Anasayfa
16 Haziran 2021, 6:14
Siirler
Yönetici

Aynı Rüyayı Görüyorsak, Gördüğümüz Rüya Değildir

Aynı Rüyayı Görüyorsak, Gördüğümüz Rüya Değildir

mumsema
AYNI RÜYAYI GÖRÜYORSAK, GÖRDÜĞÜMÜZ RÜYA DEĞİLDİR

Diyelim ki, bir uçurumdan aşağı yuvarlandığımızı korku ve dehşet içinde görüyoruz, ama ne kadar ilginçtir ki bunu ben, sen, o, diğeri, öbürü aynı anda ve aynı zamanda görüyor. Siz bu müşahede edilen şeye rüya diyebilir misiniz? Yahut tam aksine, beraberce eş zamanlı olarak yüce bir dağın doruğuna tüm zorluklarına katlanarak, tam düşecekken birbirimizin elini tutarak, ayağı kayana omuz vererek tırmandığımızı görüyoruz. Peki buna bir rüya diyebilir misiniz?

Demem o ki, görülen rüya bir kişiye ait olmaktan çıkmışsa aynı zamanda bir rüya olmaktan da çıkmıştır. ‘İkinci kişi’ fevkalade önemlidir. Eğer bir yolda size eşlik eden, gözlerini kısarak sizin baktığınız ufka bakan bir ikinci kişi varsa, görülen şey bir rüya olmaktan çıkıp ‘hakikat’e dönüşür. Buna karşın rüya görmekle hayal kurmak arasında, hakikatle yalan arasındaki kadar bir uzaklık söz konusudur. Dolayısıyla gördüğümüz şeyin bir hayal mi yoksa bir rüya mı olduğu, bizim yolda asude bir yolcu mu olduğumuz, yoksa pıtraklı tarlayı yol belleyen bir divane mi olduğumuzun resmini orta yere koyar.

Rüya bizzat hakikate ilişkindir, çünkü gündüz ‘hayal’ kurar, gece ‘düş’ (rüya) görürsün. Türkünün ‘gündüz hayalımda gece düşümde’ demesi boşa değildir. Gündüzün ortasında bir adam hayal kuruyorsa (ki hayal kurmacadır ve bu nedenle ‘kurulur’), bu gerçeklikten koptuğunun, bir yalanın koynuna girdiğinin alameti sayılır. Lakin, kanımca ‘bir rüyanın hayalini kurmak’ diye ifade edebileceğimiz, gündüzü geceleyin göreceğimiz sahih ve sağlim rüyaların bir tür provası, ön hazırlığı biçiminde algılamak da mümkündür.

Hayali kurarsın, rüyayı (düşü) görürsün. ‘Kurmak’ ve ‘görmek’ arasında hakikatle yalan arasındaki boşluk kadar boşluk vardır. Bundan dolayıdır ki bir şeyin kurmaca olduğunu ne kadar kavrarsak, hakikat’in gerçekliğine ilişkin o kadar yoğun bir fikre, kanaate, müşahedeye sahip oluruz. Bütün mesele, kurgunun, yalanın kurmaca oluşunun farkında olmamaktır. Sözgelimi, eşinizle birlikte içinde bulunduğunuz kulübenin bir saray olduğunun hayalini kurdunuz, fakat bu hayale kendinizi fazla kaptırdınız, bulunduğunuz yerin bir kulübe olduğunu unuttunuz. Daha sonrasında bu sarayın kimin olacağı, kaç odasının kime ait olacağı, avizesinin kristalden mi yok saf elmastan mı yapılması gerektiği, odaların tefriş edilmesinde kimin sözünün geçeceği üzerine münakaşaya tutuşmanızın, kavga etmenizin, birbirinizi öldüresiye didiklemenizin mahiyetini bir düşünün.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı ve Çeşitleri Nedir ?

