Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:15
sizden02
Abone

2 sorum var moralimi çok bozuyor :(

2 sorum var moralimi çok bozuyor 🙁

selahaddin_93
Selamın aleyküm abilerim , ablalarım , kardeşlerim

Ben okula gittiğimden öğle ve ikindiyi kılmıyordum. Fakat bazı arkadaşlarımın okulda namaz kıldığını öğrenince bende kılmya basladım fakat zaman yetmediğinden hızlı kılmak zorunda kalıyoruz … En büyük hırsız namzdan çalandır diye bir söz vardı bu aklıma geldikce moralim bozuluyor . Derse geç kaldığımız için hızlı kılıyoruz bu konuda beni rahatlatıcak bir şey var mı yani :S yoksa günaha mı giriyorum ben ?

2.si üşüttüğümden mi bilmiyorum ama sanki ufak abdestim gelio gibi oluyor abdestim kaçıcak gibi . Tam abdestimi alırken özellikle soğuk suyla beraber daha çok oluyo . Bazende olabiliyor insanlık hali eğilirken felan bir damla felan kaçabiliyor bide bu konu hakkında bilgi edinmek istiyorum.

Okudunuz mu?  Bazı Akraba ve Arkadaşlar ile Görüşmeme hakkında Sorum

Bu ikisi gerçekten moralimi bozuyor… 2. soruma şeytanın vesvesesi aldanma diyerek kendimi rahatlatıyorum ama gerçek olan doğru olan nedir ? Teşekkürler Allah Razı olsun


Cevap: 2 sorum var moralimi çok bozuyor 🙁

uSTa
Huzeyfe RadıyAllahu Anh, Namazı Hızlı Kılan Bir Adam Gördü Ve Sordu: "sen Ne Zamandan Beri Bu Namazı Kılıyorsun?" "kırk Senedir." "demekki Sen Kırk Seneden Beri Namaz Kılmıyorsun! Bu Kıldığın Namazla ölürsen, Muhammed SallAllahu Aleyhi Ve Sellemin Yolunun Dışında ölmüş Olursun!" Dedi. Zeyd RadıyAllahu Anh. Buhârî.

Okudunuz mu?  Dua / kader ilişkisi

Yanıt: 2 sorum var moralimi çok bozuyor 🙁

selahaddin_93
o zaman ne yapabilirim ben okulda :S sadece farzını mı kılmalıyım yani buna bir çözüm söylerseniz sevinirim


Soru: 2 sorum var moralimi çok bozuyor 🙁

ÖzcanÇLB
Söylediğim o yanlış şeyler adına sizlerden özür dilerim Allah affetsin inşAllah.


mumsema
< Selamın aleyküm abilerim , ablalarım , kardeşlerim
Ben okula gittiğimden öğle ve ikindiyi kılmıyordum. Fakat bazı arkadaşlarımın okulda namaz kıldığını öğrenince bende kılmya basladım fakat zaman yetmediğinden hızlı kılmak zorunda kalıyoruz … En büyük hırsız namzdan çalandır diye bir söz vardı bu aklıma geldikce moralim bozuluyor . Derse geç kaldığımız için hızlı kılıyoruz bu konuda beni rahatlatıcak bir şey var mı yani :S yoksa günaha mı giriyorum ben ?
2.si üşüttüğümden mi bilmiyorum ama sanki ufak abdestim gelio gibi oluyor abdestim kaçıcak gibi . Tam abdestimi alırken özellikle soğuk suyla beraber daha çok oluyo . Bazende olabiliyor insanlık hali eğilirken felan bir damla felan kaçabiliyor bide bu konu hakkında bilgi edinmek istiyorum.

Okudunuz mu?  Bugün namazımı çekyatta oturarak kıldım acaba kabul olur mu?

Bu ikisi gerçekten moralimi bozuyor… 2. soruma şeytanın vesvesesi aldanma diyerek kendimi rahatlatıyorum ama gerçek olan doğru olan nedir ? Teşekkürler Allah Razı olsun >
ve aleykumusselam ve rahmetullah

  1. Ta’dili Erkan Şarttır. buyur oku kardeş:forumduasi.com/namazla-ilgili-yazilar/2712-tadil-i-erkan.htmlTa’dil-i Erkan – Mumsema islam Arsivi
  2. Damlama konusunda kendin daha iyi bilirsin. eğer damlama sırasında kendini kontrol ettiğinde gerçekten damlalar varsa önlemini alman gerekir. bir kaç defa kontrol ettiğinde bir şey göremiyorsan bu vesvesedir. şeytan bıktırmak için uğraşıyordur takmamak gerekir. bak vesvese: forumduasi.com/u-v/1729-vesvese.htmlVesvese – Mumsema islam Arsivi
Okudunuz mu?  Erkeğin kılları kesmesi

