Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:43
Ahlak
Yönetici

Her Sıkıntının Sonu Var

Her Sıkıntının Sonu Var

haldandoz
HER SIKINTININ SONU VAR

Başa gelen bela ve musibet karşısında halinden insanlara şikayet etmeye sızlanma denir. Allahu Tealâ, kullarının kendisini kullara şikayet etmesini istemez. Eğer kul, derdinden dolayı Allah’a sızlanırsa bunda sakınca yoktur.

"Ey Rabbim, takatim kalmadı. Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Bana acı, beni feraha çıkar." demek bir sızlanma olmayıp, Allah’a yalvarmadır.

Okudunuz mu?  Askerde nöbet tutmanın sevabı hakkında hadis-i şerifler...

Allah’dan gayrıya sızlanma doğru olmaz. Allah’a sızlanma ise nazdır, niyazdır, duadır, kulluğun icabıdır. Buna Kur’an-ı Kerim’den şu kıssa delil getirilmiştir:

Yusuf A.S.’ı kardeşleri kuyuya atıp, onu kurdun yediğini söyleyerek Yakub A.S.’a gelmeleri üzerine, Yakub A.S. şöyle buyurdu: "Ben sadece gam ve kederimi Allah’a arz ediyorum. Ve ben, sizin bilemeyeceğiniz şeyleri (Allah tarafından vahiy ile) biliyorum." (Yusuf/86)

Okudunuz mu?  Misafirlik Adabı Nedir Nasıl olmalı?

Enes bin Malik (R.A.)’den rivayet edilen bir hadis-i şerifte, bir kimse Rasulullah (A.S.)’ın mescidine geldi ve Hz. Eyyüb (A.S.) ile ilgili sualler sordu. Efendimiz ağladı ve şöyle buyurdu: "Yemin ederim ki, Eyyüb beladan inlemedi, sızlanmadı. Fakat yedi sene, yedi ay, yedi gün o belada kaldı. Ayakta namaz kılmak istedi, duramadı düştü. Kullukta kusurunu görünce, hastalığın ve derdin şikayetinden değil, kulluktaki ibadet ve taatına noksanlık gelmesinden korktuğu için dua İtti."

Okudunuz mu?  Güzel ahlakla ilgili hadis ve ayetler

Hazret-i Eyyüb şehrin dışında, hanımının kendisi için yaptığı kulübede yaşıyordu. Bir gün hanımı yiyecek aramaya çıkmıştı. İkindi vakti, Allahu Tealâ’nın lütuf müjdecisi Cebrail A.S. geldi: "Ey Eyyüb, Allahu Tealâ bela verdi, sabrettin. Şimdi sıhhat ve nimet vereceği müjdesini getirdim." dedi. "Ayağını yere vur! İşte yıkanacak ve içilecek soğuk su." (Sa’d/42)

Okudunuz mu?  Kendine iyi bak! diyor! Allah'a Emanet ol desene!

Bu emr-i ilahi ile Hazreti Eyyüb ayağını yere vurdu. İki su pınarı fışkırdı. Sıcağı ile yıkandı, soğuğundan içti ve sıhhat bulup iyileşti.

Bir müddet sona zevceleri annemiz eve döndü. Eyyüb (A.S.)’ı tanıyamadı. Onun kaybolduğunu sandı. Dışarıya çıkıp feryat etti, ağladı. "Bu kadar sıkıntı çektim, hazineyi elden kaçırdım. Hastayı kaybettim" diye ağlıyordu. Eyyüb (A.S.) ise onu seyrediyordu. Cebrail Eyyüb (A.S.)’a "Ey Eyyüb, zevceni çağır, gönlünü al; onu üzme." dedi. Bunun üzerine Eyyüb (A.S.) hanımına seslendi:
– Ey hanım, kimi arıyorsun?
– Bir hastam vardı, hayat arkadaşım idi. Peygamber idi. Onu kaybettim. Bu yüzden ağlıyorum.
– İsmi ne idi?
– Sabırlı Eyyüb idi.
– Nasıl bir kimse idi?
– Sağlıklı iken sana benzerdi.
– O hasta Eyyüb benim. Allahu Tealâ bana sıhhat verdi.
Her ikisi de sevinçle ağlaştılar.

Okudunuz mu?  Tevazu hakkında hadisler

Evet, her sıkıntının sonu gelir. Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır. Kim acele ederse kendisine yazık eder. Sabır gereken yerde acele etmek uygun olmaz.

Mehmet lldırar


Cevap: Her Sıkıntının Sonu Var

_karaca_
Allah razı olsun.


Cevap: Her Sıkıntının Sonu Var

ÜSTÜNBAŞ
" HER SIKINTININ SONU VAR

Okudunuz mu?  Haya Dersi

Başa gelen bela ve musibet karşısında halinden insanlara şikayet etmeye sızlanma denir. Allahu Tealâ, kullarının kendisini kullara şikayet etmesini istemez. Eğer kul, derdinden dolayı Allah’a sızlanırsa bunda sakınca yoktur.

"Ey Rabbim, takatim kalmadı. Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Bana acı, beni feraha çıkar." demek bir sızlanma olmayıp, Allah’a yalvarmadır.

Okudunuz mu?  Tatlı dil ve güler yüz

Allah’dan gayrıya sızlanma doğru olmaz. Allah’a sızlanma ise nazdır, niyazdır, duadır, kulluğun icabıdır. Buna Kur’an-ı Kerim’den şu kıssa delil getirilmiştir. . . . . . ."

DEVAMINI YUKARDAN OKUYALIM. SABIRLI OLALIM. ALLAH İMANDAN AYIRMASIN.(ÜSTÜNBAŞ)


Cevap: Her Sıkıntının Sonu Var

Kayıtsız Üye
ınşALLAH RABBİMİN IZNIYLE BUTUN SIKINTILARDAN KURTULURUZ CÜMLEMİZ

Okudunuz mu?  Haramdan sakınan göz

Kayıtsız Üye
Rabbim cümlemize hz eyyub a.s sabrından ıhsan eylesin amin


YakarıS
Yarabbı bildir de ben beni bileyim. Beni bilen ben ile kendime geleyim. Benım bensizligim ile ben seni bileyim. Seni bilmeyen beni ben neyleyım. MEVLANA Görelim mevla neyler neylerse güzel eyler Rabbim sabredenlerden eylesin İNŞALLAH.

Okudunuz mu?  Camii adabi dikkat edilmesi gereken hususlar

Kayıtsız Üye
Çok güzel bir söz


her sıkıntının sonu ferahlıktır, sıkıntının sonu ferahlıktır, sıkıntının sonu

Bu kategoride yer alan İyilikleri emretmek ve kötülükten sakındırmak ile ilgili hadis ve açıklaması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her Sıkıntının Sonu Var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.