Hazret-i İsa, dünyanın fani yüzünü kastederek (zira sanıldığı gibi dünya tek boyutlu değildir, dünyanın bir Esmaü’l-hüsna’yı yansıtan, bir ahireti işaret eden, bir de kendi geçici/fani tarafını ifşa eden üç veçhesi vardır), ‘Ben bu zavallı kuş yuvasını mamur kılmayacağım, mülkümü göklerde kuracağım’ demişti. Yani, dünyanın mamur edilmesi, fani yüzü için söz konusu edilmemiş, dünyanın ebediyete davet eden ilk iki yüzü için geçerli kılınmıştır. Sadece ‘Zavallı kuş yuvası’na ilişkin, onu hedefleyen ve orada kalan kavgalar, mücadeleler ‘kurmaca’dır, yalandır, beyhudedir. İş bu sebepten dolayı, kimi zaman dünya arenasındaki boğuşmalar, politik mücadeleler, bir futbol maçında döşünü bağrını parçalayan genç adamın hali, işyerinde birbirinin ayağını kaydırmak için sinsi ve sistemli mücadele edenlerin vaziyeti bana hep hazin gelmiştir.

Günümüz Batı uygarlığı, kurduğu hayali gerçek sanmış, bu kurmacaya kendini fazla kaptırıp, dünyanın fani yüzüne aldanmıştır. Kendi rüyasını görmek isteyenlerin de rüyasını karıştırmak gibi bir vazifeyi kendine biçmiştir. Fakat kendi rüyasını görmek isteyenler nerede? Sadık rüyaların hayalini kuran, rüyalarının peşinden gidenler nerede? Aynı rüyayı görmek suretiyle rüyayı rüya olmaktan çıkaranlar nerede?

Ey genç adam, neyin hayalini kuruyorsun? Genç bir kızsa kurduğun, hayalin onda sona erecektir. Ey genç kız, hangi hayallerin koynunda eğleşiyorsun? Şöhret ve avuntularsa kurduğun, geriye acılarından başka bir şey kalmayacaktır.

Okudunuz mu?  Fe Eyne Tezhebun - Nereye Bu Gidiş?

Ey İnsan! Hayal kuran bir hayal misin yoksa? Ama unutma, ‘Dünya, yalın olduğu için yalandır…’

[Y.Ö.ÖZBURUN]


Cevap: Ayni RÜyayi GÖrÜyorsak, GÖrdÜĞÜmÜz RÜya DeĞİldİr

Mehmet
Bir kaç gün önce bir rüya gördüm.Aranızda rüya tabiri ile bir bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Annemin elinden bir kadeh şarap içtim.
Yıllardır hiç rüya görmedim


Yanıt: Ayni RÜyayi GÖrÜyorsak, GÖrdÜĞÜmÜz RÜya DeĞİldİr

LeoparGS
< Bir kaç gün önce bir rüya gördüm.Aranızda rüya tabiri ile bir bilgisi olan yazsın.
Annemin elinden bir kadeh şarap içtim.
Yıllardır hiç rüya görmedim >

Rüyada kadeh görmek eş ile tabir edilir
Şarap içmek ise dünyada kuvvet ve saadete işaret eder..


Soru: Aynı Rüyayı Görüyorsak, Gördüğümüz Rüya Değildir

imamhatipli42
< Ey genç adam, neyin hayalini kuruyorsun? Genç bir kızsa kurduğun, hayalin onda sona erecektir. Ey genç kız, hangi hayallerin koynunda eğleşiyorsun? Şöhret ve avuntularsa kurduğun, geriye acılarından başka bir şey kalmayacaktır. >
Baki olan Allah (cc) bizleri fani olan hayallerden uzak eylesin. Emeğine, yüreğine bereket, Rabbim razı olsun kardeşim.


Kayıtsız Üye
– Rüyada ayrıldığım sevgilimle aynı rüyayı aynı olayları gördük bu bir işaret midir ?

– 3 kişinin aynı gece aynı konu üzerine bağlantılı rüyalar görmesi neye işarettir?

– Üç kişinin aynı gece aynı konu üzerine rüyalar görmesi neye işarettir?

