Anasayfa
18 Aralık 2023, 21:56
missa02
Abone

Cennette araba olacak mı ?

Cennette araba olacak mı ?

Kayıtsız Üye
Bu dünyada olduğu gibi cennette araba olacak mı ? Bilgi verir misiniz.


Cevap: Cennette araba olacak mı ?

Ercan
Cennette istediğiniz her şeye sahip olacaksınız o yüzden arabaya gerek kalmayacak. Allahu alem.


Cevap: Cennette araba olacak mı ?

Kayıtsız Üye
El Cevap : Hz. Büreyde (ra) anlatıyor: Bir adam Resulullah’a (asm):

Okudunuz mu?  Hz isa hiç evlenmemiş fakat hz muhammed neden birçok evlilik yapmıştır?

Ey Allah’ın Resulü! Ben atı severim, cennette at var mı? diye sordu.

Peygamber Efendimiz (asm):

Cennete konduğun takdirde, iki kanadı olan yakuttan bir at sana getirilir. Sen ona bindirilirsin. O seni istediğin yere uçurur.

Bunun üzerine diğer bir adam:

Ya ResulAllah! Cennette deve var mı? diye sordu.

Okudunuz mu?  Sahih hadis ne demektir,nasıl ayırt edilir? ?

Ama buna Peygamber Efendimiz (asm) öncekine söylediği gibi söylemedi. Fakat şöyle buyurdular:

Eğer Allah seni Cennetine koyarsa, orada canının her çektiği, gözünün her hoşlandığı şey bulunacaktır. 6

Evet olacaktır İnşaAllah . (En iyisini Allah (c.c) bilir .


Cennet’te Arabalarımız Olacak Mı?

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum. Ben arabaları, F1 izlemeyi, hızı, araba kullanmayı seven bir kardeşinizim. Ama yaşım biraz ilerledi mezun da oldum ama henüz iş sahibi değilim. Zaten acele etmiyorum Allah’tan benim için hayırlı bir iş için hep Dua ediyorum.
Babamın arabası var ama hiç bir sefer anahtarı verip de şuraya bizi hadi sen götür demedi hep kendi kullanıyor bir şey diyemem sonuçta kendi taşıtı vermeyebilir ama içimde hep bir burukluk var. Yakınlar tanıyorum hep babaları veriyor onlar sürüyor onlar istemeden neyse.
Ben de her namaz sonrası olmasa bile Allah’tan hayırlı bir iş ve keyifle afiyetle kullanabileceğim bir araba bu dünya için istiyorum inşaAllah olur ama gerçekler karşında çok zor geliyor bana çok pahalılar çünkü, ama yinede ümitliyim.

Okudunuz mu?  İslamiyetten önce arapların durumu neydi?

Araba nedir ki diyeceksiniz evet sağlık huzur afiyet çok daha önemli ama işte bu da bir sevgi çok seviyorum. Yani bu dünyada arabam olmaz ise Cennet’te inşaAllah Allah araba kullanmayı nasip eder mi, yani Cennette süper spor arabalar gibi arabalar olacak mı?

Okudunuz mu?  İmanımı kaybetmekten çok korkuyorum

Ensar
İnşAllah bu dünyada sıhhatli bir şekilde kullanacağınız bir arabanız olur Allahtan hayırlısını dileyin. Cennette güzel olan herşey olacaktır kişinin istediği şey bir anda önünde vucud bulacak ama öncelik olarak bizlerin bu Dünyada Allah’a layığıyla kulluk etmemiz ve Onun rızasını kazanmak olmalıdır. Kişi cennete olan güzellikler karşısında bu dünyada ki güzellikleri aramaz. Allah bizi cennetine layık kılsın

Okudunuz mu?  Oruçluyken ağız bakım suyu kullanmak

cennette araba olacak mı, cennette araba varmı, cennette araba

Bu kategoride yer alan Meni bulaşmış giysiyi çamaşırlarla birlikte çamaşır makinesinde yıkamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette araba olacak mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.