Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Sevgilimden Allah’tan Korktuğum İçin Ayrıldım

Sevgilimden Allah’tan Korktuğum İçin Ayrıldım

Herseyguzel
Selamün aleyküm ben bir şey danışmak istiyorum size 1 buçuk yıllık bir sevgilim vardı ama son zamanlarda içim içimi kemiriyordu sevgili yapmak günah olduğu için bende artık daha fazla günah işlememek için ondan ayrıldım ama onu çok seviyorum çok özlüyorum oda beni çok seviyor biliyorum düzgün bir insandı asıl danışmak istediğim şu ki onunla 1 buçuk yılda acısıyla tatlısıyla anılarımız oldu ve ben bu anılar aklıma geldikçe hem mutlu oluyorum hem üzülüyorum tövbe ediyorum ama pişman olamıyorum onunla geçirdiğim zaman için çıkmaz bir sokağa girdim ne yapacağımı bilmiyorum

Okudunuz mu?  Üç harflilerden kurtulamamak ve hocaya gidemememek

Yorum: Sevgilimden Allah’tan Korktuğum İçin Ayrıldım

misafir4
iyi yapmışsın, bahsettiğin kimseyi seviyorken veya bir şeyi istiyorken, ondan Allah dan korktuğun için vazgeçmişsin. yarın bir gün onuru ve izzeti çiğnenmiş bir şekilde ayrılacağınız vakit, bu kimseden uzak durmanın bir anlamı da olmazdı zaten çokdan elinize ayağınıza bulaştırmış, birbirinizden köşe bucak kaçacak olurdunuz. bir ilişki ya evliliğe gider ya da hiç bir yere gitmez ve evliliğe giden yollar da basit somut ve açık adımlarla atılır. bunun hariçindeki şeylerde kirlenmek ve kirletmek, oyalamak ve oyalanmak, üzmek ve üzülmekden ibarettir. ayrıldıktan sonra insan geçmişe veya geleceğe dair hayaller kurar ancak bunların içinde gerçekler veya diğer olumsuzluklar yokdur. insan da bu hayallerle avunmayı sever ama bunlar boşdur. hiçbir sorumlululuğun, aksiliğin, olumsuzluğun olmadığı, gerçeklikden sıyırılmış kareler. gönül meselelerinin tek cevabı vardır, o da sen bu bahsettiğin kimseyle evlenecek misin evlenmeyecek misin sorunun, evet veya hayır olan tek kelimelik cevabıdır. dediğim gibi evliliğe giden yollar, basit somut ve açık adımlarla atılır. bunun hariçinde yol tutmanın; kirlenmek ve kirletmek, oyalamak ve oyalanmak, üzmek ve üzülmekden başka bir soncu olduğunu sanmayasın.

Okudunuz mu?  Resim dersinde resim çizmek caiz mi?

Yorum: Sevgilimden Allah’tan Korktuğum İçin Ayrıldım

abidatsanat
Hayatın her ani imtihan olduğu gibi yaşadığınız süreç de başlı başına bir imtihan aslında. Burada neticede bir karar almışsınız ve bu kararı tamamen Allah rızası için almışsınız. Çünkü yaptığınızı yapacak delikanlı bulmak gerçekten çok zor. Duruma cevap vermeye çalışırsak, dediğim gibi artık bir karar alınmışsa arkasında durmak gerekir. Elbette kalbinizde hissettiğiniz duygulara, yaralara kimse derman olamaz ama şuan size ve sevdiğiniz insana düşen halisane bir şekilde sabretmektir. Eğer ikiniz de gerçekten Allah için bir karar aldıysanız, şartlar elverir hale geldiğinde Yaradan sizi yine kavuşturur inşAllah. Burada önemli olan sabır ve sebatla alınan kararın arkasında durmaya çalışmaktır.

Okudunuz mu?  Bir kişi bebekken ölen veya aldırılan kardeşini öteki dünyada görecek mi?

Yorum: Sevgilimden Allah’tan Korktuğum İçin Ayrıldım

Kagan09
Kardeşim çok doğru yapmışsın bugün zinayı maalesef aile büyüklerimiz dahi överek anlatabiliyor ooo Sevgili mi yapdın vay vay diyerek. Zina çok normal gösterilmeye çalışılıyor. Aklına şunı getir zina aşk değildir. Sana helal olan biriyle yaşadıkların aşktır. Eğer evlenme imkanın yoksa kesinlikle 40 yılda 1 dahi olsa açıp resmine bakma. Selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Gusül abdestim kabul olurmu

gimsangoksel
Aslında sıklıkla kullanılan bir ilişkiye verilen isimdir " sevgili " ve sanırım erkek ve kadının bir arada toplum içinde olan sosyal ilişkilerinin bir isimlendirme şekli. Birlikte bazı şeyleri yapmak. Gezmek-oturmak-konuşmak-dertleşmek-ders çalışmak-eğlenmek gibi daha bir çok eylem. Ve bazen de olası karşı gelinmeyen erkek kadın duygusallık olayları. İyi yapmışsın demek için niyetinizde evlenmek bir aile olmak yok gibi algı çıkıyor o zaman evet doğru olanı yapmışsınız denilebilir. Ama pişmanlıklar duymaya başlamışsınız buda aranızda olanları sanki hakka girilmiş gibi haksızlık yapılmış duygusu var diye düşündürmeye başlamış. Allah’tan korktuğum için bıraktım demişsiniz o zaman da yaptığınız amellerin doğru olmadığı düşüncesi var ki olaya yaratıcıyı yani ALLAH CC müdahil etme duygusunu katarak bir çeşit sığınma olarak görmüşsünüz. Sosyal durumunuz nedir , yaşınız ekonomik durumunuz ve beraberliğinizin amacı vs. neyse bunların değerlendirilmesi ve beraberliğin adı sevgili yapmak flört yapmak değil aile olmak olarak düşünülmeli ve o sebebe bağlı birliktelikler olmalıdır. Sevgili olmak ancak her iki tarafın rızasına bakan bir anlayış değil bizi yaratan Allah CC un müsaade ettiği sınırlar içinde olursa anlamı olur.

Okudunuz mu?  Salavat kavramının sözlük anlamı nedir kısaca

İslamFedaisi1
sevgili olmayı bu kadar normalleştirmeye gerek yok haramsa haramdır isterse sonunda evlilik olsun

Bu kategoride yer alan Askerde namaz kılmak ve öteki dini sorunlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgilimden Allah’tan Korktuğum İçin Ayrıldım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.