Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:49
Mezhepler
Yönetici

Sahabe Düşmanı Humeyni…

Sahabe Düşmanı Humeyni…

ehli-sunnet
Sapık-Hain-Sahabe Düşmanı Humeyni…

Humeyni’den akıllara ziyan ithamlar
İRAN ANALİZ ÖZEL / İslam’ın hak mezhepleri olarak bilinen Hanifi, Şafi, Maliki ve Hanbeli mezheplerinin dışında batıl ve sapkın olarak isimlendirilen Şia (İsna Aşeriye, İmamiye, Caferilik, Alevilik, Nusayrilik vs) Mezhebinin gerçek mahiyetine ve düşüncesine dair TÜRKÇE İLK DEFA YAYIMLANAN VE Şİİ ALİMLERİN ORİJİNAL KİTAPLARINDAN çevirilen bilgi, belge ve dökümanları paylaşmaya devam ediyoruz.

Bunların başında da meşhur Humeyni adlı şahıs geliyor! İşte Türkçeye özellikle çevrilmeyen Humeyni’ye ait bir kitaptan orijinal sayfalar. Humeyni bu eserinde Nussab, Navasıb, Nasıbi: yani Sünni müslümanların necasetine (pislik) dair delilin onların azaplarının kafirlerden daha şiddetli olduğunu iddia ediyor!?

Özellikle Türkiye’de çeviri külliyatı ile aşırı şekilde Şia ve İran yanlısı kesilen propagandacı kesimlerin de ilk defa yayımlanan bu eserler ve bilgilerle hakikatten bir nebze de olsa haberdar olacaklarını ümit ediyoruz. Bu kitaplar ve bilgiler niçin Şiilerin ve Şii mezhebinin İslam’ın genel olarak dışında bir oluşum, grup ve yapı olarak vasıflandırıldığını hiç yoruma mahal bırakmadan gözler önüne seriyor…

Eser Adı: Kitabut Tahareh
Yazar: Ayetullah Uzma İmam Humeyni
Sayfa: 457 Kısım Onuncu Kısım Kafir

Metinde Nasibilerin (Sünnilerin) temizliğ konusu ele alınıyor. Burada Humeyni Nasibilerin necasetlerine delil olarak onların azabının kafirlerden daha şiddetli olduğunu ileri sürüyor?

Yine biraz aşağıda Hz. Ali’nin çıkıp gelse bile muhalefet edecek Aişe, Zübeyr,Talha, Muaviye ve benzerlerinin (ra) çıkacağını veya düşmanlık yapacak başka birinin …. bulunacağını söylüyor.. Görünürde onda zahiren necaset (pislik) bir şey….Onlar köpekler ve domuzlardan daha habistirler (soysuz, alçaktırlar)

Bununla da hızını almayan Türkiye’de belirli kesimlerin göklere çıkardığı Humeyni aynı kitabın 458. sayfasında Nussab-Sünni ve Haricilerin nesacetine dair sıralamadan sonra şu korkunç cümleyi serdediyor: BİZLER ONLARIN KESİNLİKLE KAFİR OLDUKLARINI SÖYLEDİK. HATTA BAZI DURUMLARDA ÖLDÜRÜLMELERİ VACİPTİR!

İşte bu dehşet verici cümle ve düşünceyle yetişen, İran Devleti ve Humeyni fikirlerini savunan Şii kesimlerin (yandaşlarının) neden Türkiye de dahil olmak üzere Irak’ta, Lübnan’da, Afganistan’da, Bahreyn’de ve sair İslam ülkelerinde Sünni müslümanları hedef alarak kanlı bir şekilde onları katlettiklerini, işkence uyguladıklarını ve nefret dolu bir politika takip ettiklerini anlamış oluyoruz.

İşte Sünnileri ve kendileri dışındakileri pislik, necaset, kafir ve öldürülmeleri gereken bir kesim olarak gören ŞİA MEZHEBİNİN EN OTORİTE İSİMLERİNDEN BİRİ OLAN HUMEYNİ’NİN bir eserinin sadece iki sayfasından yapılan alıntı ve hakikatler.

TAKDİR MÜSLÜMANLARINDIR…
Kaynak,Kasr al sanam.


Cevap: Sapık-Hain-Sahabe Düşmanı Humeyni…

ehli-sunnet
AYETULLAH HUMEYNİ’NİN SAPIK GÖRÜŞLERİ. İşte İran devrimi Lideri, Ayetullah Humeyni’nin bazı (İslam Dışı) görüşleri;

Nebi (s.a.v)’in Kur’an da İmamet konusunu açıklamasında geri çekilmesinin sebebi:

"Kendisinden sonra Kur’an’ın tahrif edilmesinden korkması ve Müslümanlar arasında ihtilafların şiddetlenip bununda İslam’a tesir etmesidir. Ve su da apaçık görünüyor ki Eger Nebi (s.a.v) Allah’ın imamet konusunda ona vahyettigi tebliği yapmış olsaydı, şuan ki İslam beldelerinde Müslümanlar arasında ki bu ihtilaflar ve münakasalar patlak vermezdi”. ( Keşful Esrar Sayfa 149 – 155) efendimiz (sav) i Allahın kendisine vahy ettiği bir meseleyi insanlara açıklamamakla suçluyor..bu küfürdür..

"Sunu vurgularız ki Kur’an da Yüzlerce ayet, imamlardan ve imametten bahsetmektedir. Ama bunu açık bir şekilde ifade etmemektedir” ( Keşful Esrar, Sayfa 151 -Arapça Tercüme: Doktor Muhammed el-Bendari / Daru’l Ammar)burada da kuranda şia imamları ile alakalı gizli olarak yüzlerce ayet olduğunu söylüyor.. yani kuranı kendi aklına göre tefsir ediyor…buda küfürdür..
"Bizim imamlarımız öyle bir Makamdalardırki, o makama ne Mukarreb Melekler Nede Gönderilen Peygamber ulaşamaz! Onlar (İmamlar) bu âlemde tasarruf sahibidirler…” (El- Hükümet-il İslamiyye) haşa ve kellaaa şianın imamları peygamberlerden ve meleklerden üstün bir makamdadır diyor..ve hatta bu alemde yetki sahibi olduklarını söylüyor…bu da küfürdür…

"Şunu bilmeniz gerekir ki: Kur’an-ı Kerim de Ali bin Ebi Talib (a.s) hakkındaki ayetler sayılamayacak kadar çoktur.”( Kesfu’l esrar, Sayfa: 197)buradada yukarıda olduğu gibi kuranı kendi aklına göre tefsir ediyor…buda küfürdür..

