Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:33
missa0
Abone

Gitgide Daha Beter Hale Geldim ?

Gitgide Daha Beter Hale Geldim ?

Kayıtsız Üye
Eskiden teheccüte kalktığım olur gene 5 vakitim sağlam değildir ama en azından bir düşüp bir kalkardım göz zinası falan da olmaya başladı istimna … sonra ayağa kalktığım gün 3 çöktüğüm gün 1 ay kadar olmaya başladı şimdi 5 vakit namaz yok sadece cumadan cumaya gidiyorum özellikle şu şehvette çok sıkıntı yaşıyorum (liseliyim) arada içimden şey geçiyo din seni yıpratıyo boşver dini derslerine dünyevi hayallerine odaklan sonra dine bakarsın gibi şeyler geçiyo ve eskiye kıyasla daha kuvvetli geçmeye başladı bu düşünceler … İsrafta yapıyorum çünkü düzgün ders çalışmıyorum zaman israfı para israfı vs… İşin kötü tarafı annem falan benden umutlu bende her şeyden umutluyum çünkü başka çarem yok ama korkuyorum Ayrıca bir kızı da seviyorum aylardır içim yanıyo genelde gün boyu bu yanma oluyo bir gün saçma hareketler yaparım diye de korkuyorum ayrıca eskiden kız olaylarında kendimi kapatmışken şimdilerde biraz daha gevşeklik olmaya başladı… Eskisi gibi kuvvetli olmadığımı hissediyorum sarhoş gibiyim düzensizlikte düzenliyim çok şükür imkanımızda var ama kullanmıyorum eve gidicem ders çalışıcam namazımı kılıcam vs diyorum ama nafile bu çukurun içinde kalakaldım ben korkuyorum abilerim…

Okudunuz mu?  28 Peygamber İsimleri

(beni kanaatimce en çok etkileyen düşünce şehvet olayı tam gusule gidicem biraz daha bekle şehvet tam geçsin yoksa gusül aldıktan sonra gene cunup olabilirsin diyorum sonra bekleyince de bir daha kalkmıyorum bu vesvese devam ede ede kar topu kadar büyüdü tabiri caizse beni de güçsüz hale düşürdü nası başa çıkıcam bilmiyorum cidden bazen şehvet geçmeyince akıntı olduğuna şahit olmuşluğum var)

Okudunuz mu?  Kocası ölen kadın maaş alması caizmi?

Yorum: Gitgide Daha Beter Hale Geldim ?

misafir1
güzel kardeşim islam bizi yıpratmaz. bize yaradılış maksadımızı, hayatımızı ve akıbetimizi hatırlatır. hayatımızı, temel amacımız üzerine inşa etmemizi sağlar ve bizi talim ve terbiye ederek hayatımızı düzene koyar. kesilen onca ahkamlara yapılan onca ukalalıklara rağmen, yeryüzünde yaradılışı inkar eden hayatımızı kuşatıcı temel bir amaç bir iddia dahi ortaya koyamamışlardır. islamdan gayrısı bizi çirkinliklerin ve pis şeylerin etrafında amaçsızca yaşamaya sevkeder ve ömürler bir şeylerin peşinde ziyan olur gider. insan peşinde koşduğu şeyleri elde etse bile bunların bir faydasını göremez. ömrünü bunların peşinde koşmakla tüketen bir canlıya döner. insanı din yıpratmaz, amaçsızca çirkinliklerin ve pis şeylerin peşinde koşmak yıpratır. bununla beraber insanın inanıpda yapmadığı şeyler, kalbinin bir başka bir şey söylemesi peşinde koşduklarının bunlara aykırı şeyler olması ve insanın düştüğü ikilemler, insanın yaşadığı gelgitler insanı yıpratabilir. bunun içinde yapılması gereken kendimizi dev aynasında görmememiz, bir muvahhid bir fasık olmamamız, eksiklerimizin gediklerimizin farkında olup bunları ihtiyaçlarımızdan ve dilediklerimizden başlayarak düzeltmeye başlayıp, hata yapdıkca tevbe edip Allah a dönmemiz ve yanlışlarda yapsak zihnimizde şablonsal olarak nihai amacımızı hiç bir zaman unutmamamızdır.