– İki arkadaşim ayni gece benim öldügumu ruyalarinda gormusler bunun bir aciklamasi var midr


arifselim
– Böyle rüyalar görülebilir bunların özel bir manası olması gerekmez. 3 değil on kişi bile aynı rüyayı görseler özel bir manaya işaret etmezler kardeşim. Her rüya görüldüğü şekilde tabir edilebilir.


Kayıtsız Üye
her zaman aynı hayalleri görüyorum böyle bayılıyorum hafızam kayboliyor hiç kimseyi tanımıyorum sonra eski sevgilim gelip bana sahip çıkıyor falan bun ne anlama geliyor cevap verin nolur

Okudunuz mu?  Dünyada 1 gün ahirette kaç gündür

arifselim
Bunlar rüya değil eğer hayal ise bunların bir tabiri yoktur. Kafanı aşırı meşgul etmesinden dolayı olabilir. Bunun başka bir izahı yoktur kardeşim.


Kayıtsız Üye
Rüyamda ruhları kovalıyordum ve ordakiler bana bu rüyayı abiminde gördüğünü söylediler. Tam uyanacakken bana ”Uyanırsan tekrar başlarsın..”dediler. Uyandığımda abime rüyayı görüp görmediğini sordum. CEvap olumlu olunca korkmaya başladım. Cevap atar mısınız?


arifselim
Bundan endişelenecek bir şey yoktur bazen bu tür rüyalar görülebilir. Özel bir manaya illaki işaret etmesi gerekmez kardeşim.


Kayıtsız Üye
Biraz önce rüyamda bir evdr korku filmi izlediğimizi daha sonra da bunun rüya oldugunun farkına varıp devamını hatırlayıp ona göre hareket ettim. İlk gördüğümde evi zombiler basıyordu. Tabi ben sadece kaçıyordum. Ama ikinci gördüğümde bu bir rüya deyip gidip gümüş bıçaklar buluyorum. Sonra beklemeye başlıyorum. İlk rüyamdaki gibi gelişiyor her şey.ve zombiler beni buluyor. Bende bıçağı çıkarıp bıçaklıyorum birisini ama çok fazlalar. Başkası bana dokunacakken uyandım. Sonra uyandım ve tekrar uyudum. Bu seferde gene önceden gördüğüm bir rüya. Gene bir ev uyuyormuşum. İçeri gene zombiler girmiş iki tane yastığımın altında da gümüş bıçak varmış. Onu sımsıkı kavrıyorum. Hiç hareket etmeden bekliyorum. Sonra zombinin biri yüzüme doğru yaklaşıyor. Bende hemen çekiklikle ona saplıorum. Sonra çıkarıp tekrar tekrar saplıyorum. Ben bunu yaparken diğeri bir şey açıp okumaya başlıyor. Amaçları bende bulunan bir şeyi almakmış sonra uyanıyorum. Bir daha da uyumadım. Birisi bunu yorumlar mı?


arifselim
Bu rüya etkisinde kaldığın filmden olduğu zaten aşikardır. Artık bu durumda bu rüyaların hiç bir tabiri manası olmaz kardeşim. Uyumadan önce 7 sefer ayetel kürsiyi oku ve öyle uyu.


Gizem yaprak
Dun gece sıra arkadaşımla aynı ruyayı gormusuz ve aynı saate korkunç bir yaratık bunun anlamını soyleyin Allah için…

Okudunuz mu?  Yunus emre divanları

@hmet
iki kişinin aynı rüyayı görmesi ve tekrarlanan rüyalar

Sürekli aynı rüyayı görmek olarak tanımlanan tekrarlanan rüyalar çoğunlukla bir mesaj içeren rüyalardır.
Uyuyan kişiler rüyalarında çeşitli şeyler görür ve uyandıkları zaman da bu gördüklerini hatırlarlar; bu tip rüyalar yorumlanabilir rüyalardır ve rüya tabiri dediğimiz olay daha çok bu tarz rüyalar için gereklidir.


