Anasayfa
12 Haziran 2022, 13:12
missa04
Abone

Karabasan kimlere gelir neden gelir

Karabasan kimlere gelir neden gelir

Kayıtsız Üye
Karabasan kimlere gelir neden gelir açıklarmısınız lütfen karabasanlar hakkında dini bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: karabasan kimlere gelir neden gelir

Ecrinim
Karabasan Hakkında Bilgi Verirmisiniz?

Bu olaya karabasan veya kıllı yaratık deniliyor. Bu olayın aslı vardır. Ancak tehlikeli bir tarafı yoktur. Bazı cinlerin manyetik yönü ağır basan bazı insanlara değişik şekillerde görünmesidir. Cinler bünyesi hassas ve manyetik özellik taşıyanlar ile irtibat kurabilirler. Aynı yerde sadece bir kişi fark eder diğerleri anlayamayabilir. Demek ki manyetik bir durumunuz söz konusu. Tehlikeli bir durum yoktur.

Buna benzer konular için yapacağımız tavsiyeler şunlardır:

1- Abdest alıp 2 rekat namaz kılıp abdestli yatmak.

2- 33 defa sübhanellah, 33 defa elhamdülillah ve 34 defa Allahü ekber diyerek uyumak.

3- 7 defa ayetelkürsiyi okuyup sağa, sola, arkaya, öne, alta ve üste üfleyip yedincisini üflemeden uyumak

4- Fatiha, nas, felak, ihlas surelerini okumak

5- Cevşen duasını okumak ve üzerinizde cevşen duasını bulundurmak

Korku gibi şeylerden korunmak için dua etmek ve âyet ile hadis gibi şeyleri yazıp taşımak dinen caizdir. Abdullah bin Ömer Peygamberden (sav) şöyle rivayet etmiştir: "Sizden biriniz uykuda korkarsa şöyle desin: Allah’ın gazab ve azabından ve kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanıma gelmelerinden eksikliği olmayan Allah’ın sözlerine sığınırım" O zaman, hiçbir şey ona zarar vermez. Abdullah bin Amr onları temyiz çağına gelen çocuklarına öğretir, temyiz çağına gelmeyen çocukları için yazıp onların boynuna asardı (Ebu Davııd, Nesâî, Tirmizî).

Ancak bunları istismar edip sanat haline getiren ve saf kadınlarla teşriki mesai edip onlarla haşr ve neşir olmak kesinlikle haramdır. (Günümüz meselelerine Fetvalar – 2, Yasin Yayınevi, s: 258 )

Okuyup üflemek konusu:

Ayet-el kürsi, felak , nas, fatiha gibi sureleri veya ayetleri okuduğu zaman Peygamberimizin sağına soluna önüne arkasına ellerine ve hasta olan herhangi bir kimseye üflediği hadis kitaplarımızda yazılıdır.
Bunun sebebi insanın maddi hastalıklardan korunmak için maddi tedbirler aldığı gibi manevi ve zararlı şeylerden korunmak için de böyle tedbirler alması içindir. Bizi yaratan Allah Peygamberimiz vasıtasıyla nasıl korunacağımızın yollarından birisini göstermiştir.

Bu konuyu izah eden hadislerden birini açıklamasıyla beraber takdim ediyoruz.

Hz.Aişe (radıyAllahu anhâ) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselam) yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizateyn’i ( felak ve nas sureleri) ve kulhüvallabu ahad’i okur ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı emrederdi".
[Buharî, Fedâilu’l-Kur’ân 14, Tıbb 39, Da’avât 12; Müslim, Selâm 50, (2192); Muvattâ, Ayn t5, (2,942); Tirmizî, Da’avât 21, (3399); Ebu Dâvud, Tıbb 19, (3902).

AÇIKLAMA:

1- Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in Kur’ân-ı Kerim’i hastalığı sırasında şifa için okuduğu, mevsuk rivayetlerde gelmiştir. Esasen Kur’ân’ın mü’minler için maddi ve manevî şifa olduğu âyet-i kerimede belirtilmiştir: "Kur’ân’dan, iman edenlere rahmet ve şifâ olan şeyler indiriyoruz, O, zâlimlerin ise sadece kaybını artırır" (İsra suresi, 82). Keza: "Ey insanlar, Rabbinizden size bir öğüt ve kalplerde olana bir şifa, mü’minlere doğru yolu gösteren bir rehber ve rahmet gelmiştir" (Yunus suresi,57 ).

2- Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in kendi vücuduna icra ettiği "nefes"in mahiyeti hakkında bilgi vermek için, İbnu Hacer, rivayetin farklı vecihlerini kaydeder. Buna göre, önce ellerini cemeder, sonra ellerine üfler, sonra okur ve okuma sırasında eline üflerdi. İbnu Hacer, bu üflemenin tükrüksüz veya hafif
tükrüklü olabileceğini belirtir. Bu maksadla Felak, Nâs ve İhlas sûreleri okunmuştur.

Meshetme işi, bereket düşüncesiyle yapılmıştır. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselam) ellerini önce başına, yüzüne sürer, ondan sonra elinin yetişebildiği yerlere kadar bütün vücuduna sürerdi. Hz. Aişe der ki: "Resûlullah, kendini götüren hastalığa yakalanınca, ben okuyup üzerine üflüyordum. Kendi elleriyle de vücudunu meshediyordum. Çünkü onun elleri bereket yönüyle benim elimden çok üstün idi". Bir başka rivayette Hz. Aişe meshedip, şifa için dua ederken kendine gelen Resûlullah’ın: "Artık hayır, (şifa değil), Allah’tan Refîk-i A’la’yı istiyorum" dediği belirtilir.

3- Bazı rivayetler, Kur’ân’dan okuyup nefes ederek tedaviyi Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in ailesi efradına da uyguladığını tasrih eder. Sahabe veTâbi in de aynı tedavi usulüne başvurmuştur. Ulema bunun cevazında ittifak etmiştir.

4- Nefes’i "tükrüksüz hafif üfürük" diye tarifeden Nevevî, rukyede bunun müstehab olduğunu, ulemanın cevazında icma ettiğini belirtir. Hz.Aişe (radıyAllahu anhâ)’ye Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselam)’in rukyede yer verdiği nefes’ten sorulmuştu, şu cevabı verdi: "Onun nefesi, kuru üzüm yiyenin üfürüğü gibi idi, kesinlikle tükrük yoktu.” Kasıtsız olarak nefesle birlikte çıkacak olan rutubetin tükrük sayılmayacağı belirtilmiştir.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre diş dolgusu gusle mani midir

Kaynak: Prof. Dr. İbrahim Canan, Kütüb-i Sitte Muhtasarı, 7. cilt, Akçağ Basım Yayın, Ankara, 1988, s. 50-51


Cevap: karabasan kimlere gelir neden gelir

Muhammed
Karabasan tamamen tıbbı ilgilendiren bir olaydır.

Karabasan denilen şey, eskiden halk tarafından bu ismi almış olan ve sadece uyku halinde kanın ağırlaşma durumudur.
kişi uaynmak ister ama vücudu ağırlaşır kalkamaz.


Cevap: karabasan kimlere gelir neden gelir

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben çok yaşıyorum hatta süreklı ayaklardan bvı sıcaklık çöküyor ondan sorada üstüne bir ağırlık basıyor ama korkmassan bırakıyor derin uykuda olursan ayak sesını bıle duyuyorsun artık bana çok basit geliyor 🙂
ben ciddiyim güldüğüme bakmayın daha önce çok korkardım ama alıştım hocanın dediği gibi 10 tane ayatel kursu okuyun yatarken tabı tedirgin senız hoççalın …


Kayıtsız Üyee
Arkadaslar bu sandiginiz kadar kolay bisey değil bence cunup yatmayn


Kayıtsız Üye
Banada Cok sıkgelior artık alıstım geldiği zaman hiç konusamıyorum sesim cıkmıor 😀


Kayıtsız Üye
Dua okuyup uyumak tabi ki dinimiz geregince yapılması gerekendir ancak karabasan dediginiz olay aslında tamamrn uyku bozukluguna dayalı bir hastalık ayni durumu malesef bende çok sıklıkla yaşiyorum… Ancak karabasan uykunun REM halindeykenn bir diğer adıyla uyku felci olarak bilinen korkutucu bir durumdur REM olayi hafif uykudan agır uykuya geçerken vücudumuzun gözler ve beyinimiz hariçinde diğer tüm organları felç duruma geçmesidir dikkat ettiyseniz bu tarz durumlarda sadece olayi görür ancak kalkamaz ve ses çıkaramassınız REM durumu yani felç durumu aslında iyidir aksine yaşadıklarınıza karşılık verebilseydiniz kendinize ciddi zararlar verebilirdiniz çünkü durumunuz sadece pisikolojik ve hayali yani gece yaşadığımız bu ağir durum aslında çok basit sebeblerden kaynaklı uyku bozukluklarımız örnegin uykunuzun kalitesini bozdugu için ısık açik uyumak sonrasında uyumadan hemen önce yenilen ağır yemekler vardiya sistemiyle calışanların çok sık yaşadigi olaya sebeb veren bir kaç etken ama tabiki ne olursa olsun pisikolojik olarak inanilmaz etkisinde kalabiliyorsuniz yinede GÖRÜNEN VE GÖRÜNMEYEN TÜM VARLIKLARIN ŞERRİNDEN ALLAH’A sıgınmak tüm kötü durumlara en etkili çözüm..


