Anasayfa
18 Ocak 2023, 3:56
sizden7
Abone

Yüzümdeki lekeler

Yüzümdeki lekeler

-smyye-
Selamün Aleyküm Arkadaşlar sorum saçma gelbilir ama çok merak ediyorum durduk yerede günaha girmek istemiyorum o yüzden sormak istedim yanlış bir şey yaptıysam affınıza sığınırım.

Yüzümde çok fazla çil ve lekeler var daha 19 yaşındayım toplum içine çıktığım zaman çok utanıyorum herkez bana iğrenek bakıyo bu beni çok üzüyo bazan Allah’a neden ben böyleyim dediğim zaman oldu ama sonra gözü görmeyen yürüyemiyen insanları görünce beni böyle yattığı için şükrettim ama yinede bunlardan kurtulmak istiyorum bu yüzden krem kullanıp bunları gitmesini sağlamam günah olurmu yani Allah’ın yarattığı bir şeyi değiştirmek Cevaplarınız için Allah Razı Olsun
Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Yemin ettim o yeminimi kaç defa bozduğumu hatırlamıyorum ne yapmam lazım?

Cevap: Yüzümdeki lekeler

Abdullatif
Aleyküm selam kardeşim, sizi ne tanıyorum ne biliyorum.Ancak anladığım kadarıyla meseleyi kafanızda çok büyütmüşsünüz.Bir nevi kompleks yapmışsınız, o derece ki insanların size iğrenerek baktığını düşünüyorsunuz ki ben hiç zannetmiyorum.Pek çok insanın bazı fiziksel özellikleri ile ilgili takıntıları vardır.Kimisi burnunun biraz daha küçük, kimisi boyunun daha uzun, kimisi saçlarının olmasını, kimisi nispeten daha yakışıklı/güzel olmayı düşler.Bu kişiler meseleyi kafalarında o kadar büyütürler ki etrafta kendisi ile ilgili olmayan olayları, davranışları kendi üzrlerine alırlar, buda esasında ortada bir problem yokken, durumu daha içinden çıkılmaz hale getirir.Bu nokta da özgüven çok önemli, kimseye kibirli ol demiyorum ama kişinin kendisi ile barışık yaşaması önemli bir husus.
Bizler nefs sahibi, insanlarız ve pek çoğumuz beğenilmeyi umar, bekler. Ama asılolan nedir? Ne için beğenilmek ve kim tarafından beğenilmek?

Okudunuz mu?  Gusülde ağıza ve burna su verdikten sonra yüzümüzü yıkayarakmı devam ederiz yoksa tam tekrar su verirmiyiz ?

Öyle bir insan düşleyelim ki, dünyanın en ucube varlığı olsun.Sizin zannettiğiniz gibi değil, gerçekten insanlar ona iğrentiyle baksın.Nereye kadar? Ne zaman kadar?
Birde madalyonun öteki yüzüne bakalım, dünyanın engüzel/yakışıklı varlığı.İnsanların gıpta ile imrenerek baktığı birisi.Nereye kadar? Ne zamana kadar?
İki örnekte ki soruların cevabı sizin içinde aynıysa mesele yok demektir.Sonsuz bir dünyanın yanında, şu kısacık dünya hayatının ne ehemmiyeti var?

Okudunuz mu?  Halıdaki kurumuş necis temizlenmesi ilgili bir soru

İmam-ı Rabbaniydi sanırım sonsuzluğun tanımını yapan: Bu dünya gibi bin dünya olsa, hepsi ağzına kadar buğdayla dolsa, bin senede bir, bir kuş gelse sadece bir buğday tanesi yese.Acaba ne kadar zamanda biter bu buğdaylar?İşte sonsuzluğun yanında bu örnekte ki zaman mevhumunun bile zerre kadar değeri yok.O zaman müsterih olmalı en içinden çıkılmaz durumlarda bile Ona (cc) dayanmalı, ebedi alemde mükafatımızı beklemeliyiz.Hiç bir zaman yeis olmamalı, çünkü bu dünya sadece bir basamak.

Okudunuz mu?  Gözü dışarda olan bir kocanın yatağından ayrılmak caiz midir?

Müsterih olunuz kardeşim, ne diyor Bediüzzaman hz leri "sizdeki gençlik katiyen gidecek".Kimde kalmış ki gençlik, güzellik?Asıl güzellik ebedi alemde inşaallah-ü Teala.
(meselenin fıkhi boyutu hakkında bilgim yok hocalarımız yardımcı olacaklardır inşAllah)


Yanıt: Yüzümdeki lekeler

Yusuf
Cildiye uzmanına git(tin mi?)

salyangoz kremi !! doğum izlerini falan vücuttaki lekeri geçiriyo diye duydum ve firması aynen dedi.

Okudunuz mu?  Gelin ayakkabısına isim yazmak caiz mi

resimdeki 36 ytl büyük bir kutuda değil ama ufakta değil yani deneyebilirsin.


Soru: Yüzümdeki lekeler

-smyye-
verdiğiniz bilgiler ve cevaplar için teşekkür ederim Allah Razı olsun ama hala bir cevap alamadım.:o


Yusuf
önerdiğim kremi kullan 🙂 yada uzman doktora git işte(:

Okudunuz mu?  Cuma günü ihtilam olmak

Hüsran
kardeşim yüzündeki lekeler ergenlikte çıkan sivirce lekeler olabilir her genç,in başına geliyor onlar zamanla düzeliyor.dert etmeyin kendinize 😉 Allah korusun yüzünüzde yanık olabilirdi başka bişede beterin beteride vardır.Rabbim insana çekemeceği yük vermes.Rabbim kalpimizi leke vermesin gözle görünenin tedavisi vardır fakan gözle görünmeyenin tedavisine yoktur

Okudunuz mu?  Baş Ağrısına ve Migrene Hangi Dua Okunmalı?

yaradana emanetsin


^^SiNeM^^
Kardeşim yüzdeki lekeleri çok önemseme bence.Seni sevecek insanlar yüzünü değil kalbini sever.Sana bu problemi yaşatan insanlar zaten uzak durman gereken kişilerdir.Rabbim kalplere leke vermesin.
Ama illa rahatsızsan cildiyeye git.Bizlerin söylediği ilaçlar sana iyi gelmeyebilir.Uzmana başvur.Yalnız bildiğim kadarıyla çil lekeleri doğuştansa geçmiyor.
Allaha emanet ol kardeşim

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz (sav) eşleri ile nasıl tanıştı?

ehlisünnet
bildiğim kadarıyla salyangoz kremi su geçirmiyor,abdest ne olacak bunu düşünmek lazım,ama herkesin kusurları var,kendinizle barışın,sizi beğenen öylede beğenir,kınayan olacağını hiç sanmam bu sebeple,cildiyeyede bir gidin ,şifa aramak gibidir.


@YŞE
salyangoz kremi salyangozdanmı gerçekten:S


Kayıtsız Üye
Çiller için bir tedavi uygulamak dinen caiz mi?

Okudunuz mu?  Eshel mest caiz mi?

mum
< salyangoz kremi günahmı

>
Başka bir ilaç yoksa salyangoz kremi kullanmak caizdir.
< Çiller için bir tedavi uygulamak >
Yüz çilleri tedavi edilebilir.


cillerin geçmesi için okunacak dua, çillerin geçmesi için dua, yüzdeki lekelerin geçmesi için dua

Bu kategoride yer alan Bilmeden etrafa pislik bulaştırmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yüzümdeki lekeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.