Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Dinimi iyice öğrenmek istiyorum nerden başlamalıyım?

Dinimi iyice öğrenmek istiyorum nerden başlamalıyım?

elif_arda
kısaca ben panik atak hastasıyım 29 yaşındayım ve ilkokul çağlarımdan beri bu durumla yaşıyorum.Onceleri anlam veremiyordum ama şimdi Allahıma hamd ediyorum çünkü bu hastalık bana Allah yolunu idrakı açtı.12senedir Rabbim kabul ederse namaz kılmaya çalışıyorum.6sene evvelde Kuranı Kerim öğrendim.Ama bunlar bana yetmiyor.Dinimi doğru bilmek duzgun anlaşılır yazarların kitaplarını okumak istiyorum.Ancak hangi taşı kaldırsam altından bir cemaat çıkıyor.Özellikle amerika da beslenen çoğunlukta.Ben sadece Allahı bilmek dinimi bilmek bilinçli huzurlu namaz kılmak namaza koşarak gitmek istiyorum.Bunun için bana cemaatsiz kitaplar onerebilirmisiniz.Allah şimdiden razı olsun

Okudunuz mu?  Allah neden beni sevmiyor?

Cevap: Dinimi iyice öğrenmek istiyorum nerden başlamalıyım?

mumsema
HER EVDE BULUNMASI ZARURİ KİTAPLAR

1-DERECE

Kur’anı Kerim (Arapça)
Kur’anı Kerim Meali (T.Diyanet Vakfı)
Safvetü’t- Tefasir Tefsirlerin Özü 7 Cilt Muhammed Ali Es-Sabuni (iz Yayıncılık)
Riyadüs-Salihin (Abdullah Parlıyan)
Sahihi Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih (2 Cilt) (Hüner Yayıncılık)
Akaid – Ömer Nesefi
Büyük Şafii Fıkhı (Gonca Yayınları)
Diyanet İslam İlmihali (Hanefi)
Hatemül Enbiya Hz.Muhammedin Hayatı (Diyanet Yayınları)
Fıkhu’s-Sire – Prof.Dr. M. Said Ramazan el-Buti
Peygamberleri Tarihi M.Asım Köksal (T.Diyanet Vakfı Yayınları)
İslam Ahlakı Muhammed Gazali

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde teheccüd namazının hükmü nedir? Ne zaman kılınır?

Cevap: Dinimi iyice öğrenmek istiyorum nerden başlamalıyım?

İLİMCİK
Risale-i Nur’daki şu kısmın sorunuza cevap olduğunu düşünüyorum:

Bu asırda, din ve İslâmiyet düşmanları, evvela imânın esaslarını zayıflatmak ve yıkmak plânını, programlarının birinci maddesine koymuşlardır. Husûsan bu yirmi beş sene içinde (1925-1950), tarihte görülmemiş bir halde münâfıkâne ve çeşit çeşit maskeler altında imânın erkânına yapılan sû-i kastlar pek dehşetli olmuştur. Çok yıkıcı şekiller tatbik edilmiştir.

Okudunuz mu?  Zina yaptım, şimdi zina yapan kızlamı evlenmek zorundayım

Halbuki, imânın rükünlerinden birisinde hâsıl olacak bir şüphe veya inkâr, dinin teferruâtında yapılan lâkaydlıktan pekçok defa daha felâketli ve zararlıdır. Bunun içindir ki, şimdi en mühim iş, taklidî imânı tahkikî imâna çevirerek imânı kuvvetlendirmektir, imânı takviye etmektir, imânı kurtarmaktır. Herşeyden ziyâde imânın esâsâtıyla meşgul olmak, katî bir zarûret ve mübrem bir ihtiyaç, hattâ mecburiyet hâline gelmiştir. Bu, Türkiye’de böyle olduğu gibi, umum İslâm dünyasında da böyledir.

Evet, temelleri yıpratılmış bir binânın odalarını tâmir ve tezyine çalışmak, o binânın yıkılmaması için ne derece bir fayda temin edebilir? Köklerinin çürütülmesine çabalanan bir ağacın kurumaması için dal ve yapraklarını ilâçlayarak tedbir almaya çalışmak, o ağacın hayatına bir fayda verebilir mi?

İnsan, saray gibi bir binâdır. Temelleri erkân-ı imâniyedir. İnsan bir şeceredir. Kökü esâsât-ı imâniyedir.

İmânın rükünlerinden en mühimi, imân-ı billâhtır, Allah’a imândır; sonra nübüvvet ve haşirdir. Bunun için, bir insanın en başta elde etmeye çalıştığı ilim, İmân ilmidir. İlimlerin esâsı, ilimlerin şâhı ve padişahı İmân ilmidir.

