Anasayfa
15 Temmuz 2022, 9:57
sizden03
Abone

Cumhuriyet rejimine neden karşı çıkılıyor?

Cumhuriyet rejimine neden karşı çıkılıyor?

memocan35
ALLAH(c.c)’ın selamı üzerinne olsun.evet değerli mümin kardeşlerim başlıktada belirttiğim gibi biz müslümanların içerisinde cumhuriyet rejimini istemeyenler var neden ve niçin istemiyorlar.bunun yorumunu yapabilirseniz sevinirim


Cevap: Cumhuriyet rejimine neden karşı çıkılıyor?

aziz83
Kardeş elhamdülilah müslümanım diyorsan cevabını Kur’an-ı Kerim’de Maide suresi 44. ayette bulabilirsin…


Yanıt: Cumhuriyet rejimine neden karşı çıkılıyor?

memocan35
ALLAH yolundaki cihatın artık tarihe karıştığını duydum doğruluk payı varmı


Soru: Cumhuriyet rejimine neden karşı çıkılıyor?

aziz83
Allah yolunda cihat asla son bulmaz..

Cihat ya Allah düşmanlarına karşı yapılır yada kişinin kendi nefsine karşı…

Kişinin kendi nefsine olan cihatıda anca ölünce sona erer…


memocan35
Peki neden müslüman kardeşlerimizin katledilmesinde sessiz kalıyoruz sadece meydana çıkıpta lanetlemekle yetiniyoruz.bu sadece filistinle değil diğer tüm müslüman ülkelerde bile hal böyle iken kimsenin sesi çıkmıyor özellikle Türkistanda yaşanan vahşice soykırımlardan ötürü

Okudunuz mu?  15 yaşındayım. Geçen sene orucumu bozdum. kefaret vermek zorunda mıyım ?

aziz83
Cihat: Lügatta söz ve işle maddî mânevî gücünü sarf etmek mânâsınadır.
Şer-i İstilah’ta: İnsanları Din-i İslâm’â dâvet, Kelime-i Tevhid”i yüceltmek ve beşeriyeti Tevhid nuruyla küfrün sıkıntıla-rından kurtarmaktır.
Veya: Mülk-i İslâm’a musallat olan belaları bütün gücüyle def’etmek, İslâm’ı kabul etmeyenleri vergiye bağlamak sûretiyle her hususta himâye altına alıp, huzûra kavuşturmaktır.

Âyet-i Celîle ve hadis-i şeriflerle Müslümanlara cihadın farz olduğu bildirilmiştir.

(El cihâdü mâdin ilâ yevmil kıyâmeti) hadis-i nebevîsi ile beyan buyurulduğu üzere cihat maddi cihetten dış düşmanlarla, mânevî yönüyle nefs-i emmâre ile olmak üzere kıyâmete kadar devam edecektir.

İmâm-ı Rabbânî Hz.leri buyuruyor: "Cihad’dan maksat, İslâm’ı yüceltmek, din düşmanlarını zelil etmektir.” Ve "Leşker-i kaza (Harb eden asker) Leşker-i duâya muhtaçtır. Harp eden asker cesetse, duâ ile onlara imdat eden Müslümanlar ruh mesâbesindedir. Ruh olmadan ceset muzaffer olamaz.”
Bu îtibarla, maddî ve mânevî, zâhirî ve bâtinî güçler birleşmedenzafer beklemek hayaldir…

Okudunuz mu?  Allahın zatı ile alakalı vesveseler

Zamanımızda mânevî cihet unutulmuş, sırf madde gücüne değer vermişler. Bu sebeple, bir hâdiseyi silah gücüyle durdurur ve söndürür, lâkin mısır patlar gibi yeryüzünde harplerin, hâdiselerin ardı kesilmez.

