Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa08
Abone

Dua etmeyi bıraktım

Dua etmeyi bıraktım

Kayıtsız Üye
Duamı ederken Esma ları kullanırım Allah’a güvenim sevgim sonsuz fakat diğer insanların dinle alakası yokken dilekleri kabul olur da benim hiç bir dileğim olmaz ya çok koyuyo arkadaş, neden böyle? artık dua edip umutlanmayayım diyorum nasıl olsa kabul olmayacak? bu düşünceyle dinden çıkarmıyım?


Yorum: Artık DUA etmeyi bıraktım

mum
"Dua etme nasıl olsa kabul olmaz" düşüncesi şeytandandır, insanları duadan/ibadetten soğutmak için başvurduğu en çok bilinen yollarındandır.
Duanız mutlaka kabul olur, asla hiç bir dua reddedilmez (haram şeyler istenen dua hariç)
Ne zaman ve ne şekilde kabul edeceğinide RABBİNİZE bırakın, ona güvenin


Yorum: Artık DUA etmeyi bıraktım

Kayıtsız Üye
Dua dünyada karşılığı olmada sabretmeye karşılık o kadar sevap verilecek ki her kes keşke duam kabul olmasaydı diyecek
Hadis


İsyan Etmek

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar çeşitli sebeplerden dolayı zor giden bir hayatım var. Halen bekarım ve geçim sıkıntısı, işsizlik derken yoruldum hayattan. Hep dua ederim ama hiç biri kabul olmuyor. Allah büyüktür, bunda da bir hayır var der geçerim. Dua etmeyi bıraktım bu sepeten. Bir işe yaradığını düşünmüyorum. Dua etmeyene de veriyor Allah. Hatta onların işlerinin daha iyi gittiğini görüyorum. İsyan mi olur bu, tövbe etmeli miyim?

Okudunuz mu?  Emmeyen bebeğe okunacak dua

Belki bu sebepten uzaklaştım ibadetten.


Kuldurdileyen
Seven sevdiğinden sevgisinden başka bir şey istiyor. Sevgisini değilde para mı istiyor? dünyalık mı istiyor? Sağlık mı istiyor? Uzun ömür mü istiyor? Seviyorum diyor ama ondan sevgiden başka bir şey mi istiyor? Parayı seven para ister, yahut ihtiyacı olanda ister. Ama sevenin ihtiyacı sevilmek, onunla olmaktır, nasıl sevgiden başka bir şey ister? Herkes neyi seviyorsa onu istiyor, neye ihtiyacı varsa onu istiyor. Siz ondan ne istiyorsunuz da olmuyor. Sınırsız seviyorsunuz, sınırsız sevgi mi istiyorsunuz, sevgiye mi ihtiyacınız var? Neye ihtiyacınız var, neyi seviyorsunuz, istediğinizi söyleyinde neyin verilmediğini gerçekte neyi sevdiğinizi bizde öğrenelim.


Kuldurdileyen
Anladım mı, siz para mı istiyorsunuz? Onu dua edene değil dilediğine veriyor. Bu duanın boş olduğunu göstermez. Kişi hırsızlık da yapsa, piyango bileti alsa da nafiledir Allah sadece dilediğine verir. Neden kendinizi üzüyorsunuz. Neden Rabbinizle aranızı açıyorsunuz. Onunla aranızı açtığınız için size para vermez ki. Siz bu sınavı istediğinizde size para sözü değil rızık sözü verdi. Para için aranızı bozmayın. Size Allah ın vaad ettiği para gibi değersiz bişey değil çok değerli bişey. Dünyalığa kızıp neden o çok değerli olanı yakıyorsunuz? Yoksa siz kötü bir kişimisiniz?

