Anasayfa
28 Kasım 2022, 1:29
kadin
Yönetici

Nişanlım Tekrar Barışmak İstiyor

Nişanlım Tekrar Barışmak İstiyor

Mmaavvii
Selamün aleyküm size bir şey sormak istiyorum. İki ay önce nişanlımla ailevi mevzular yüzünden tartıştık ufak tefek muhabbetlerdi. Benim ailemi bana karşı yargılardı sürekli bende bundan bunalmıştım. Düğünümüze 2 ay kala bu sebepten tartıştık ve bana öfkeyle bir takım ağır sözler söyledi. Aslında beni çok sevdiğine emindim ama öfkesine hakim olamadı ve ayrıldık. Şimdi bana tekrar ulaşıp affetmemi istiyor, dediği her şeyde haksız olduğunu, söylememesi gerektiğini söylüyor. Allah’a yalvarıyorum senin affetmen için diyor. Naptım ben diye çok pişmanım diyor. Bir daha asla tekrar etmeyeceğim diyor. Yuvamızı kuralım eskisi gibi mutlu olalım diyor. Sizce affetmeli miyim inanmalı mıyım yeniden. Bu konuda çok zordayım yardım ederseniz sevinirim Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Hörgüç yapmadan şalın altına nasıl saç bağlanır

Yorum: Nişanlım Tekrar Barışmak İstiyor

Omer Faruk
Sevgili kızım,

Buna sen karar vereceksin. Söyledikleri sözlerin ağırlığı nedir, sık sık öfkelenir mi? sen ve müstakbel eşin islami bir pratiğe sahip misiniz? Eş adayın Allah’tan korkar sınırlarına dikkat eder mi?

Ayrıca son bir hatırlatma, affettiğini varsayalım. Sakın birbirinizin akrabası hakkında konuşmayın. Evliliğinizi ve mutluluğunuzu %100 etkileyecek, pek çok boşanmalara sebep olan bir konudur. Olur ya eşler arasında bu tür konuşmalar olduğunda herkes kendi akrabasını eleştirsin ama diğeri bu durumda bile eleştiriye katılmasın. Örneğin, "annem bana şöyle şöyle kötülükler yaptı" dediğinde diğer eş "evet haklısın sana böyle böyle kötülükler yaptı" diyerek bile katkı sağlamamalı, sesssiz kalmalı hatta: "Hayır annen iyi birisidir kesinlikle senin kötülüğünü istemez" gibi bu sözlere karşı çıkılmalıdır. Herkes kendi akrabasına yaptığı eleştiriyi unutur ama eşinin yaptığı eleştiriyi unutmaz.

Okudunuz mu?  Adet soruları: Koyu sarı akıntı adetten sayılır mı? Pembe akıntı adet sayılır mı?

Kısaca, kararını kendin vereceksin ama bunlar işine yarar bilgiler. Eş adayınla bu acil tedbiri önceden konuş ve bunu yaşamınızda ilke edinin.

Selametle, kızım…

Bu kategoride yer alan Eşim başka kadınlarla konuşuyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nişanlım Tekrar Barışmak İstiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.