Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:06

Bir insan birisini öLdürürse, katil kişi cehenneme mi gider?Ölen kişi ise cennete mi?

Bir insan birisini öLdürürse, katil kişi cehenneme mi gider?Ölen kişi ise cennete mi?

Engin
Bir müslümanı haksız yere öldürmek büyük bir günahtır ve cezası da kısastır. Nitekim Cenâb-ı Hak şöyle buyurur: "Bu yüzden İsrâiloğulları’na şu gerçeği hükmettik: Kim bir canı, bir can karşılığında veya yeryüzünde bir fesat çıkarmaktan dolayı olmaksızın, öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur." (el-Mâide, 5/3)

Okudunuz mu?  Kuran okurken kıbleye mi dönmeliyiz ve biz bunu kitapta okuduk bu şekil yazıyor bunu cemaatle okurken mi yoksa

Katil büyük günah işlemiş olsa da öldürdüğü kişinin işlediği günahlar katile yüklenmez. Öldürülen de günahlarından sorumludur. Allah isterse affeder isterse cezalandırır.


Cevap: Bir insan birisini öLdürürse, katil kişi cehenneme mi gider?Ölen kişi ise cennete mi?

Ecrinim
< Bu yüzden İsrâiloğulları’na şu gerçeği hükmettik: Kim bir canı, bir can karşılığında veya yeryüzünde bir fesat çıkarmaktan dolayı olmaksızın, öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur." (el-Mâide, 5/3) >

bilgiler için Allah c.c. razı olsun kardeşim..

Okudunuz mu?  Kiminle evleneceğimiz kader mi?

öldürülen insan cennete gider mi, öldürülen insanlar cennete mi gider, öldürülen kişi cennete mi gider

Bu kategoride yer alan Cennette bayanlara gılman mı verilecek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insan birisini öLdürürse, katil kişi cehenneme mi gider?Ölen kişi ise cennete mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.