Kayıtsız Üye
rüyamda sevdiğim çocuğu annemle tanıştırıyodum o da beni annesiyle tanıştırıyomuş aynı gece aynı rüyayı gördük,cevaplarsanız sevinirim


arifselim
Bu tür rüyalar etkisinde kalının bir düşünce veya bir konuşmadan dolayı görülebilir. Bu rüya olduğu gibi çıkma ihtimali olsa bile başka özel bir anlam ifade etmez. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
haftalardr benzer rüyaları görüyorum. Resmen part part ayrılmış ve bölüm bölüm görüyorum. Rüyalarımda hep savaş oluyor ya okulumu basıyolar yada evimi ben artk korkmaya başladım lütfen yormlar mısınız ??


arifselim
Eğer etkisinde kaldığın olaylar yoksa bu rüyalar tam aksine hayırlıdır. Çok çalışmana ve başarılı olmana yorumlanır en doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Dün gece bir rüya gördüm rüyamda annem ve babam (geçen yıl bosanmislardi) geri barisiyorlar ve biz bir eve tasiniyorduk ama manzarası falan öyle güzel ki ve evin içinde çok güzel bir huzur var çok pozitif duygular yaşadım rüyamda
Az önce annemle konuştum o da babamla baristigini ve bir eve tasindigimizi görmüş aynı şeyleri yani. Annem ve benim de aynı gece aynı rüyayı bu şekilde görmenizi bir tabiri var mıdır? etkisinde kaldığımız bir konu da yok hiç böyle bir şey konusmamistik


arifselim
Aynı rüyaları görmek illa özel bir manası olmaz ama gördüğünüz rüyalar hayırlıdır. Önünüzdeki sıkıntılar ve zorlukların geçmesine işarettir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Allah için ağlamak...

Kayıtsız Üye
ben bundan 8 ay önce amcaoğluyla aynı rüyayı görmüşüm biz yakın olduğumuzdan dolayı her hafta saidi nursi nin yeni asya cemaatinin söhbetine gideriz derslerimizde hep ahiretle alakalıdır neyse rüyamda bir yaz günü şafak yeni söküyor ben başkondayım ve hemen koşarak eve giriyorum ezanın okunmasıyla evi boşaltmamız bir oluyor bundan 3 sene önce altımızda transporter vardı bu araba nın arka koltukları sökülebilir ya da yatırılabilir en arkadaki koltuk grubu yatırılmış üzerinde m16 piyade tüfekleri vardı arabaya atladığımız gibi babaannemlere gittik ve orda ailenin geri kalanıyşa görüştük tabi büyük amcam ve tek amcaoğlum yoktu evde 8ay önce dedem yaşıyordu ama eüyamda dedemi görmemiştim ezanın okunöasını dinledik ve ezanı bir bomba böldü camii patladı ardından evi hızlıca boşalttık alabildiğimiz teknolojik aletleri yiyecekleri aldık ardından büyük aöcamşa amcaoğlu geldi burdan itibaren rüyamız aynı o arabalarından iniyor ve benle arka koltukların orda silahlarla gidiyor iç savaş gibi bişeydi biz çıkıp arabaya binince babaannemlerin evide patlamıştı acaba bu ortak rüyam hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim olan darbeyimi anlatıyor yoksa bir içsavaş çıkarmı? şimdiden teşekkürler


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Aynen seninde ifade ettiğin gibi üzücü karışık ve sorunların yaşanmasına tabir edilen rüyalardandır. Allah’u teala kullarına zaman zaman rüyalarla bazı işaretler verir. Allah’u tealadan hayırlısını dilemek gerekir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Mirac kandilinde evlendigimi gördüm rüyada evlendigim kisi de ayni ruyayi görmüş akraba bagimiz olmayan 12 yasindaki bir kiz cocugu da bizim evlendigimizi görmüş bu nedir


arifselim
Bu tür rüyalardan illa öyle olacak diye bir anlam çıkarılmaz. Bu rüya evlenmeye ve kısmetinin açık olmasına tabir edilmiştir. En doğrusunu Allah bilir.


