haram kıldı. Ama biri zorda kalırsa, haksızlığa sapmadıkça, sınırı aşmadıkça kendisine günah yoktur. Biliniz ki Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir.

Domuz eti bizde haram. Ama zorda kalınca sınırı aşmadığımız sürece helal sayılmaz ama günahı yoktur. Zor durumda olduğumuz için Bankadan konut kredisi çekip faiz ödersek yine de Allah’a savaş açmış olur muyuz.

Okudunuz mu?  Kurumuş menili bir şorttan vücuda veya başka bir elbiseye meni bulaşır mı?

Yorum: Allah’a Ve Peygamberine Savaş Açmak (Faiz)

Kayıtsız Üye
kendi durumunuzu, borçlanma şeklinizi, ödeme şeklinizi, ticaretinizi açıkca izah ederek bir müftülüğe danışın. herkesin durumu özeldir. ne bilip bilmeden herşeye bu faizdir deyip açık olan kapıları kapatmak doğrudur, ne de açık olan kapıları suistimal etmek doğrudur.ben de size hiçbir kapı açmadım, bir cevapla her yolu mubah görmek, demek ki böyleymiş demek de doğru değildir.

Bu kategoride yer alan Erkeklere laf atmak günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha Ve Peygamberine Savaş Açmak (Faiz) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.