< o zaman ne yapabilirim ben okulda :S sadece farzını mı kılmalıyım yani buna bir çözüm söylerseniz sevinirim >

sünnetleri kıldığında yetişmiyor ve ta’dili erkanı yerine getiremiyorsan elbetteki sünnetleri okulda bırak/kılma.
< Selamünaleyküm…Gittiğin yer okul sonuçta ve bize verilen tenefüs süreleri belli.Bence hızlı kılıp yapılmaması gereken bir şey yapmaktan ve içinde bundan dolayı bir huzursuzluk yaşamaktansa eve gelip uzun uzun kılmadıklarını kaza edebilirsin.Çünkü derse geç girme şansımız yok.Bu benim şahsi düşüncem bu arada eğer yanlış bişey söylüyorsam Allah rızası için birisi düzeltsin lütfen. >
ve aleykumusselam ve rahmetullah
Basit mazeretlerden dolayı birinin farzı terketmesine vesile olmayalım ki büyük bir günaha ortak olmuş oluruz. (Allah korusun)
bir vakit namazı kılmak 4-5 dk’dır. en az teneffüs süresi ise 10 dk.
bizde senelerce bu durumları yaşadık ve hamdolsun dikkat edildiğinde aşılmayacak bir durum değildir.
bir teneffüste abdest, ikinci teneffüste namazını kılar. vaktin dar olduğu hallerde sünnetler kılınmayabilir.

_____________________________________
Vaktinin dışında kılınan namaz/Kaza Namazı
Kaza; hüküm ve karar verme, yerine getirme demektir. Bir görevin vakti geçtikten sonra yapılması, Cenab-ı Hakk’ın ezelî ilminde belirlenmiş bulunan kader yazısının, uygulama zamanı geldikçe gerçekleşmesi. Bu sonuncu anlamda "kaza" bir kelâm terimidir. Namazın şer’an belirlenen vakti dışında kılınması anlamındaki ‘kaza" ise bir fıkıh terimidir. Namazın vakti içinde kılınmasına "edâ" bir eksiklik yüzünden yeniden kılınmasına "iâde" denir.
İslâm’da namaz, oruç ve hac gibi ibadetler için belirli ifa vakitleri konulmuştur. Bu vakitlerin kaçırılması hâlinde artık edâ değil, kaza söz konusu olur. Farz namazların kendi vakitleri içinde kılınması farzdır. Özürsüz olarak bir namazın vaktini geçirmek büyük günahlardan sayılmıştır. Mücerred olarak namazın kazası ile, bu kimsenin üzerinden namaz borcu düşerse de, geciktirmekten dolay meydana gelen günah devam eder. Bunun için, namazı kaza eden kimsenin, ayrıca Allâh’a tevbe etmesi gerekir. Bir de mebrûr hac büyük günahlara keffâret olduğu için hac yapanların, daha önce namazı özürsüz olarak vaktinde kılamamaktan doğan günahlarının da affedileceği umulur. Düşman korkusu ve hamile kadının çocuğunun ölümünden korkması gibi ciddi özürlerle farz namaz kazaya bırakılabilir. Yolcunun, hırsız ve yol kesicilerden korkması da düşman korkusu kapsamına girer (İbnü’l Hümâm, Fethu’l-Kadîr, Mısır 1389/1970, I, 485 vd.; el-Fetâvâ’l Hindiyye, Beyrut 1400/1980, I, 121 vd.; İbn Âbidin Reddu’l-Muhtâr ale’d-Dürri’l-Muhtâr, İstanbul 1984, II, 62).
Günlük işler, sanat ve meslekler, aile fertlerinin geçimini sağlamak için yapılan çalışma ve yolculuklar namazın geriye bırakılması için özür sayılmaz.
Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurulur: "Öyle erkekler vardır ki, onları ne bir ticaret, ne bir alış-veriş, Allah’ı anmaktan, namazı dosdoğru kılmaktan ve zekât vermekten alıkoyamaz. Onlar, dehşetinden kalblerin ve gözlerin ters döneceği günden korkarlar" (en-Nûr, 24/37).

Hz. Peygamber’e hangi amelin daha faziletli olduğu sorulunca; "ilk vaktinde kılınan namazdır" cevabını vermiştir (bk. Ebû Dâvud, Salât, 9; Tirmizi, Mevârit, 13; Ahmed b. Hanbel, Müsned, VI, 374, 375, 440)

Okudunuz mu?  Benim başıma gelene nasıl isyan etmeyeyim?

selahaddin_93
teşekkür ederim bide son bir soru.. Sünnetleri okulda kılmayıp sadece farzları kıldığımı düşünürsek aksam eve geldiğimde niyet edip sünnetleri kılacak mıyım yoksa sadece farzları mı kılıcam ?

Allah razı olsun herkesten


mumsema
< teşekkür ederim bide son bir soru.. Sünnetleri okulda kılmayıp sadece farzları kıldığımı düşünürsek aksam eve geldiğimde niyet edip sünnetleri kılacak mıyım yoksa sadece farzları mı kılıcam ?
Allah razı olsun herkesten >


amin sendende kardeş.
akşam döndüğünde ikindi ve öğle namazlarının kaçırmış olduğun sünnetlerini kaza etmene gerek yok.
Allah yardımcın olsun.

Bu kategoride yer alan Etek tıraşı olduğumuzda gusül abdesti almak şart mı? içimizden küfür etsek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

2 sorum var moralimi çok bozuyor :( Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.