"Nasibiler (Ehlisünnet) ve hariciler -Allah onlara lanet etsin, hiçbir tereddüt söz konusu olmaksızın, necistirler”! (Tahriru’l-vesile) 1/118 (Beyrut baskısı))bu alçak fikirlerine kur’andan ayet getiriyor..(tevbe 28) ve ehli sünnet müslümanların müşrik olduklarını iddia ediyor


Yanıt: Sapık-Hain-Sahabe Düşmanı Humeyni…

ehli-sunnet
İRAN ANALİZ ÖZEL / İslam dininde batıl, müfsit ve bozuk bir düşünce akımı olarak tavsif edilen Şia mezhebinin son dönem önde gelen alimlerinden biri olan; "Hz. Peygamber (sav) görevini hakkıyla yerine getirmemiştir”, "Elimizdeki mevcut Kur’an tahrif edilmiştir” diyen Ayetullah Humeyni bakınız bu kitabının 93. sayfasında neler söylüyor?
Eserinde imamların manevi mertebesine Peygamberler de dahil kimsenin ulaşamayacağını iddia eden Humeyni ve Şii anlayış "imamiye” mefhumuna inanmayan, buna iman etmeyenleri de tekfir etmekte, Şia dışındakileri gerçek mümin olmayanlar olarak tavsif etmektedirler.ESER HAKKINDA BİLGİLER
İsmi: el İslam ve Meşru ed Devleh ve Nizamul Hükm – el Hukumeh el İslamiye
Yazar: el İmam el Humeyni
İkinci Basım
İslam dininde batıl, müfsit ve bozuk bir düşünce akımı olarak tavsif edilen Şia mezhebinin son dönem önde gelen alimlerinden biri olan; "Hz. Peygamber (sav) görevini hakkıyla yerine getirmemiştir”, "Elimizdeki mevcut Kur’an tahrif edilmiştir” diyen Ayetullah Humeyni bakınız bu kitabının 93. sayfasında neler söylüyor?
Humeyni eserinin ilgili sayfasında: "Mezhebimizin zaruriyatlarından biri de imamların manevi mertebesine kimsenin ulaşamayacağıdır. Hatta ne yakın bir melik ne de gönderilen bir Peygamber! Esasında Resulü kiramlar ve imamlar – rivayetlerimize göre – arşın gölgesi altında bu dünyadan önce nur idiler…” demektedir.
Şii inancının İslam düşüncesinden ayrılan en önemli müfsit yönü de "imam” mefhumunu itikadın bir parçası olarak kabul etmeleridir. Dahası İslam’da bulunmayan imam kavramını ayetleri de çarpıtarak imanın bir rüknü haline getiren Şii anlayışı "imamiyet” mefhumuna inanmayan herkesi de tekfir etmektedirler. Bu mantıksal çıkarım da doğal olarak Şiilerin dışındakilerin kafir olduğu gibi hastalıklı bir zihniyetin inşasını sağlamaktadır.
Kaynak: khomainy.com/arkho/?ID=107İmam Humeyni Sitesi

Okudunuz mu?  Allah Kimleri Sevmez...!

Soru: Sapık-Hain-Sahabe Düşmanı Humeyni…

ehli-sunnet
HUMEYNİ’NİN KENDİ KALEMİNDEN HZ. MUHAMMED’E İFTİRA

İRAN ANALİZ ÖZEL / Ayetullah Ruhullah Humeyni adlı İran Devrimin manevi lideri ve neredeyse İslam dünyasının yegane alimi gibi takdim edilen şahsın edici kendi el yazısıyla Farsça kaleme almış olduğu TÜRKÇE İLK DEFA YAYIMLANAN tarihi bir belgeyi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.
Farsça kaleme aldığı bu yazısında Humeyni aleni bir şekilde İslam Dinini insanlığa ulaştıran ve Müslümanların kıyamete kadar örnek alacağı Hz. Muhammed (sav) Peygamberimizi kendisine verilen görevi yerine getirmemekle suçluyor?!
İşte Şii dünyasının en önemli temsilcisi konumunda olan bir Şii alimin Hz. Muhammed’e (sav) yönelttiği çirkin iftira ve ibretlik bir vesika?! Ki bu anlayış Şiilerin temel düşünce esaslarını oluşturan en önemli alimlerinde bulunduktan sonra sıradan bir Şiinin nasıl düşündüğünü varınız siz kestiriniz?
Ne yazıkki bazı çevrelerce halen ülkemizde ve İslam dünyasında değerli bir Müslüman alim, İslam dünyasının iyiliğini isteyen bir şahıs gibi propagandası yapılan Humeyni’nin ve elbette Şiilerin İslam dininin dışına çıkarak Hz. Muhammed (sav)’i bile suçlayıp, görevini yerine getirmediğine dair çirkin iftiralarına dair İNKARI MÜMKÜN OLMAYAN, ŞİİLERİN KENDİ EL YAZILARI, ESERLERİ VE KİTAPLARINDAN tarihi bir vesikayı sizlerle paylaştık…

Okudunuz mu?  Dört Mezhebe Göre Cinsel Organa Dokunmak Abdesti Bozar mı?

ehli-sunnet
Sözde Şii’lerin Ehl-i Hadis Alimlerine Bakın

şii akidesi: (devamla)

Ali ibn Abu Talib demişdir: "Cen evvelim, ben ahirim, ben zahirim, ben batinim ve ben yeryüzüne mirasçıyım. (Ricali-Kaşisi, s. 138)

Simdiki mevcud olan Qur’anın tam ve noksansız olduğunu diyen adam yalançıdır. Çünkü tam ve noksansız Qur’an Ali ibn Abu Talibin Qur’ani idi.
(Nuri Tibri, Fasl-ul-Xitab fi tehrifi kitab Rabb-ul-Erbab, seh. 4)

Allah başlanğıc (beda’a) keyfiyyetine malikdir.
(Usuli-Kafi, cild I, seh. 283)

İmamlar geçmişde baş vermişleri ve gelecekde baş verecekleri bilirler, hiç bir şey onlardan gizli deyildir.
(Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, cild I, seh. 260)

Siilerin itikadlari ise ”küfür itikadidir”:

birkac örnek:

1. ALLAH (cc) çok yanlis yapti ve yalan söyledi. (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, cild I, seh. 328)

( hasa!subhanAllah! )

2. İmamlar Allahın yüzüdür (simasıdır). (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, s. 83)

3. Münafiklar (yani Sehabeler) Qur’andan bir çok ayeti çıkardilar. (İhticaci-Tibri, s. 382)

Birde HUMEYNI‘nin kitabindan alinti yapalim:

Osman, Muaviye, Yezid gibi adamlara iktidar bahş eden Allah’a nasıl itaat etmek mumkundur? (Humeyni, Keşf-ul-Asar, s. 107)


judge
estağfirullah……şii ler her zaman islam dünyasının başına bela olmuştur ki olmaya da devam ediyor….


menekse23
bunlar nasıl sözlerdir böyle ya. Siiler ne zaman zarar verdiler.
Anlarmiyorum, nasıl bir kitap nasıl bir kaynak bu böyle… Sacmalik bu!


ehli-sunnet
< efendimiz (sav) i Allahın kendisine vahy ettiği bir meseleyi insanlara açıklamamakla suçluyor..bu küfürdür..
>

Böyle bir şey dediğine inanmıyordum bir tane caferi vardı sordum ona he öyledir nedir Maide 67 Ne Yazıyor Maide 67’de

"Ey Peygamber! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan, O’nun verdiği peygamberlik görevini yerine getirmemiş olursun. Allah, seni insanlardan korur. Şüphesiz Allah, kâfirler topluluğunu hidayete erdirmeyecektir."

