Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Cünüpken ibadet kabul olurmu

Cünüpken ibadet kabul olurmu

yolcu365
cünüpken yapılan ibadet kabul olurmu

1-zekat yada sadak verdin kabul olurmu

2-dua etin kabul olurmu

3-mesela ağaç suladıdın kabul olurmu.


Cevap: cünüpken ibadet kabul olurmu

ehli-sunnet
Gusletmesi Farz Olanlara Haram Olan Şeyler Nelerdir?

Cünüp olan kadın ve erkeğe veyahut hayız ve nifas hâlindeki kadınlara yapmaları harâm olan dinî vazifeler şunlardır:

Okudunuz mu?  Şehvetsiz meni gelmesi

1 – Namaz kılmak. Cünüp olan kimse, oruç tutmakla beraber, hayız ve nifas hâlindeki kadın, oruç da tutamaz.

2 – Kur`an okumak. Ezberden veya Mushaf`a bakarak bir âyet dahi olsa Kur`an okumak (tilâvet) haramdır. Ancak Kur`an`daki dua ve sena âyetlerini tilâvet kasdı olmaksızın dua ve sena niyyetiyle ezberden okumak câiz görülmüştür. Meselâ, cünüp bir kimsenin dua ve sena âyetlerini ihtiva eden Fâtiha sûresini tilâvet kasdıyla okuması haramdır. Dua ve sena niyyetiyle okuması ise câiz olur.

Okudunuz mu?  Küfür etmek.

Kelime-i şehadet getirmek, tesbih ve tekbir kelimelerini söylemek de câizdir.

3 – Kur`an okumak caiz olmadığı gibi Kur`an-ı Kerîm`e el sürmek de caiz değildir. İsterse el sürülen bir âyet olsun, isterse yarım âyet. Ancak Kur`ân-ı Kerîm bir mahfaza içinde olduğu takdirde el sürmek caiz olur.

Okudunuz mu?  4 halife kimlerle evlenmiştir?

4 – Kâbe-i Muazzama`yı tavâf etmek.

5 – Zaruret olmaksızın câmi-i şerîfin içine girmek veya camiin içinden geçmek.

6 – Üzerinde âyet-i kerime yazılı herhangi altın ve gümüş parayı ve kolyeyi veyahut levhayı elle tutmak da haramdır.

Gusletmeleri Farz Olanlara Mekruh Olan Şeyler:

Okudunuz mu?  Kitap siteleri ile ilgili dini açıdan bilgi istiyorum

1 – Dinî kitablardan herhangi birini el ile tutup okumak.

2 – Elini, ağzını yıkamadan yiyip içmek. (Mehmet Dikmen)

Guslü bir namaz vakti geçirecek kadar tehir etmemek gerektiğini âlimlerimiz ikaz yollu ihtar etmişlerdir. Çünkü, namaz vakti geçtiği halde gusletmemek, namazı kazaya bırakmak demektir. Özürsüz namazı kazaya bırakmak ise câiz değildir.

Okudunuz mu?  Allah affeder mi?

Bu bakımdan, kendisine gusül farz olan kimse, gusülden önce gereken işleri yapar, temizlikte bulunur, hatta yemek dahi hazırlarsa da, bulduğu ilk fırsatı hemen kullanıp guslünü yapmalı, gusülsüzlüğünü bir namaz vakti çıkıncaya kadar ertelememelidir. Resûl-i Ekrem Efendimiz, guslünü özürsüz erteleyenleri ikaz ettiği hadîsinde cünübün bastığı toprağın kendisine lânet okuyacağını hatırlatmış, guslü tehir etmemeyi tembih buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Evde duvar kağıdı bulundurmak caiz midir İbadete engel midir?

Bununla beraber gusülsüz insan, necis de değildir. Mânevî kirlidir, ama necis hükmünü almaz. Ebû Hüreyre (R.A.) Resûl-i Ekrem Efendimize bu mevzuda sorduğu sorusuna şöyle cevap almıştır: SübhânAllah! Hiç mümin necis olur mu?

Demek ki, cünüp insan mânen kirlidir, ama bu kirlilik kendisinden tiksinilmesine sebep olacak necislik hükmünü de almaz. (Ahmed Şahin)

Okudunuz mu?  Youtube dan ateist videoları izlemek

Yanıt: cünüpken ibadet kabul olurmu

yolcu365
Allah razı olsun demeki sadaka verebiliriz


Cevap: Cünüpken ibadet kabul olurmu

Kayıtsız Üye
hocam cünüpken karanlık bir yerden geçiyorsun korktun ve dua okudun duamız kabul olur mu veyahutta besmele çektin kabul olur mu ;?

Okudunuz mu?  Allah evren insan ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm size bir sorum olucak cevaplandırırsanız çok mutlu olurum ben bir yıl kadar cünüplük mevzusunu bilmeden bir yıl boyunca namaz kılıp Ramazan ayı ve kandillerde oruç tuttum bunun günahı nedir ve yaptığım ibadetlerin kazalarını yapmak zorundamıyım? Bu arada yaşım 15.Cevaplandırısanız sevinirim…

Okudunuz mu?  Son 1 yıldır içimde çok büyük bir evlenme isteği var daha 20 yaşındayım okuyorum o kadar çok istiyorum ki...

arifselim
Aleykum selam. Ergenliğe girdikten sonra yaptıklarından sorumlusun. Eğer cünüp halde geçmişte kıldığın kesin ise o şekilde kıldığın namazlarını kaza etmelisin. Oruçları bu yüzden kaza etmek gerekmez.


cünüpken dua kabul olur mu, cenabetken dua kabul olur mu, cünüpken dua etmek

Bu kategoride yer alan Ben bu günahı yapmayacağım demek yemin hükmündemidir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüpken ibadet kabul olurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.