Düşünür
Rüyamda sık sık erkek arkadaşımı görüyorum hayal değil eminim rüya evlilik günü telaşını veya nisanlandigimiz zamanları görüyorum ama bunları 1-2 kere değil de sık sık görüyorum ve çok gercekciler sanki olayı gerçekten yaşıyormus gibi oluyorum.Bir de benim gerçek hayata dair bir rüya gorduysem bu 1 hafta içinde gerçekleşiyor mesela birisini kaza yaparken mi gördüm kaza yapıyor ya da bir şey kazandığını mi gördüm 1 hafta içinde kazandığı şeye kavuşuyor.Çok önceden sınav sorularını rüyamda görmüştüm aynısı ertesi gün sınavda çıktı bunu ornek olarak soyledim baska ne gorursem gercek oluyor.Hani bununla ilgili bir bağlantı kurmalı miyim yoksa sadece bilincaltim da yatan haller nedeni ile mi böyle rüyalar görüyorum.

Okudunuz mu?  Her Müslümanda Olması Gereken 40 özellik !!..

arifselim
Rüyalar zaten ruh ile görüldüğü için adeta gerçek gibi hissedilir. Rüyaların doğru veya olduğu gibi çıkması ise zaman zaman çok normal bir durumdur. Belki sende daha sık oluyor olabilir ama bundan özel bir mana çıkarmak yanlıştır. Bu gördüğün evlilik telaşı gibi şeyler hayırla ve dileklerin gerçekleşmesi şeklinde yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


bucuu97
Selamun Aleyküm. Ben 19 yaşındayım. Ve tesettürlüyüm. Haftada 3 gün Kur’an dersi görüyorum. Bunları söyledim çünkü belki bir bağlantısı vardır. Dün gece saat 4 sularında kalkıp ablama seslenmişim ve "Abla kalk senin sırtına veya beline işaretler yapıcaktık" demişim. Gözlerim açıkmış ve ayaktaymışım. Ama ben bunlardan habersizim. Herşeyi ablam anlattı hatta yemin de etti. Önceden de ablamı birkaç kere rahatsız ediyorlardı. Hocam bu olaydan 1-2 gün önce de rüyama domuz şeklinde girdi ismini anmak istemiyorum ama ya cindi yada şeytandı. Bundan %100 eminim. Ardından çok yakışıklı bir adam kılığında elinde şemsiyesi ile benim ve kuzenim ile evden çıktık. Rüyam orada bitiyor.
Hocam bana musallat mı oldular yoksa bana büyü filan mı yaptırdı birisi?

Okudunuz mu?  Çalışmanın Önemi Nedir ?

arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Bu rüyalar ve yaşadıklarının musallat olması ile bir alakası yoktur. Çoğu kere insanın bir şeyden etkilenmesinden veya bilinçaltında kalan bir şeyden dolayı görülebilir bu çok normal ve geçici bir durumdur. Bunları önemsemenize bile gerek yoktur. Uyumadan önce 7 sefer ayetel kürsi okursa rahat edeceksin Allah’ın izniyle.


Kayıtsız Üye
Bugun Eşimle sabah benzer saatkerde benzer rüyaları gördük. Onum gördüğü rüyada evimize 2 misafir almışım kendisine haber vermişim icerde uyuyorlar senin arkadaşlarınmış demişim. Eşim kendilerini tanımadıgını anlayıp gidip kovmuş ancak cadı cıkmıs 1 tanesi bütün eve büyü yapmış evim köşelerinden mantarlar çıkmış ben hayvana dönüşmüşüm . cadıyı bıcaklamaya çalısmışız böyle bir kabus. Bende aynı saatlerde rüyamda harabe bir evde bu bizim kendi evimizmiş mavi bir canta buluyorum içinde hareket eden bitkiler çıkıyor ve camda bazı yazılmıs harfler görüyorum onları not ediyorum bir yere. Dışarıda kücük bir cocugun elinde beyaz cis bir köpek var. Çocuk köpeği bıcaklayarak öldürüyot ve ben aglayarak uyandım. Birbirinize rüyamızı anlattık ve şok olduk. Nedir ne değildir gercekten bileniyorum :


