Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Erkek hocaların karşısında kuran okumak ?

Erkek hocaların karşısında kuran okumak ?

tußa

Selamün aleyküm hocam.. biz gerek lisede gerekse kuran okuyuşumuzu pekiştirmek için gittiğimiz kurslarda erkek hocaların önünde kuran okuyoruz.bayan sesinin hoşa gider tarzda değiştirilerek erkeklerin yanında duyulmasının haramlığını biliyoruz. bunu nasıl değerlendirirsiniz..sonuçta önünde kuran okuduğumuz insanlar eğitimli insanlar.. yakın zmanda müftülüklerce yapılacak sözlü sınavdada aynı durum olacak ..cevaplarınızı bekliyorumm.. Allah razı olsunn..

selamün aleykümm… selam ve dua ile


Cevap: erkek hocaların karşısında kuran okumak ?

@YŞE
ve aleykümüsselam erkek doktora zorda kalınca izin var ama erkek hocaya izin yok diye biliyorum.

Okudunuz mu?  Vesvese sıkıntım var şu zamanlarda sözlü ayda hayali olarak ben rahatsızım bu durumda

Yanıt: erkek hocaların karşısında kuran okumak ?

Hoca
< Selamün aleyküm hocam.. biz gerek lisede gerekse kuran okuyuşumuzu pekiştirmek için gittiğimiz kurslarda erkek hocaların önünde kuran okuyoruz.bayan sesinin hoşa gider tarzda değiştirilerek erkeklerin yanında duyulmasının haramlığını biliyoruz. bunu nasıl değerlendirirsiniz..sonuçta önünde kuran okuduğumuz insanlar eğitimli insanlar.. yakın zmanda müftülüklerce yapılacak sözlü sınavdada aynı durum olacak ..cevaplarınızı bekliyorumm.. Allah razı olsunn..
selamün aleykümm… selam ve dua ile
>

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Bülüğ çağına eren bir kız için, kadın hoca varken, erkek hocaya gitmek caiz değildir.
Ses’in dışında öğretme safhasında onlarca/yüzlerce bakış vardır.
sözün özü fitneyi önlemek için erkek olan erkek hocalardan, kızlarda kadın hocalardan derslerini almalılar.
ve aleykumusselam ve rahmetullah. selametle


Soru: erkek hocaların karşısında kuran okumak ?

tußa

Allah razı olsun cevaplarınız için.. peki ilahiyat fakültelerinde de aynı durum söz konusu hocam.. seçim yapma şansımız yok 🙁 .. geneli erkek hoca ve öğrencilerin çoğu bayan bildiğim kadarıyla. erkek hocadan eğitim alacaklarını bilerek okuyan bayanların durumu nolacak ?


halil akyaz
bakmak ayrı:)görmek ayrıdır:)

Okudunuz mu?  Önceden flört etmiş bir kız ile ciddi düşünülür mü?

ubeyd 1
arkadaşlar ben bu konunun içinde olarak şimdiye kadar hiç bir bayan öğrencimin sesinden haz duymadım ve bu konuda bütün meslektaşlarım da aynıdır bundan da eminim.önemli olaan cinsi duyguları uyandırmamak.


esin-ti
Yinede hanım hocalara okumak imkanı varken neden erkeklere okuyalım ki??Ben bir erkek hov-caya okurken hiç rahat edemem.Birkaç defa yaşadım ve çok canım sıkldı.Müftüler hep erkek ve sınavlarda onlar dinliyorlar.Niye hiç hanım müftü yok yaa:(:(

Okudunuz mu?  Hapşırınca YERHAMUKELLAH Demek

ubeyd 1
hanım müftü yok ama diyanet işleri başkanlığı kadın müftü yardımcıları ve vaize alımı yaptı bir kaç yıl önce.bu uygulama genişleyecek.bi de bayan kur’an kursu öğreticileri alıyor yeterlilik sınavını geçebilenlerden. bayandan öğrenmek de takvadır.inşAllah takvada yarışmaya devam ederiz.


Şema
< arkadaşlar ben bu konunun içinde olarak şimdiye kadar hiç bir bayan öğrencimin sesinden haz duymadım ve bu konuda bütün meslektaşlarım da aynıdır bundan da eminimönemli olaan cinsi duyguları uyandırmamak >
hocam siz öyle olabilirsiniz ama tüm hocalar aynıdır demek doğru mudur?

