Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:56
sizden03
Abone

Elhamdülillah demek ve sevaplanmak. oturduğu yerden sevap kazanılır mı?

Elhamdülillah demek ve sevaplanmak. oturduğu yerden sevap kazanılır mı?

kirik_mizrap
Dun bir arkadaşla Elhamdulillah’in soylemenin sevablarindan konusuyorduk ve bir kaç sevablardan bahsetmeye baslayinca bana su cevapi verdi

VAllahi Ablacım Bişey Dicem De Nasıl Başlıyacağımı Bilemiyorum…ben Sırf Sevaba Girip,cennete Gitmek Isteyenlerden Olmak Istemiyorum.çünkü Bana Göre Bunun Hiçbir Anlamı Yok.eğer Ben 3 Kere Elhamdülillah Dersem Sevap Kazanıp,istediğimi Gerçekleştirebilir Mi Olacağım?çok Çelişki Olduğu Için Biraz şüpheci Yaklaşıyorum,bir De Allah Korkum Çok Olduğundan Yanılgıya Düşüpte Cennete Gitmek Için Sevap Kazanmak Isteyebileceğimden Korkuyorum..İnsan Oturduğu Yerden Sevap Kazanabilir Mi Diye Aklımda Binbir Soru Var.

Okudunuz mu?  Sohbetlere katilmanın sevabı ve fazileti

sizlerden tek istegim bana bunu cevaplamama yardımcı olurmusunuz lütfen


Cevap: elhamdülillah demek ve sevaplanmak hakkında soru

Hoca
< VAllahi Ablacım Bişey Dicem De Nasıl Başlıyacağımı Bilemiyorum…ben Sırf Sevaba Girip,cennete Gitmek Isteyenlerden Olmak Istemiyorum.çünkü Bana Göre Bunun Hiçbir Anlamı Yok.eğer Ben 3 Kere Elhamdülillah Dersem Sevap Kazanıp,istediğimi Gerçekleştirebilir Mi Olacağım?çok Çelişki Olduğu Için Biraz şüpheci Yaklaşıyorum,bir De Allah Korkum Çok Olduğundan Yanılgıya Düşüpte Cennete Gitmek Için Sevap Kazanmak Isteyebileceğimden Korkuyorum..İnsan Oturduğu Yerden Sevap Kazanabilir Mi Diye Aklımda Binbir Soru Var. >
din konusunda bana göre diyenden sakının:)
dinimizin koyduğu bir kural varken, birinin görüş belirtmesi bizi bağlamaz.
elhamdülillah demeye teşvik eden Efendimiz (sav)dir. yine karşılığında cenneti vaad eden de odur.

Okudunuz mu?  Arkadaşımın Öğretmeni Peygamber Olduğunu İddia Ediyor

ruh haletini gayet iyi anladım.
bu kardeş, şeytan onu dil ile yapılan zikirden vaz geçirmek istemiş ve maalesef başarmış.

Buyur: forumduasi.com/hadisler-bolumu/15432-elhamdulillah-demenin-sevabi.html


Yanıt: elhamdülillah demek ve sevaplanmak. oturduğu yerden sevap kazanılır mı?

ravzanur
:S:S:S Allah muhafaza
Allah razı olsun mum hocam,elhamdülillah..okuyabiliyor-anlayabiliyoruz


Soru: elhamdülillah demek ve sevaplanmak. oturduğu yerden sevap kazanılır mı?

kirik_mizrap
Anladim Allah razı olsun yorumunuza , Yaliniz ben o kisiye bunu bu dille soylemem yanlis olur, altan almak ve yumusak yaklasim herzaman daha kazandiricidir 🙂 benimde Musluman olmamin ilk sebebleride buydu, bilmem Taniyormusunuz Mahmut Ustaosmanoglu K.S , onun cemmatin Mensupuyum hamd olsun. ilk yillar benim için çok zordu turkcem yok dini bilgilerim sifir bana buyuk hocalardan biri turkce ogretmisdi ve beraberinde Arapçayi Qurani tecvit vs konularda gormusdum ama hiç bir zaman ne yaparsam yapayimdi kimse terslikle karsilamadi ve ozamanlar bana gosterilen yumusaklik olmasaydi ben şuan bu dinle sereflenmezdim.

Okudunuz mu?  Ergenliğe Girmeden Önceki Açık Fotoğraflar

Sizlerden bir din kardesim olarak yardim istiyorum. bu kardesimizde bizden ve daha 16 yasinda , yardim ederseniz çok sevinirim yapacaginiz tek sey

Turkce olarak bu Kardesimizin verdigi cevaba yumusaklikla nasıl anlatiriz ona

Yardim edenler için Allah razı olsun InsAllah Rabbimde Peygamber Efendimiz (SAVS) ‘de sizelerin yar ve ardimcilariniz olsun AMiN ..

Okudunuz mu?  Riya mıdır yoksa sevap mı

Saygilarimla Musluman kardesiniz ..

elhamdülillah demeye teşvik eden Efendimiz (sav)dir. yine karşılığında cenneti vaad eden de odur.

peki yukarida belirtdiginiz gibi bunun Ayeti veya hadisi varmidir ( yanlis anlamayin bu tur sorularla çok karsilasiyorum )


BiLaL HaTTaB
< elhamdülillah demeye teşvik eden Efendimiz (sav)dir. yine karşılığında cenneti vaad eden de odur.