Madem Maide 67’yi Gösteriyorsunuz O zaman İslam Peygamberi Muhammed Mustafa (SAllahu Aleyhi Vesellem) Haşa Yalanmı Söylemiş Nasıl bir Mantıkır Nasıl Bir Çelişkidir Anlamak Mümkün Değildir


ehli-sunnet
< bunlar nasıl sözlerdir böyle ya. Siiler ne zaman zarar verdiler.
Anlarmiyorum, nasıl bir kitap nasıl bir kaynak bu böyle… Sacmalik bu! >

Kardeşim Bildiğinin Alimi Bilmediğinin Cahilisin derdi Şeyh Abdulkerim Kıbrısi
Ben Sayfa sayfa yazı yazmışım Kaynaklarıda var olmayanlara site ismi yazıyor Yukarda İRAN ANALİZ Diye bu siteye bakarsın ben kendi gözlerimle şahit olmuşum bunların Halifelere küfür ettiğine sen diyorsunki şiiler ne zaman böyle yapmışlar


menekse23
kardesim bu Türkçe yazilari hangi siteden aldin onu soruyorum. Kusura bakma göremedim kaynagini.


menekse23
HUMEYNİ’NİN KENDİ KALEMİNDEN HZ. MUHAMMED’E İFTİRA

İRAN ANALİZ ÖZEL / Ayetullah Ruhullah Humeyni adlı İran Devrimin manevi lideri ve neredeyse İslam dünyasının yegane alimi gibi takdim edilen şahsın edici kendi el yazısıyla Farsça kaleme almış olduğu TÜRKÇE İLK DEFA YAYIMLANAN tarihi bir belgeyi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.
Farsça kaleme aldığı bu yazısında Humeyni aleni bir şekilde İslam Dinini insanlığa ulaştıran ve Müslümanların kıyamete kadar örnek alacağı Hz. Muhammed (sav) Peygamberimizi kendisine verilen görevi yerine getirmemekle suçluyor?!
İşte Şii dünyasının en önemli temsilcisi konumunda olan bir Şii alimin Hz. Muhammed’e (sav) yönelttiği çirkin iftira ve ibretlik bir vesika?! Ki bu anlayış Şiilerin temel düşünce esaslarını oluşturan en önemli alimlerinde bulunduktan sonra sıradan bir Şiinin nasıl düşündüğünü varınız siz kestiriniz?
Ne yazıkki bazı çevrelerce halen ülkemizde ve İslam dünyasında değerli bir Müslüman alim, İslam dünyasının iyiliğini isteyen bir şahıs gibi propagandası yapılan Humeyni’nin ve elbette Şiilerin İslam dininin dışına çıkarak Hz. Muhammed (sav)’i bile suçlayıp, görevini yerine getirmediğine dair çirkin iftiralarına dair İNKARI MÜMKÜN OLMAYAN, ŞİİLERİN KENDİ EL YAZILARI, ESERLERİ VE KİTAPLARINDAN tarihi bir vesikayı sizlerle paylaştık…

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Cünüpken Müslüman Olan Kafire Gusül Almak Farz mı?

menekse23
kardesim Allah kalpleri bilendir,tamam evet bir konuda haklisiniz ben kimseyi savunmuyorum savunmamaliyim. Bunlar cirkin iftiralar. Bu konuda ikna oldum!

Ama heryerde ayni seyler yaziliyor, biz humeyninin dediklerini tasdikliyor degiliz! Ama sii’ler bizim kardesimiz degilmi? Yani bu yazilarin sizin acinizidan amaci ne onu anlamdim sadece, humeyniye inanlari uyarmak mi? Yoksa sii’lerin bizler için tehlike olusturdugunu ortaya koymak mi?

Adlandirma yapilmasi gerekirse sunni-yim!!
bir insan 99yanlisini gorseniz ama Allah adina 1 doğru konussa onun mükafatini rabbim bilir!!

Hayrettin karaman ve Mustafa Islamoglu hakkinda dedikleriniz içinde sadece bunlari söylüyorum:

Âlimlerin farklı görüşlerine yaklaşımda edep ve terbiye şudur:
Hangisinin delilleri güçlüyse onun görüşüne uyarsınız. Görüşüne uymadığınızı suçlamak, tahkir, iftira, tekfir etmek gibi bir haddini bilmezliğe ise sapmazsınız.

Eger haddimi asipta yanlis bir şey söylediysem rabbimin bu kendini bilmez kuluna karsi hakkinizi helal edin ne olur.


ehli-sunnet
Kardeşim ne demek bu hayatta doğru bildiğim yanlışlardan beni alıp doğru yola yönlendiren insana bir ömür duacıyım İslam konusunda tartışmayı çok severim tartışmadan kastım arkadaşça dostça kardeşçe bilgi alışverişi olarak benim yanlışlarım senin yanlışların onun bunun yanlışları olabilir olamaz diye bişey yok ben Bir dosya d paylaşmıştım Geçen gün onu bulup indirirseniz şii’ler hakkına herşey yazılı size yardımcı olacaktır o !

İslam alimlerine gelince ALLAH C.c hariç herkes tartışılabilir
Bu gün millet seni büyük bir ilimli islam alimi olarak görüyor yüzlerce insan seni dinliyor dediklerini uyguluyor sen çıkıp orda yanlış fetva vermemen lazım şimdi sen adetli kadın oruç tutabilir dedin yüzlerce kadın biz ne zamandır tutmuyorduk günaha girdik demek ve tutmaya başladılar bu durumlarda oruç tutanlar’ların vebalini boynuna almış oldun gühahını hesabını sen verebilirmisin ?
Amma yukarda’da belirtiğim gibi her insan yanlış yapabilir yanlışlarını düzeltmek ALLAH C.c tan sonra kullara düşer yüzlerce kişi Syn:Mustafa islamoğlu’na reddiye yazdı ALLAH Onlardan razı olsun Reddiye yazıp uyaranlardan İslamoğlunun bu durumda ona yanlışlarını bildirenlere Teşekkür etmesi lazım sen alimsin ağzından çıkan kelimeleri yüzlerce kişi dinliyor izliyor takip ediyor ona göre ibadet’lerini yapıyorlar Sen o kadar insana yanlış vfetva verirsen Herkesin Seni ELEŞTİRMEYE HAKKı Vardır