Okudunuz mu?  Sürekli boşaldığını hissetmek

Kayıtsız Üye
kuldurdileyen mesajını çoğul olarak düşündüğüm için yazıorum Herkesin Dua’sı para mı zannediyorsun ? Ben Kavgalı olduğum benimle görüşmeyen beni istemeyen Ablam’la mutlu ve hayırlı bir abla-kardeşlik ilişkisi istiyorum şimdi bu Dua’da istediğim şey ile Allah sevgisi ne alaka ? Kimin ne derdi var nerden biliyorsun ki saçma alakasız bir yorum yapıyorsun ? Ne bir işim var, ne bir kimsem var, ne sevenim var, ne mutluluğum, ne huzurum, ne bir beceri, yeteneğim var intihar bile aklıma geldi ama Allah’ın emrine karşı gelmekten Allah’tan ve günahlarımdan korkuma yeltenmedim bile dindar bir ailedede yetişmedim namaz’ın n si bile öğretilmedi bana kendim Allah nasip etti diye başladım dinime döndüm şimdi kötülükle ne alakası var yazdıklarımın veya Allah’ı sevmemekle alakalı ?

Okudunuz mu?  Bedir savaşı şehitleri isimleri

Kuldurdileyen
-Allah’a güvenim sevgim sonsuz
bunu yazan senmisin? Kim Allah ı sevdiğini yazarsa ondan sevgisinin ispatı istenir. Çünkü büyük iddiadan sayılır bunun manası Allah beni sonsuz seviyordur. Çünkü önce Allah sever sonra sevdiği kuluna kendini sevdirir. Seviyorsa geceleri neden uyur, tüm aşıklar aşklarını tenhada aramazlar mı? Geceleri uyuyamaz sevdiklerini düşünmezler mi? Sevgi üstelik sonsuz sevgi iddiasında bulunup Allah’ı sevmekle alakası nerde mi diyorsun? Saçma alakasız olabilir yorumum doğrudur ben bişey diyemem siz diyebilirsiniz ve demişsiniz zaten ben nasıl ki yazdıklarım yanlışsa hesaba çekileceğim sizde doğru yazdıysanız bir ödül alırsınız elbet. Ama kimsem yok diyene de bir sözüm var çünkü kimsesiz olanların dahi kimsesidir Allah. Bu sevgiyi sen yazdıysan yanlış anlama bana sevgini ispatlaman gerekmiyor çünkü bunu sana aslında ben sormayacam. Hazırla kendini bunu sana soracaklar bana değil. Ne sevenim var mı dedin? Ben nereye ne için yazıyorum ben muhakkak cahil ve aptalım. Sen beni okuma.

Okudunuz mu?  Bir anne istedi diye sırf evladına hakkını haram edebilir mi?

Kuldurdileyen
Demek ki rahatsızlık veriyor istenmiyorum. öyleyse sağlıcakla kalın hayırlı günler hepinize.


seyit gazi
< Misafir
Arkadaşlar çeşitli sebeplerden dolayı zor giden bir hayatım var… >