Okudunuz mu?  Cemaat Evleri Hakkında Yardımcı olabilirmisiniz kardeşlerim ?

peki yukarida belirtdiginiz gibi bunun Ayeti veya hadisi varmidir ( yanlis anlamayin bu tur sorularla çok karsilasiyorum ) >
Kur’an’ın başlangıç sûresinin ilk ayetinde ne diyoruz? Ve Rabbimiz bunu bizden her namazın her rekatında tekrar etmemizi istiyor. "Elhamdu lillahi Rabbi’l âlemîn" Hamd, Allah’a övgüdür; O’nun şanını yüceltmektir. Bir bakıma şu anlama gelir hamd: "Sen neylersen güzel eylersin Allah’ım" Bunu ister sevap elde etmek için, ister başka sebeblerle söyleyin; ama her durumda söylemekle mükellefsiniz. Tabi papağan misali söylemenin de kimseye bir faydası yok, anlamını ve içeriğini tefekkür ve ta’akkul ederek söyleyeceğiz. Rasulullah’ın(sas) sahih sünnetindeki zikir çeşitlerinden biridir. Ve şu an aklıma gelen en sahih rivayet, Rasulullah’ın, her namazdan sonra 33’er defa söylememizi tavsiye ettiği "SubhanAllah", "Elhamdülillah" ve "Allahu Ekber" tesbih, tahmid ve tekbirleridir. Daha ayrıntılı bilgi isterseniz, sahih rivayetlerle yardımcı olmaya çalışalım kardeşim.

Okudunuz mu?  Yüzümü silerken beyaz şeyler görüyorum

Yeri gelmişken şunu da anlatalım. Selef sûfi şeyhlerinden(ismini tam hatırlayamadım şu an) bir zat, bir mecliste; "Elhamdülillah dediğim için 30 yıldır istiğfar ediyorum" diyor. Halk şaşırıyor tabi ki ve soruyorlar; "Nasıl olur da böyle bir zikir için 30 yıldır istiğfarda olduğunuzu söylüyorsunuz?" diye. Şu cevabı veriyor:

Okudunuz mu?  Dişe iğne yapmak orucu bozar mı?

"Birgün birisi yanıma geldi ve "Yangın çıktı, ancak sizin işyeriniz yanmadı" dedi. Buna mukabil ben de elhamdülillah dedim. Nice kardeşlerimin dükkanı yanmışken, nefsim için elhamdülillah dediğimden dolayı istiğfar içerisindeyim."

En Emîn’e emanetsiniz…

vesselam…


Hoca
forumduasi.com/dua-ile-ilgili-yazilar-tavsiyeler/32750-hamd-duasi.htmlHamd duası – Mumsema islam Arsivi

Okudunuz mu?  Heysemî, I, 172 hadisinde çelişki mi var?

forumduasi.com/hadislerde-dua/8964-hamdele-Allaha-hamd-etmek.htmlHamdele (Allaha hamd etmek) – Mumsema islam Arsivi

forumduasi.com/g-h/39009-islamda-hamd-kavrami.htmlİslamda Hamd Kavramı – Mumsema islam Arsivi

forumduasi.com/elhamdulillah_demenin_sevabi-t16175.html?p=36582Elhamdülillah demenin sevabı – Mumsema islam Arsivi

forumduasi.com/kuran-arapca-turkce-meal/10487-hamd-ile-ilgili-ayetler.htmlHamd ile ilgili ayetler

forumduasi.com/dini-guzel-yazilar-makaleler/15809-hamd-etmek.htmlHamd Etmek

forumduasi.com/tefekkur-ve-zikir/77980-hamd-ve-sukurun-fazileti.html#post271831


kirik_mizrap
BILAL HATTAB

Allah razı olsun çok güzel aciklamissin BILAL HATTAB ve simdi bende bu cevapla o bahsetdigim kardesimize izah etmem daha da kolaylasdirdiniz . Sizi tanimiyorum ama bir Musluman din kardesim olarak her namazlarimdan sonra ozelikle Tehecut Namazlarimda InsAllah size ayri bir dua edecegim.

Okudunuz mu?  Kul hakkı olurmu

Rabbim insAllah sizi Peygamlerlerimiz ile Ayni safa Dirilmeyi ve Cennette Peygamlerimizle Arsurahmanin Altinda Allahin Cemali ile Kolgelenmeyi nasip etsin insAllah.

Allah’a emanet olsun saygilarimla bir din kardesiniz …


BiLaL HaTTaB
Bu, bana verebileceğiniz en büyük hediye idi… Buna nail olabildiğim için; Elhamdülillah… Bunu layık gördüğünüz için; Elhamdülillah…

Burada kimse kimseyi tanımıyor; ancak Rabbimizin aramıza koyduğu muhabbet ile, mesafeler uzak, simalar yabancı da olsa, yürekler bir atıyor inşAllah. En azından ben öyle umuyorum…

Dualarınız için müteşekkirim. Beni çok mutlu ettiniz…

Okudunuz mu?  İmtihanım çok ağır hangi duayı okumalıyım

Sizler de, emanetleri zâyî etmeyen Allah’a emanetsiniz…

vesselam, veddua…


kirik_mizrap
Elhamdulillah Allah razı olsun 🙂


nasıl sevap kazanılır, sevap nasıl kazanılır, elhamdülillah ne demek

Bu kategoride yer alan Sanal alemde söylenen yalanlar kul hakkına girer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elhamdülillah demek ve sevaplanmak. oturduğu yerden sevap kazanılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.