Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Ağaç yaprağı ile güzeldir (gürler) atasözünün anlamı

Ağaç yaprağı ile güzeldir (gürler) atasözünün anlamı

Hoca
Ağaç yaprağı ile güzeldir (gürler).
Bir ağacı güzel gösteren, verimli kılan, canlı tutan yaprakları, çiçekleri ve meyveleridir. Varlığını ancak bunlarla kanıtlar. İnsanlar da böyledir. İnsan ailesi, çocukları, yakınları ve dostları ile bir bütün oluşturup varlık gösterebilir. Eğer bunlardan mahrum olursa yapraksız, çiçeksiz ve meyvesiz bir ağaç gibi kalır ortada; cansız, kurumuş gibi, güçsüz ve verimsizdir.

Okudunuz mu?  Bıçağı kestiren kendi yüzü suyu, insanı sevdiren kendi huyu atasözünün anlamı

Cevap: Ağaç yaprağı ile güzeldir (gürler) atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Yapraksız bir ağaç ne kadar çirkin görünüşlü kel bir görünüm içinde olur.insanlar için ise aynı şey geçerlidir.Eşi dostu çoluk çocuğu akrabası olmayan bir insan da aynı yapraksız bir ağaç gibi yalnız ve acınacak bir durumdadır.Oysa sevdikleri ile birlikte yaşayan insan yapraklarıyla güzelleşen ağaç gibidir.

Okudunuz mu?  Yerin kulağı var atasözünün anlamı

ağaç yaprağıyla gürler, Ağac yapragiyla guer, Ağaç yaprağı ile güler

Bu kategoride yer alan Akan suya inanma, el oğluna güvenme atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağaç yaprağı ile güzeldir (gürler) atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.