Anasayfa
1 Eylül 2022, 15:23
sizden95
Abone

Bu şekilde Gusül Kabul Olurmu

Bu şekilde Gusül Kabul Olurmu

b@tu
Arkadaşlar ben burnuma su cekmede çok zorlanıyorum ve 1 avuc suyu cekince baş agrısından kafamı duvara vuruyorum ama içim rahatlamıyor diğer türlü bunun bir kolay yönü var mı ?

birde bugün gusül abdestte 3 kere burna su verirken 3 .sünde su gitmedi gusülüm kabul olurmu çok az su aldım hissetmedim gittigini yani bilmiyorum belkide gitmiştir gitmemiş diye kabul edersek gusül kabul olurmu

Okudunuz mu?  Birinin izlediğini hissetmek

Cevap: Bu şekilde Gusül Kabul Olurmu

islamyolu
< Arkadaşlar ben burnuma su cekmede çok zorlanıyorum ve 1 avuc suyu cekince baş agrısından kafamı duvara vuruyorum ama içim rahatlamıyor diğer türlü bunun bir kolay yönü var mı ?
>

hanefi mezhebindeysen Ağza burna su vermek farzdır. bunun için Burnuna su vermek zorundasın. Aksi taktirde guslün olmaz.

Okudunuz mu?  Babannem ayakta yürüyebildiği halde oturarak namaz kılıyor.bu doğrumu.?

Şayet Şafi mezhebindeysen Ağza burna su vermek sünnettir. Bunun için burnuna su almasan da guslün geçerli olur. Ama sünnet sevabından mahrum kalırsın.

< birde bugün gusül abdestte 3 kere burna su verirken 3 .sünde su gitmedi gusülüm kabul olurmu çok az su aldım hissetmedim gittigini yani bilmiyorum belkide gitmiştir gitmemiş diye kabul edersek gusül kabul olurmu >
hanefi mezhebinde 1 kere burna su almak Farzdır. 1 kere aldıysanda guslün olur. 3. sü burna girmesede yine guslün olur.

Okudunuz mu?  Hz Adem (a.s) kime Peygamberlik yapti?

Cevap: Bu şekilde Gusül Kabul Olurmu

b@tu
Anladım Allahım sizden Razı olsun 🙂 Bide ya ben normal günlerde rüyada iltiham olmam hiç ya kadir gününde ya arife ya başka böyle mübarek günlerde rüyada ihtimal oluyorum bugün oldum mesela nie böyle oluyor ?

Okudunuz mu?  Deccalin ateş ve su ile gelmesi ile ilgili hadis

Cevap: Bu şekilde Gusül Kabul Olurmu

islamyolu
< Anladım Allahım sizden Razı olsun 🙂 Bide ya ben normal günlerde rüyada iltiham olmam hiç ya kadir gününde ya arife ya başka böyle mübarek günlerde rüyada ihtimal oluyorum bugün oldum mesela nie böyle oluyor ? >
Allah senden de razı olsun.

Okudunuz mu?  Kız arkadaş edinmek ve buluşmak günah mı

ilginç bir soru .

Öncelikle şunu diyelim. o gün şeytan seni nerelere yönlendiriyor. Aklında neler geçiyorda gecesi iltiham oluyorsun.

o gün tedbirini al sende. ne bileyim abdest al yat. Ayetel kürsi felak nas ihlas oku yat. bunu denemi isterim.

Ama sonuç olarak diyecegimde Allah sana bundan dolayı günah yazmaz. Çünkü senin elinde olmayan bir durum.

Okudunuz mu?  Ehl-i Sünnet Kitaplar yada yayıncılar

b@tu
Tamam Kardeşim Allah Razı olsun selam ve dua ile


mümkin
sağlık açısından sorun yaratan bir durum ile karşı karşıya isen bu özür durumuna girer. öncelikle burnuna su alırken ki maruzatını bir doktora danışarak sebebini öğrenmelisin. gerçekten derine su çekmekte problem yaratacak bir mani söz konusu ise gusül esnasında bu suyu emredilen şekilde derine çekme zaruriyetin yoktur. şayet bu vesveseden kaynaklanıyor ve bir sağlık sorunu teşkil etmiyor ise burnunu gusül için iyice temizleme zorunluluğun vardır farzdır. kendin karar vermeden önce bir doktordan yardım almalısın kardeşim.

Okudunuz mu?  Akik taşı taşımak, yüzükte akik taşının olması sünnet midir?

ihtilam meselesi ise islamyolu kardeşim gayet güzel açıklamış.


Kayıtsız Üye
Sa arkadaşlar her tarafimi yikadim cikarken gene omuza basa su dokmezsek gusu kabul olurmu


gusul kabul

Bu kategoride yer alan Oyunda büyü yapmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu şekilde Gusül Kabul Olurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.