Okudunuz mu?  İlmin fazileti hakkında kıssa öğrenmek istiyorum?

istimnadan bahsetmişsin… istimna gizlide alelacele ve suçluluk duygusuyla yapılır ve bu duygular insanın ileride cinsel hayatına da olumsuz etki edebilecek şeylerdir. haram ilişkilerde üç aşağı beş yukarı böyledir halbuki cinselliğin geniş geniş gönül rahatlığıyla yapılması gerekir ve sağlıklı cinsel ilişkinin tek yolu evlilikdir. bununla beraber artan şehvete karşılık rüyalarında ihtilam olabilirsin veya zina tehlikesine karşın belli sürelerde istimnaya cevaz verenlerde vardır, bunu yaparkende haram şeylere bakmamak veya şehvetlenip bir alışkanlığa çevirmemek gerekir. bunlar insana eziyet olsun diye veya insanı yıpratmak için söylenmiyor. işlenen her haram insanın geriye kalan mutluluğundan çalıyor ve insanların sağlıklı cinsel hayatlarının olmayışının sebebi, gençliklerinde dinleyip gördükleri yalan dolan safsatalar veya çirkinlikler, psikolojik olarak yıpranması da cabası. gençlik dönemlerinizde cinsel olarak kendinizi tatmin ettiğinizi zannetmeyin, sizler kendinizi kurcalıyor kendinizle oyalanıyorsunuz, bunun dışında artan şehvetinizide ihtilam olarak veya haramlara bakmadan alışkanlık haline getirmeden şehvetlenmeden belli aralıklarla istimna yaparak atabilirsiniz. yani esas yapman gereken; bekarlıkla başa çıkamayacak hale gelinceye kadar, şahsiyetini inşa etmen, kendini donatman, ne istediğini bilmen, sorumluluğunu üstlenmen ve gönlünce evlenmen olacakdır. esas bunun dışındaki yollar seni yıpratacak, ömrünü boşa geçirebilecekdir. tabi neticesinde hayatı dünyayı insanları kadınları veya bilumum herşeyi suçlayan aforizmalar kasabilir, edebiyatlar da yapabilirsin.

Okudunuz mu?  Cünup olduğumu unutarak Namaz kılmak Makbul müdür? Günah mıdır?

senin aklın kesiyor mu, ortaokulda birini sev, lisede birini sev, üni sınavına girerken birini sev, üni kazan birini üni biterken iki kişiyi sev, üni bitsin işe başla para kazanmaya başlamışın hemen evlenilmez, hem sorana evlenmek maksadıyla seviyorum de iki de öyle sev; ondan sonra da insanlar hayatlarını çöplüğe çevirsinler ve hayatlarında beş veya onuncu sevdikleri kimselerle evlensinler. aslında onca gönül işinin tek kelimelik basit bir cevabı vardır. o da, sen sevdiğini söylediğin bu kimseyle evlenecek misin/evlenmeyecek misin basit ve açık sorusunun, evet veya hayır olan basit ve açık cevabıdır. onca sevdiğini söyleyen kimseye sorsan, madem bu kimseyi bu kadar seviyorsun gel sana bunu alalım desen, dur dayı ne yapdın derler. daha okullarımız bitsin, hangi şehirlerde yaşayacağımız belli olsun, üni ye gidelim veya çalışmaya başlayalım derler. insanlar ıbık gıbık diye başlarlar, lafı beş seneden aşağıya atmazlar.

Okudunuz mu?  Haram Para İle Kurban Kesmek Ve Sevap Ummak

istimna örneğinde olduğu gibi veya gönül işlerinde olduğu gibi neyin kimi yıprattığı bellidir, girilen psiklojik zaafiyetler mutsuzluklar hayal kırıklıkları ve bunların insan hayatlarındaki somut sonuçları da ortadadır. dolayısıyla bu tavsiyeleri dayatmacı tavsiyeler olarak görmekdense, idrak edip bellemek gerekir ki bunda muvaffak olasın. akıl, sadık faydalı bir dosttur. yoksa herkes yapıyor diye, kendini eksik görmemek için, kendini özellikli görmek için, dur ben fazla kötü şey yapmam az kötü şeyler yaparım nerede duracağımı bilirim bakayım ayarlayabiliyor muyum bakayım beni seviyor mu diye, amaçsızca peşinde dolaşmak amaçsızca sevmek sevmek değildir.