Cihad; cephe bozulmadan önce farz-ı kifâye, cephe bozulduğunda ise farz-ı ayn’dır; erkek, kadın, büyük, küçük eli silah tutan her Müslüman (kadın erkeğinden izin almağa muhtaç değil) hemen cepheye koşar… Bu gün cephe bozulmuş mu, bozulmamış mı, Onu ehlinden öğrenmeli.

incemeseleler.com/ince-risaleler/1530-13-risale-dustur-ul-mucahidin-mucahidler-rehberi-.html

darusselam.com/fikir/272-slam-davasnda-mueminlerin-yolu.html

burdaki yazılar biraz uzun, zaman bulup okuyabilirseniz çok faydasını görürsünüz inş…


ferro
SeLamun ALeykum.Arkadaşım bahsettiğin rejimin haritasından İsLam ibaresi çıkartıLmış ve üsteLik bununLa yetiniLmemiş birçok iLim biLen insanLar idam ediLmiş,onLarLa sohbet eden cemaat dışı insanLar biLe zuLüm görmüştür.Burada siyaset yapmak istemiyorum ama eğer müsLümanım diyorsan anayasa’da şunu göreceksin.1928 yıLında "BU DEVLETİN DİNİ İSLAM DEĞİLDİR" ŞekLinde hüküm konmuştur.Bir araştır istersen..

Okudunuz mu?  Keffaretül Bevl Namazı hakkında

Said nursi hazretLeri biLe Türk toprakLarında gördüğü zuLümü Rusya’da sürgünde görmedi..

Cihad sadece savaş iLe yapıLmaz.Biraz ortaLığı buLandırmaya çaLışıyorsun gibi geLiyor bana..


memocan35
ferro sağlam bir ispatlama istiyorum senden onu uyduruyorlar sırf ortalık karıştırmak insanların aklını bulandırmak adına cumhuriyet kurulduysa Müslümanların gücüyle kuruldu yoksa bu cumhuriyet kurulmasaydı şuanki halimiz daha berbat konuma kadar gelebilirdi.


Rayyan Emir
< ferro sağlam bir ispatlama istiyorum senden onu uyduruyorlar sırf ortalık karıştırmak insanların aklını bulandırmak adına cumhuriyet kurulduysa Müslümanların gücüyle kuruldu yoksa bu cumhuriyet kurulmasaydı şuanki halimiz daha berbat konuma kadar gelebilirdi. >
iman gucuyle kuruldu bu devlet kardesim çok doğru dedin.karalamalar hep devam edecek karalayanlar ya sevsin ya terk etsin.. kuranlar yakilmis sozde ataturk zamaninda,turkce ezan okunmus,alimler asilmis, kuran yasaklanmis ve birsuru safsata.. kaynagina baktiginda hicbirinin olmadigini olanlarin da ataturk oldukten 10-20 sene sonra gerceklestigini gorursun. basortusu yasagi gibi..

Okudunuz mu?  Merak Ettiğim Sorular: Namazı gizli kılma hissi ve Lanet etme konusu

ferro
[-_-] İman gücü iLe savaşıLdı.Doğru.Peki 1928 de neden "İsLam bu devLetin dini değiLdir" ibaresi konuLdu.Türkçe ezan 6 mart 1933’te dönemin diyanet işLeri başkanı Rıfat Börekçi’nin gönderdiği tamim iLe saLatû seLam ve tekbirLerin türkçe oLarak okunması emrini verdi.Bursa’da buna karşı çıkan grup uLu camide nümayiş yaptıLar.BunLarı duyan atatürk "onLar irticacıdır" diyerek onLarı tekzip etmiştir.

Sırf bu işi atatürk’e endeksLemiyorum.Bu işin arkasında İsmet inönü var.Bugun ku cumhuriyet’te neden bürokrasiye başörtüLü giremiyor.Daha düne kadar üniversiteye giremiyordu başörtüLü kardeşim.Bunu hangi zihniyet açıkLayabiLir.

Sizin dünyadan haberiniz yok iki kişinin Lafı iLe burda akıL buLandırmayın.Tamam mı?


Kılıçali49
< Burada siyaset yapmak istemiyorum ama eğer müsLümanım diyorsan anayasa’da şunu göreceksin.1924 yıLında "BU DEVLETİN DİNİ İSLAM DEĞİLDİR" ŞekLinde hüküm konmuştur.Bir araştır istersen.. >
Neyi araştıracağız kardeşim?Anayasamız ortada ve açık değil mi?Bulduğun,gördüğün bir şey varsa getir ortaya koy…Yoksa,neden insanların kafasını bulandırıcı taşlar atıyorsun?

Okudunuz mu?  Çok kötü günler geçiriyorum ?