Kayıtsız Üye
arkadaşlar bnede korkuyorum gelince öldürüyodiolar doğrumu?


Kayıtsız Üye
Nedenini bilmiyorum ama gecede en az bir kez uyaniyorum yorganim hep yere düşüyor çünkü AÇA birisini aliy yorganimi 🙂
– Hanife bayram Trabzon


Haberci
Ben 11 yaşındayım. Ve 5. sınıfa gidiyorum. Böyle şeyleri araştırmayı çok severim. Ama biraz korkutucu da geliyor. Karabasan’dan değil Allah’tan korkun. Karabasan sadece siz uyurken gelen birşeydir. Bana hiç gelmedi. Ama sınıftaki kızlar anlatıyor. Bende istemeden kulak misafiri oldum. Arkadaşlarım şöyle diyor: "KARABASAN GELİYO BÖYLE Bİ AĞACIN ÜSTÜNDE. SONRA SANA AYIP ŞEYLER YAPIYO. BİDE KARABASANIN BİRSÜRÜ SEVGİLİSİ VAR EĞER KARABASANIN AŞIK OLDUĞU KİŞİ BAŞKASINA AŞIK OLURSA ONU ÖLDÜRÜYOMUŞ BÖYLE AYNADA RUHUNU FELAN GÖRÜYORMUŞSUN. AYNADA KARABASAN SENİ BIÇAKLIYORMUŞ." diyorlar. Bizim sınıftaki kızlar bu olayı çok abartıyorlar.Sadece Uykuda gelen birşey.Bunda endişelenecek bir şey yok.Sadece bazıları çok ciddiye alıyorlar. Bana hiçbirşey olmadı. Mesela ben gece yatarken telefonumla oynuyorum. Telefonum ile oynarken aklıma hemen karabasan geliyor. Gece aklıma karabasan gelincede: "Şuan aklıma karabasan geldi.Acaba rüyama çökermi?" diye soruyorum kendime.Hep bir şüphe hep bir soru .. Bence bu kadar da ciddiye almayın arkadaşlar. Eğer girdiyse rüyanıza inşAllah birdaha girmez. Biraz korkunç gelebiliyor. Ama çok ciddi bir şey değil. Sonuçta hayat bir sınav. Yukarıda hocamızın dediği gibi hepsini yapın. Allah’a sığının. Karabasandan korkmayın; Allah’tan korkun .. ALLAH’A EMANET OLUN. İYİ AKŞAMLAR .. ^o^


Kayıtsız Üye
Evet bu bir gerçektir.uykuda kanın ağırlaşması falan değil.karabasanın geldini hissediyorsun fakat kurtaramıyorsun.bana 40 senedir gelir.gözün açık,aklın başıda ,nefes alıyorsun,kalbin çalışıyor,kendini bıraksan ölecekmiş gibi oluyorsun,fakat büyük birmücadeleden sonra kurtarıyorsun.kendini yataktan da ranzadan da atabilirsin .ben çok attım.bu çok önemli yattın yerde yalnız değilsen bağırdını kimse duymaz.yalnız yatıyorsan sesini duyup gelipte kapının kolunu açtıkları anda gidiyor.bunu tespit ettim.bana kaç sefer oldu.birde bazen yanına gelirken sevdiğin birinin kılığında gelir.sen düşünürsün onun burda ne işi var ,demeden iş işten geçmiştir.tabii ki ayetel kürsi veya bildin duaları okuyunca gidiyor, yatmadan önce ayetel kürsi okunması lazım.birde alkollü yatmışsan .yanına bile yaklaşmaz.demekki kötü bir şey değil.

Okudunuz mu?  Öldükten sonra ruh nereye gider neler yapar ?

Kayıtsız Üye
bir şey sormak istiyorum ben hatırladığım kadarı ile hayatımda hiç karabasan gibi şeyi hissetmedim yaşım 18 sormak istediğim şua diyorsunuz ki geldiğini hissediyorsun gözlerin açık bilincin yerinde neden o durumdan kurtulmaya çalışılıyor yazanların birçoğu şöyle uğraştım böyle uğraştım anca gitti falan diyor anlamadığım şu neden uğraşılıyor geliyorsa bırakın gelsin bir şey yapmadığı söyleniyor o zaman niye korkuyorsunuz anlamadım


Kayıtsız Üye
Bana eskiden olmuştu.Çok korkutucuydu ustume bir agirlik basti kalkamadim


Kayıtsız Üye
Karabasan norolojide tedavi edilebilen bir hastalıktır, genelde hafif uykudan ağır uykuya geçme sırasınsa ya da lucid rüyadan sonra görülür. Tedavisi çok basittir. Bir nöroloğa başvurun.


Kayıtsız Üye
İlk karabasan beni bugün bastı fjfjkfkfkg sabah dükkanı açtım çok yorgundum üstkattaki mescide çıktım biraz yatiyim dedim 4 tarafı kapalı penceresiz küçük bir oda düşünün koltuk gibi bir şey var onda yatıyoruz genelde neyse uzandım uyudum 30 dk geçmeden karabasan bastı ilk gördüğüm duvarda hafif bir ışım vuruyodu ve yüz gibi bişe vardı bide kilise müziği gibi bir müzik sesi duyuyordum hareket etmeye çalıştım edemeyince anladım çünkü ablamın başına çok gelmişti anlatırdı neyse bende hep meraklıyım böyle şeylere o bağırınca sesin çıkmama olayını denedim fjfnfn ses deneme ses deneme diye bağırmaya çalıştım boğazdan hava çıkıyor ses çıkmıyor hareket etmeyi denedim acaba hareket edip kurtula bilirmiyim diye baktım olmuyo en son ablamın dua okuyunca geçiyo demesi geldi aklıma eğuzu billahim dedimki sanki rüya gerçek karışımı bişe ama çok sarıyor yalan yok djfnnffnfnf


lora
ya bakıncin var hata beni carptı ben onun adamıyım ama çok a iyiyim gerizekalılıra bana bunları o yzdırıyo onun görün korkudan altınıza siçarsınız


Kayıtsız Üye
Bana gelmiyor ama korkuyorum arkadaşim ömer cunup yatiyormus


Kayıtsız Üye
Arkadaslar çok dikkatli olun eğer banyo ederken isminizi soylerse sakin cevap vrmeyin sahipleniyo her zamn yatarken besmele cekin bunlar basit dgl akilli olun


Kayıtsız Üye
Bnlar kolay dgl eğer korkrsaniz yaninza daha siklikla glr besle cekkp btn dualari okuyn


nazli kilic
Bn krkmuyorum cnku nasıl oldgnu grdm Allah’a sukurler olsn krkmuyorum ama insanin içine giriyo herseyi unutuyosun kimseyi tanimaz hale geliyosun siyah rengi hiç sevmiyosun mezarliga gidiyosun gitmezsen seni boguyo sende baska birini bgysun ictigin suya pis pis diyosun isik lari kapatinca goz bebeklerin kayboluyo isiga dik dik bakiyosun kendini kaybediyosun biri sana kendine gel diyo bn bunlari hep grdm yengem yasadi hocaya bas vuruyosun 3 gn için de bitcek diyo ama seni sahiplenirse o varliga dnsyosun yada öluyosn


Kayıtsız Üye
Bu gecede ben yaşadım ılk kez çok korktum sürekli oluyormu


Kayıtsız Üye
yatağınıza girdiğinizde karabasani akliniza getirirseniz, pesinden kendinizin duyabileceği kadar dua edin cunki o gece size gelecektir
merak etmeyin onlarda sizden korkuyolar siz yeterki duanizi eksik etmeyin


Kayıtsız Üye
Bana hiç gelmedi inşAllahta gelmezzz amin


1457
Arkadaslar az önce istume geldi beni oylebir sıktı ki nefes alamadim. Sonra içimden salvat ve tekbir getirdim yavas yavas biraktii.. namaza baslayacagim inss kuranda okuyacagimm allaah herkesi aff etsinn.. bunun tıpla falan alakası yokk müslümanlığa sığınınn..


