Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:33
Kavramlar
Abone

KaddesAllahu Sırrahu Ne Demektir?

KaddesAllahu Sırrahu Ne Demektir?

Fetva Meclisi
KADDESELLÂHU SIRRAHU NEDİR?
"Allah sırrını kutsal (pak-temiz) kılsın" anlamındadır. Vefat etmiş veliler için kullanılır. Kuddise sırruhû (sırrı kutsal olsun) da denilir. (M.C.)


Cevap: KaddesAllahu Sırrahu Ne Demektir?

@hmet
KaddesAllahu Sırrahu nedir, KaddesAllahu Sırrahu ne demek?


”Allah sırrını kutsal (pak-temiz) kılsın" anlamındadır. Vefat etmiş veliler için kullanılır.


kaddesAllahu sırrahul aziz ne demek,

Şema
kaddesAllahu sırrahul aziz ne demek

Okudunuz mu?  Kefen Ne Demektir?

Tarikatcilara özel bir terim
Ben bu cümleyi kullanmadım kullanmam da.
Salih insan ise rahmet okurum


Cevap: KaddesAllahu Sırrahu Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
TArikatciler (!) Dİye bir yorum gördüm dayanamayıp yorum yazmak istedim. Tasavvuf yolu Efendimiz sav den itibaren Ebubekir efendimizden açılmış bir yoldur. Tarik yol, tarikat kısa yol demektir ALlaha ulastıran en kısa yol. Musluman olup bu terimi basitce kullanmayı nasıl kendinize yedirebiliyorsunuz anlamıyorum. Tarikatciler gibi bir basitlige indirgiyorsunuz ve asagılayıcı bir tabir kullanılıyorsunuz! Allah sizi ve sizin gibi dusunenleri ve tam olarak herkese ulasamadıgımız anlatamadıgımız için bizleride affetsin. Tarikati asagılamakla İmamı Rabbani k.s. ,Abdülkadir Geylani k.s. gibi Allah dostlarınıda yok sayıyorsunuz. Gereksiz olsaydı onlar bu yolda olurmuydu bir dusunun, dusunun ibret alın dusunun ve sadık olun. En azından susun ki Kalbinde ALlah sevgisi olanları kırmayın ALlah dostlarını boyle hiçe saymayın.

Okudunuz mu?  Bab üs selam nedir?

Kayıtsız Üye
Kimsenin kimseyi aşağıladığı yok.
Tesbit var sadece.
Ama ne olur, sizde o mübarek zaatları ilhlaştırmayın. Onlarda yalnızca birer kuldur.
Rabbim bizimdw onlarında günahlarını af etsin.
Onları günahsız sayanlarada rabbim hidayet nasib etsin


Kayıtsız Üye
İlmin şehrine kapısından girmek en kısa yoldur aziz kardeşim. Duvar, tavan vs. Uğraştırır…

Okudunuz mu?  Sahv Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Birileri tarikat kelimesini duyunca dellenir diğerleri onları görünce dellenir !

Çocuklar ilk öğretime müslüman evladı olarak başlayıp deist, ateist olarak üniversiteden mezun oluyorsa insanları bir çatı altına toplayıp birlikteliğin ortaya koyduğu maddi/manevi o muhteşem gücü ele geçirdikten sonra sessizliğe ve tembelliğe bürünen, insanları tepkisizleştiren kim olursa olsun, adına ne denirse desin vebal altındadır !

Okudunuz mu?  Hayız Ne Demektir?

Lise öğrencileri yabancı dil eğitim merkezleri gibi yerlere çekilip gerekirse ücretsiz dil eğitimiyle birlikte beyinleri yıkanıyor. Üniversitelerde özel olarak görevlendirilmiş gruplar cirit atıyor, burs dağıtılıyor gençleri cezbedecek yurt dışı turlar dahil farklı sosyal etkinlikler düzenleniyor ve beyinleri yıkanıyor.

Bunların ana babaları ne yapıyor ? Hiç
Ana babaların bağlandıkları, gönül verdikleri ne yapıyor ? Koca bir hiç

Okudunuz mu?  İare Ne Demektir?

Neden bu ve benzeri hizmetleri veremiyorlar !?

Çocukları hızla dinsizleştirilen ana babalara gece namazı emretmekle, sayılı zikir vermekle, fahiş fiyatlarla dergi satmakla bunların okunmasını tavsiye etmekle, kurban toplamakla, Allah’ın rahmetine erişmiş velilere sıfat eklemekle, iftar düzenlemekle, bir kaç yüz hafız yetiştirmekle tam manasıyla dine hizmet edilmiş olmaz !

Okudunuz mu?  Cennetül Esma nedir? Cennetül Esma ne demek

Hali hazırda müslüman olanları kontrol altında tutmakla, para toplayıp cami inşa etmekle din yücelmez !

Mürşit çok, irşad yok ! Bir kaç nesil kaybedildi… Elinde gücü tutanlar tembelliği bırakıp cesur olsunlar yazmak istiyorum ama aklıma yazılı/görsel imkanları olduğu halde 28 şubat sürecinde tek satır yazamamış korkaklar gelince vazgeçiyorum.

Okudunuz mu?  Müfsit Ne Demektir?

YA ÇEVRELERİNE TOPLADIKLARI İNSANLARI AZAD EDECEKLER (Kİ HİÇ OLMAZSA CILIZ DA OLSA BİR KAÇ SES ÇIKABİLSİN) YA DA DAHA İYİSİ OLARAK ELLERİNDE TUTTUKLARI GÜCÜ SONUNA KADAR KULLANACAKLAR ! AKSİ TAKDİRDE HESAP GÜNÜ GELDİĞİNDE BU ASIRDA YAŞAMIŞ MÜRŞİTLERİN TÜMÜ MAHCUP OLACAKLAR !!!

Okudunuz mu?  Kaza Ne Demektir?

ALLAH (C.C.) RIZASI İÇİN ÜZERİNİZE ÇÖKMÜŞ REHAVETTEN KURTULUN EYYY MÜRŞİTLER !


Kayıtsız Üye
Hiç mürşid mahcup olur mu? Ah bir bilsen, bir bilsen , bilmeye meyletsen . Bu tasavvuf yolu öyle bir yoldur ki insanı aslına rucü ettirir. İnsanı Ahseni takvim yaratan rabbim çok ihsan etmiştir insana ^’O insan ki Melekleride geçer hayvandanda aşağı düşer. Zira hayvan azap görmez ancak insanlarda buna malik olacaklar vardır. Kendini kendi göre kendi bile gayrısını söyleyemem gelmez dile- hepsini geçin de bu yola dahil olmayan biri bu yola yargısız yaklaşsa ne görebilir ki güzel ahlaktan başka…

Okudunuz mu?  Mürcie Ne Demektir?

kaddesAllahu sırrahul aziz ne demek, kaddesAllahu sırrahu ne demek, kaddesAllahu sırrahu

Bu kategoride yer alan Vasi Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

KaddesAllahu Sırrahu Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.