< İman gücü iLe savaşıLdı.Doğru.Peki 1924 de neden "İsLam bu devLetin dini değiLdir" ibaresi konuLdu. >
İspatlamak,iddia sahibine aittir…Sen bana kaatil desen,ispatlamakla yükümlüsün.Ben,kaatil olmadığımı ispatlamakla yükümlü değilim…Tüm dünya hukukunda bu böyledir…

Buyur,iddianı ispatla…


memocan35
işte burada bize çok önemli görev düşüyor filipinlerde,d.türkistanda,hindistanda,endonezyada ,pakistanda,afganistanda,ırakta,suriyede,türkiyede haçlı savaşlar yapılıyor ve maalesefki ABD’nin yaptıklarına hiç tepki verilmiyor.neden ve niçin sanki benim karnımı doyurana canım bin feda olsun dercesine gibi işte bizim burada buna dikkat etmemiz gerekiyor.1 fitne binlerce insanın yok olmasına sebep oluyor ıraktaki gibi intihar saldırısının arkasında etnik çatışma çıkartılmak isteniyor bunu yapmak isteyen kim islam düşmanları buna çok dikkat etmemiz gerekiyor.Fakat müslümanları birlik içerisinde toplamak ne yazıkki çok güç günümüz türkiyesinde milleti parayla besliyor kendini kullandıran müslümanlar çoğalıyor.Müslüman tembel olmamalı müslüman ilmiyle daha güçlü olmalı anlatacaklarım çok şey var şunuda belirteyim dinimizi değiştirmeye çalışıyorlar bu konuda gözümüz açık olsun

Okudunuz mu?  Ruhani varlıkları hissediyorum; kurtulmak için ne yapmalıyım..?

memocan35
günümüzde göstermelik namaz kılma,oruç tutma gibi şeyler çok yapılıyor.Fakat bazı başörtülü kardeşlerimiz Müslümanlığı sadece başörtüye eşlendirmekte ve erkeklerinde sakallarını uzatmasını dine dayandırmakta yazık şu insanın haline ben kendime HZ.MUHAMMED (s.a.s)’i örnek alıyorum onun gibi merhametli,cömert,dürüstlüğe önem veriyorum.Şükürler olsun ALLAH(c.c)’ıma ki bana bu güzel dinimi bana Nasip ettiği için


ferro
Özellikle hukuk alanındaki gelişmeler, Devletin rejimine de lâik bir renk verme zamanının geldiğini göstermekteydi. Bu bakımdan 1928 yılı çok önemlidir. 10 Nisan 1928 tarihli Anayasa değişikliği ile lâikliğin artık su götürmez biçimde rejime yansıdığı gözlenmektedir. Bu değişiklikte, Anayasanın 2. Maddesindeki, devletin dininin İslâm olduğu hakkındaki hüküm kaldırılmakla artık lâiklik ilkesi benimsenmiş olmaktadır. Gene aynı değişiklik sırasında 16. ve 38. maddelerde yazılı antiçme biçimindeki "vAllahi” sözcüğünün kaldırılması, artık "istenilse” bile dinsel antiçmenin parlamentoda mümkün olmadığını göstermektedir. TBMM’nin görevleri arasından "ahkâm-ı şer’iyyenin tenfizi” nin kaldırılmasıyla da, gereken bütün anayasal düzenlemelerin lâiklik doğrultusunda tamamlandığı izlenimi doğmaktadır.

Okudunuz mu?  Sen olmasan alemleri yaratmazdim? hadis i kudsi midir

5 Aralık 1934 tarihli Anayasa değişikliği ile, kadınlara da milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildi34. Nihayet 5 Şubat 1937 tarihinde Anayasanın 2. Maddesi yeni baştan yazılarak, Türkiye Devletinin lâik olduğu belirtildi. Bu hüküm 1961 ve 1982 Anayasalarına da geçmiştir.

..

BunLar daha bir şey değiL.HiLafetin kaLdırıLması..SizLer istediğiniz gibi yaşayın.Laik oLun oLmayın ama biLmediğiniz konuLarda da atıp tutmayın.


YaZaROW
< BunLar daha bir şey değiL.HiLafetin kaLdırıLması..SizLer istediğiniz gibi yaşayın.Laik oLun oLmayın ama biLmediğiniz konuLarda da atıp tutmayın. >
Haklısın kardeş de madem bu kadar ülkene bağlı birisin ve tarihimizi iyi biliyorsun, türkçe konuşmaya özen göstersen daha iyi olmaz mı? l harfini neden cümlenin orasında L yapıyorsun? Bu hangi dil kalıbında var? Bu bildiğim bir konu şahsen benim.