Kayıtsız Üye
Abi aynısı banada geldi bismillah deyin gider


Kayıtsız Üye
Merhaba,ben daha 10 yaşındayım bana daha hiç karanbasan gelmedi eğer gelirse ne yapmalıyım?


Kayıtsız Üye
yok öyle bir saçmalık sadece zihnin size oynadığı bir oyun


Kayıtsız Üye
Yine geldi.kendimi hareket etmeye calusiyorum hatta artik agzimi bile bizdum yav sonra gidyo


Kayıtsız Üye
Karabsan cagirdim ve onu gördüm beni durmadan korkutuyor ne yapabilirim


Kayıtsız Üye
Sadece Allah tan korkun. Zaten karabasan geceleri bizim içimize giriyor çıkık alamıyoruz ses çikmiyor. Kuzeninin öğretmeni anlatmış ona 1 kez girmiş ve hiç korkulacak bir şey değil😘😚😙


Kayıtsız Üye
azrail den kacis yok daha kimse kurtulmamistir ondan


Kayıtsız Üye
Uyanamazsan öldürür die duydum. Bana hayatımda 4 defa geldi. İkisi bir ay içinde yeni geldi. Bu ikisinde de yemek yiyipte yatmıştım. Uyanınca hemen babamı aradım. Sen ölümünü kendin mi hazırlamak istiyorsun dedi. Hem tıpla alakası var. Hemde dinimizle. Herkese tavsiyem yemek yiyip yatmayın. Sır üstü yatmayın. Okunması gerekn duaları okuyup sağ tarafınıza yatın. Alkol alıpta yatanlara da sesleniyorum. Görmeniz çok normaldir 🙂

Okudunuz mu?  Dayı yeğen evliliği mümkün mü bazı sitelerde resmi nikah kıyıldığı yazıyor

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bende gece yatarken yorganim yere düşüyor ve sanki birisi ayaklarından çekiyormus gibi oluyo ve başım dönüyo o anda beni basıyor ve elini ayami oynatamiyorum sadece kafamı oynata biliyorum ve sesim çıkmıyo ne kadar bağır samda ve benim annemi hamileyken çok bariyomus ve abimi de şimdi çok basiyolar bikere teyzemin üstünden bir çocuk Cinmemiş geçmiş teyzemi basmişmilyar ve o gün teyzem üuuuuu diye barıştı bizde çok korumuştuk teyzemi uyandırmaya çalışıyoruz olmuyo anca uyanıyodu


Oguzhan
Galiba cunup yatinca oluyor bu konu hakkında birgün konusuyorken "bunlar saçmalık"dedim. İyikide bir halt yedim o gece bana oldu korkutucu bir rüya gördüm sonrada besmele çekerek zar zor uyandım tek tavsiyem namazları aksatmayin ve dua okuyup yatın.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bana günda 2 kez geliyor bir akşam birde ikindin ben çif mesayi yapıyorum bir gece bir gündüz hep yattığım zamam geliuo ve onu hissediyirum her yerden bazem onunla boguşdugumuz oldu boynumu sıkdığını beni öldüresiye sıkıyodu kolunu gördüm siyah bir gölge gibi gördügüm kolunu tuttum boguşurken hep tekbir ediyodum durmadan boynumdski kolunu bırakmıyodum sonunda önüme fırlattım bide ne görüyüm düşününki 8 yaşında bir çocuk kel siyah 3 barmak lı elleri ayağıda bir keci gibi ama tekbiri söylemekten durmuyodum bütün sesimle tekbir ediyodum.önüme fırlattıktan sonra gözüküp saniye arasında kaçtı.ama genede heraman geliyor gelmediyi gün Allah’a şük rediyom


Kayıtsız Üye
Annecim ben korkarım öylevseylerden yoktur inşAllah öyle şeyler BİSMİLLAHİRAHMANIRAHİM


Kayıtsız Üye
Ben hergece birlikteyim bunla aliskanlik haline geldi çöküyo ayiqim ama sesim cikmiyo hateket rdemiyorm yakalamaya calisiyorm da kimildayamiyorm ama biqun yakalayacam sopalayacam bunu beni tahatsiz ettiqi gecelerin hesabini verecek .. Bide dua falan yazilms da ben bilincim acikken geliyor felak nas hepsni okuyorm yine gitmyr bu deqisik bir olay cozemedim yani..


Kayıtsız Üye
Olecek gibi hiss ediyorsun nefesin kesiliyo sanki tabikide tedirgin olucaksin!


Kayıtsız Üye
Çünkü ağzini açmaya çalışıyorsun olmuyor, kımıldamaya çalışıyorsun felç gibi hissediyorsun, şu günlerde her yattığımda uyumak üzereyken geliyor, ama ben gözümü dahi açamadığım için hicbir canlı görmedim, ama akıl almaz bir durum, 15 yaşında ailemle yatar oldum 😂


Kayıtsız Üye
Arkadaslar benim basimdan da gecti o kadar korkulacak bir durum değil . Hafif uykudan derin uykuya gecerken , uykunuzun en derin noktasinda yani en heyecanli aninizda gelip cokuyo bu durumda yapmaniz gereken sey sudur ; bastigini anladiysaniz direk gozunuzu kapatin etrafa sakin bakmayin eğer bakarsaniz gördüğünuz seyden çok korkup kisa sureli felc gecirebilirsiniz . Icinizden direk dua okuyun gozleriniz kapali oldugu için korkulacak bir şey de olmuyo ve saniyeler içinde birakiyo yani dediklerimi yapmanizi oneririm saygilar… 🙂


Kayıtsız Üye
bana da simdi geldi çok korktum. ben evde tek başıma kalıyorum ve az önce uyurkende yüzüm duvara dönmüs uyuyodum. sonra sesler duydum anlamaya calistim. sonra elini yikadi mutfakta icimden kendime bu gercek değil uyanabilirsin hadi uyan gibisinden seyler söyledim. Sonra odaya geldi arkamda duruyodu kalkmaya calistim kalkamadm bagirdim sesim cikmiyo. beni öldürecekmis gibi hissettim. Birden irkildim uyandm sandm telefonu elime aldm birilerini aramaya calistim olmadi gözüm bulank gördü dua etmeye calistim. ayetel kürsiyi okumaya calisirken uyandm. gercekten korkunc bisey.


Kayıtsız Üye
Bence tibbi değil tibbi olanini okudum alakasiz geldi bana siyah kotu surat gorunuyor dualar okudugumda gidiyo


Selim Ak
Merhaba,ben 14 yaşında 8. sınıf öğrencisiyim.Neredeyse 2 aydır bu olayı yaşıyorum.Akşam olana kadar bir problem olmuyor.Yatağa giriyorum,uykuya dalmam biraz uzun sürüyor.Daha sonra birden uykuya dalıyorum.Aradan 1-2 saat geçtikten sonra aniden hiç bir şey olmadan uyanıyorum,bedenimi asla kontrol edemiyorum.Sadece ufak tefek haraketler edebiliyorum.Bu böyle 2 ay sürdü,hocaya su üflettik ve hergece 3 yudum içiyorum.Dün gece çok garip şeyler oldu.Tekrar yaşadığım olayı yaşamaya başladım ama bu sefer farklı idi,biri kulağıma birşeyler fısıldıyordu ancak ne olduğunu anlamıyordum.Bu fısıltılar 15 saniye kadar sürdü ve bedenimi kontrol edebilmeye başladım.Fısıltılar kesildi,çok garip bir olay acaba bunun dini açıklamasın ne olabilir? Birşeymi musallat oldu bana?
Gece yatarken ne okumalıyım?
(Konuyu umarım doğru yere açtım,açmadıysam özür dilerim.)