Şii’lere gelince bu gün irana bakacak olursan Humeyni’yi Bazıları (haşa) Allah Bazıları Peygamber Bazıları 12 İmamdan biri olarak inanıyorlar Bazılarıda Hz.Mehdi’dir diyorlar onunla kalmayıp Amerikan Yobazı Yalakası Şah Rıza Pehlevi’yi devirip Sözde İran Yüksek İslam Devrimini kurdu Ama Humeyni’ye akacak olursan İSLAM adına bişey yaptığını göremessiniz halifelere küfür ettirdi Peygamber eşlerine küfür ettirdi bunları gelenek haline getirdi Hz.Maviye camilerde Hz Ali’ye lanet okutturmuş (muş) bilmem neymiş neymiş bir sürü iftiralar Attırdı O Cennetle Müjdelenen Peygamberlere halifelere
Halende ediyorlar (Bunları ben okuyup yazmıyorum kendim şii tanıdığım var onlarla tartışıyorum bunları kendi kulağımla duydum ) Adamlar 5 Vakit Yerine 3 Vakit namaz kılıyorlar abdest alınca ayaklarını sadece mesh ediyorlar ALLAH C.c Kuranı ben koruyorum kimse değiştiremez dediği Halde Onlara güre sünniler kuranın ayetlerini değiştirmişler Yüzbinlerce Hadiste Halifelere laf söylenemez diye hadis varken Hele hele O Mübarek İnsan Hz Ebu Bekir Sıddık Sabah Aşam Peygamber Efendimizin yanından ayrılmayan insana peygamberimiz öve öve bitiremediği Halifeye laf söylüyorlar bunları Ehl-i Sünnt Ve’l Cemaat İtikadına olan hiç kimse savunamaz

Okudunuz mu?  Hanbeli Mezhebine Göre Tesbihat Farzdan Hemen Sonra Yapılabilir mi?

Hayrettin karaman islam alimi Değildir (en azından bana göre) İslam’î Çocuk oyuncağı haline getirdiler biri böyle biri şöyle diyor
Sen çık deki hristiyanlar museviler yahudiler cennete girecek de ondan sonra islam alimiyim de öylemi yok canım başka bir isteğin ?

Bu yazıdan amacım Ehl-i Sünnet Ve’l Cemaat İtikadında bulunan bütün kardeşlerime yardımcı olmak elimden geldiğince

Geçen sefer görmüştünüz İskender evrenesoğlu’nu Hz Mehdiyim diye çıktı ortaya şuanda halen Mehdiyim diye dolanıyor Ayrıca yüzlercede muridleri İnananları var müslümanları bilgilendirmek kendi çapımda elimden geldiğiince boynumun borcudur !!

Ben bunları yazıyorum müslümanlar neyin ne olduğunu bilsin diye bu sefer yazdıklarımdan hiç bir şey anlamadıkları halde bazı kardeşlerim beni eleştiriyorlar kardeşim bir araştır bak neyin ne olduğuna ondan sonra gel sabaha kadar tartışalım gelişi gözel konuşmak ve önyargılı olmak bir insan çok şey kaybettirir boşuna dememiş böyüklerimiz dinsiz ilim kör ilimsiz din de topaldır diye

Şöylede bir söz var: Dinsizseniz Din sizsiniz Dinsiz iseniz kendi bildiğinizden şaşmazsınız bunlarında böyle bir durumu var şiiler 24 saat ağzının dibinde anlatsan ona doğru bildiklerinden şaşmazlar


menekse23
artik ben size hiç bir şey demiyorum…

altinti:
Sen çık deki hristiyanlar museviler yahudiler cennete girecek de ondan sonra islam alimiyim de öylemi yok canım başka bir isteğin ?

Herseyi bilen Allahtir… Belki rabbimin hosuna gidecek bir şey yapmislardir…
Kendinizimi sadece Cennete layik görüyorsunuz?


ehli-sunnet
İslamiyetten haberi olduğu halde iman etmeyen, Müslüman olmayan ve Müslüman olmadan ölen Yahudi ve Hristiyanlar da ebedi cehennemde kalacaklardır

Siz bana hayrettin karamanı mı savunuyorsunu acaba ben yukarda bir sürü yazı yaz

kardeşim ben diyorumki hadis var ayet var adam halen çıkıp cennete girecek diyor yaw böyle bişey olurmu

Hâşâ Kur’an-ı kerimde çelişki de, tarihsel âyet de olmaz. Hak din yalnız İslamiyet’tir, Müslümandan başkası cennete giremez. Üç âyet-i kerime meali şöyledir:

(Allah indinde hak din ancak İslâm’dır.) [Al-i İmran 19]

(Sizin için din olarak İslâm’ı beğendim.) [Maide 3]

(Kim İslâm’dan başka din ararsa, bilsin ki, o din asla kabul edilmez.) [Al-i İmran 85]

Âyet-i kerimeleri en iyi anlayan Peygamber efendimizdir. Bu âyet-i kerimelerin açıklamasında buyuruyor ki:

Okudunuz mu?  Helada veya necasetin temizliğinde sıçrayan serpinti ve vesvese

(Cennete sadece Müslüman olan girer.) [Buhari, Müslim]

(Beni duyup da iman etmeyen Yahudi ve Hıristiyan [ve her kâfir] elbette cehenneme girecektir.) [Hâkim]

Peygamber efendimiz, imanla ilgili âyetleri açıklayarak imanı şöyle tarif etmiştir:

(İman; Allaha, meleklere, kitaplara, peygamberlere, ahiret gününe,[yani cennete, cehenneme, hesaba, mizana], kadere, hayrın ve şerrin Allah’tan olduğuna ölüme, öldükten sonra dirilmeye, inanmaktır.) [Buhari, Müslim, Nesai]

Amentü’deki altı esastan birini inkâr eden kâfir olur. Sadece Allah’a inandım demek kâfi değildir. Hıristiyan ve Yahudiler, bizim peygamberimiz dâhil bütün peygamberlere inanmadıkça kâfirlikten kurtulamazlar. Yahudiler, Hazret-i İsa’ya, Hıristiyanlar da, Muhammed aleyhisselama inanmadıkları için kâfir oldular. Amentü’de bildirilen altı husustan birini, mesela kaderi inkâr eden kâfir olur, bütün iyi amelleri yok olur. (Redd-ül-muhtar)

Kur’an-ı kerimde, Ehl-i kitabın kâfir olduğunu bildiren birkaç âyet şöyledir:

(Yahudiler Üzeyr’e, Hıristiyanlar da İsa’ya Allah’ın oğlu dediler. Daha önce kâfir olmuş kişilerin sözlerini taklit ediyorlar. Allah onları kahretsin.) [Tevbe 30] (Ehl-i kitap, diğer kâfirleri taklit ettikleri için kötülenmektedir.)