Okudunuz mu?  İhtilam olduktan sonra ne kadar idrar yapılır ?

İmân, yalnız icmâlî bir tasdikten ibâret değildir. İmânın çok mertebeleri vardır. Taklidî bir imân, husûsan bu zamandaki dalâlet, sapkınlık fırtınaları karşısında çabuk söner. Tahkikî İmân ise sarsılmaz, sönmez bir kuvvettir. Tahkikî imânı elde eden bir kimsenin İmân ve İslâmiyeti dehşetli dinsizlik kasırgalarına da mâruz kalsa, o kasırgalar bu İmân kuvveti karşısında tesirsiz kalmaya mahkûmdur. Tahkikî imânı kazanan bir kimseyi, en dinsiz feylesoflar dahi bir vesvese veya şüpheye düşürtemez.

İşte bu hakikatlere binâen, biz de tahkikî imânı ders vererek imânı kuvvetlendirip, insanı ebedî saadet ve selâmete götürecek Kur’ân ve İmân hakikatlerini câmi’ bir eseri, sebat ve devam ve dikkatle okumayı katiyetle lâzım ve elzem gördük. Aksi takdirde, bu zamanda dünyevî ve uhrevî dehşetli musîbetler içine düşmek, şüphe götürmez bir hakikat halindedir. Bunun için, yegâne kurtuluş çaremiz Kur’ân-ı Hakîmin imânî âyetlerini ve bu asra bakan âyet-i kerîmelerini tefsir eden yüksek bir Kur’ân tefsirine sarılmaktır. (sözler)

Okudunuz mu?  İçten Yemin Etmek

Cevap: Dinimi iyice öğrenmek istiyorum nerden başlamalıyım?

elif_arda
Allah razı olsun cevabınızdan dolayı Rabbim hepimizi hakiki imanı yaşayanlardan eylesin


elif_arda
Allah razı olsun bir çoğu var diğerlerinide inşaAllah temin edicem


karadamlalar
seyyid kutub-yoldaki işaretler

i unutmayın derim.günümüzdeki cahiliyenin durumunu anlatan önemli bir eser yazmış seyyid kutub,Allah rahmet eylesin.

Okudunuz mu?  İslam hukukunda uzun süreli hapis cezası varmıdır?

Kayıtsız Üye
Furkan vakfi ni tavsiye ediyorum.Gercekten hayatimda boyle insanlari hiç gorrmedim.Cok ilgileniyorlar ve hepsi çok samimi insanlar.Arastirmani tavsiyye ederrim.


Salman
Selamın aleyküm,

Ben 33 yaşında bir bayanim ve namaz kılmaya yeni başladım. İmanimin zayıf olduğunu düşünüyorum. Dinimi öğrenmek ve tam kalben iman etmek istiyorum. Geçenlerde oruç tutarken kasten bozdum ve cezanın ne olduğunu araştırdım. Ne kefaretini ne de 60 günü tutabilecegim. Çok pişmanım. Tövbe etsem Cenabı Allah razı olur mu bilmiyorum. Namaz kılmayi bile doğru dürüst yapabildigimi bile sanmıyorum. Ondan da büyük ölçüde pişmanlık duyuyor ve üzülüyorum. Hatta Kurani Kerîm bile çok az okudum, Kıratım de yok. Nerden baslamam ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Cehennemde yanacagimdan ve toptan kaybolacagimdan ve oyle olecegimden korkuyorum. Nerden başlayayım ne yapayım. Bana yardımcı olur musunuz? Kimlerin kitaplarını okumam lazım. Bana yardım elinizi uzatın nolursunuz?

Okudunuz mu?  Şu zamanımızda islam devleti varmıdır ?

arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Sana yön verecek olan bilgili bir bayan hoca varsa bu çok iyi olur. Eğer bu yoksa bir müftülüğe giderek bilgi ve yardım isteyebilirsin buda çok iyi olur. Temel olarak mutlaka elinin altında bir İslam İlmihali kitabı olmalıdır. Bu kitap her müslümana gerekli olan en temel bilgileri verir. Birde namaz dualarını içeren bir kitapçık alarak başlayabilirsin. Dediğimiz gibi tek başına değilde destek alarak yaparsan daha hızlı ve daha isabetli olur senin için.

Okudunuz mu?  Düşünce gücünün dindeki yeri

islamı öğrenmeye nereden başlamalı, ilim öğrenmeye nereden başlanmalı, islamiyeti öğrenmek istiyorum

Bu kategoride yer alan Mehir en az ne kadar olmalı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimi iyice öğrenmek istiyorum nerden başlamalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.