Şem’a
karabasan nedir kimlere gelir islam
< bedenimi asla kontrol edemiyorum.Sadece ufak tefek haraketler edebiliyorum >
Karabasan denilen bu şey, kişinin uyku ile uyanıklık arasındaki durumudur.
hareket kesilir ve bazen kötü rüyalar görülür.
< biri kulağıma birşeyler fısıldıyordu ancak ne olduğunu anlamıyordum.Bu fısıltılar 15 saniye kadar sürdü ve bedenimi kontrol edebilmeye başladım >
bu durumda şuur yerinde olur ve kımıldama imkanı olmaz sebebi ise "KAN DOLAŞIMININ YAVAŞLAMASIDIR"
az kımıldama yeterlidir. kan harekete geçer ve normal hale dönülür.
korkmayın bu sadece geçici bir dönemde olur

Okudunuz mu?  Müstehcen şeyler hayal etmek günah mı

Kayıtsız Üye
Ya ben gece uyudugunmda bir an uyku içinde yatakta oldugunumu eşimin yanimda olduğunu biliyorum ve ama hocbir şekilde sesim çıkmıyor gozleriminbile kıpırdatamuyorum ve bir oyle bir boyle sonunda dua edip uyaniyorum ama. Neden böyle oluyor anlamiyorum


Elanur
Stres ve uyku problemin varsa gelir ve isikla uyursan


Kayıtsız Üye
İlkokula giden bir çocuk olmana rağmen bilgine ve rahatlığına hayran kaldım. Bu yaşananlar tamamen cinlerle alakalı olup insanların zayıf zamanlarında uğraşırlar. Eğer gece üstünüze geldiyse tekrar uyumayın uyur uyumaz tekrar gelir. Hemen kalkın abdest alın iki rekat namaz kılıp dua okuyup yatın. Ve islama ibadete yönelin ebedi huzur yaradana sonsuz iteatte.


Kayıtsız Üye
Bana geldiğinde aşırı derece korkuyorum ağzımı kipirdata biliyorum bitiği zaman ise kol ve bacaklarım çok ağrıyor kıpır da tanıyorum gerçekten biktim bu durumdan kurtulmak istiyorum


Kayıtsız Üye
Cinki nefes alamiyorsunuz,oluyormusum gibi hissediyorsunuz, korkuyorsunuz,rahat bisey degil, sizi zora sokuyor,agirlik veriyor, kotu hissedersiniz kendinizi,rahatsiz ediyor


Kayıtsız Üye
uğraşıyoruz çünkü kıpırdayamıyoruz düşünki birisi seni sıkıca bağlamış ve sen sağa yada sola dönemiyorsun ne kadar öylece kalabilirsin gözlerin açık uyanıksın ama konuşamıyorsun kendini o hale koy bakalım ne kadar uzun süre dayanacaksın dayanamıyorsun sürekli dua okuyup o durumdan kurtulmaya çalışıyorsun


Zeynep arnisa
Arkadaşlar korkmayın ben 13 yaşındayım bana da geldi ben evde tek çocuğum odam tek çığlık atmamala annem yada babam geliyor o lanet de gidiyo nerdeyse her gün gelir bana ama dediğim gibi biri odaya girince gidiyo gözlerimi bir kere açabildim odam normalde rengarenktir kapkara bir oda gördüm ya bu benim odam mı dedim resmen yatağı bile göremiyordum havada yatıyo gibi ama alıştım bu aralar gelmiyo çünkü abdestli yatıyorum abdestli yatmadığm zamanlar geliyor size tavsilyem buuuu


Asena nuran
Meraba yasim 23 bayanim. Bana 2 gecede bir sürekli geliyor ilk baslar çok korkuyodum ama alistim bazen çok agir geliyor korkup annemin yanina gidiyorm. Alkolluykende geldi dua okudugumda da geldi sadece gece değil gunduzde geldi sozde sabah namazından sonra gelmiyomus ben sabah namazından sonra uyuyodum yine geliyodu ama sunu farkettimki uykuya daldiktan yarim saat sonra geliyor her zaman uyurken saate bakarim bir arkdas yazmis geliyor neden korkuyosunuz geldiginde ustume oyle bir agirlik yapiyoki ozellikle kulagima çok baski uyguluyo sanki kulak zarim patlayacak uyandigmda da basim agriyo zaten ve bazen benle oynuyo yerden yere atiyo bogazim yirtilacakmis gibi bagiriyorm uyandığımda gercekten acisini cekiyorum bazen bana tecavuz ediyo arkadan sacimi cekiyo tuhaf tuhaf seyler rüya goruyosun ama herseyi hissediyosun zaten uyandığında seni korkutan birseyde ayak sesi ve golgeler gormen "


Kayıtsız Üye
bana arada bir oluyor bence uykuls alakali değil oyle olsa korkmassin daha dun gece oldu ne kdr dua okursan oku gitmiyo ezan okuyunca kalkiyo ayak ucundan cikiyo hafifliyosun çok agladim çok korktum bu neden oluyo anlamadim ama kafayi yedirtir insana beyin uyusuk bir haldeyim.dunden beri aklinizda bulunsun EZAN okuyun.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar karabasan burda anlatılanların tamamı yani doğru şey üzerinde konuşuluyor dua kesinlikle önemli abdest de aynı şekilde şunu net bir şekilde söyleye bilirim yattığınız yerin yanında sağında solunda kesinlikle ekmek kırıntısı olmamalı ve çorapla yatmayın lamba yakıyorsanız uzaklaşmasında %70 civarında etkili olur en önemlisi dillendirmeyin iyi geceler


Kayıtsız Üye
Olabilir arkadaşim bende 14 yasindayim bende yatiyorum cunku korkuyorum olabilir daha dune kadar odamda yatiyodum simdi babamla yatiyorum dogal bisey insan korkabiliyor ama bunun tibbi bir gecme olasiligi var.


Kayıtsız Üye
Bazen uyurken bütün vücudum uyuşuyor hareket edemiyorum konuşamıyorum bunu karabasanla ilişkilendiriyorum fakat gördüğüm bir şey yok sadece bir kaç defasında aslında olmayan sesleri duydum işin tuhaf kısmı karabasanın geleceği gece bunu hissediyorum felak nas gibi sureleri okumama rağmen geleceğini hissettiğim gece genellikle geliyor psikolojik bir sorun olduğunu düşünmüyorum sizin bir izahınız var mıdır şimdiden teşekkürler


buğra gül
Arkadaşlarr Allah olduğu sürece hiçbirşey olmaz bu olaylari yaşiyorsan Allah sığın ondan deil Allahtan korkakk YARABBİM KİMSEYİ BU ACIYLA SINAMA

Okudunuz mu?  Yıkanırken avret yerinin kapalı olunması şartmıdır?

Kayıtsız Üye
Ben 27 yasindayim en kotusunu bu sene annemin evinde yasadim eşim benden önce uykuya dalmisti biraz oturduktan sonra bende yanina yattim uyuyamadim önce sonra bisey oldu gozlerim acikti aklim basimdaydi ustumde çok buyukbi agirlik oldu kimildayamadim eşim yanimda olmasina ramen hicbisey duymamis hissetmemis herneyse sonra karsimda 3 ayri kirmizi renkte goz gördüm ucude bana bakiyodu gozlerimi kapattim bildigim ayet sure dua ne varsa okudum o geceyi boyle atlattim sabah boynumda sanki biri bogazimi sikmis gibi sadece boynumun sol taraffimda bir parmak izi vardi bu olayin sonrasinda ben bir daha karabasan gormedim ama hala o parmak izi boynumda duruyo


Kayıtsız Üye
İyide benim eşim dua okumayı bilmez ama hayatında hiç yaşamamıştır bir sürü insan var dinsiz kafir onlara bir halt olmuyo biz duamızı okuyup yatıyoruz hala bizimle uğraşıyo neden olum neden git dinsizlerle sana inanmayan dalga geçenlerle uğraş ben felak nas ımı okumuşum daha ne geliyosun resmen artık çöktüğü zaman onunla kavga etmeye küfür etmeye falan başladım.bunu biri açıklasın neden inançsız insana değilde inançlı insana gelirler


Selam2
Sanki tüm inançsızları tanıyormuşsun gibi emin konuşuyorsun. Bu düşünce çok yanlıştır. Uygun değildir.


Kayıtsız Üye
Merhaba bende 5.sinifa giyorum ve senin gibi çok merak ederim boyle korkunc bilgileri ☺☺☺☺☺☺☺😅☺☺benim gibisin sende varmis benim gibi biri dunyada


Kayıtsız Üye
Bana çok sık geliyor. En son dün gece 3 kere geldi. 1. sinde Ayak kısmımdan yukarı doğru ağırlık hissettim "YİNEMİ SEN" diye bağırmışım annem yanıma geldi telaşla ne oldu filan. Kankam geldi kovdum dedim. 2 ve 3 te kelimeyi şehadet ettim gitti. Ben alıştım artık yakında sohbete başlarız diye düşünüyorum. Yanlız 3. Sünde sağ omzuma sırtımdan çöktü hala ağrısı devam ediyor. Bazen kollarımı sıkıyor sonrasında ağrı hissediyprum. Yani ben çok şiddetli yaşıyorum arkadaşlar öyle böyle değil. Arada simsiyah bir gölge olarak görüyorum. Artık Cami hocasına danışmam lazım diye düşünmüyor değilim.