güzel kardeşim benden dua isteyenlere şöyle söylemek istiyorum… sana hangi konuda dua etmemi istiyorsun, filanca konuda. peki takıldığın yer neresi, şurası. peki onun çözümü için istediğin destek neresi, burası; dendiğinde inan çoğu zaman herşey çözülebiliyor. mesela ablamla aramın düzelmesini istiyorsun, peki sebebi ne, bunu bunu yapıyorum veya şöyle şöyle anlaşamıyoruz. peki neden, benimde biraz tahammülüm eksildi hep aynı şeyler oluyor veya o da geçmişin ön yargılarıyla hareket ediyor gibi açtığın zaman, Allah ın yardımıyla çözüme ulaşabilirsin. bütün işlerim birden düzelsin diye dua etmek yerine böyle dualar edebilir, sıkıştığımız yerlerde Allah ın yardımını bekleyebiliriz. şöyle söyleyim insanlar birbirleri ile konuşmuyor. yirmi veya otuz senenin ön yargılarıyla veya senin hakkında kafalarında canlandırdıkları kişiyle konuşuyorlar. seni gördüklerinde aslında kendileri ile konuşuyorlar veya sen bende aynısını yapıyoruz. benim kardeşim sormuştu biz niye anlaşamıyoruz demişti. anlaşamamamız için bir sebeb yok ki, belki de anlaşmaya çalıştığımız için anlaşamıyoruz demiştim. hiçkimse hiçbir şey yapmasa bir insan kardeşiyle niye anlaşamasın ki ama herkesin yapageldikleri ve öğrenegeldikleri gerçekten çok kıymetli. bu konuda da herkes kimsenin gözünün yaşına bakmamak hususunda çok aceleci davranabilir. hadi diyelim herkesin her alanına girebilirsin ama bu alanına giremezsin. herkesle kurulması gereken bir ilişki düzeyi vardır, bundan daha yakına yaklaşırsan yanabilir veya yakabilir, uzaklaşırsan donabilir veya dondurabilirsin. açıkcası insan doğuyor çevresinde kardeşlerini görüyor ve tüm dünyası o oluyor. fazla duygusal hayaller kurabiliyor ama ben ellili yaşlarında kardeşleriyle o hayallerini devam ettiren hiçkimse tanımadım. zamanla herkesle ayıpsız günahsız helalleşip meşru ilişkilerini devam ettirebildiğine dua ediyorsun. aslında çok güzel düşünüyorsun… Allah ın emrettiği, gönlünün çektiği, bir rahmi bir odayı bir evi paylaştığın kardeşinle ilişkilerini devam ettirmek hususunda inşaAllah muvaffak olabilirsin. bunun tek azığı salih niyettir. salih niyetle duygusallığı karıştırmanı istemem ancak salih niyetten sonra gelen husus hakka ve hukuka riayet etmektir. bazen duygusallık hakka ve hukuka riayet edilmemesine neden olabiliyor. seni kastetmiyorum insanlar eşleri içinde bunları söyleyebiliyorlar. ben seni çok seviyorum senin hakkında şöyle güzel şeyler düşünüyorum dolayısıyla hakkını hukukunu çiğneyebilir, ağzının tadını kaçırabilirim diye düşünüyor.

Okudunuz mu?  Zammı sure uzunsa birkaç ayeti okunup atlanabilirmi

insanın bazen hayatında bazı şeyleri tam oturtamadan kurmayı hayal ettiği hayatı aslında kendisinin felaketi olabiliyor. Allah bir kuluna mal yaramayacaksa mal vermeyebilir veya herhangi bir şey yaramayacaksa onu da vermeyebilir. tabi ki biz hayırlı güzel nimetleri temenni ederiz ancak bu temennilerimizin hayal kırıklığına uğramaması için hayalimizi orda bitirmemeli, temennilerimizin getirilerine veya sonuçlarına da hazırlık yapmalıyız. bir gün ahali yağmur duasına çıkacak olur, bir çocuk sorar nereye gidiyorsunuz der. ahaliden biriside yağmur duasına çıkıyoruz der, çocukda şemsiyeniz nerede o zaman der. ben istediğin her hayırlı duanın sebeblerinin ve yolunun açılmasını, getirileriyle ve sonuçlarıyla da imtihanını Allah ın razı olduğu bir şükürle neticelendirmeni isterim ancak gözden kaçan nokta şudur ki; sabrın başı şükürdür, şükretmek dilin sözü değil kalbin Allah ın bizi ne gibi sıkıntılardan koruduğunun ve başımıza daha neler gelebileceğinin idrak edilmesidir. üstelik şükrün karşılığı da pek yakındır. bir kere ortada sabredilecek bir mevzu kalmaz, onunla meşgul olup durmaz, kendini daraltmazsın bu durum artık şükrettiğin bir husus haline gelmiştir. ve insan hemen her yükü yüklenebilir ancak insanın belini esas büken, sağdan soldan çıkan bir bu eksikti dediği türden şeylerdir.

