Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:33
Kavramlar
Abone

Kafir Ne Demektir?

Kafir Ne Demektir?

Fetva Meclisi
KÂFİR NEDİR?

Bir şeyi örtmek, perdelemek, gizlemek, uzak durmak ve nimete nankörlük etmek anlamlarındaki "k-f-r" kökünden türeyen kâfir, sözlükte, bir şeyi örten, gizleyen ve nimete, iyiliğe nankörlük eden demektir. Bu kelimenin asıl anlamı bir şeyi örtmek, gizlemektir. Bu sebeple, gündüzü örtüp gizlediği için geceye, tohumu toprağa gömdüğü için çiftçiye ve kılıcı örttüğü için kınına kâfir denmiştir. Din ıstılahında ise, Hz.Peygamberi ve onun Allah’tan getirdiği kesinlikle sabit olan şeyleri yalanlayan, tevatür yoluyla bize ulaşmış bulunan hükümlerden birini ya da bir kaçını inkâr eden kişiye kâfir, bu eyleme ise küfür denir. Eş’arî ve Mâturîdîlerin de içinde bulunduğu kelâm bilginlerinin çoğunluğuna göre küfür; zarurât-ı diniyyeden olduğu kesinlikle bilinen şeylerin tamamını veya bir kısmını kalben tasdik etmemek demektir. İmam Gazzâlî küfrü, Hz.Peygamberin getirmiş olduğu şeyleri yalanlamak şeklinde tarif etmiştir. Kâfirler hakkında Kur’ân’da şöyle denilmektedir: "(Âyetlerimizi) inkâr etmiş ve kâfir olarak ölmüşlere gelince, işte Allah’ın, meleklerin ve tüm insanların lâneti onların üzerindedir." (Bakara, 2/161); "Gerçekten, inkâr edip kâfir olarak ölenler var ya, onların hiçbirinden fidye olarak dünya dolusu altın verecek olsa dahi kabul edilmeyecektir. Onlar için acı bir azap vardır; hiç yardımcıları da yoktur." (Âl-i İmrân, 3/91). Kazib (âyetleri yalanlayan), mülhid, münafık ve müşrik kimseler de kâfir kavramının kapsamına girmektedirler. (F.K.)

Okudunuz mu?  Beytü'l-Ma'mur Ne Demektir?

Cevap: Kafir Ne Demektir?

@hmet
Kafir nedir, Kafir ne demek? Kısaca ve maddeler halinde.

  1. Allah’ın varlığını yadsıyan (kimse)
  2. Allah’ın varlığını ve birliğini inkâr eden kimse.
  3. Acımasız, zalim kimse.
  4. Genellikle Müslüman olmayanlara verilen ad.
  5. Hakkı görmeyen ve örten. İyilik bilmeyen. Allah’ı inkar eden. Dinsiz. İmanın esaslarına veya bunlardan birine inanmayan.

Yorum: Kafir Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Hocam bu aralar durumum çok kötü. Istemeden birilerine kafir diyorum. Allah rızası için yardım edin. Şimdiden Teşekkürler. Hakkınızı halal edin.

Okudunuz mu?  Salah Ne Demektir?

Yorum: Kafir Ne Demektir?

zekeriya
Allahım dünyadaki qelmiş qeçmiş ve qelecek büün kafirlerden bütün alemleri bir anda yaratma qüçlerinle intikamını al vehuve ale külli şeyin qadir amin amin amin peyqamberimiz aleyhisselama Allahın yaptıqı ve yapacaqı salat ve selamlar kadar salat ve selam olsun amin amin amin fil evveline vel ahirin adede ma alimAllahü teala ve zinete ma alimAllahü teala ve mila ma alimAllahü teala amin amin amin esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve beraketühü ve daimen ebeden daimen dünya ve ahiret Allahın yedi kudretine emanet olalım inşaAllahü teala amin amin amin

Okudunuz mu?  MazAllah Ne Demektir?

ZEKERİYA
Bütün müminler bir tesbih gibidir bir tesbih koparsa müminler dağilir perçalanir kafirler kum taneleri gibidir tesbih olmazlar Allah dünyadaki büyük kafirlerin güçlerini parçalasin müminlere versin parçalanmiş müminlerin kalplerini toplasin tesbih gibi yapsin müminlerin kalplerini inşaAllahü teala amin amin amin

Okudunuz mu?  Sahifeler Ne Demektir?

kafir ne demek, kafir ne demektir, kafir

Bu kategoride yer alan İhtilam Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafir Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.