Okudunuz mu?  Bir erkeğin elini tutmak!!!

ferro
Küçük yazı yazdığım zamanLarda aLışkanLık haLine geLmiş sadece.BunLara takıLmayaLım.CümLe içi bir bozukLuk varsa düzeLtebiLiriz.


YaZaROW
< Küçük yazı yazdığım zamanLarda aLışkanLık haLine geLmiş sadece.BunLara takıLmayaLım.CümLe içi bir bozukLuk varsa düzeLtiLebiLiriz. >
Okumak aşırı derecede bozuluyor ve anlaşılması zorlaşıyor. Böyle devam etmeniz sizin zararınıza. Uzun bir yazı yazdığınızda insanların gözü yorulacaktır ve okumaya zahmet etmeyecektir haliyle.


Kılıçali49
< SizLer istediğiniz gibi yaşayın.Laik oLun oLmayın ama biLmediğiniz konuLarda da atıp tutmayın. >
Madem iddian bu…Neden kendi iddianı ispatlayarak çıkmıyorsun ortaya?Bildiğini iddia ettiğin şeyi ispatlamanı istedim…Başka bir şey demedim…

< CümLe içi bir bozukLuk varsa düzeLtiLebiLiriz >
Buradan başla ilk istersen…


ferro
Önce yazıLanLarı bir oku.İspat nerde görürsün.

Okudunuz mu?  Sonsuz şükürler olsun, Binlerce kez şükürler olsun gibi cümlelerle şükretmek doğru mudur?

Hamitoğlu
İlk Türkçe ezanın da o gün, yani 3 Şubat 1932 tarihinde Ayasofya camiinde okundu. O Türkçe ezan şöyleydi: "Tanrı uludur… Tanrı uludur… Şüphesiz bilirim, bildiririm… Tanrı’dan başka yoktur tapacak… Haydi namaza… Haydi felaha… Namaz uykudan hayırlıdır.

Arkadaşlar laik liğin kelime anlamı hepinizin malumudur.
Daha bir kaç yıl öncesine kadar bir Genelkurmay başkanı Türkiye ne İslam devlet ne de İslam ülkesidir demişti.
Kısmen yanılmıştı.
evet Türkiye İslam devleti olmaktan ÇIKARILMIŞ !
Ama Türkiye İslam Ülkesidir.
Şahidimiz de göklere uzanan minarelerimizdir!
İttihati Terraki ve devamı bu ülkeye ve bu ülkenin gerçek sahiplerine her zaman zulüm ve baskı yapmış-yapmaya çalışmışlardır.
Onların tabiri ile onlar beyaz türklerdir.
Geri kalanlar ise Parya dır!
Fakat Elhamdulillah artık insanlar daha çok bilinçlenip değerlerine daha fazla sahip çıkmaya başladı.
Bedeller ödendi, ödeniyor ve ödenecek.
Zira Cihad kıyamete kadar bütün müslümanların üstünde FARZDIR!!!

Okudunuz mu?  Komşunun internetini izinsiz kullanmak günah mı?

Selam ve dua ile…


Kılıçali49
< Önce yazıLanLarı bir oku.İspat nerde görürsün. >
Anlaşıldı…cevap verilmemesi gereken,kaale alınmaması gereken birisi daha çıktı piyasaya…


ferro
Kendi kendine birşeyLer ortaya atıp biriLerini istenmeyen kişi iLan etmeye çaLışan Sen.. hıh..

Kur’an’da sana göre güzeL örnek var."Hiç biLmeyenLerLe biLenLer bir oLur mu?"


Kılıçali49
Önce yaşını,tahsilini,eğitimini bir yazar mısın?

Ne geldiyse,kendini alim ilan edenlerden geldi zaten…


ferro
1- Ben aLimim demedim
2- BiLdiğimi konuşuyorum.
3- Kuru gürüLtüye de pabuç bırakmam.

GüLe güLe.

Bu kategoride yer alan Said havva başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cumhuriyet rejimine neden karşı çıkılıyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.