Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden2
Abone

Namaz Kılmak İstiyorum ama kılamıyorum

Namaz Kılmak İstiyorum ama kılamıyorum

guness
Selamınaleyküm arkadaşlar
Ben yeni üye oldum . Bana yardımcı olun lütfen .

Ben namaza başlamayı çok çok istiyorum . Ama ailemden uzakta okuyorum 4.sınıfım . 2.öğretimim okula akşam 5ten sonra gidiyorum . Bazı günler arkadaşlarımda kalıyorum. Uygun olmuyor namaz kılmak için .
1 gün kılacağım 3 gün kılamayacağım kaygısıyla başlayamıyorum .
Bana destek olun lütfen . Ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  İnsan Kendi Nasibini Kapatır mı?

Cevap: Namaz Kılmak İstiyorum ama kılamıyorum

Darusselam
Namaz kılmak istiyorum ama kılamıyorum nedeni nedir?

ve aleyküm selam kardeş

Bu, imandaki sıkıntıdan kaynaklanmaktadır. Kendinizi imanda güçlü bir arkadaş ortamına sokun. Kitap okuyun, Kuran okuyun. Sohbet dinleyin. Duadan çok gayretinize güvenin. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Valla demek dinden mi çıkarır

kaynak. Nureddin yıldız hoca


Cevap: Namaz Kılmak İstiyorum ama kılamıyorum

guness
Şu saatten sonra arkadaş ortamımı değiştirmem çok zor malesef .
Allahın izniyle öğle vaktiyle başladım namazıma . İnşAllah bırakmayacağım gayretli sabırlı olacağım


Cevap: Namaz Kılmak İstiyorum ama kılamıyorum

sahabeyolunda
ve aleykumselam 4.sıfım demişsiniz yani ergenlik çağına girmediniz galiba.. namaza başlamanız çok güzel bir davranış elbette devam etmek önemlidir ve beş vakit kılmak gerekir sizde işAllah başlayın ve Allahu zülcalelden yardım isteyin kolaylık kapılarını açıcaktır.
bir diğer mevzu ise sabahı kılmadım öğleyide kılmim v.s demek hiç doğru değildir . Bir hoca efendi şöyle demişlerdi mevla ile arayı açmayalım sabahı kılmadın ise öğleyi kıl onuda kılmamazlık yapma çünkü 5m gerriye gitmissin aradaki mesafeyi 10 çıkarma ne kadar itaat edersen o kadar yakınlaşır ne kadar isyan o kadar uzaklaşırız onun için kılalım işllah mevladan yardım isteyelim ona layık kul olmaya bakalım ..

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed (Sav) zamanında tarikat varmıydı ?

hatalar
biraz kılarım geri kılamam kaygısı şeytandandır hiç düşünme onu 🙂 kılarım inşAllah de ALLAH yardım eder sen yeter ki istekli ol. 🙂 çoook güzel bir karar vermişssin. bak gör hayatını nasıl olumlu etkileyecek ALLAH‘ın izni ile 🙂
Bizlerede dua etmeyi unutma İNŞALLAH 🙂

Okudunuz mu?  Gayri Müslim birinin Kur'an'ı tutması

hakan_k
Nefsi zorlayıp inadına devam etmek gerekiyor galiba. Ben bu aralar öyle yapıyorum mesela. İşten çok mu yorgun ve hasta geldim. O zaman da yatsının farzı ile vitri kılıp yatıyorum. Hiç kılmamaktan iyidir diye düşünerek.


Vuslat79
Sevgili din kardeşim; Kuran’ı Kerim de namaz ile ilgili yüzlerce ayet buyurmuş bize Rabbimiz. Önemini anlayalım diye belki de.

Okudunuz mu?  Hoca sohbet verirken tahiyyetü'l mescid kılınır mı

Ankebut suresi
45. (Resûlüm!) Sana vahyedilen Kitab’ı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir.

Yani namaz en büyük ibadettir buyurmuştur Rabbimiz. Bizler hesap verirken Allahım arkadaşın evinde kalıyordum ev müsait değildi veya sürekli kilamam diye başlamadım mi diyeceğiz ? Ve bu mazeret sence kabul edilir mi? Bu soruları kendimize soralım önce

Okudunuz mu?  Çekirge unu ve benzerleri

namaz kılmak istiyorum

Bu kategoride yer alan Haksız Yere Küsen Anneye Davranış? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz Kılmak İstiyorum ama kılamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.