Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden2
Abone

Kıskançlık’tan kurtulabilmek için bir dua varmı?

Kıskançlık’tan kurtulabilmek için bir dua varmı?

sevde_
Kıskançlık’tan kurtulabilmek için bir dua varmı? Hasedlik değil ama kıskançlık. Ancak sonu hasetliğe varabilecek kadar güçlü bir kıskançlık. Bu durumdan kurtulabilmek için dua var ise paylaşırmısınız?


Cevap: Kıskançlık’tan kurtulabilmek için bir dua varmı?

tdm77
Günde 70 defa ölümü düşün. Hatta Rabıta yap…


Yanıt: Kıskançlık’tan kurtulabilmek için bir dua varmı?

esin-ti
forumduasi.com/kotu-ahlak-sifatlari/37737-hasetten-kurtulmanin-yollari.htmlHasetten Kurtulmanın Yolları – Mumsema islam Arsivi

forumduasi.com/kuran-ile-ilgi-yazilar-makaleler/38932-kuranda-haset-ve-kiskanclik.htmlKuran’da Haset ve Kıskançlık – Mumsema islam Arsivi

forumduasi.com/guzel-ahlak-sifatlari/10581-bencillik-hirs-ve-kiskancliktan-kurtulus-icin-fedakarlik.htmlBencillik, Hırs ve Kıskançlıktan Kurtuluş İçin: Fedakarlık

………….

Şaban Döğen

Kıskançlıktan Korunmak

İnsanın içinde kıskançlık varsa elbetteki elini, ayağını, gözünü, kulağını atamayacağı gibi onu da kalbinden söküp atamaz. Ama yönünü başka tarafa çevirebilir. Bizden istenen de zaten budur.
Kainatın Efendisi’nin(asm) ümmeti adına korktuğu noktalardan birisi bu duygunun kötüye kullanılmasıydı. Şöyle buyururlar: "Sizden önceki ümmetlerin önüne dünya kapıları açıldı. Başkalarını kıskanıp yok oldular. Onlar gibi sizin de helâk olmanızdan korkuyorum.”
Başka bir hadis-i şerifte ise, "Ateş nasıl odunu yer bitirirse, hased de iyilikleri öyle yer bitirir” buyururlar.
Ayrıca hasedle imanın bir arada bulunmayacağını bildirirler ki, hasedin, ya îmansızlıktan, ya da îmanın zayıflığından ileri geldiğini, ikisinin karanlık ve ışık gibi gerçek anlamda bir arada bulunamayacaklarını öğreniriz.
O halde bir mü’min için geriye onun kötüye kullanılmasından kurtulmaktan başka çare kalmaz.
Hasan-ı Basri kıskanç birini kıskançlığın kıskacından şöyle kurtarmaya çalışmıştı: "Ey insanoğlu! Kardeşine niye hased ediyorsun? Eğer o verilene lâyıksa, Allah’ın ihsanda bulunduğu kimseye kızmaya ne hakkın var? Yok lâyık değilse Cehenneme gidecek bir insanın neyini çekemiyorsun?”
Düşmanlığın hasedden geldiğinde bütün bütün azap olduğunu, kıskanç kimsenin kendine zarar verdiğine dikkat çeken Bediüzzaman, uhuvvet, yani Kardeşlik Risalesi adını verdiği eserinde kardeşlikte yaralar açan hasetten kurtulmanın çarelerini gösterirken hasetçi kimsenin haset ettiği şeylerin âkibetini düşünmesini ister. Anlayacaktır ki rakibindeki dünyevî güzellik, kuvvet, mertebe ve servet fanidir. Faydası az, zahmeti çoktur. Uhrevi meziyetlerde kıskançlık ederse zaten onlarda haset olamaz..
Kıskanç kişi hasmına gelen musibetlerden memnun ve nimetlerden mahzun olur, yaptığı iyiliklerden dolayı Kader ve rahmet-i İlâhiyeye küser. Âdetâ Kaderi tenkit ve rahmete itiraz eder. Kaderi tenkit eden ise başını örse vurur kırar, rahmete itiraz eden de rahmetten mahrum kalır.
Hasedden korunan kimse ise Cennetle müjdelenir. Peygamberimiz (asm) bir toplulukta üç gün üst üste Cennetlik bir adamın geleceğinden bahsetmişti. Üç gün de aynı adam çıkageldi. Abdullah bin Amr’da merak uyanmış, gitmiş, araştırmış.
Ne meziyeti vardı ki Cennetlikti bu kimse? Sebebini sorduğunda adam, "Ben,” demiş, "Hiçbir Müslümanı aldatmayı düşünmem ve Allah’ın takdir ettiği bir maldan dolayı da kimseye hased etmem.”
Azmi ne güzel özetlemiş:
Nimetine kimsenin etme hased
Kadir isen kıl hased bâbını sed [hased kapısını kapa]
Eğer onlarda haset yapsa, ya kendisi riyakârdır, ahiret malını dünyada mahvetmek ister; veyahut haset ettiği kimseyi riyakâr zanneder, haksızlık eder, zulmeder .