Okudunuz mu?  Hz Ömerin Hz Abbas İle Dua Da Yağmur Talebi Hadisin Tahrici

Yorum: Gitgide Daha Beter Hale Geldim ?

Kayıtsız Üye
Abi anladım dediklerini ama şeyi anlamadım gözünü seveyim 15 yasındayım evlenmeye de razıyım ama annem babam 100%99 karşı çıkacaklardır ayrıca kızın kendisinin şöyle bir düşüncesi var önce arkadaşlık sonra olursa olur diyor ki ben din diye arkadaşlık bile etmedim ona

Okudunuz mu?  İçim daralıyor, canım yanıyor

Ayrıca kızla yüz yüze konuşmuyorum bile bir sosyal medyadan yazmıştım onda da nadir konuşuyoruz zaten…

Evet kızın yolunu gözlüyorum arkadaşlarını gözlüyorum arada yüzüne bakıyorum ne durumda ne halde diye vs… ama sandığın gibi değil günaydın iyi akşamlar olayı bile yok …


Yorum: Gitgide Daha Beter Hale Geldim ?

misafir1
güzel kardeşim erkek ve kadın birbirlerine sevimli gelmeleri için yaradılmışlardır, birbirleriyle imtihan edilirler ve birbirlerine meyletmeleri de tabiidir bunda anormal bir durum yokdur ancak bu meyle bazen duygusal bazen şehvani bazen dini duygular alet etmek hatalıdır. ya işte bu aşk, kötülüğünü istemiyorum, seviyorum zaten, peygamberlerde sevmişler, bizde hayırlı işler yapardık, ama bu dünya yok mu bu dünya, dünya çok kötü falan filan… yav kardeşim biz de bu dünyada yaşıyoruz.

Okudunuz mu?  2+1 vitir namazı nasıl kılınır?

yani benim de değiğim o zaten. bende evlenmeye razıyım değil. bu kimseyle evlenecek misin, ne zaman nasıl evleneceksin. evet veya hayır veya şu şekilde veya şu şartlarda, bu kadar. o yüzden yapılması gereken insanın şahsiyetini inşa etmesi, ne istediğini bilmesi, sorumluluğunu üstlenmesi ve gönlünce evlenmesi olacakdır. bunun bundan başka bir yolu yok. sende biliyorsun % 100 %99 başkasıyla evleneceksin ve başkasıyla evlendiğin zaman bu bahsettiğin kimseyle görüşmediğin için şükredeceksin. kaldı ki önce bir arkadaş olalım, sonra bakarız falan neymiş. karşındaki kimsenin bende evlenmeye razıyım gibi düşüncelerden haberi var mı ? madara olur çıkarsın, kullanır kullanılır, eline yüzüne bulaştırır, şansın varsa da birazda kafayı yersin. evlenmeye razıyım diyorsun, annenin babanın haberi yok, karşındaki kızın haberi yok, karşındaki kızın ailesinin haberi yok, seninde haberin yok da bir beş seneye on seneye bakarız diyorsun.

Okudunuz mu?  Allah ölmek isteyenin duasını kabul eder mi?

yoksa bu mevzu basit bir mevzu. ırz namus, helal haram, temiz pis, sağlıklı çirkin; bu kadar yani. akıl insanı koruyan sadık bir dosttur diye ondan diyorum bunları bellersen kendini korumak veya çirkin olan şeylerden uzak durmak hususunda Allah ın izniyle daha kolay muvaffak olabilirsin. yoksa Allah korusun hikayelerin içinde kendini yıpratabilir veya çirkinliklerin içinde ziyan edebilir ziyan olabilirsin.

Okudunuz mu?  Yüzüstü yatmak neden günahtır

yoksa bir arkadaş olup bakmak, sonra bir oldu bir olmadı, sonra onunla niye konuşdun bununla niye görüşdün, sonra ben çirkin miyim ki acaba, sonra oldu mu ki olmadımı ki acaba, sonra neler yapsam ki daha gider böyle

Bu kategoride yer alan Okumayı sevdirecek dini romanlar listesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gitgide Daha Beter Hale Geldim ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.