Kayıtsız Üye
S.a arkadaşlar banada bu karabasan geliyor hatta bu yaziyi yazmadan önce geldi uykudan uyandım ve size bir tüyo vereyim geldiği zaman hiç cabalamayin euzubillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim ve fatiha suresini okumaya çalişin zaten euzu besmeleyi çektinizmi iş bitmeye başliyor uyanirken fatihayla birlikte uyaniyosunuz benden söylemesi deneyin


Kayıtsız Üye
O korku istemeden oluyo banada sık sık geliyor ama hala korkuyorum çünkü bazen çok uzun süre bekliyorum gitmiyo sonra bende uğraşıyorum ve böylelikle korku artıyo


Sorudünyası
Banada oldu kardeş yatarken noluyo falan dedim ama gözlerimi acmadım tuhaf bişe oldu bende icimden bismillah dedim hemen gitti sende öyle yap olursa


Kayıtsız Üye
ya ben dün akşam uyuyamadım sonra kulaklarıma sanki biri bağırıyormuş gibi oldu sanki dünya 360 derece dönüyormuş gibiydi. Bizim sınıftakilerin sesleri bağırışları kulaklarımda idi. sanki gerçekti sonra ağzımı açıp abime seslenmek istedim. Ama ağzım uyuşmuş gibiydi açamadım. Aklıma nas suresi geldi nas ve felağı okudum neden


Kayıtsız Üye
Sevgili kardeşlerim ben bu sitenin yöneticisi değilim ama çok soru sordugumda bilgileri oldu ALLAH razı olsun karabasan,cin vs adını dahi anmayin onlarla ugrasmayin ben kucuklugumden beri cin görüyorum 30uma gelicem hala görüyorum ben onları çok araştırdım çok filmlerini izledim kabilelerini bile okudum yanımda gördüm saçımı çektiler onları görmek psikolojinizi dahi bozar ALLAH korusun hayatınızın bir parçası olmasınlar siz yatarken peygamber efendimiz gibi sağ el üstüne başınızı koyup ayetel kursi Felak nas okuyup yatin tartışmayın onları konuşmak bile frekans olarak titresimsel çağırır onları karabasan dediğiniz şeyin iki açıklaması vardır biri psikolojik sıkıntının vücuda verdiği tepki bu değilse cindir ALLAH yardımcımız olsun ama size nasihatim çok dua okuyun ve onları tartışıp anlatmayın


Kayıtsız Üye
Bundan kurtulmak istemenizin sebebi kulaklarda çok ağır bir hışırtı beyin sallanması gibi çırpınış bir bunalım hali bugün bana olanda sanki çenem falan bir tarafa gidiyo gibi hissettim çok zor uyandım gözlerim yarı açık çok kötü bir durum Allah esirgesin


Kayıtsız Üye
Banada çok eskiden olurdu bir süre hiç olmadı çok nadir tekrar olmaya başladı ama bugün olan daha bir beterdi üste 3 sefer falan oldu beynim hala sallanıyor kulaklarım haşırtısı beynime vuruyor çenem falan bitarafa gider gibi oldu felç kalıcam diye çok korktum Allah herkesi korusun

Okudunuz mu?  Evlenmek istiyorum ailemi nasıl ikna edebilirim

Kayıtsız Üye
Yaklaşık bana da 15 yıldır arda sırada geliyor. Bence bu durum sadece biyolojik değil,aynı zamanda dini boyutu olan da bir durumdur.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bu gece karabasan gördüm bu hayatımdaki 2. Si oldu
Çok uzun sürmedi 1dk falan sürmüş tür rüyamda aynı kaldığım ev deydim
Televizyon izliyorum birden fanta şişesi sallandı sonra bir ayağım yukarıda kalacak şekilde beni koridor da sürükledi görün mez di tam uyan madan önce elimde telefon vardı onu yere attım ki annem ler beni duysun ve birde n karanlık bir gölge görünüm ve uyandım telefon yerde duruyordu ama bu Bi felç durumu karabasan ın geldiği anda ondan korkmasanız hemen geçiyor😅


Kayıtsız Üye
>Kardeş geliyoda geliş şekli bazen korkunç oluyor mesela kapı açılıyor ama kapıyı açan kişi yok sonra birden gittin. Deprem gibi yıkım sesi geliyor uyanıyon hareket edemiyon 😀 nasıl korkmamayı düşünüyon


Kayıtsız Üye
Bak kardeşim ister karabasan ilk defa yanına gelsin ister otuzkez o an bir titreme iniyor hiç bir şey yapamıyorsun yani sen bu olayı hiç yaşamamışsın bilemezsin o an kimin ne yaşadığını, diyorlar ya anlatılmaz yaşanır buda öyle bişey


Kayıtsız Üye
Çünkü kemiklerin kırılcakmış gibi sıkıyor seni kulağında birilerinin konuşma sesi geliyor sanki çığlık gibi bu çok ürkütücü. Bana genelde eşim sabah gttikten sonra oluyor. Nekdar uyumamaya çalışsam da o anın ağırlığında oturarak bile uyuyorum ve
geliyor.Dua okuyunca yada salavat getirnce geçiyor.Allah herkesi korusun.


Manyetik28
Başına gelmeden anlayamazsın. Daha az önce Yarım saat içinde 2 defa başıma geldi. Şimdi araştırmak için İnternete bakarken tesadüfen burada buldum kendimi. Sandığın kadar basit bişey değil ürkütücü olabiliyor..


Kayıtsız Üye
Ben bünyesi hassas bir insanım ve haftada en az bir kere geliyor zaten hassas insanlara daha çok oluyor. Hafif uykudan uykuyla uyanıklık arasındayken ağır uykuya geçiş durumundayken. Hayal sanıyorsunuz ama değil sesiniz çıkmayınca canınız çıkacakmış gibi oluyor.. bazıları madem zarar vermiyor neden korkuyorsunuz demişler şöyle diyeyim ; O an ölecek gibi bir his oluşuyo mesela suyun altındasınız ve batacaksınız su yüzüne çıkacak gibi oluyorsunuz ama çıkamıyorsunuz aynen böyle. Ister istemez bir korku durumu oluyor. SİZ SİZ OLUN CINLERLE VS ÇOK UĞRAŞMAYIN UĞRAŞTIĞINIZI HISSETTIKLERI ANDA DAHA COK OLUYOR BU DURUMLAR


Kayıtsız Üye
Sen öyle zannet bir çok kez göründü bana en belirgin hali ise parmaklarını omuzuma basarken görmem oldu, emin ol karabasan gerçek dua et sana hiç bulaşmasın.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar Ben Bunu Bugün İlk Defa Ama 5 Defa Yaşadım.Ağzımı Açamıyorum Ve Uyuşmuş Gözlerim Bulanık Ve Hiç Kıpırdayamıyordum Ve Bismillah Dedim Gitti. Benden Tavsiye Culüp Dolaşmayın Yatmayında Akşam Vakti Ormanlarda Dışarda Dolaşmayın Yemek Yedikten Sonra Hemen Yatmayın.Yattıgınız yerde Sağında Solunda Yada Altında Takvim Kağıdı Olmasın Arkasında Dua Yazıyor Ekmek Kırıntısı V.B Şeyler Olmasın BOL BOL DUA OKUYUN İNANARAK OKUYUN ALLAH HERKESİ KORUSUN ALLAH HERKESİ GÜNAHLARINI AVVETSİN. AMİN


Kayıtsız Üye
Karabasanı yaşamayıpta anlamaya çalışan arkadaşlar bu öyle basit bir şey değil ki neden gitmesi için ugraşıyosunuz diyorsun o anı sadece yaşayan bilir o korku halini zaten istemsiz olarak kurtulmaya çalışıyosun.Bi süre sonra alışıyo insan korkmamaya başlıyosun herkese olmaz zaten bu olay öyle gece de olmasi şart değil her an olabili.O yüzden başına hiç gelmeyen arkadaşlar cokta merak etmeyin fazla merak edilicek bir şey değil cünki.


