Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:27
missa1
Abone

Dolar Euro Alıp Yatırım Yapmak Caizmi

Dolar Euro Alıp Yatırım Yapmak Caizmi

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar dinimiz açısında Dolar Euro Alıp Yatırım Yapmak Dogrumu konu hakkında dinimizin hükmü nedir ?


Yanıt: Dolar Euro Alıp Yatırım Yapmak Caizmi

Desert Rose
Döviz alım satımı, altın ve gümüş alışverişi gibidir. Altın ve gümüşün satışı caiz olduğu gibi bu da caizdir. Ancak iki tarafın peşin olması gerekir.

Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar I. 422

Bu çeşit para piyasalarında kişi, dolar ve euro gibi başka ülkelere ait paraları satın almakla her ne kadar o ülkelerin ekonomisine katkıda bulunmuş olsa da, bu işlem esnasında faizli işlemde bulunmuş olmaz. Bu itibarla, söz konusu piyasalarda, yatırım ve ticari amaçla döviz alınmasında ve satılmasında, dinen bir sakınca yoktur

Okudunuz mu?  Kin tutmak ile ilgili sözler

SİE

Kuşkusuz, para cinsinden olan şeylerin birbirleriyle değiştirilmesinde (sarf akdinde, alınıp satılmasında) bedellerin peşin olması gerekir. Bedellerden birinin veresiye olması, yapılan işlemi faize dönüştürür. Buna göre dolar ve euro gibi yabancı paraların vade farkı uygulanmasa bile veresiye olarak satılması caiz değildir. Paranın ödünç alınıp verilmesinde ise faiz cereyan etmez.

Okudunuz mu?  Putlara tapanlar toplumunun adı nedir

DİYANET…


Cevap: Dolar Euro Alıp Yatırım Yapmak Caizmi

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum. Dovizi Alınan degeri nin uzerinde tekrar bozdurulursa bu aradaki artış miktarı haksız kazanc olmaz mı?


Cevap: Dolar Euro Alıp Yatırım Yapmak Caizmi

Kayıtsız Üye
Faizli olan herşey haram degılsede caizdde degildir zaten ya yurtdısı mecburiyet olur yada kar amaçli yatırırlar buda kumara girer bunların hepsi hadislerce yasaklanmıştır haramı günahla mekruh olanıda haramla temizleyemeyiz en iyisi çok zaruret olmaksızın bu işlerden çok çok uzak durmak zorundayiz buda benim kanaatim hoşçakalın

Okudunuz mu?  Mukabele Ne Demektir?

davidddd
< yada kar amaçli yatırırlar buda kumara girer bunların hepsi hadislerce yasaklanmıştır >
kar amaçlı dolar-altın almak kumar mıdır? kumar haram olduğuna göre bu da direkt haramdır mı diyorsunuz?
para biriktirmek isteyen insanlar bunları dolara altına vs cevirmezse ömür boyunca biriktirse evini vs alamaz. 30 sene önceden beri 2000 kat değer değerlenmiş altın yani 30 sene önceden para biriktirmeye başlasaydınız şu anda ciddi anlamda pul olacaktı. ee peki insanlar nasıl evini arabasını alacak?

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin katıldığı gazveler

arifselim
Kar amaçlı olsun veya olmasın dolar euro veya altın almak caizdir. Hiç bir dini sakıncası yoktur. Delilsiz konuşmak ve bir helali haram etmek çok tehlikelidir.


Kayıtsız Üye
Aldığın her dolar israil ve Amerikan ekonomisine katkı demektup o katkılarda gidip silah alıyor ve çocukları olduruyorlar

Okudunuz mu?  Kabuk bağlamış yara gusle engel midir?

Kayıtsız Üye
Dolar alirsaniz amerikanin kasası dolar,almazsaniz dolmaz birikim yapmissaniz biseyler alin satin veya üretime gecin ülke ekonomisine katkida bulunun.😎


Kayıtsız Üye
Eee Bu devletler halki için bu halkin içinde yaşayan müslümanlar’da var tabi hizmet için Eğitim,Sağlik, vb hizmetlerdede bulunuyor para orayada gidiyor o nasıl olacak.


Kayıtsız Üye
Dövizi internet bankacılığı uzerinden alabilir miyiz? Vadeli yada veresiye değil. Bankadan istedigimiz sekilde cekebilecek gibi alınabilir mi

Okudunuz mu?  Zina eden erkek, zina ettiği kızla evlenebilir mi?

mum
Döviz değişiminde iki bedelin de akit meclisinde kabzedilmesi şart olduğundan dolayı böyle bir muâmele şekli caiz değildir. İki bedel de akit meclisinde kabzedilmediği için bu nesîe faizi kapsamına girmekte olup, haramdır.

Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmaktadır: Altını altınla birbirine denk/misli misline olmadıkça mübâdele etmeyiniz. Bir bedel diğer bedelden fazla olmamalıdır. Gümüşü gümüşe birbirine denk/misli misline olmadıkça mübâdele etmeyiniz. Bir bedel diğer bedelden fazla olmamalıdır. Aynı şekilde bunlardan (akit meclisinde) bulunmayanını (akit meclisinde) hazır bulunan karşılığında da (biri peşin diğeri vadeli olacak şekilde) satmayınız. (Buharî: 761; Müslim: 1208)

Okudunuz mu?  Haccı ekber kaç yılda bir olur

< Bankadaki Para Dövize Çevrilip Kullanılabilir mi?
Ben internet üzerinden paramın bir kısmını Kuveyt Türk bankasından Euro’ya çevirdim. Sonra hesabımdan o parayı Euro olarak çektim. Bu işlem caiz mi?
Selamünaleyküm. Yaptığınız işlemin sakıncası yoktur.
Nureddin Yıldız >

Sizin yaptığınız işlem de bu mudur / aynı mıdır.
——–

Okudunuz mu?  Osmanlı kaç yıl ayakta kaldı?

Kayıtsız Üye
Nurettin hocaya sorulan soruya benziyor. Euro olarak bankadan cekebiliyorum ama liraya cevirip oyle de cekebiliyorum. Döviz burosu yerine internetten yapiliyor islem. Vade yada kar payi yok.


Kayıtsız Üye
Şimdi son durum ne, ben anlamadım ?

Elimizdeki TL paranın değeri her geçen gün düştükçe düşüyor ve bu gidişe bakılırsa da düşmeye devam edecek. Şimdi bu durumda biz bu parayla dolar veya euro alırsak, bir zaman sonra da bunun değeri artmaya devam ederse, haram mı oluyor ? Aradaki fazlalık fark yani (bozdurmaya kalktığımız zaman).

Okudunuz mu?  Yaşamaktan Zevk Alamıyorum

mum
< Nurettin hocaya sorulan soruya benziyor. >
O zaman hocam demişse bana söz hakkı düşmez:)
< bir zaman sonra da bunun değeri artmaya devam ederse, haram mı oluyor ? >
Neden haram olsun?


dolar haram mı, dolar alıp satmak caiz mi, dolar almak caiz mi

Bu kategoride yer alan Kızlarda ergenlik hakkındaki sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dolar Euro Alıp Yatırım Yapmak Caizmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.