Okudunuz mu?  Malt içeceği caiz mi

dindar bir çevrede büyümediğini söylemişsin… inan herkesin bir konfor alanı vardır ve insanlar bundan feragat ettikleri ölçüde değer kazanırlar. 7 yaşında hafızlığa verilmiş, ailesinde ilim sahipleri olan birisinin 20 yaşında, ben gavur olmadım demesi o kadar bir şey ifade etmez. tabiki ayrım iman ve küfürdür, Allah korusun ancak gavurluk bile yeri gelir insana zahmetli gelebilir. aileyle kavga et, bayramlarda yalnız kal, çevrenden uzaklaş. böyle kimselerde riya ve nifakla imtihan edilirler. dini çevrede büyümemiş birisi ise çevresiyle ilişkilerini düzenleyebildiği ve Allah ın ipini aradığı ve sarıldığı ölçüde değer kazanır. senin yaptığın şeyin karşılığı mükafat olabilecekken aynı şey ilim sahibi derecesi yüksek birisi için cezalandırılması gereken bir husus olabilir.

Okudunuz mu?  Cinler insana yardım edermi

ben yalvara yakara Allah a dua ettiğim bir şeyden aradan on dakika geçmeden, eyvah Allah ım beni bundan korursan ancak sen koruyabilirsin deyip yine yalvara yakara Allah a sığındığımı da biliyorum. bizimki gönül işte istiyor, Allah daha iyisini bilir.

ayrıca birisine ilk kez yazarken bazen yazılanların isabet etmemesi ve bazende genel yorumlar yapılması gayet doğaldır.insanlar ancak seni kurduğun bir kaç cümle ile değerlendirebilirler.

Okudunuz mu?  Medine i münevverede yaşamak

seyit gazi
kuldur dileyen

üstadım… karşılığını Allahdan beklerken insanlardan karşılık görmeyince bu alınganlık neden ? nereye ?
bu hususla ilgili de yazmıyorum ama açıkcası benim isabet ettiğim zamanlar oluyor olmuyor, başkalarının keza oluyor olmuyor, sizinde isabet ettiğiniz etmediğiniz zamanlar olabilir. üzerime alınmasamda ben sizden istifade ettim sizi sevdim, Allah razı olsun ancak hayatınızda da alıngan davrandığınız alanların olmasından endişe ederim.

Okudunuz mu?  Gıybet Çeşitleri Nelerdir?

Kuldurdileyen
Seyit kardeş, Allah ın selamı üzerine olsun. Tek yaradıcı ve tek veren sadece kimdir sor, iman cevaplar. Biri karşılık bekliyorsa iman ona der ki tek adres var. Her şey sadece ondan gelebilir. Alınganlık nerden gelebilir, başka gelecek yer var mı? Her şeyin tek bir yaradıcısı var. İsabeti kim yarattı? Ondan başka isabet yaradabilecek bir güç var mı? Zamanı kim yarattı ondan başka ona hükmedebilecek bir güç var mı? Alınmayı, istifadeyi kim yarattı? Ondan başka bunları yaradabilecek başka bir yaradıcı var mı? İstifadeyi yaradan hükmedikçe kim istifade edebilir onun hükmünde ortakçısı var mı? Sevmeyi kim yarattı ve kimin neyi seveceğinin kararını kim verdi. Koyun neden ot sevdi arı neden çiçek sevdi? Kendileri mi hükmettiler? Ancak doğasına aykırı duran, ki bunu Allah tan dileyip izin almadan yapan olamaz, sadece onlar tercih yaparlar ki bu sınavdır. Oruç ağır sınavdır,karşılığı da çok derindir. Cinsi cinse sevdiren ancak O dur. Geldiysek Ondandır, gider isek sadece Onadır. Sevilirsek onun hükmü dahilindedir. Peki sizdei endişe nerdendir? Bizi getiren götürdü. Gelince hoş gidince hoş olmadı mı?

Okudunuz mu?  Cuma günü ölüler bizi görür mü?

Dua etmeyi bıraktım, dua etmeyi, hiç bir duam kabul olmuyor

Bu kategoride yer alan Pazarlık yapmak sünnet mi değil mi? hakkında hadis var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua etmeyi bıraktım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.