arifselim
Aynı veya birbirine benzer rüyaları görmesi mümkündür. Bu her zaman olacak bir şey değildir. Bu rüyalarınızın genel bir yorumu ise, haksızlığa uğramak, evin içerisinde sorun veya sıkıntıların baş göstermesine neden olacak şeyleri yaşamak anlamlarında tabir edilir. Sonu ferah olacak sıkıntılı bir döneme yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
kız arkadaşımla aynı rüyayı görduk onun yardıma ihtiyacı vardı onun ismi ile uykudan uyandım kız arkadaşım da aynı şekılde rüyasında yardıma ihtiyacı vardı oda benım ismimle uykudan uyandı bunun manası nedır????


arifselim
Çok sık olmasa da bazı kişilerin aynı veya benzeri rüyaları görmeleri mümkündür. Bu rüyanın anlamı ise gerçek hayatta da birisine destek olmaya ve iyiliğinin dokunmasına tabir edilir. Allah’tan hayırlısını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  İlim Sahibi Olmak

Kayıtsız Üye
Dün kandil gecesiydi normalde istanbulda yazıyoruz kardeşim iş geregi denizlide bulunuyo saat gece 1 gibi uyudum sabah ezanına 5 10 dakika kala sanırım. Rüyamda gördüğüm korkunç bir olayla uyandın aynı gerçek gibiydi kendime gelmem bir 5 10 dakika sürmüştür ezan okunmaya başladı . Uyuyamadım normal olarak. Nasıl anlatayım uyandığımda kalbim göğüs kafesimi kırıcak gibi atıyodu o derece yaşadım olayı geçek gibi. bugün kardeşimle görüştüm akşam rüya aklıma geldi ona da söledim böle böle bir sıkıntın varı felan diye telefonda bana dün gece aynı rüyayı bende gördüm deyip detaylarını verdi . elim ayağım boşaldı bu ne demek oluyor ne anlama geliyor bilen birileri varsa yardımcı olabiirmi şimdiden çok teşekkür ederim .


arifselim
Selamun aleykum. Rüyalar ruhlar aleminde görülür. Bazı insanların anı gecede ve hatta aynı vakitlere aynı rüyaları görmesi mümkün olabiliyor. Bunun kötü bir tarafı veya endişe edecek bir şeyi yoktur. En doğrusu ise, rüyayı bilen birisine tabir ettirilmesidir.


Kayıtsız Üye
önce durumu izah ediyim sevgilimle ayni evde kaliyoruz (1 ay) 10 aylik bir ilişkimiz var dün memleketlere döndük ve uyudugumuzda oda bende ayni rüyayi gördük bana birlikte kaldigimiz evde onun suretiyle gözüktüler kiz arkadaşim rüyamda yanimda ama kafami baska bir yere cevirdigimde ise kiz arkadaşim ordaydi rüya olmadigini anladim hani hep anlatirlar ya rüyada korkarsin sesin cikmaz diye bagirip çağirmaya çaliştigimda sesim cikmiyordu en son aklıma okumak geldi dua ettim üst üste sonra rahatladim ayni sekilde de ayni birlikte kaldigimiz evde kiz arkadaşima ben suretiyle gözükmüşler sevgilimin üstüne gitmişim tekmelemiş falan bu ne demek oluyor açiklayabilicek birisi varsa lütfen yardımcı olabilirmi bu arada evde kaldigimiz son gece sivri sinek isirmisti bacagimi bende kola döktüm kolayida banyonun orda birakmistim üşendim dolaba koymayi sabah uyandığında kiz arkadaşim onu gördügünde korktu ve diğer odaya gittiginde benim ayakkabilarim sagi sola gelicek sekilde solu da sağ tarafa gelicek sekilde duruyormus bende korkutuyum dedim kolayi ve ayakkabilari ben ellemedim haberim yok gibisinden üç harflilerin konusu açildi konusuldu biraz acaba bilinç altimi ama bilinç alti olsa ikimizinde ayni rüyayi ayni sekilde görmemiz normalmi ?