(Ehl-i kitap [İslâm’a] iman edip, [kötülükten] sakınsalardı, kötülüklerini örter ve onları nimetleri bol cennete sokardık.) [Maide 65] (İslam’a inanmadıkları için iman etmiş olmazlar.)

(Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin! Onlar, [İslâm düşmanlığında] birbirinin dostudur. Onları dost edinen de onlardan [kâfir] olur. Allahü teâlâ, [kâfirleri dost edinip, kendine] zulmedenlere hidâyet etmez.) [Maide 51] (Ehl-i kitap kâfir olduğu için dost olmaz.)

(Müminler, kâfirleri dost edinmesinler! Onları dost edinenler, Allah’ın dostluğunu bırakmış olur.) [Al-i İmran 28] (Kâfirlere kucak açanlar da, Allah’ın dostluğunu bırakmış olur.)

(Sen, onların dinine uymadıkça, Hıristiyanlar ve Yahudiler senden hoşnut olmazlar. De ki Doğru yol, ancak Allah’ın yoludur. ) [Bekara 120] (Yani Ehl-i kitap, doğru yolda, [Allah’ın yolunda] değildir. Ehl-i kitabın bozuk dinine girmedikçe, Resulullahtan hoşnut olmazlar. Kiliseye gitmekle, Papa’nın elini öpmekle, Hıristiyanlar, Müslümanlardan hoşnut olmaz.)

(İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve torunlarının Yahudi veya Hıristiyan olduğunu söyleyenlere de ki: Siz mi iyi bilirsiniz, yoksa Allah mı? Allahın bildirdiğini gizleyenden daha zâlim kim olur.) [Bekara 140] (Demek ki her peygamber Müslüman, Ehl-i kitap ise bâtıldır.]

([Ey habibim, Yahudi ve Hıristiyanlara] De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız, bana uyun ki Allah da sizi sevsin.) [Ali İmran 31] (Demek ki Ehl-i kitap olan Hıristiyan ve Yahudiler, Peygamber efendimize iman etmedikçe, Allah onları sevmez.)

(De ki: Ey Ehli kitap, gelin aramızda şu müşterek söze uyalım: Ancak Allah’a kulluk edelim, Ona şirk koşmayalım, Allah’ı bırakıp insanları Rabler edinmeyelim Yine de, yüz çevirirlerse, Şahid olun ki, biz Müslümanız deyin!) [Al-i İmran 64] (Ehl-i kitap yani Yahudi ve Hıristiyanlar buna yanaşmadı, yani Müslüman olmadılar.)

([Senden önce peygamberlere] iman edenler, Yahudi, Hıristiyan ve Sabiinlerden Allah’a ve ahirete inanıp salih amel işleyenler için elbette Rablerinin katında mükâfatlar vardır.) [Bekara 62]

Hazret-i Musa zamanında, ona inanan Yahudiler ve Hazret-i İsa zamanında ona inanan Hıristiyanlar, elbette cennete gidecektir; çünkü bütün peygamberler gibi, Hazret-i İbrahim gibi, Hazret-i Musa da, Hazret-i İsa da müslümandı.

(Kitab ehlinden Allah’a huşu duyarak inanıp, Allah’ın ayetlerini az bir değere değişmeyenler vardır. İşte onların ecirleri Rablerinin katındadır. Şüphesiz Allah’ın hesabı çabuktur.) [Ali İmran 199, Maide 69]

Okudunuz mu?  Taha suresinin (Rahman, Arşa istiva etmiştir) mealindeki 5 âyeti yorumu

Bu âyet-i kerimede, Hıristiyan ve Yahudiyken iman eden, yani müslüman olanlar övülüyor. Müslüman olmadan bir kimse iman etmiş olmaz ki. Hâşâ ayetlerde çelişki aramak ne kadar çirkindir.

Kur’an-ı kerim tarihsel demek, (Kur’anın hükmü kıyamete kadar baki değildir) demektir. Ateistlerin iddia ettiği gibi, domuz, o gün için haramdı. Şimdi eti temizleniyor, yenmesinde sakınca yoktur denir mi? İçki, o gün için haramdı, şimdi sarhoş olmayacak kadar içmekte sakınca yoktur denir mi? Gusül, abdest cahiliye Araplarının kirden temizlenmek için emredilmişti, şimdi buna lüzum yok denir mi?

Bunlar gibi, inkâr etmek için, dini emirlerin hepsine birer kulp takmak mümkündür. Eski Hıristiyanlar cehennemlikti, şimdikiler cennetlik denir mi hiç?


menekse23
ben kimseyi savunmuyorum. Ama kimin cennete girip giremeyecegini biz insanların bilemeyecigini düsünüyorum.
Benim tanidigim hiristiyan bir arkadaş var. Ama Allahin varligina birligine inaniyor. Hayir ve Serrin ondan geldigine de inaniyor. Ve insanliga ne iyilik yapiyorsa Allah için yapiyor. Öbür yanda bir tanidigim daha var 5 vakit namazında müslüman ama kul hakkina giriyor.
Simdi siz söyleyin herseyi bilen rabbim degilmidir?

< Adamlar 5 Vakit Yerine 3 Vakit namaz kılıyorlar abdest alınca ayaklarını sadece mesh ediyorlar ALLAH C.c Kuranı ben koruyorum kimse değiştiremez dediği Halde Onlara güre sünniler kuranın ayetlerini değiştirmişler >
Bizimde Iranli, Lübnanli Sii tanidiklarimiz var, onlar hiç de sizin anlattiklariniz gibi degil. Onlar bizim camimize gelip namaz bile kiliyorlar.
Ama tabi Sii düsmanlarida var bizim camiide, vay sen niye namazda ellerini bizim gibi baglamiyorsun diye, adami camiiden sogutuyorlar.

Ve artik ölmüs bir insanin arkasindan "sapik" kelimesini kullanmak yanlistir. Humeyniye bu sözü kullanirken, sizi ikaz etmeyi de boynumun borcu bilirim.


hakan eren
menekşe23, bu kadar cahil iken neden böyle önemli konlarda ahkam kesme hatta saçmalama ihtiyacı hissedersinizki yahu ???
senin tanıdıgın hıristiyan arkadaşın agzı ile kuş tutsa müslüman olmadan ölürse cehennemin dibine girer, ve buna acabamı diyen cahillerde Allah muhafaza onlarca ayet ve hadisi inkar etmiş olur, ki buda insanı küfre sokar. Tövbe et inşaAllah ve mümkünse bu işlere müdahil olma en azından bu cehaleti üstünden atmadan, zira bu işlerin şakası, ben bilmiyordumu olmaz. Yahudi hiristiyan cennete girecek diyen, cennnete giremez.
Ayrıca Hümeyni sapıgın önde gidenidir, sen milleti ikaz etmeyi kendine borç bilme bu konularda ahkam kesmemeyi kendine borç bil inşaAllah.


