Anasayfa
22 Kasım 2023, 7:40
sizden3
Abone

Şehitlerin bedeni çürürmü

Şehitlerin bedeni çürürmü

muhasebeci
selamün aleyküm hocam.
bizim olduğumuz yerdeki cami imamı şehitlerin bedenininde normal insanları gibi çürüdüğünü ve bunun aksini gösteren bir ayet yada hadis olmadığını söyledi.hocam yüzde yüz bu konuda ayet yada hadis varmı .bana bu lazımda .yardımcı olan herkezden Allah razı olsun


Cevap: şehitlerin bedeni çürürmü

Ensar2
Kimler şehiddir? Şehidler çürür mü?
CEVAP
Herkes şehid olamaz. Şehid olmak veya şehidlik sevabına kavuşabilmek için müslüman olmak şarttır. Ne yaparsa yapsın, nerede, nasıl ölürse ölsün veya öldürülsün müslüman olmayan şehid olmaz.
Müslüman bir kimse, çok günahkâr olsa da, hatta İbni Nüceym hazretlerinin fetvasında bildirdiği gibi, günah işlerken mazlum olarak öldürülse, şehid olur.

Okudunuz mu?  Dinimize göre bir tavuğu keserken helal kesebilmek için gereken şartlar ve dualar?

Şehidler de çeşit çeşittir. Çok günahkâr biri ile, salih birinin şehidliği arasında çok fark vardır. Savaşta öldürülen şehid ile, attan düşüp ölen şehid arasında çok fark vardır. İslam’ ın beş şartından sonra ibadetlerin en üstünü cihaddır. Cihadda ölen şehidin, kul haklarından başka bütün günahları affolur. Cihadda ve hac yolunda ve hudut boyunda nöbette ölenlere, Kıyamete kadar, bu ibadetlerin sevabı devamlı verilir. Her biri Kıyamette yetmiş kişiye şefaat eder.
Bir hadis-i şerifte, (Şehid, ölüm acısı duymaz, kabirde üzülmez, kıyametin dehşeti, hesap, mizan, sırat onu rahatsız etmez, doğruca Cennete gider) buyurulmaktadır. (Beyheki)

Şehidlik çeşitleri hakkında hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(5 vakit namaz kılana, her gün için bin şehid sevabı verilir.) [Tergib-i Hadimi] (İlim öğrenirken ölen şehiddir.) [Hatib]

Okudunuz mu?  Özür Sahibi

(Allahü teâlâdan, ihlasla şehidlik isteyen, yatağında ölse de şehid olur.) [Müslim] (Aşık olup, aşkını gizleyip ve iffetini koruyup ölen şehid olur.) [Hakim] (Abdestli yatıp da ölen şehiddir.) [Deylemi]

(Suda boğulan, yangında ölen, garip, kimsesiz olarak ölen, zehirli hayvan sokarak ölen, iç hastalıklarından ölen, duvar ve enkaz altında kalarak ölen, kocasını kıskandığını gizleyen kadın, kendinin, din kardeşinin ve komşunun malını savunurken öldürülen, emr-i maruf ve nehy-i münker yaparken öldürülen kimse şehiddir.) [İbni Asakir]

(Hamile iken, doğumda veya lohusa iken ölen kadın şehiddir.) [Taberani] (Cuma günü veya gecesi ölen, şehid olur, kabir azabından kurtulur.) [Ebu Nuaym] (Her gece, Yasin okumaya devam eden kimse, şehid olarak ölür.) [Taberani]

Okudunuz mu?  Edilen Duadan Pişmanlık Duymak

(Ümmetimin arasında fitne, fesat yayıldığı zaman, sünnetime sarılana yüz şehid sevabı vardır.) [Hakim]

(Terkedilmiş bir sünnetimi ortaya çıkarana, yüz şehid sevabı vardır.) [Hakim]

(Misafir, bir müminin evine girince, onunla bin bereket ve bin rahmet girer. O ev halkının günahları, denizlerdeki köpüklerden ve ağaçlardaki yapraklardan daha çok olsa da affolur. Herbirine bin şehid sevabı verilir. Misafirin yediği her lokma için bir hac ve umre sevabı yazılır ve onlar için Cennette bir şehir inşa edilir.) [Nisab-ül ahbar]

Okudunuz mu?  Bazen kendimi kız gibi hissediyorum:(

Şunlar da şehiddir:

Allahü teâlânın emirlerine uygun ticaret yapanlar. (Tirmizi)
Dinini öğrenmek, öğretmek ve yaymakta iken ölenler. (İbni Asakir)
Devamlı olarak müdara edenler, insanlarla iyi geçinenler. (Deylemi)

Gıda maddelerini ucuza satanlar. (Deylemi)
Günde yirmi kere ölümü düşünenler. (İhya)
Yol kesiciler, şehir eşkıyası [anarşistler] tarafından öldürülenler. (Taberani)

Hayvandan düşüp ölenler. (İ. Süyuti)
Zimmilerin, can, mal ve namusunu müdafaa ederken öldürülenler. (Ramuz)
Haksız olarak, zulümle hapsedilip ölenler. (İ. Süyuti)

Allah rızası için müezzinlik ederken ölenler. (İ. Ahmed)
Soğukta gusledip ölenler. (İ. Hasan)

Sara hastalığından, taundan [vebadan], koleradan, veremden, zatülcenbden, sari hastalıklardan, şiddetli öksürükten, ishalden ve bazı iç hastalıklardan ölenler. (S. Ebediyye)

Okudunuz mu?  Eğer cünupken dişçi dolgu yaparsa sonra guslün kabul olur mu?

