Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:49
Gusul
Yönetici

Gusül alırken banyoda çok uzun kalıyorum

Gusül alırken banyoda çok uzun kalıyorum

Kayıtsız Üye
17 yaşında erkeğim. Gusül alma durumum geldiğinde önce genellikle tuvaletimi yapar sonra gusüle başlarım. ama gusülde sürekli heryerimi yıkamaya çalışırım 4-5 defa aynı yere su dökerim. Kafamı kova dolu suyun içine sokarım saç dipleri kuru kalmasın diye. Hele sırtımı yıkarken iyice zorlarım kendimi baya bir su harcıyorum . napabilirim yaptığım yanlış mı kısa sürede gusül alabilir miyim çünkü bu durumda en az 30-40 sürüyor. birde mahrem yerlerini en son yıkıyorum bunda bir sorun var mı

Okudunuz mu?  Kadınlar sırt üstü yattığı zaman geri içine gider yani kadın rüyalansa uyanınca ıslaklık görmesede gusül yapmalımıdır?

Cevap: gusül alırken banyoda çok uzun kalıyorum

Muhammed
Durumunuz vesveseden ibarettir. Şeytanın oyununa kanmayın. Şeytan insanı ibadetten soğutmak, gusül abdestini çekilmez hale getirmek için bu şekilde vesveseler verir.
Organın kıpırdamasının meni gelmedikten sonra gusle bir zararı olmaz.
Şu durumda banyoya girersiniz, niyet etmek de şart değildir. Besmele ve niyet etmeden on dakikayı geçmeyecek şekilde duş alırsınız. Ağzınıza ve burnunuza birer defa su vermeniz yeterlidir. On dakikayı geçmeden hemen banyodan çıkarsınız. Kuru yer kalsa dahi guslünüz geçerlidir. Tekrar gusül almaya çalışmayın. Allah sizin vesvese ile şeytana oyuncak olmanızdan razı olmaz.
Allah’ın razı olmayacağı şekilde saatlerce banyoda kalmanın manası yoktur. En fazla on dakika üzerinize su dökün ve çıkın. Kuru yer kalsa dahi affolunur.

Okudunuz mu?  Açık saçık film seyretmek gusül abdestini bozar mı?

Tavsiyelerimize uymazsanız vesveseden kurtulamazsınız. Şüphe ile amel edilmez.


Gusül alırken banyoda çok uzun kalıyorum. Yardım edin

qqwe55
Gusül alırken banyoda çok uzun kalıyorum.Farzını almama rağmen çok uzun sürüyor. en kısa şekilde nasıl alacağımı anlatır mısınız?

Birde sorum olacak:Birkaç sitede gusül alırken ağza ve burna 3 defa su vermek farzdır yazıyor doğru mudur?

Okudunuz mu?  Küvette Gusül Abdesti Almak

Cevap: Gusül alırken banyoda çok uzun kalıyorum. Yardım edin

imam
Başından aşağı şu dök çık
Ağza ve buna şu vermek Hanefi ve hanbeli Mezhebinde farz
Şafii ve maliki mezhebinde sünnet


qqwe55
Yani ilk yıkanıp sonra ağza ve burna su versem oluyor mu?

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde kulak temizliği

Birkull
Kardesım imam arkadaşımızın dedıgını ben sana acıklayayım mezhebıne gore dıyor bu arada imam kardesim saolasın Şafii ve maliki mezhebınde sünnet oldugunu bilmiyordum

yıkanmadan önce avret yerlerını yıkamalısın bu sünnettir eğer arkadaşın dedıgı gıbı hanefı ve hanebeli mezhebındensen 3 kere agıza 1. farz 3 kere burna 2. farz bütün vucudu yıkamak 3.farz farz larını yerıne getırmen yeterlidir gusülden sonrada namaz abdesti almak sünnettir yıkandıktan sonra abdest alabilirsin cıkar iken ama banyoya gireriken gusül etmek en temızıdır hızlı almanın yoluda farzlarını yerıne getır basından assagıya su dok 3 kere sağ omza 3 kere sol omza 3 kereşerde sağ ve sol ayağını yıkarsan hızlı almıs olursun bunuda 3. farzı yerıne getırırken uygulayabılırısn BİRAZ UZUN OLDU UMARIM YARARI OLMUS ALLAHA EMANET

Okudunuz mu?  Meni sperm bulaşan elbise nasıl temizlenir

qqwe55
sağolun teşekkürler


gusül abdesti alırken çok su harcıyorum, abdest alırken banyodan uzun süre cikamiyorum

Bu kategoride yer alan Şafii Mezhebinde Abdesti Bozan Durumlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül alırken banyoda çok uzun kalıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.