Okudunuz mu?  Kalbinde eğrilik olanlar müteşabihatle uğraşır ayeti ne demek?

Soru: Kıskançlık’tan kurtulabilmek için bir dua varmı?

sevde_
Ölüm hep aklımda, günde yüz değil belki bin defa diyebilirim ama aslında benimki kıskançlıkta değil ne bilmiyorum.
Verdiğiniz bilgiler için Allah c.c. razı olsun esin,ti ve tdm77 kardeşlerim.


ravzanur
🙂
her halinizle Rabbime sığınınız kardeş..
tebessüm etmem kırmasın lütfen,noksanlığınızı görüp rahatsız olmanız hoşuma gitti..tebessüm sebebi sadece bu…

Okudunuz mu?  Vesvese üzerine düşünmek zararlı mıdır?

sihirli87
şimdi neye kıskançlık ettiğiniz çok önemli.başkasının dünya malına kıskançlık ediyorsanız dünya malının her zaman işe yaramayacağını düşünün.örneğin şöyle düşünebilirsiniz hastalansam dünya malı bana ne işe yarayacak veyahutta şu şekilde bir dua ederek bu kıskançlığı içinizden bir nebze olsun atabilirsiniz ”Allahım bu kardeşime helalinden daha çok ver”diyerek.yani onun hakkında iyi bir dua ederek.
gel gelelim başkasında gördüğümüz ilim olsun güzel ahlak olsun vs.güzel huylara etmiş olduğumuz kıskançlık gıpta etmektir ki bu ise öneriliyor.şöyle ki ,o güzel huyların bizde de hasıl olmasını istiyoruz.bu ise son derece güzel bir düşüncedir.yani kendimizi ona benzetmeye çalışıyoruz.
birde şu var,kıskançlık insanın yaradılışı gereği var olan bir şeydir.ben kıskanmıyorum diyen insan yok gibi bişeydir.önemli olan onu en az seviyeye indirebilmek veyahut tamamiyle yok edebilmektir
neyse lafı fazla uzatmayalım allah-u teala yar ve yardımcınız olsun

Okudunuz mu?  Nefsime Eskisi Kadar Hakim Olamıyorum

Kayıtsız Üye
Ya bende oyle felaket bir durum söz konusu ki. Sinirden boynum tutuluyor. Baslarda boyle bir düşün ce yoktu ama sonradan araya fitne sokan patronum yuzunden icimde yatan kıskançlık ve haset canavari uyaNdi. Ofkemden kimseyi gozum gormuyor. Cokkk cabuk sinirleniYorum. Sinirlendkce hem kendime zarar veriyorum hem cevreme. Asamiyorum. Icimdeki sesleri susturamiyorum. Bas edemiyorum. Felaket bir durum.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde kaza ve kamet

Kayıtsız Üye
Allah yardımcın olsun, neyi kiskaniyorsan sende o seye ulasmaya calis, daha iyisini yapmak için cabala..


Kayıtsız Üye
Mrh bende çok kiskancim esimi kiskaniyom aram bozuk oldugu biriyle çok samimi bende buna dayanamıyorum


Kayıtsız Üye
Ben eşimi çok kıskanıyorum buda evliliğimize çok zarar veriyor napabilirim eşim beni hiç kiskanmiyor mesela ama ben tam tersi bu kıskançlıktan nasıl kurtulabilirim

Okudunuz mu?  Sabah namazı uyku problemi.