اهليبيت
< Osman, Muaviye, Yezid gibi adamlara iktidar bahş eden Allah’a nasıl itaat etmek mumkundur? (Humeyni, Keşf-ul-Asar, s 107) >
inanmıyorum denilenlere Tercümede çeviride hata vardır yada iftiradır ,böyle demiş olsaydı namaz kılmazdı oruç tutmazdı İSLAM DEVRİMİNİ getirdiğinde camilerden Ebubekir ile Ömeri lanetlenirken kaldırmazdı ,Devrimden önce Ebubekir ile Ömere camilerde lanet ediliyordu Humeyni geldi kaldırdı


islamyolu
Ehli-sünnet kardeşim Allah razı olsun. baştan sona yazılarını okudum eksiksiz herşeyi doğru biçimde söylemişin. hiç bir yanlış sözünü görmedim. bunları bende çok dile getirdim. işte kimiside itiraz etti inanmadı. sana da öyle yapılmış.


اهليبيت
< herşeyi doğru biçimde söylemişin >
nerden biliyon hayırdır Usuli Kafiyi okudunmu Orjinalini Arapçasını?Arapçan iyimidir iyi çeviri yaptınmında ki doğrudur diyorsun ?
ben bunları incelettiriyorum şuan incelttiğim kişide şöyle buyurdu "verdiğiniz kitapların bir kaç tanesine baktım ama verdiğiniz bilgiler oralarda geçmiyor. bablarını bildirebilir misin?"
bu denilenlerin babları lazım yazan kişi bir zahmet bablarınıda versin

Okudunuz mu?  Dört mezhebe göre erkeğin kırmızı elbise giymesinin hükmü nedir?

maeda
bu konunun başlığı yanlış açılmış.

başlık şöyle olmalı: SAPIK VE HAİN SAHABELERİN DÜŞMANI HUMEYNİ.

ESSELAMUN ALEYKUM


yeşil sancak
< SAPIK VE HAİN SAHABELERİN >
sapık veya hain sahabe olmazda…. sapık veya hain üye olabilir…. bir aynaya baksanız…


maeda
"hain veya sapık sahabe olmazda" sözünüzün delili varmı?

yoksa ben sünni delillerini getireyim ki sahabelerin içinde edit ler vardır


islamyolu
Arkadaşlar ne oluyor. Ehli sünnet nickli arkadaş araya tireler koymuş. bunumu siz yanlış anlıyorsunuz. Sahabe diyoruz. Sahabe demek gökteki yıldızlar demek. hangisine tutunsak doğru yolu buluruz demek. sapıtmayın lütfen. Ehli sünnet demek Peygamber ve sahabelerin yolunda giden diyen. gelipte burada şia Fırkasını övmeyin hele Humeyniyi hiç övmeyin. Humeyni kimdir ya.

< nerden biliyon hayırdır Usuli Kafiyi okudunmu Orjinalini Arapçasını?Arapçan iyimidir iyi çeviri yaptınmında ki doğrudur diyorsun ?
ben bunları incelettiriyorum şuan incelttiğim kişide şöyle buyurdu "verdiğiniz kitapların bir kaç tanesine baktım ama verdiğiniz bilgiler oralarda geçmiyor. bablarını bildirebilir misin?"
bu denilenlerin babları lazım yazan kişi bir zahmet bablarınıda versin >

kardeşim Cübbeli Ahmet hoca 3 vasiyetim kitabında. Eğerki diyor Humeyninin yaptıklarını ve o türkçeye çevrilmeyen kitabında nelerin yazdıgını sizlere söylesem ortalık karışır. Kadir Mısıroğlu yine o şekil. Daha dolu ehli sünnet alimlerimizin beyanı var. hadi ben hiç bilmiyorum Arapça diyelim. onlarda mı bilmiyor. Ehli sünnet nickli kardeşimiz kendi kitabından delillerini getirmiş. ama inanmakta zorluk çekiyorsunuz. ne diyelim kişi sevdigi ile beraberdir. seviyorsanız diğer tarafta o nereye sizde oraya gidersiniz daha


süper melle
< inanmıyorum denilenlere Tercümede çeviride hata vardır yada iftiradır ,böyle demiş olsaydı namaz kılmazdı oruç tutmazdı İSLAM DEVRİMİNİ getirdiğinde camilerden Ebubekir ile Ömeri lanetlenirken kaldırmazdı ,Devrimden önce Ebubekir ile Ömere camilerde lanet ediliyordu Humeyni geldi kaldırdı >
Edepsiz herif o zikrettiğin kişiler senin arkadaşın mı? Önce sen bir defa edepli olmaya çalış. Hz.Ebubekir ve Hz Ömer (r.anhum) Peygamber Efendimiz (sav)’in her zaman yanında yetişen sahabelerdir. Nasıl yazman gerektiğini bil.


mustazaf
onların bastığı yerlere kurban olun yok ol ahlaksız herif…bu sitede bir görevli olsaydım böyle kırık dilli olanları asla bırakmazdım burada ahlaksız..


اهليبيت
< Edepsiz herif o zikrettiğin kişiler senin arkadaşın mı? Önce sen bir defa edepli olmaya çalış HzEbubekir ve Hz Ömer (ranhum) Peygamber Efendimiz (sav)’in her zaman yanında yetişen sahabelerdir Nasıl yazman gerektiğini bil >
Allah akıl fikir versin size ! sen önce bir edep nedir bilsen bilip bilmeden yazmasan,acaba imza bölümünde ne yazıyor okudunmu ? ben o mesajı hızlıca yazdım hz.ra ifadelerini eklemeyi unuttum, normalce yazsaydım emin ol eklerdim,ayrıca hz.ra eklerini eklememek onları küçük görmek anlamınamı geliyor ? ben onlara saygım sevgim sonsuzdur ben nasıl yazcağımı biliyorum size sorcak değilim imzamdanda anlaşıldığı üzere Hz.Ebubekir ve Hz.Ömeri küçümsediğim yok hatta küçümseyen rafizilerdende nefret ettiğim imzamda açıktır !!