Kayıtsız Üye
ARKADASLAR GECE BANADA AYNI OLAY OLDU AMA RUYADAYDIM GERCEKDE BAGIRMISIM FELAN SESIM BOGUK CIKMIS AMA BENIMKI FARKLI BEN ONLARI OLDURUYORDUM VE SONUNCUYU OLDUREMEDIM RUYAMIN IVINDE DUA ETMEK ICIN BESMELE CEKMEYE CALISTIM AMA IZIN VERMEDI KARDESIMIN SESIMI DUYMASIYLA O BENI UYANDIRDI UYANDIRMASA NE OLURDU BILMIYORUM DIYERLERININ INTIKAMINI ALIRDI HERALDE (not kesinlikle dalga gecmiyorum)


Kayıtsız Üye
Aslında uğraşsakta gitmiyo bana bugün iki kez geldi yan yatmıştım arkamda bir sarilma hissi geldi lamba acikti ama etraf karanlikti elimi zorla omzuma kaldirdim bir ele dokundum sonra bismillahirahmenirrahim dedim gozlerimi kapattim sonra birden actim da gitmisti tamam fiziksel olarak bisey yapmasada psikolojini çok bozuyo her ses yuzunden uyuyamiyorum gercekten artik gecelere hiç uyumuyorum uykum tamamen alt ust oldu


mlisafir
merhaba
bende bu karabasan olayını yıllardır yaşayanlardanım.ilk kez lise yıllarımda geldi.ondan sonra da aklına estikçe gelip gidiyor.Geldiğinde yüzün uyuşuyor. kulaklarında arı sesi gibi bir ses duyuyorsun.gözlerini açmaya çalışırsan siyah-beyaz tv karıncalanması gibi bir görüntü görüyorsun.insanı kilitliyor. birde tensel temas hissediyorsun.eğer sırtüstü yatıyosan göğsünde bir ağırlık duyuyosun. ben derhal dua okurum.felak-nas-ayetel kürsiyi besmelesiz okurum. o zaman rahat bırakır.euzu besmele çektirmiyolar. nedendir bilemiyorum.Çok korkacak bir durum yok.Zararlı değil.Ancak sürekli dualı olmalı.fatiha-felak-nas-ayetelkürsiyi okumadan yatmamalı.

Okudunuz mu?  Nişanlılıkta yapılan nikahın mehri

Kayıtsız Üye
Hep anlatirlardi bu karabasan hikayelerini.birkeresinde bana da oldu gozum kapaliyken isiklarda kapali olmasina ragmen karanlik içinde bir karanligin coktugunu hissettim uzerime gozumu actim kalkmaya calistim kimildayamadim. Arkadaslardan anlatilanlar aklima sonuda goren herkes sag fiziksel zarar gormedi. O an dedimki nasilsa sabah kalkicam neden zorluyorumki kapattim gozumu uyudum. Sabah kalktim gayet saglikliyim o gun ilk ve son oldu .:) çok dert etmwin uykunuza bakin arklar


Kayıtsız Üye
Bana sürekli geliyor o bahsettimiz agarlik nas suresini okumaya başlıyorum duam biter bitmez oda gidiyodu artik bende alismistim fakat dun gece farkli bisey oldu
Normak yuzum saga donuk yatarken beni ensemden tuttu kaldirmaya calisti tabi her zaman ki gibi ilkbasta direndim baktim gucum yetmiyo nas suresini okumaya basladim 2 kez okudum bitti oda birakti yani bu gun anladim ki tibbi değil bu olay cunki bu sefer tam tersi oldu o kaldirmaya calisti ben yatmaya calistim


Kayıtsız Üye
merhaba ben 20 yaşındayım yeni bebeğim oldu 3 aylık . hamileyken çok yaşadım doğumdan sonra da bikaç defa oldu ama bu aralar çok sık yaşıyorum bu durumu. neredeyse her gün oluyo ve artık koruyucu sureler ayetel kürsi ve yasin suresini okuduğum halde kurtulamıyorum. Bebeğimi emzirmek için çok uyanıyorum ve uyku bozukluğu oluyo en ufak kıpırtısına aniden uyanıyorum bu sebeple bu olayın nüksettiğini düşünüyorum ama artık çok yoruldum ve haddinden fazla aklıma geliyor kurtulmak istiyorum. ne yapabilirim?


Kayıtsız Üye
kardesim geldiğini anlamıyosun bana oldu mesela annem girdi odaya sandım anneme seslenmeye çalıştım olmadı dedim kalkıyım bari kalkamayınca insan panik yapıyo yoksa farkında olsan olayın korkmazsın


Kayıtsız Üye
Bana bu 2. Gelişi geldiğinde Yen’i ayrıldığım erkek arkadaşım rüyamda gördüğümde oluyo çok ilğinç bir durum ama yatmadan önce saniyelik aklıma gelerek yattım sonuç geldi ama bu sefer onu kapının arkasına yiterek yendim en sevdiğim yigenim kucağım da ablam ve kardeşim yataktalar pencereler açık kapılar da ve etrafımdakilere göstermeye çalışıyorum dolap sallanıyo dıye o sıra da dolap onların üzerine düşüyor ayrıldığım kişi ile geliyor şuan bana ve kardeslerımi görüyorum tuhaf eğer onların rüyada geldiğini hissetmek farklı bir ğüç olsa gerek 🙄


Kayıtsız Üye
Günaydın Bn 22yasındayim bu zamana kadar karabasan olayıyla karsılasmamıstım ilk defa biraz önce karsılastm saat 6dan beri uyanıgım korkudan tekrar uyuyamadım suratıma ve karnıma baskı uyguladı gözlerimi actıgımda ellerini ve kafasını gördüm ama tabı sıyah tı sureklı naz suresini okudum bıara yanlıs okudum tam gıdıyordu yanlıs okuyunca tekrardan baskı yaptı


Kayıtsız üye
Arkadaşlar bana oldu ben 10 yaşındayım geldiğinde ne bağırabildim ne de dua edebildim çok korktum bana sadece 2kere geldi karabasan düz yattığınız zaman geliyor çünkü mezardada düz yattığınız için


Kayıtsız Üye
ben hep yasiyorum geceleri uyuyamiyom uyudugumda geliyor hisediyom gene gozlerimi acmaya calisiyom bazen acabiliyom bazende acamiyom dua da tasiyom olmuyor geliyor


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum size tavsiyem bende bunu yaşamış biri olarak Bismillahirrrahmanirrahim

Eûzü bi-kelimâtillâhi’t-tâmmâti küllihâ min şerri mâhalak okuyun onlardan korkarak uyumayın korkunuzu yenin tüm kötü varlıklar korkuyla beslenir ve ALLAHa siginin herşeye gücü yeten ilahimiza


Kayıtsız Üye
aynen kardeş. Artık korku felan değil, canım sıkılıyor ve öfkeleniyorum! Elime geçirsem asdfghjk o yavşak cin’i. Evimde Ayetel Kürsi’yi okumadan yattığım sıralarda geliyordu bazen. Sonra bunlara yüksek sesle 3 gün müsaade verip evini terketmesini söylecekmişsin diye okudum. Öyle yaptım. Evimi terk edin, size burada yer yok, benim ne size ihtiyacım ne de sizden bir yardım istedim dedim. Ve müsaade verdiğim zamandan sonra, gitmezseniz, beni ondan sonra sorumlu tutmayın dedim. Evimde öyle bir şey birdaha olmadı. Şimdi başka yerde misafir kalıyorum, arka arkaya bir gecede 4-5 kere oldu. Hatta kapı takılanır gibi ses oluyor ve hemen biliyorum aha geldi gine diye ve o anda başlıyor, ağırlık, silkelemek ve kulağımda uğultu. Şimdi abdestimi aldım, elime Kulhü, felak ve nas surelerini okuyup üfledim ve başımdan başlayarak bütün vucuduma sürdüm. bunu üç kere tekrarladım. Ama ne olursa olsun, korkunuz bunlardan değil, bunları yaratan ve onun izni olmadan kimsenin size zarar veremeyeceği ALLAH’tan olsun.

Okudunuz mu?  Kızıma koyacağım isim arıyorum?