Okudunuz mu?  Burçlara İnanmalı Mı?

arifselim
Önce bende bir konuyu izah edeyim. Dini nikahınız olmadan birisi ile aynı evde kalmanız haramdır, zinadır ve en büyük günahlardandır. Zaten rüyanızın anlamı da budur. Günahlar işlemeye ve günahkar bir ortamda bulunmaya işaret eder. Bunu bir ikaz gibi kabul edebilirsiniz. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben iki gün önce bir rüya gördüm. Rüyamda eski sınıf arkadaşlarımla aynı liseye gitmiştik. Yanımda Yusuf Sakine ve Gülay vardi sınıfa çıkıyorduk falan biraz zaman geçtikten sonra Gülay ve Yusuf kavga ediyordu. Sakine ve ben ayırmak için araya girmiştik. Yusuf benim kolumdan sıkıca tuttu ve hızlıca okuldan çıkardı. Ama resmen arkasından sürükledi. Okulun arka tarafında yolun karşısına geçip kaldırıma oturduk. Sonra omzuma kolunu attı. Otururken biraz sakinleşi. O şekilde sınıfa çıktık ve rüya burda bitti. (Liseye bu yıl gectim. Sakine ile Yusuf eskiden sevgiliydi ve bu ikisi sevgili olmadan önce yusuf beni seviyordu.) Bugünkü rüyamda neler oldu hatırlamıyorum ama rüyanın devamı olduğunu ve yine Yusufla Sakinenin olduğunu biliyorum. Yusuftan hoşlanmıyorum hiç aklımdan bile geçmezken bu rüyalar aklımı karıştırdı ne olabilir?


arifselim
Bu rüyaların aklını karıştırmasına gerek yoktur. Çünkü geçmişten insan farkına bile varmadan etkilenmiş olabilir yada bilinçaltında bir şeyler kalmış olabilir ve bir şekilde insanın rüyasına yansıyabilir. Özel bir şekilde tabir edilmez. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Beden Temizliği !.. (Nasıl Bir Beden Temizliği ??)

Kayitsiz uye
Yaklasık 1 yıldır belli araliklarla yasadigim olay: Bir arkadaşım benim kafamda hayalledigim seyi ruyasinda gordu bilmesi imkansizken 6 ay sonra baska bir arkadaşim gordu ve sonra yine bir arkadaşim hayalini kurdugum seyi rüyada gordu ve bu kisilerin ortak ozelliginin rüyada çok korkmalari ve ilk is olarak bana anlatmalariydi ve olaylar farkliydi ama rüyada gorulen kisi hep ayniydi benim hasmimdi.
Sizce ne anlama geliyor.


arifselim
Çok nadirde olsa böyle olaylar olabilir. Ama yinede bunların tabir edilmesi gerekir ki bir anlamı var mı yok mu anlaşılabilsin. Yoksa bu konuda başka bir açıklama yada yorum yapamayız.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamdamda babamın başka biriyle annemi aldattığını gördöm ve bunu annem Abim de gördü farklı zamanlarda ayni yerde bu neye işaret acaba çünkü babam bir kere babamı aldatmisti yakaladik sonra herşey normallesti şimdi bu ne demek bilmiyorum yorumlarsaniz çok sevinirim


arifselim
Merhaba. Bu rüyalar görüldüğü şekilde yorumlanmaz. Tam aksine aile içerisinde var olan mutluluğu huzuru ve birlikteliği kıskanan ve çekemeyen kimselerin varlığına işaret olarak yorumlanır. Benzer bir olay gerçekte yaşanmışsa bir ihtimal bu rüyalar bilinçaltı olabilir ve yorumu olmaz. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


iki kişinin aynı rüyayı görmesi, aynı rüyayı görmek, başkasıyla aynı rüyayı görmek

Bu kategoride yer alan Dünyada 1 gün ahirette kaç gündür başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aynı Rüyayı Görüyorsak, Gördüğümüz Rüya Değildir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.