اهليبيت
< 1.ALLAH (cc) çok yanlis yapti ve yalan söyledi (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, cild I, seh 328)( hasa!subhanAllah! )

2 İmamlar Allahın yüzüdür (simasıdır) (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, s 83)

3 Münafiklar (yani Sehabeler) Qur’andan bir çok ayeti çıkardilar (İhticaci-Tibri, s 382)

4.İmamlar geçmişde baş vermişleri ve gelecekde baş verecekleri bilirler, hiç bir şey onlardan gizli deyildir (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, cild I, seh260)

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde guslün farzları

5.Simdiki mevcud olan Qur’anın tam ve noksansız olduğunu diyen adam yalançıdır Çünkü tam ve noksansız Qur’an Ali ibn Abu Talibin Qur’ani idi(Nuri Tibri, Fasl-ul-Xitab fi tehrifi kitab Rabb-ul-Erbab, seh 4)

Birde HUMEYNI’nin kitabindan alinti yapalim:6.Osman, Muaviye, Yezid gibi adamlara iktidar bahş eden Allah’a nasıl itaat etmek mumkundur? (Humeyni, Keşf-ul-Asar, s 107)

7.Nasibiler (Ehlisünnet) ve hariciler -Allah onlara lanet etsin, hiçbir tereddüt söz konusu olmaksızın, necistirler ! (Tahriru’l-vesile) 1/118 (Beyrut baskısı))

8. Bizim imamlarımız öyle bir Makamdalardırki, o makama ne Mukarreb Melekler Nede Gönderilen Peygamber ulaşamaz! Onlar (İmamlar) bu âlemde tasarruf sahibidirler… (El- Hükümet-il İslamiyye) >
Buyrun bir Şia dan denilenlere REddiye

Birinci Madde İftiradır.

İkinci Madde zahiri manası ile bakmayınız. O manayla bakarsanız sözü yanlış anlarsınız. Ayrıca belirtilen kaynakda rivayeti son noktasına kadar incelerseniz daha faydalı olur.

Üçüncü Madde bize İftiradır. Çünkü biz Kuranın tam olduğuna tahrif olmadığına iman ederiz. O rivayet geçse bile Asırlardır ve günümüzde Şia nezdinde itibar görmemiştir ve görmezde.

Dördüncü Maddeyi ilk kez okuyorum ama İmamlarımızın Allah’ın izni ile Gaybı bildiğine inanırız. Buna hem Kurandan hem HAdislerden hemde Tarihden deliller sunabiliriz.

Beşinci Maddede ki Faslul Hitap isimli kitabın Şia nezdinde zerrece değeri yoktur. O kitaba Şia’Nın büyük alimleri yıllarca reddiye yazmıştır. Kuran inancımız Hamolsun tamdır. Reddiyelerden bir tanesi Türkçeye Çevrilmiştir. Kuran ilimleri isimli kitabın son bölümüne "Kuranın Tahrifi meselesi" bölümüne müracat ediniz. Yazarı Ayetullah Marifettir.
İmam Humeyniye atfettiğiniz sözde ne var anlayamadım. Ben İmam’ın söyleyip söylemediğini bilmiyorum ama sadece şunu söyleyeyim Meseleye KADERCİ Mantığı ile yaklaşanlara, "Allah böyle olmasını istedi böyle yazdı" diyenlere verilecek en güzel cevaptır. Ben Allah’ı Kabul ediyorum ama öyle bir Allah’ı değil… Çünkü ben Öyle bir Allah tanımıyorum…

Ehl-i Sünnet ile Nasibiler apayrıdır. Eserde NASİBİ geçer Ehl-i Sünnet geçmez. Nasibi ise Ehl-i Beyte kin duyan Lanet okuyan, küfreden ve onların kafir olduğuna hükmedenblerdir. Ehl-i Sünnet için bunlar söz konusu değildir.


berkehan
Neyin peşindesiniz ilk önce neden salah a namaz,savm a oruç,gasil e abdest diyoruz bir araştırın.


Fetva Meclisi
< Dördüncü Maddeyi ilk kez okuyorum ama İmamlarımızın Allah’ın izni ile Gaybı bildiğine inanırız. Buna hem Kurandan hem HAdislerden hemde Tarihden deliller sunabiliriz >

Gaybı Allah’tan başkası bilmez. Gayb, bilinmeyen demektir. Allah’tan başka kimse bilmez mealindeki ayet bu hakikati ihtar etmektedir.

Cin suresi 26. ayette Gaybı ancak Allah’ın bileceği ifade edilir. Ancak devamındaki ayette ise, razı olduğu kullarına gelecek ve geçmişten bilgiler vereceği haber verilir. Demek ki, Allah bildirirse Allahın sevgili kulları yani evliyalar da bilebilir.

Öyleyse "Gaybı ancak Allah bilir" sözünü Allah bildirmezse kimse gaybı bilemez diye anlamak gerekir. Nitekim peygamberimiz kendinden sonra olacak ve önceden olmuş bazı olayları Allah’ın izniyle haber vermiştir.

Evet Allah kendi iradesi gereği bir sevgili kuluna ( Peygamber veya evliyaya ) gaybı bildirebilir. Bu zat-ı muhteremler de kablel- vuku bir hadiseyi haber verebilir. Yani bir hadise daha vuku bulmadan önce Allah başkalarına da bildire bilir. Bu durum Allah’ın hür iradesinin de delilidir. Şayet Allah’tan başka kimse bilmez, deyip peygamber ve evliyalarında gaybı bilemediğini iddia etsek o zaman hem ayetin sıhhatine de zarar vermiş hem de Allah’ın iradesinin de kayıtlanması anlamında bir fikri peşinen kabullenmiş olacağız. Bu ise, bizim itikatımıza terstir.

Vahiy sadece peygamberlere gelir. İlham ise Allah’ın veli ve sevgili kullarından herkese gelebilir.

"O Rabbım bütün gaybı bilir. Gaybın izafîsini de mutlakını da bilir.


ömer1
öyle mi diyorsunuz? bakalım buna ne diyeceksiniz

Okudunuz mu?  Şia fırkası, caferi mezhebinde namaz

Eshab-ı kiramın tamamı evliya idi, hatta diğer evliyanın her birinden de yüksek idi. Hepsi de keramet sahibi idi.

Peygamber efendimiz Hazret-i Ömer’e ikram olmak için buyurdu ki:
(Geçmiş ümmetler içinde vukuundan önce bazı gaybları haber veren keramet ehli zatlar vardı. Ümmetimin içinde de Ömer onlardandır.) [Buhari, Müslim, Tirmizi]

(Hiçbir Peygamber yoktur ki, ümmetinde evliya bulunmasın. Eğer benim ümmetimden bir evliya varsa o da Ömer’dir.) [İ. Sa’d]

Hazret-i Ömer, Medine’de hutbe okurken, İran’a gönderdiği ordu mağlup olmak üzere iken, bu hali görüp, kumandana, (Ya Sariye, arkanı dağa ver) buyurdu. O da, dağa yanaştı ve zafere kavuştu. (Cami-ul-keramat, Kısas-ı enbiya, Şevahid, İrşad-üt-talibin)