Kayıtsız Üye
Kardeşim ben kübra benim kadar eşini kıskanan hiç kimse yoktur ben çizgi filmden bile kıskanır oldum pskyatriye gttm ilaç yazdı faydası olmadı astrologlar grustum bilinçaltı terapisi dedi inandim beşyüz lira yardım daha sonra bnden uç milyar istedi veremem maddi durumum iyi değil ddm bunun bir çözümü yok maalesef BN o kadar caresizim ki kendimi köşeye şişmiş gibi hisseder oldum hergun tartışma cikartyrm kıskançlığın yüzünden bir yalerlere gdmyruz davetlerde falan şimdi bayramda bir yere gtmyecegiz diye tartsyrm dua dan başka yapacak bir şey yok kuranda yusuf suresini ayetel kursu yi fatiha yi çok oku abdest al namaz kil Malesef bu hastalıktan kurtulmak için çok zaman zengin olmalıyız yada astrolog tanıdığımız olmalı malesf caresiziz yani

Okudunuz mu?  Crack yapmak günah mı ?

Kayıtsız Üye
Ben sakin bir insanin elhamdulullah Allah’a inancim sonsuz eltim ayri sehirde yasiyor ve kendini sevdirmesini biliyor ben kaynanama onun kadar yaklasamiyrum bu durum icten ice beni yipratiyo ne yapmaliyim lütfen


Kayıtsız Üye
Eşlerini kıskanan bayanlara yazıyorum ,bir dönem bende de vardı hatta eşim gozuylede olsa aldatıyor mu psikolojisine burunmustum ama bunu iki kelime ile astım.Cok zeki bir arkasında şunu söyledi kendine güven ,bu kelime ile hayatım değişti artık eskisi gibi eşimi kiskanmiyorum hemen şunu düşünüyorum önce kendine güven ,aldatanda kendini aldatır umrunda değil.tabi üzerime düşen vazifeleri yapmaktan kacmiyorum,ilgi sevgi,bakim….

Okudunuz mu?  Necvâ sadakasının hükmü bugün de devam ediyor mu?

Kayıtsız Üye
3 senelik evliyim. 2 yasinda çok tatli ve akilli bir oğlum var. Ben de Çok kiskancim esimi asiri derece de kiskaniyorum. Evliliğimi çok yıprattı. Keza kendimi de oyle. Iç huzurum yok esimde huzursuz onuda biliyorum. Sürekli kavga ediyoruz. Şüpheci davranıyorum. Beni aldattığını düşünüyorum. Ama kurana el bastı yemin etti oyle bisi olmadığına. İnanmak istiyorum Çünkü Allahin kelami üzerine yemin etti. Güzel de bir bayanim eşim Cokta çekici değil ama yinede kiskaniyorum. Evliliğim bitmek üzere ne olur dua istiyorum sizlerden . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Okudunuz mu?  Çok kötü durumdayım annem ve babam kavga etti

Kayıtsız Üye
Dusman olarak eşinizi degilde içinizdeki kiskanclik duygusunu gorun. Ne için kiskaniyorsaniz o anda o duyguya karsi savas acin. Cok güzel bir kelime vardir; bir insani bir orsunun içine koyun eğer dusuncesinde aldatmak yoksa yapmaz ama bir magaraya kapatin dusuncesinde aldatmak varsa aldatir. Sizde kotu dusunceler olusmaya basladigi zaman kovulmus seytandan Allah’a siginirim deyin ve seytanin vesveselerine kulak verdiginizi ve onun istedigi gibi hareket ettiginizi dusunup bu davranisi yapmamaya calisin. Cabucak gececek bir durum değil malesef ama savas acarsaniz seytanin bu vesvesesine karsi, zamanla basarirsiniz. Ayrica esinizi hayatinizin tumu yapmissiniz sizde bir bireysiniz biraz da kendinize önem verin derim. Selam ve dua ile. Esinizle mutluluklar

Okudunuz mu?  Cünupluk hakkında

kıskançlıktan kurtulmak için dua, kıskançlık için dua, kıskançlıktan kurtulma duası

Bu kategoride yer alan Aklıma sürekli şirk düşünceleri geliyor vesvese ve düşünce şeklinde başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıskançlık’tan kurtulabilmek için bir dua varmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.