Kayıtsız Üye
kardeşim, bunun cünüplükle alakası yok. ben evde cünüp yatarım bir şey olmaz. bu hafta misafirde kalıyorum ve bu gece 5 kere felan geldi, hatta iki kere arka arkaya geldi. birincisinde korkmadığım için ikinci kez daha şiddetli salladı ve ikincisinde de korkmadım. kalkıp andestimi aldım, elime kulhü, felak, nas surelerini okuyup başımdan vücuduma sürdüm, üç kere. belli ki burada birden fazla var bunlardan. ve ağırlık basmadan önce onun varlığını hissediyorsun, biliyorsun her an başlayabilir diye. bazen sessizce geliyor, bazen yerde hafif gıcırtı oluyor, bazen kapı açıksa kapı hafifce takılanıyor ve üzerine çöküyor. Ağırlık, silkelemek ve kulağında uğultu. Hep aynısı. Yapabildikleri bu kadar. Elimden gelse yumruklayacağım ve öldüresiye döveceğim. Ama kendini göstermek te cesaret ister. Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Ne öldurmesi ne alakasi var sadece deli gibi korkutuyolar.
Ben mesela isten geldim biseyler atistirdim gozumu.kpattim geldiler kapimin onune iniyorum.sozde rüyamda komsular var yardim.edin diyorum.herkes benden kaciyo laf koyup gidiyolar dua okuyorum.gitmiyolar sonra bagirarak kendi etrafimda donerek.okudum baktim.uzerimden siyah yilan mi kus mu dokuluyo gidin artik.diye bagirdim.rüyamda uyanmisim tekrar uyudum.bu sefee yine geldiler abi bir mola verin artk ya !


Kayıtsız Üye
Nasil anlatilir bilmiyorum ki. Uyuyorum ya rüyamda geliyolar bir seklde kurtulmaya calisiyorum sozde uyaniyorum rüyadan (ama uyanmamisim hala uyuyomusum) yine geliyolar sonra kalkiyorum annemlerin yanina gidiyorum yuruyebiliyorum.ama.sesim.cikmiyo annem beni goruyo tam.annem.bana okuycakken uyaniyorum bir karabasan 2 kere gelir mi ya ! Sinirden delirdim. Geliyosan bir kere gel sonraki gece gel. Korkudan öldum :/


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar diğer sayfalarda uyku felci denilsede ben ona inanmiyorum karabasan var ve gerçek aklınıza geldikce ve ondan bahsettikçe geliyor. Cok kötü bir şey ve her gelisinde insan farkli bir boyuta geciyor sanki başka alemlere götürmek ister gibi seni çekiyor ben o zaman anladıgimda kendimi cekmeye calisiyorum.ve bu gece gözümü açtim ve küçük siyah bir şey gördum kendime zor geldim Allahım herkesi korusun bu illetten


Kayıtsız Üye
Aynen katılıyorum size kan ağirlaşmasi yada kasların durması felçle alakası yok banada çok olmaya başladı üzerimde nazar korku birçok âyet var uzun bir süredir gelmiyordu bu aralar eşim 7 de gidiyo hemen arkasından al basıyo bu kadar olmaz ne yapacağımı şaşırdım her gün kur àn okuyan bir insanım devamli ihmal etmem okumayı ama şaşkınim ışık yanık olsada geliyor abdesti yatsanda geliyor sabah namazını kıl şöyle uzan geliyor bu nasıl bir şey ya hocaya sordum nazardan oluyo dedi hergün her saat mi nazarlanıyorum anlamadım


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar yatarken yanınıza iğne koyun ozaman gelmiyor iğneden korkuyor önü yakalamanin tek silahı iğne ama yakalanamiyor


Kayıtsız Üye
geldiği zaman üstüne ağırşık çöküyor .gözünü açtığında yaratık görüyon. ben kendimden örnek verim on defa geldi bana . sadece ilk seferinde bilmeden gözümü açtım çok korktum .ondan sonra geldiğinde gözümü açmadım uyanıktım sadece üstümdeki ağırlığı hissediyorum bide hareket edemiyorum.1 dk boyun ca böyle oluyor .ama uykunda seni çok rahatsız eden bir şey ben hâlâ alışamadım.


Kayıtsız Üye
Daha 5 e gidiyosun hiç basmamış seni gelmiş hocalık yapıyosun gerçekten çok cocukca yaptığın davranış. bir bassın seni ondan sonra korkmayın de


Kayıtsız Üye
Bana da sırt üstü yatınca geliyor ben de hissedip anlıyorum direndikce bağırıyor bağırdıkca çığlıklar artıyor kafamda ben de uğraşmıyorum gidiyor


Kayıtsız Üye
Bana bugün geldi ilk başta notmal bir rüya gibiydi daha sonta bit şeyler ters gitmeye başladı bende hemen gözlerimi açtım yanımda siyah bişry yatıyodu hrmen bismillah dedim kalkyım .Bağırıyofum uyurkrn dişlerim kiylendi


Kayıtsız Üye
Bolluk beteket için evrene enerji göndermek istedim bunu birkaç defa yaptım sonuç yok Allah tan istedim sonra meleklerin bana yardım etsin dedim yine beş kuruş para yok sonra kendi kendime enerji boş iş meleklerden yardım etmiyorlar dedim ve hemen akabinde bir nefes boynumun köküne üfledi ben varım dercesine çok korktum bu kim ya da ne acaba cevaplarsanız sevinirim


Kayıtsız Üye
Kardeşim başına gelmediği için böyle konuşuyorsun başına gelse böyle konuşmadın emin ol bundan çünkü öyle bir şey ki neden kurtulmak istiyorsun biliyormusun seni sanki boğuyor ve üstünde bir deve oturuyor sanki senin üstüne böyle bir ağırlık çökse ne yaparsın kurtulmaya çalışmaz mısın söyle birde onuda denedim ben kendini serbest bıraktığın zama ağırlık artıyor ezilerek gibi oluyorsun ve kulaklarındakı uğultu artıyor mecbur çabalıyorsun bir an evvel kurtulmayı istiyorsun yaşamadan anlayamazsın a ma ćok yaşamak istiyorsan merak etme birgün sana da gelecektir…

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin 20 karısı + 2 cariyesi olduğu doğru mudur ?

Kayıtsız Üye
Bu bildiler hepsi tıbbın dini açıdankanıtlayamadığı bilgiler yani dinimizde karabasan var bunun sebebi ise imanda zayıflama ve manyetik etki ruhani varlıklar manyetik etkili varlıklardır bir insanda bu olunca ona buluşabiliyorlar çünkü bende yaşadım ne kadar korkarsan o kadar çok üzerine geliyorlar o kadar çok korkutucu şeylerle karşılaşıyorsun ama ne zamanki akışına bırakıp hiçbirşey olamayarak devam edersen o zaman kayboluyorlar bir daha gelmiyorlar Bir de uyku ile uyanıklılık arası oluyor genellikle uyku problemi yaşanıyorsa eğer o esnada geliyorlar fakat Allah’a sığınıp hiçbirşey yok gibi davranılırsa bunu başarabilirseniz bir daha olmuyor Allah’a sığının şüphesiz onun herşeye gücü yeter 😊


Omer Faruk
Kıymetli kardeşlerim, bu durum özellikle kadınların başına gelir. Bazen erkeklerin de yaşadığı olur. Bu durum tamamıyla psikolojik ve fiziksel bir bağlamdan doğar. Ağırlıklı olarak kadınların lohusalık ve kansızlık döneminde ortaya çıkar. Bir takım psikolojik korkular da bu durumu tetikler.

Bazen boğuk bir ses, bazen siyah bir gölge ama genellikle bir süre hiçbir organı hareket ettirememe olarak gerçekleşir.

Bu durumun cinle, büyü ile vs başka şeylerle alakası yoktur. Hemoglobin oranları istenen düzeyde olduğu zaman bu durum yaşanmaz. Burada yorumları okuyarak birbirinizi korkutmayın. İnsan bedenini en çok etkileyen dinledikleri, gördükleri ve düşündükleridir. İnsan korkuyu da güveni de kendi zihninde oluşturur.

Bunun için müslümanlardan Allah’a iman etmeleri emredilir. Nedir iman? Allah’tan emin olmak demektir. Allah bütün şeylerden daha üstün, daha güçlü ve bilen değil midir? Eğer buna inanıyor ve eminseniz bu gibi olaylardan etkilenmeniz mümkün değildir. Ancak bundan şüpheniz ve vesveseniz varsa size hiçbirşey fayda etmeyecek.

