Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:57
sizden0
Abone

Gusül abdestinde banyoda fazla kalma ??

Gusül abdestinde banyoda fazla kalma ??

toshiba_87
gusül esnasında zaman zaman banyoda biraz fazla kalıyorum vesveseyle karışık vücudumu güzelce yıkıyorum. vesvese yapmamdan dolayı guslü baştan mı almak gerekir yoksa kaldığım yerden devam etmek mi gerekir?? net bir cvp verirseniz ii olur.

Okudunuz mu?  Üstümüze sıçrayan ve kalıntı olabilcek damlalar...

Cevap: Gusül abdestinde banyoda fazla kalma ??

Huzurlu
Hayır.Vesvese dolayısıyla guslü yeniden almanıza gerek yok . Eğer herhangi bir yerinizi tam olarak yıkamadığınızdan EMİNSENİZ gusülden sonra o bölgeyi yıkamanız kafidir.Bunun dışında normal gusül abdesti azami 15-20 dakika sürer.Gusül sırasında su israfından kaçınmak gerekir.Vesveseleri ise günlük zikirlerinize düzenli devam ederek ve ibadetlerinizi yaparak zamanla yok edebilirsiniz.Allah cümlemizden razı olsun …!

Okudunuz mu?  Müslüman birine kafir dedim tevbe ettim kabul olur mu

Selametle


Cevap: Gusül abdestinde banyoda fazla kalma ??

toshiba_87
heryerimi yıkadığımdan eminim ama uzuvlarımı vesveye kapılarak birkaç defa yıkıyorum. kısacası vesvese yaparak alınan gusül abdesti geçerlimidir ??


Cevap: Gusül abdestinde banyoda fazla kalma ??

Huzurlu
Neden geçerli olmasın güzel kardeşim . Eğer yıkadığından eminsen için rahat olsun , Allah kabul etsin inşaALLAH :gul : , eğer sürekli vesvese geliyorsa kafana takma , uzaklaştırmaya da çalışma .Çünkü düşünmemeye çalıştıkça o senin kalbine işleyecektir.Vesvese geldiğinde Allah’ı zikret , zamanla kurtulacaksın inşaALLAH 🙂

Okudunuz mu?  Ah almak hakkında bilgi istiyorum

Selametle


banyoda çok uzun kalıyorum, Gusül ve Banyo Kaç Dakika Sürer

Bu kategoride yer alan Hz.İbrahim Firavun'du deniyor bilgi verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestinde banyoda fazla kalma ?? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.