Anasayfa
6 Eylül 2021, 10:58
kadin
Yönetici

Menopoz döneminde ibadetler nasıl yerine getirilir?

Menopoz döneminde ibadetler nasıl yerine getirilir?

Fetva Meclisi
Menopoz döneminde ibadetler nasıl yerine getirilir?
menopoz döneminde ibadet

Menopoz, kadınlarda gebe kalma ve doğurma yeteneğinin sona ermesi, âdetten kesilme, âdet görmeme hali demektir. Menopoz dönemine geçiş esnasında adet düzensizlikleri ve adet günlerinde değişiklik meydana gelebilir. Fıkıh kitaplarında, menopoza giren bir kadının 55 yaşını doldurmadıkça, kendisinden gelen kanın adet kanı olduğu belirtilmektedir. Ancak bu, herhangi bir ayete veya hadise dayanmamaktadır (İbn Âbidîn, Haşiyetu Redd’i-Muhtar, Beyrut, 1421/2000, III, 515). Günümüzde tabiplerin belirttiğine göre menopoza giren bir kadın, ilk bir sene içersinde tekrar adet görebilir. Bu durumdaki kadın, normal adetlinin yapamayacağı şeyleri yapamaz. Ancak bir sene geçtikten sonra görülen kan, özür kanı olarak kabul edilmektedir. Fakat en iyisi bu durumda olan kadının bir kadın doğum uzmanına muayene olup, kanamasının adet kanaması mı yoksa özür mü olduğunu tespit ettirmeli ve ibadetlerini ona göre yapmasıdır.

Okudunuz mu?  Hafızlık yapan kadın adet döneminde Kuran okuyabilir mi?

Cevap: Menopoz döneminde ibadetler nasıl yerine getirilir?

CANGÜLER
Belli bir yaştan sonra bayanların adetten kesilerek hiç adet görmemeleri ve bundan dolayı oruçlarında bir eksiklik olmadan namazlarını bırakmaları için bir nedenleri bulunmayan ve hiç adet kanaması görmeyen bayanlarımızdandırlar.


menopozda namaz, menopozda kanama olursa namaz kılınır mı, menopoz dönem topraksi kan namaz

Bu kategoride yer alan Hamile bir bayanın kanama görmesi adet hükmünde midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Menopoz döneminde ibadetler nasıl yerine getirilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.