ÇARESİ

1- Bu tür anlatılan ve yazılanları okumayacaksınız
2- Vücudunuza ve beslenmenize dikkat edip kan oranlarınızı kontrol ettirerek dengeli hale getireceksiniz.
3- Hala psikolojik olarak düşüncenizden atamıyorsanız, Kur’an’da bunun için indirilmiş Felak ve Nas surelerini dilinizde sürekli kılacaksınız.
4- Kesinlikle bu işe bunlardan başka "çare" bulurum/buldum diyenlere inanmayacaksınız.
5- İnsanların çoğu karanlıktan korkarlar, korkunun sebebi "bilinmezlik"tir. Işıklar açıldığında korkular gider çünkü "çevre bilinir" hale gelir. Cin konusunda Kur’an’da geçen ayetleri okursanız cinlerin ne kadar aciz olduğunu anlarsınız. Allah’a inanıyorsanız bu böyledir.

Hasılı endişe etmeyin dostlarınız Kur’anı iyi bilenler olsun. Ve sağlığınıza dikkat edin. Allah’a emane olunuz, Allah’tan emin olunuz.


bir insan
Nasil korkmayalim hayali bir şey gelmis uzerine cokmus vagirmak istiyon bagiramiyorsun kipirdamak istiyorsun kipirdayamiyorsun sana gelseydi de gorseydin olayi yasamadan yoru
yapmak kolay


Enes demir
Kardeşim Allah (cc) korusun öyle böyle diyoruz ama inşAllah Rabbim sizleri korur fakat ben artık endişelenmeye başlıyorum bana oldukça sık geliyorlar gelip gidiyorlar niye korkuyorsun deme bir anda felç geçiriyorsun ve uyanıksın bağırmaya çalışıyorsun bağıramıyorsun kımırdayamıyorsun çaba göstermezsen ölecekmiş gibi hissediyorsun bu felci atlatamaz sonsuza kadar felç olursak diye endişeleniyorum sakın abdestsiz yatmayın ve yok sakın ha sakin korkmuyorum banada gelsinler felan da demeyin ürkütücü bir şey onları göre biliyorsun ve bu senin aklından asla çıkmıyor hayatını darma duman edebilir psikolojik destek görebilirsin. 😊 Allahıma çok şükürler olsun bende artık fazla görülmüyor görünsede zaten alıştım hemen gelinde gidin diyorum


Kayıtsız Üye
Allah bunu kimseye yaşatmasin. Ben yıllardır yaşıyorum ama senede 3 kez falan. Az önce uyandım. Uykusuz ve sırt üstü uyuyup kaldı iseniz oluyor. Ben uyandığımda hep sırt üstü durumda oluyorum. Karabasan öncelikle benim rüyama şeytan olarak giriyor hep. Hep boğmak ve zarar vermek istiyor bana. Bilincim açılıyor rüya esnasında ve hemen nas ve felak okuyorum kahrolup eriyip bazende yok olup gidiyor. Ama okuma öncesi uykuda yasadiklarimi anlatayım korkuyorsunuz hatta kaç kez ben ona sen şeytansın yine geldin rüyama diyorum rüya halinde. Avazım çıktığı kadar bağırıyorum eşimi yada kızımı çağırıyorum ama sesim çıkmadığı için kimse beni duymuyor anliyorumki okumam lazım okuyunca zaten aniden uyanıyorum ve inanın kalbim yerinden fırlayacak gibi atıyor ve bazen etkisinden ağlıyorum içimi çekiyorum şu an yaşıyorum bu hali. Yıllar önce bir tanıdığım demişti ki bana karabasan eğer banyo yaptığın yerde idrarını kaçırırsan gelir. Çünkü abdest alıyorsun buna dikkat ettim. Olmadi 2 yıl falan. Şimdi ise uykusuz olduğum için oldu. Uzmanlar böyle diyor. Şaşırdım artık. Etkisinden kurtulamıyorum. Allah yardımcimiz olsun..

Okudunuz mu?  Kocamın evlilik dışı çocuğu

Kayıtsız Üye
Banada arada oluyodu. Yalnız yaşıyorum. Sanki göğe doğru bir şey çekiyo beni ve birden yere düşme hissi oluyo. Birgün yine böyle sabah işe gidicem birde erken kalkmam lazım, bir göğe yükseliyom bir yere çakılıyom yoruldum artık takatim kalmadı sinirlendim, sesli bir şekilde dedim ki ‘karabasanmısın nesin git başımdan yoruldum rahat bırak dedim artık bu ne ya’ o gündür bugündür gelmiyo. Ya birde okuyup ta yattım. Yani çok üstünde durmayın korkanlara geliyor bence pes ettirin karabasanı korkmadığınızı anlasın gelmez bir daha Allah’ın izniyle.


Kayıtsız Üye
Bende birkaç kez oldu.8yıl önce olduğunda üzerime ağırlık çöküyor ,kapkara heryer bişey görünmüyor ben uyanığım üzerime abanıyor kurtulmaya çalışıyorum gücüm yetmiyor çocuklarımdan beni kurtarmaları için bağırmaya çalışıyorum bağıramıyorum ğığığığ diye sesim çıkıyor ama ben çaresizim kaç dakika sürüyor bilmiyorum.Kendime gelince çocuklarımı başımda görüyorum.Annem kabus gördün bize seslendin dediler.Işığı kapatmamalarını söyledim çünkü çok korkmuştum,birkaç gün ışık açılı kaldı .Geçenlerde tek idim yine oldu artık korkmuyorum.Sanırsam uykusuz kalıyoruz sonra derin rem uykusuna yatıyoruz.


Kayıtsız Üye
Bişey yapmıyo veya yapmaz diye bişey yok ister istemez insana acı hissettiriyo baskı uyguladıkça bedenin yanar gibi oluyo bende 19 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç yaşamamıştım 5 ay önce evlendim ve zaman zaman yaşıyorum yani bu sizin düşündüğünüz gibi hafif bişey değil yaşayan daha iyi anlar


Kayıtsız Üye
< "Bundan neden korkuluyor ki madem gelip sonra da gidiyorsa" >
diyen arkadaşa cevap olarak ,,,o sırada korkunç bir şekilde göğsünüzde baskı hissediyor ve nefes alamıyorsunuz…yani ben gözlerim kapalıyken bunu yaşadım ve açmak için ve kendimi kurtarması için bayağı mücadele ettim. Gerçekten yaşayan bilir şeklinde bir durum. basite indirgediğiniz kadar sıradan bir durum değil..


Kayıtsız Üye
18 yaşında birisi neden kurtulmak istiyorsunuz yazmış. Bana 1 yıldır oluyor artık ben de tecrübe kazandım sakin kalıp uyumaya çalışıyorum ama bazen bu durum uzun sürünce ve halüsinasyon görmeye başlayınca insanda bir yardım isteme isteği oluşuyor ve tabiki sesiniz duyulmuyor sonucunda uyanıyorsunuz arkadaşlar ve bakıyorsunuz sadece 10 dk geçmiş


misafir
merhaba ben şuan 15 yaşındayım ve 7 8 yaşlarındayken karabasan basmştı böyle hiç nefes alamıyodum. Yatağımın yanında 1.80 1.90 civarlrında simsiyah bir gölge vardı sonra onu görünce gözümü başka bir yere çeviremez oldum sonra ayaklarıma bir sıcaklık indi sonra üstüme birden bire bir ağırlık çoktü sonra birtane daha karabasan olduğnu farkettim üstüme çökenin yüzü var gibiydi ama arada simsiyah görünüyodu anne diye bağırıyodu ama sesim çıkmıyodu sonra ağzımıda oynatamaya başaldm ondan sonra aklıma dua etmek geldı ama sadece sübanıkeyi bılıyordum içimden onu söylemek istiyodum ama hiç biey düşünemeye başladım ve emınımkı bu olay en az 5 10 dakika surdu . neyse dediğim gibi şuan 15 yaşındayı ve yine karabasan bastı ve buna benzr bir olay oldu bu sefer söyle oldu tam uyanıcak gibiydim sonra yanımda bişey olduğunu hissettim gözümü bir açtım kapımın hemen onunde yıne o 1.80 1.90 boylarında olan şeyi gördum ve balkonumun kapısından biey bana doğru ilerlemeye başladı sonra gözümü kapadım ve birden nefesim kesildi hiç hareket edemiyordum 15 20 saniye boyunca nefes alamadım ve üstümdeydi hissettim yani sonra birden gitti ve ağlamadığım halde gözümden yaş aktı sonra gözümü bir açtım kapının ordakı şey hızlı bir şekilde üstüme doğru gelıp yok oldu . evet olayım böyleydi ve çok korkuyorum yine yaşıycam diye .


karabasan nedir kimlere gelir, karabasan kimlere gelir, karabasan neden basar

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz Kürtlerin Devleti olmayacağını söylemiştir doğruluğu var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karabasan kimlere gelir neden gelir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.