Anasayfa
10 Eylül 2021, 7:18
dinisorular
Yönetici

Allah Niye Böyle Yapıyor?

Allah Niye Böyle Yapıyor?

Excalibur54
Selamun aleyküm arkadaşlar, Allah birdir şanı büyüktür bundan yana hiç bir şüphem yok ama son zamanlarda yaşadıklarım beni hayattan soğuttu ettiğim hiçbir dua kabul olmadı aksine birde tam zıtları oluyor ben ne yaptım da böyle oluyor bilmiyorum.
Öncelikle her gece yatmadan önce Allah’a ; Allah’ım bana hayırlı bir iş ver dedim vermedi, bekçilik başvurum kabul olsun bekçi olayım dedim o olmadı, Allah’ım Canımı al dedim oda olmadı,
Rabbim Şu sevdiğim kızla hayırlısı olsun olmasa en azından bana unuttur dedim unutturmuyorda kızla aram bozuk, Rabbim bana sağlık ver dedim sağlığım bozuldu, Allah’ım namazı bana bıraktırmadı ibadetlerimi eksik bırakmayım dedim hasta oldum namazı bıraktım birde bu olaylar olunca hiç namaz kılasım gelmiyor niye bana böyle yapıyor bilmiyorum onun için bu duaları kabul etmek hiç de zor değil çok moralim bozuk
işsiz, parasız, tipsizim ve ailemle aram çok iyi değil ne olacak benim bu halim ? (keşke intihar etmez serbest olsa)

Okudunuz mu?  İşleri geciktirsek işleri biriktirsek günaha girmiş olur muyuz?

Yorum: Allah Niye Böyle Yapıyor?

Kayıtsız Üye
Mantıklı yarım cümlen bile yok. Her dua kabul olsaydı herkes bir dua ile en iyi işleri alır ve yapardı. Allah hasta ikende ölmek üzereyken de namaz kılınacak diyor. Sen hastayken emre itaatsizlik ediyorsun. Kız erkek ilişkisini yasaklayan birine aranızı neden yapmıyor diye yakınıyorsun. Ben bu yazıda bir beceriksizlik görüyorum ve başkasına mal edilmeye çalışıldığını görüyorum.

Okudunuz mu?  2. hutbe türkçe duası

Yorum: Allah Niye Böyle Yapıyor?

misafir1
güzel kardeşim Allah avc yarattıklarının ihtiyaçlarını karşılamayı üzerine almışdır aslında bu bizim için müthiş bir güvendir ancak bu bizim istediklerimizin, beklediğimiz gibi karşılanacağı anlamına gelmez

güzel kardeşim şükür her şeyin ilacı, şükürsüzlük ise bitmek tükenmek bilmeyen dertlerin kaynağıdır. insan Allah avc nin üzerindeki daha nice nimetleri hatırlayabilir ve ne gibi imtihanlardan sakındığını da idrak edebilir. şükrün mükafatı pek yakındır, Allah avc nin azabı ise çetin ve çeşit çeşittir. insan hemen her yükü kaldırabilir ama insanın belini büken bir bu eksikdi dediği sağdan soldan çıkan dertlerdir. genelde insanın sağdan soldan ayağına bir şey dolanıyorsa, oturup şükredip şükretmediğini gözden geçirmesi gerekir. şükreden rahatlar, şikayet eden dertlerine saplanır kalır bunlar tüm dünyalarını işgal eder.

Okudunuz mu?  1/korsan taksiçilk yapmak kul hakkına girermi 2-kadının çalışması ve kazandığı para harammıdır