Her sabah-akşam üç kere (Euzü billahissemiilâlimi mineş-şeytanirracim) ile (Haşr) suresinin sonunu okuyanlar. (Taberani)

Ehl-i sünnet itikadını ve namazı tadil-i erkan ile kılmayı meydana çıkaranlar. (Mektubat-ı Rabbani)

Duha namazı kılanlar, her ay üç gün oruç tutanlar, yolculukta vitir namazını terk etmeyenler, her gece Yasin okuyanlar, helal kazanıp çoluk çocuğuna ibadet yapmaları için çalışanlar, her gün 25 kere "Allahümme barik li filmevt ve fi-ma bad-el-mevt" okuyanlar, ölüm hastalığında, kırk kere "La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü min-ez-zalimin" okuyanlar. (R. Muhtar)

Namazda iken ölenler. (Abdurrezzak)
Peygamber efendimize günde yüz kere salevat getirenler. (Taberani)
Altmış yaşını geçip, beş vakit namaza devam edenler. (Cennet Yolu İlmihali)

Okudunuz mu?  Domuz yağı vs şüphesiyle Toppik kullanımı

Şehidler çürümez
Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah yolunda öldürülenleri [şehidleri] ölü sanmayın, onlar Rablerinin yanında diridir, rızıklandırılır.) [Al-i İmran 169]

Her Peygamber, şehiddir ve diğer şehidlerden üstündür. Peygamberlerin bedenleri çürümez. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, toprağın Peygamberleri çürütmesini haram etmiştir.) [Beyheki]

Haram lokma yemiş ve çeşitli günah işlemiş kimseler, şehid de olsalar, bedenleri çürür. Haram yememiş, mütteki kimseler, yataklarında ölse bile şehid olur ve bedenlerini toprak çürütemez. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mütteki, müezzin, kan içinde kımıldayan şehid gibidir. Ölürse kabrinde kurtlanmaz.) [Taberani

Okudunuz mu?  Dul bir bayanım.sevdiğim kişiyle evliliğimize izin vermiyorlar.aileden gizli nikah caizmidir

Yorum: Şehitlerin bedeni çürürmü

Kayıtsız Üye
Siz ve sizin gibi düşünenler şehit ifadesini Kur’ana göre tarif etmiyorsunuz. Neden mi? Kur’anda bir ayette Allah’a ve elçisine inananlar doğru kimselerdir. Rablerinin yanında şehit (şahit, tanık) olanlar da onlardır der. Şimdi bu ayete bakınca şehidin anlamı Arapçada da Kur’anda da şahit tanık olarak karşımıza çıkar. Üstelik bu ifadeye layık olacak olanlar doğru kimselerdir dikkat edin. Halbuki nice şehit tariflerinde haram yiyen şehit, günahkar şehit gibi saçmalıklar da görülmüştür. Kur’anın bir tane ayetinde cehennemlik bir mümin gösteremezsiniz. Mümin Kur’anın nice ifadelerinde Allah’ın uğrunda yaşayıp Allah’ın emirlerine uymaya çalışıp yasaklarından uzak duran, sadece bazı küçük sürçmeler yapmış olabilen kişidir. Bakarsanız görürsünüz. Allah dünya hayatının küçük azabından bahsederken bile ayetlerde inananları kurtarırız der. Mevla inanan kullarını sevdiğini de söyler. Hatta Yahudi ve Hristiyanlar biz Allah’ın oğulları ve sevdikleriyiz dediklerinde Allah onlara öyleyse Allah size niçin günahlarınızdan dolayı azap ediyor der. Yani Allah sevdiklerine azap etmez. Ama onun sevdiğini söylediği kulları da onun istediği gibi yaşayarak imanlılıklarını böyle gösterirler. Lafla iman olmaz. O günahlardan kendini beri tutacaksın ki mükafatı hak edesin. Kimse bu dünyaya İsacılık Musacılık Muhammetçilik oynamaya gelmedi. Yani bu peygamberlere inanmak onların getirdikleri Allah kelamına uymakla olur. Hatta yine bir ayette Ehl-i Kitap insanlarına si,z Tevrat’ı, İncil’i ve Rabbinizden size indirileni uygulamadıkça hiçbir şey değilsiniz der. Geleneklerden ve hocalardan gelmiş inanış anlayışı Kur’anda olamayan bedavacı inanç anlayıştır. Şehit çocuk oyuncağı değildir. Her inanıyorum diyen imanlı değildir. Kur’andaki kalplerinde hastalık olanları ve münafıkları unutmayın. Gerçek inanan ayetlerde olduğu gibi akla sarılarak dogmalardan uzak durarak fıtrata dönerek dosdoğru yolda yürüyerek müminliğini gösteren kişidir. Allah uğrunda ölenleri ölüler sanmayın ayeti insanlara şehit olma işinin sadece ölmekle oluyormuş gibi bir hava vermiş. Yanlış! Şehit yani şahit doğru olarak yaşamakla olur. Ölmek sizin elinizde değil. Sizi şehitliğe götüren davranışınızdaki düzgünlüktür, Müslümanım deyip kuru kuruya ölmek değildir.

Okudunuz mu?  Lusid Rüya Rüyayı Kontrol Etmek Günah mı

Yorum: Şehitlerin bedeni çürürmü

Kayıtsız Üye
Oncelikle Peygamber EfendimiZ(s.a.v)in ismine öyle hitab edemezsin .ve "Allah Yolunda Ölenlere Ölüler Demeyin"Ayeti Allahin Ayetidir Senin Ona Yanliş Demeye Hakkin Yok…!


şehitlerin cesedi çürür mü, şehitler çürür mü, şehitlerin cenazesi çürür mü

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin eşi Hz. Sevde mi yoksa Hz.Sude mi yoksa ikisi de mi. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şehitlerin bedeni çürürmü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.