Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:49
Ahlak
Yönetici

Manevi Hastalıklarımızdan Gurur ve Kibir

Manevi Hastalıklarımızdan Gurur ve Kibir

kaser
Gurur , iblisin ALLAH katında attırıldığı en büyük suçlardan birisiydi. ne olur böyle bir hataya düşmeyelim . gurur, kibir müslümanda olmayacak şeyler..
ALLAH razı olsun emeğine sağlık


Cevap: Manevı Hastalıklarımızdan Gurur ve Kibir

mematii
Manevi hastalıkların en büyüklerinden olan gurur ve kibir‘in tedavisi elzemdir. Yoksa sahibini cehennem kadar sürükleyen kötü hasletlerdendir bunlar. Allah (c.c) cümlemizi bu kötü hastalıklardan muhafaza eylesin inş.

Okudunuz mu?  İftira atmanın dinimizdeki yeri nedir?

Bu güzel paylaşım için Allah (c.c) razı olsun.


Yanıt: Manevı Hastalıklarımızdan Gurur ve Kibir

Hoca
< Yüz binlerce çeşit hastalığa maruz kalan insanoğlu bunların tedavisi için nice hastaneler kurmuş, nice ilim dalları geliştirmiş ve bir çok yatırımlar yapmıştır. Hatta hastalık söz konusu olunca diğer bütün önemli meseleleri unutacak kadar bu mevzuda hassasiyet geliştirmiştir. Ama ihmal edilen bir husus vardır ki, o da manevi hastalıklarıdırhatta birçok insan bunların ciddi bir ruh hastalığı olduğunu kabul etmezler. Bu hastalıkların başında da insanın imana girmesine engel gurur ve kibir gelmektedir. >
ey vAllah… nice gururlu insanlar, gururu yüzünden iman etmeden cehennemi boylamıştır:S

Okudunuz mu?  Faiz Yiyenlerin ahiretteki cezası

Soru: Manevı Hastalıklarımızdan Gurur ve Kibir

Abdullatif
Nisa / 36.…Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez.

Yunus / 75.Sonra bunların arkasından Musa ile Harun’u âyetlerimizle Firavun’a ve cemaatine gönderdik. İman etmeyi kibirlerine yediremediler ve günahkâr bir kavim oldular

.İsra / 37.Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsin

Lokman / 18."Hem insanlara karşı avurdunu şişirme (kibirlenme) ve yeryüzünde çalımla yürüme. Çünkü Allah övünen ve kuruntu edenlerin hiçbirini sevmez.

Sad / 75. Allah: "Ey İblis! O benim kudretimle yarattığıma secde etmene ne engel oldu? Kibirlenmek mi istedin? Yoksa yüksek derecelerde bulunanlardan mı oldun?" dedi.

MÜ’MİN / 56. Kendilerine gelmiş kesin bir delil olmaksızın, Allah’ın âyetleri hakkında mücadele edenlerin göğüslerinde ancak yetişemeyecekleri bir kibir vardır. Sen hemen Allah’a sığın. Çünkü her şeyi işiten ve gören O’dur.

Nuh / 7."Ben onları senin bağışlaman için her davet ettiğimde, onlar parmaklarını kulaklarına tıkadılar, elbiselerine büründüler, ısrar ettiler, kibirlendikçe kibirlendiler. "


Hoca
< selamünaleyküm..arkadaşım >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
selam güzel ama selam ile birlikte konu ile alakalı ne anladığımızıda yazarsak dahagüzel olur.
birde arkadaşım değil, kardeşim:)
Allah cümlemizi kibirden korusun.

Okudunuz mu?  Günahlardan Sakınmak

Ecrinim
< Ariyeti alan, sahibinin razı olmadığı bir biçimde ariyeti kullanamaz. >
çok doğru ,her şeyin hepimizin tek sahibi Allah c.c.Teala olduğu gibi büyüklük de ‘O’ na mahsustur,Rabbim bizleri kibirin her türlüsünden uzak eylesin..amin..


Kayıtsız Üye
Çok gururli bir insanim, ama Allah’a çok şükür namazımı kilarim, ibadetimi her zaman yerine getirmeye çalişirim.Ne yapabilirim gururu yok etmek için?

Okudunuz mu?  Yalan ve Yalan söylemenin caiz olduğu yerler

Kayıtsız Üye
Tevazu içerikli hareketler yapmak veya kendi hata ve kusurlarını yazıp göz önünde bulundurmaya çalışmak faydalı olacaktır.


gurur ve kibir arasındaki fark, islamda gurur, islamda kibir ve gurur

Bu kategoride yer alan Nifakın çeşitleri ve tehlikesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Manevi Hastalıklarımızdan Gurur ve Kibir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.