Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:14
sizden02
Abone

Habil ve Kabilin adak adamaları nedendir?

Habil ve Kabilin adak adamaları nedendir?

Rabbe_Yolcu
HoCam sizine b,ldiğiniz gibi ilk cinayet kabilin habili öldürmesi ile oldu.Allaha adakta bulundular ve kabilin ki kabul edilmedi kabilde bu durumu nefis yaptı kıskanarak öldürdü. Peki ALLAHA ne için adakta bulundular bir dilek istekleri yada olmasını steikleri bir olay vuku buldugu için mi adak adadılar merak ediyorum birde adadıkları ne idi?

Okudunuz mu?  Oyunda büyü yapmak caiz mi?

Cevap: Esselamunaleyküm Sorum var …

imamhatipli42
ve aleykumusselam ve rahmetullah
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/79556-hz-adem-in-ogullari.html


Yanıt: Esselamunaleyküm Sorum var …

halil akyaz
Hâbil ve Kâbil
Hâbil ve Kâbil, Âdem aleyhisselamın oğullarından ikisiydi. Peşpeşe birer kız kardeşle ikiz olarak doğmuşlardı. Beraber yaşayıp, beraber büyüdüler. Âdem aleyhisselamın ilk çocuğu Kâbil ve ikincisi onun ikiz kız kardeşi Aklimâ idi. Bunlardan sonra Hâbil ve sonra ikizi olan Lebûdâ doğdu.
Büyüdükleri zaman, Allahü teâlâ, Hz. Âdem’e, Kâbil’i, Hâbil’in; Hâbil’i de Kâbil’in ikiz kız kardeşi ile evlendirmesini emretti. Âdem aleyhisselam zamanında, insanların çoğalması lazımdı. Bunun için, bir erkeğin kendi kız kardeşi ile evlenmesi helal idi, caiz idi. Insanlar çoğalınca, buna lüzum kalmadı. Allahü teâlâ haram kıldı.
Kızkardeşin sana helal değildir
Kâbil’in ikiz kızkardeşi, Hâbil’inkinden daha güzel idi. Bu sebeple Kâbil, Hâbil’in kendi ikiz kız kardeşi ile evlendirilmesine razı olmadı. Hatta dedi ki:
– Ben, kardeşim ile evlenmeye daha lâyıkım.
Bunun üzerine Hz. Âdem, Kâbil’e, "Kızkardeşin sana helal değildir” dedi.
Fakat Kâbil, babası Hz. Âdem’in sözünü kabul etmedi ve düşüncesinde ısrar etti. Kâbil, Allahü teâlânın, babasına böyle bir evlendirmeyi emrettiğine inanmadı. Âdem aleyhisselam, Allahü teâlânın emrinin böyle olduğunu, buna uymak gerektiğini, Kâbil’e îzah etti. Fakat Kâbil bunu kabul etmedi.
Bu durum karşısında Âdem aleyhisselam, Kâbil ile Hâbil arasındaki ihtilafı hâlletmek için buyurdu ki:
– Alahü teâlâ her şeyi bilendir. Bu işi hâlletmek için bir şey adayınız!
Hâbil çobanlık, Kâbil de rençberlik yapardı. Hâbil koyunları arasından en güzel bir koç seçip getirdi. Kâbil ise buğdayları arasından en kötü kısımları toplayarak bir bağ buğday getirdi. Bu hususta da çok hasis davranmıştı.
Hâbil ve Kâbil, Âdem aleyhisselamın tavsiyesi üzerine, adaklarını getirip, bir dağ üzerine koydular. Hâbil’in koçu üzerine gökten beyaz bir ateş inip, yaktı. Böylece Hâbil’in adağının kabul edildiği ve Kâbil’in haksız olduğu anlaşıldı.

Okudunuz mu?  İmam Şafinin Eserleri Nelerdir?

Soru: Esselamunaleyküm Sorum var …

Rabbe_Yolcu
ALLAH sizden razı olsun sağolun hakkını helal edin …


kabil ile habilin kurban adamasi

Bu kategoride yer alan Müzik (sanatçıların albümü) indirmek ..... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Habil ve Kabilin adak adamaları nedendir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.