Kayıtsız Üye
Bismillahirrahmanırrahim
İmam Humeyni nin sünni-şii dostluğu taraftarı olduğu azcık araştırma ile ortaya çıkacaktır. İmam humeyni derki ister şii olsun ister sünni her türlü İslam içinde ayrımcılık yapan her şekilde şeytana hizmet etmiş olur.sayın adminler bu yazdığınız yazıları (işinize gelmez biliyorum) bir de sayfaların resmini çekip dos doğru türkçe tercümesiyle paylaşsanız daha açık ve net bilgi kazandırmış olursunuz bizlere.
Türkiyede şii nüfusu az ancak sünni nüfusu çok. bu nedenle şii sünniyi iyi tanır ancak sünni şiayı pek tanımaz. tanısada (tabiki emperyalistlere hizmet etmek amacıyla kendini sünni gösteren bir takım gruplar) işine gelmediği için şii yi kötüler. Ehli Sünnet kardeşlerim Biz Müslümanız! sünni şii ayrımı yapan, bu iki tarafı iyi tanımadan asla doğru tespitte bulunduğunu sanmasın. Şii-Sünni kardeştir! eğer varsa şii lerin kötülediği bir sünni onlarda türkiye sünnilerinin bile müslüman kabul etmediği Vahabilerdir, emperyalistlerin Amerikanın İsrailin uşaklarıdır. vahabiler kendilerini ehli sünnetten sayar ancak hepimiz onların Peygambere (saa), Ehlibeyte (as) ve Sahabelere karsı olumsuz tavırlarını iyi biliyoruz.
Elimde ve elimde olduğu gibi internette onlarca şii-sünni kardeşlik mesajı veren İmam humeyninin kitabı ve sözleri var.
Sadece İmam humeyni değil tüm şia alimlerinin Ehli sünnete olan kardeşlik mesajlarına dair bilgiler mevcut internette.
Abna haber e bakın. Rast habere bakın.
Büyük Şia Âlimi Ayetullah Behçet derki; Ehli sünnet bizim kardeşimizdir hatta kardeşimizden de öte bizim canımızdır!
ve bunun gibi birsürü söz mevcut internette.

Şunuda unutmayın şii lerinde sünni lerinde ayrımcılık yapan, emperyalistlere hizmet eden tarafları vardır.Tabiki sadece sünnilerin değil her kesimde her mezhepte bunlar mevcut. Siz siz olun kendilerini sizden gibi gösterenleri iyi araştırın. bunu bir Müslüman olarak söylüyorum.
Gerçek irade sahibi insan sahih kaynaklara inanır. "bu sahih kaynaktır" dıyenden önce o kayaklara bir bakar. okur, araştırır. Allahın ilk verdiği emir ne idi?
"Oku" emriydi.
Vesselam


mum
< sayın adminler bu yazdığınız yazıları (işinize gelmez biliyorum) >
Hakaretleriniz, alaycı tavırlarınız yüzünden bu forumda barınamadınız.
Şiiler Müslüman değildir diyen Müslüman bilmiyorum.
Bu forumda şiiler hakkında konu açılmışsa elbette cevap yazma hakkınız var ama maalesef….
hangi Şii gelmişse hakaretlerinden dolayı atılmıştır.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Tüm Deniz Ürünleri Helal mi?

Kayıtsız Üye
arkadaşlar,insaf ehli müslüman kardeşlerim.İmam humeyninin keşful esrar kitabında ona sorulan sorular var ve de cevapları imam humeyni tarafından verilmiş.orda sorulan soruları imam humeynının fikri gibi vermek,O şahsiyete iftira atmaktır.Ayrıca nasibi , ehlibeyte düşmanlık edenlere denir.şia da,sunnilerde nasibiyi aynı şekilde tarif etmiştir.kaldı ki ehli sünnet de ehlibeyti sevmeyi farz bilmiş ve namazlarda ehlibeyte salavat göndermeyi farz bilmiştir.Ehli sünnetinde nasibiye bakış açısı şia ile aynıdır.tarihte ehlibeyt düşmanları haricilerdir.günümüzde hepsi olamamakla birlikte bir kısım vahhabilerdir.nasibiyi ehli sünnet diye çeviren ya kasıtlı yapmıştır.ya da cahilliğinden.
ayrıca yukarıda yazılanların kaynaklarda olup olmadığını bilmiyorum.olsa bile kıymeti yok.Çünkü benzer rivayetler sunni kaynaklarda da var.Önemli olan şii ve sunni alimler tarafından kabul görmüşmü.bütün muteber şia alimleri sunnileri müslüman bilir ve şiada kuran tam olarak kabul görür. cahillerin veya ingiliz,cia ,siyonist uşağı şii ve sunnilerin sözleri muteber değildir.ŞİA -SUNNİ KARDEŞTİR. VESSELAM !…


ali. koroglu
bunlar hepsi palavra . siyunist israil ve abd usaklari bunnari yazip iran dusmanligi yapiyurlar . inanmayin . gercek degildir . sadece turkiye değil belki tum dunya ulkelerinde baska sekillerde bu isi yapiyurlar haeinler . sunni ve sii hepsi musliman ve kardesdiler . gelin bir olalim ki bunnarin koku kazilsin diyurum. saigila


Kayıtsız Üye
Selam aleykum sialar hakkinda tez yazmaktayim humeynini kesful esrar adli eserini nasıl elde ede bilirim


Kayıtsız Üye
Slm aleykum ilk basta size bir sey sormak istiyodum siz sii kardesleri hemen hemen bütün müslümanların rehber olarak sectigi humeyni niye o kadar kotuliyorsunuz her kesin gorusu kendisine dir ben sunni bir ALIMI n bir kızı olarak size soruyorum sii lere karsi dusmanliginiz niye ve sunni bir medrse hocasiyim hz mehdi bunun hesabini cokkotu soracak Allah razı olsun fatimican fatimii


Kayıtsız Üye
Siilermi islam alemine mi bela olmus hade ya git ordan bana bir soylermisin sii ler suana kadar hangi fitneye bulasmislar yada ne zaman sii sunni diye taassub la ayrimcilik yapmislar bir soylermisiniz beyfendi!!!!!:|!!


Kayıtsız Üye
palavra . islami bolmek için bin bir fitne kurmus efendi buda bir tanesi ! . musliman olan birisi hiç bir sahabeye ozelliklede 4 halifeye asla kufur etmez hele kalsin humeyni gibi alim birisi . ! Allahu taala hepimizi hidayet etsin .


Kayıtsız Üye
Bilgileriniz teyit etmeden yayınlamamanizi tavsiye ederim.herkes akletmek zorundadır lakin aklını kiraya vermiş olan nice insanlar bu yorumla yanlış düşüncelere kapilabilirler. Yukarıda bahsettiğiniz kaynaklardan bazılarını kontrol ettim örneğin sia nin iddia ettiğiniz kufur ehli oluşuyla ilgili eklediğiniz nakil. Usuli Kafinin bahsettiğiniz sayfasını açıp okudum, öyle bir nakil yok. Vebal altına girmek sizin için bir onem addediyorsa ulaştığınız bilgileri kontrol edin.
Allah’a emanet olun.


humeyni kitapları, humeyninin kitapları, imam humeyni hz aişe

Bu kategoride yer alan Şia'da Ezan ve ikamede "Eşhedu enne aliyyen veliyullah" denmesinin hükmü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sahabe Düşmanı Humeyni… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.