bir sevdiğinden bahsetmişin zaten bir erkeği kadın düşündürür, Allah korusun başına ciddi bir musibet gelse vurur geçer düşündürmez konuşturmaz, bir erkeğin borcu olsa vermiyorum der geçer, bir erkek ince ince düşünüyorsa altında bir kadın vardır. bu kadınlar olmasa veya bizim bir derdimiz olmasa, bizim Rabbimize döneceğimiz yok da, işimiz gücümüz rast gitmeyince Rabbimize dönüyoruz. inşaAllah Allah ın yardımıyla ayaklarımız ve kalblerimiz islam üzere sabit olduğu zaman, böyle dertlerimizde kalmaz. istediğin kişinin ya daha zamanı vardır ya da birbirinize ihtiyacınız yokdur, öğrenecek farkına varacak bir şeylerin vardır. kaldı ki bu zaman muhabbetleri de insanı oyalar. evlendin evlendin, evlenmedin boşver. ben hayatında çirkin diye evlenemeyen görmedim zaten insanın çirkinim diye derdi de olmaz. bakar ki istedikleri olmuyor, ben çirkinmişim ya len olur. senin zaten böyle bir derdin olmayacak, karın da seni istemiş sana razı olmuş evlenmiş olacak; insan hem kendisine hem karısına yetecek olduğu halde, insanlara yetmeyeceği düşüncesiyle boş yere düşünce biçimini hayata bakışını bozuyor. kendini eksik ve yetersiz görüyor. mutsuz oluyor, mesaisini vaktini buna harcıyor. bu durum kendisine hatalar da yaptırıyor. gerek de yok. kendine yeteceksin, hanımına yeteceksin, bu kadar. gerek var mı düşünüp durmaya. insanın çirkini tipsizi olur mu, bazen kızlara bakıyorum ben çirkinim diye dert yanıyorlar, gel de ben sana göstereyim çirkin misin değil misin diyesim geliyor demiyorum. insanın çirkini olur mu, hele karşı cinsin çirkini olur mu. insanlar kendilerini beğensinler diye dil dökülüyor, yine insanlar kendi mutluluklarını başkalarıyla kıyaslayarak ve telkin edilen arzuların peşinden koşarak mutsuzluğa çeviriyor.

Okudunuz mu?  Ateiste kafire kız verilmesi ve Şii ile evlenmek

iş olarak da kovala kardeşim, işlerin aklındaki gibi olmasını isteyen hem çatlar hem çatlatır. sen aklındaki gibi olmasını bekleme, şartları kovala inşaAllah yolun açık olur

seni tanımam da aslında ayaklarımız ve kalbimiz islam üzere sabit olsa, bir şey yok da; eşşek gibi adamlarız. dertle adam olacak olmasak, bizim adam olacağımız da yok geçen zamanımıza oluyor. bu vakitleri kulluklarımızı ihmal ederek geçirmemiz ayrı bir sıkıntı, kendi menfaatlerimizin kendi istediklerimizin peşinde gezmeyerek geçirmemiz ayrı bir sıkıntı, kendimize dert etmemiz ayrı bir sıkıntı.

Okudunuz mu?  Dualar da sayının önemi varmıdır ? bu sayılar nerden geliyor

Yorum: Allah Niye Böyle Yapıyor?

gimsangoksel
Allah niçin böyle yapıyor ? Sorunuza ait başlık çok hoş olmamış Allah CC dilediğini yapmaya muktedir güce sahiptir,bize sormaz sormayacaktır da. Şimdi üzüntünüzü soruya yansıtarak yazmışsınız. Öncelikle bunun farkına varmanızı dilerim. Gelelim sıkıntılarınıza, kimin yok ki desek size yeter mi? Evet yetmedi değil mi? Sizin sıkıntınız herkesten ziyade büyük ve siz bunun verdiği ıstırapla yaşıyorsunuz… Yani derdin büyüklüğüne inanmış ve kabullenmiş ona göre de sonuçları bulmuşsunuz. Pekala öyle mi ? Hayır elbette değil, tipsiz tarifiniz nedir bilemem ama sanırım eksik bir uzuv akıl sağlığı gören göz duyan kulaklarınız vesaire hep var değil mi? Bu kısım için bence haksızlık yapmayın sizi yapan mükemmel yapmıştır eksik bile olsa mükemmelliği tartışılmamalıdır. Bekçi olamamışsınız acaba size fayda mı zarar mı nereden bileceksiniz, ŞEMSİ Hazretleri diyor ki hayatımın altı üstüne geldi diye şikayet edenler altı üstünden acaba daha güzel olabilir mi, biliyor muyuz? Namazı terk etmek size nasıl bir sıkıntı vermeye başladı hiç etkisini görmediniz mi, gördüyseniz eğer namaza dönün etkisi olmadıysa siz namazın ne olduğunu bir kez daha düşünün derim. Allah size bir şey yapmıyor olmayacaksa olmuyordur ve belki de bu size daha uygundur, her şey her zaman biz istedik diye mi olacak ki, o zaman neden bu dünya var neden insanız neden imtihan var diyerek yaşıyoruz, Allah her kuluna aynı derecede bazı şeyleri vermeye kudret halindedir. O’na iman etmemiş olanlarda aynı havayı solurlar imanın takvalı yaşamlarıyla süsleyenler de aynısını.

Bu kategoride yer alan Vücuttan kıl Koparmak Gusül Gerektirir Mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah Niye Böyle Yapıyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.