Okudunuz mu?  Kıyamet ismi? Yevmü'l kıyame ne demek

nefis kötülüğü emreder dikkat etmek gerekir. fitneyi önlemenin en iyi yolu, mumkunse kendi cinsinden ders almaktır.
vesselam


HAYRUNİSAGÜLL
Bbncede Eğer Imkanı Varsa Bayan Hoca Olmalı. Ama Yoksada Yapcak Bişey Yok


uyku_tutmaz
Gitmeyin yav zorlayan yok ya.
Eğitimse işte ben de 3 yıllık ilahiyat dersi veren bir kursa gittim tüm hocalarda hanımdı.
Derslerde öyle hafif değildi.
Tüm usul dersleri, fıkıh, siyer, tefsir gibi önemli dersler de vardı.
Araştıran her zaman cahil kalmaz.

Okudunuz mu?  24 yıllık Namaz borcumu nasıl ödemeliyim?

halil akyaz
ortaya perde çekin kardeş görmesinler.


elçi islam
paylaşım için teşekkürler kardeşim


esin-ti
< Gitmeyin yav zorlayan yok ya.
>

Öyle diyorsunuz ama Kur’an Kurslarında , yüzündenlik belgesini alabilmen için müftü bey geliyor.Hafızlık sınavında erkeklerin olduğu bir heyet:(Biz napalım:(
< hanım müftü yok ama diyanet işleri başkanlığı kadın müftü yardımcıları ve vaize alımı yaptı bir kaç yıl önce.bu uygulama genişleyecek.bi de bayan kur’an kursu öğreticileri alıyor yeterlilik sınavını geçebilenlerden. bayandan öğrenmek de takvadır.inşAllah takvada yarışmaya devam ederiz >
Bu uygulama iyi olmuş.Devamı gelir inşaAllah:)

Okudunuz mu?  Sihir yaptım çok pişmanım

mematii
Büluğ çağına girmiş bayanlara erkek hocaların ders vermesi, her ne surette olursa olsun şer’an kesinlikle caiz değildir. Buna hiçbir surette şu veya bu şekilde kılıfta bulunamaz. Eğer böyle yapanlar varsa, yanlış yapıyor demektir. Diyanet eğer bu ölçülere dikkat etmiyorsa (ki görüldüğü üzere yeterince edemiyor), o zaman Diyanet kurumunun hariçindeki bu kıstaslara riayet eden başka kuran kurslarında dini eğitimini tamamlayabilir kişi. Bir tarafları yapalım derken, diğer tarafları yıkmayalım inş.

Okudunuz mu?  ALLAH ı Sorgulamak Sonra Tevbe Etmek

Dua ile


Kayıtsız Üye
yusuf as kendıne guvenmıo da sen nası guvenıon zina yapma demıo yaklaşma dıo


Kayıtsız Üye
Hocam bu vermiş olduğunuz cevabın dini dayanağı nedir? Peygamberimizin konuya dair uygulamalarını örnek gösterebilir misiniz? Konuyla alakalı hadisi şerifleri nasıl yorumlamamız gerekir? Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Karın/Göğüs üzerinde çıkan saçları almak günah veya haram mıdır?

Kayıtsız Üye
Esinti adlı kullanıcı belge almak için mi hafızlık istiyorsunuz yoksa Kur’an ile amel etmek için mi? Siz bu sorunun cevabını bildiğiniz ve öğrendiğiniz halde nefsinize uyan bir cevap arıyorsanız o hafızlık belgesi ahirette yüzünüze vurulacak bir belgeye dönüşebilir. Mü’min taviz vermemeli, günahı küçük görmemeli. Makamlı erkeklerin kadınları dinlediği Kur’an kurslarında onlarca kişi bu sisteme baş eğmeseydi bu sistem değişmeye mecburdu.

Okudunuz mu?  Allahümme ya selam sellimlenemin cemil belai vel belva / anlamı nedir

erkek hocaya kuran okumak, bir erkek bayana kuran öğretebilir mi, erkek hocadan kuran dersi almak

Bu kategoride yer alan Benim pisikolojim bozuldu bana net cevap veren yok ben ne yapacağım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek hocaların karşısında kuran okumak ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.