Anasayfa
10 Kasım 2021, 10:25
missa03
Abone

Kabuk bağlamış yara gusle engel midir?

Kabuk bağlamış yara gusle engel midir?

Kayıtsız Üye
kabuk baglamış yara gusül için bir engel teşkil edermi..


Cevap: kabuk baglamş yara gusüle engelmidir?

muvahhidim
Kardeş;
Kabuk bağlamış yara gusle engel değildir.!
hatta suyun yaranıza zarar vereceği endişesi varsa, yaranın üzerine mesh yapabilirsiniz.!

O’na emanet ol..
celle celeluh..


Cevap: kabuk baglamş yara gusüle engelmidir?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sayenizde bilgiye ulaştım çok teşekkür ederim

Okudunuz mu?  İslamda cemaatin önemi

Yorum: Kabuk baglamş yara gusüle engelmidir?

Firat0101
Selamın Aleyküm Kardeşim Cok Korkuyorum Sol kolumda yag sıçradı ve sonrasında su topladi o patladı üstündeki deri kalkdi ama kabuk tuttu altı ve birde say ayak bilegimin biraz üstünde 3 yerinde cizik olustu ve ciziklerin yeride hep kabuk tuttu çok endiseliyim bu konuda gusül abdestine engelmidir bu durumlar ALLAH rizasi için cevap cerin teşekkürler smdiden

Okudunuz mu?  Tuvalete girerken hangi ayakla girilir

mum
Kabuk gusül ve abdest almaya engel olmaz, yıkayın yada su zarar veriyorsa üzerini mesh edin yeter.


Konist
Selamün aleyküm hocam,cünüpken bir yaram(tırnağın beyaz hilal kısmın kök kısmı ve et arası açılıp oyuk oluştu,tırnak soyuldugundan tırnak kökünden soyuk koptu)Bu yaranın ve oyuğuna gusül abdesti alırken su yedirmedim unuttum,sadece ellerimi yıkadım birkaç saat sonra aklıma geldi yıkadım parmagımı ama oyuk kabuk bağlamış ve kapanmıştı ( o ıslanmayan yaranın alt kısmı ıslanmadan kaldı oyuk kapandı üstü kabuk bağladı)sualim cünüpken ıslanmayan tüm yaralar et kabuk baglayıp üstü kapanınca hep cünüpmü kalır(Hanefî mezhebinde yara gusulde mesh edilebilirmiş ve sonradan iade edilmezmiş,ama ben mesh etme niyetiyle değil yıkama niyetiyle girdim yıkanmadı. ayrıca unutulan bir yer daha sonra sadece o kısmın
yıkanması yeterliymiş fakat yara kabuk bağladı altı yıkanmadı,oyuk kapandı) Hanefî mezhebine ve erkek kişiye göre fetvanız nedir?
Saygılarımla,selam ve dua ile kalınız…

Okudunuz mu?  Anne evladına hakkını helal etmezse ne olur

Selamün aleyküm muhterem hocam,Cünüpken bir şekilde gusül abdesti ertelenirse (yatsıdan sonra sabah namazında almak için, elektrik veya su kesikse, tansiyonun çıkmışsa,vb…) Ve bu esnada ufak yada büyük yaralanırsak; üzerinden zaman geçtigi için yara kapanmaya başlamış,kabuk bağlamış yada iltahaplanmış, derinliği kaybolmuş yada oyuğu kapanmış oldugunda gusül abdesti alırken yaranın altı,içi,ilk hali yıkanmadıgı için;gusul abdesti geçerli olurmu? Gusul abdesti alsanda cünüplük devammı eder.(her kılın altında cünüplük vardır,iğne ucu kadar su değmeyecek yer kalmaması için) benim vucudumda ufak bir yara ve oyuk vardı ve ben gusül alırken oraya iyice su yedirmedim unuttum,gusulden birkaç saat sonra aklıma geldi fakat oyuk ve yara kapanmıştı (gerçi Hanefî mezhebinde yara mesh edilebilir ve iyileşince iadede edilmez ama benim niyetim mesh etmek değil yıkamaktı ,unuttum) tedbiren ben yarayı kapanmış halde tekrar yıkadım(gusulde unutulan yer daha sonrada yıkanabilir olduğundan)bu yaranın iç kısmı,ilk hali,kabuk altı yıkanmamış oldu.
Almış oldugum gusül abdesti ve daha sonraki alacağım gusuller geçerli olurmu?
Hanefî mezhebine ve erkek kişiye göre fetvanız nedir?
Saygılarımla,selam ve dua ile kalın hocam.şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Tarsus çöreği

ACİLSERVİS
Kabuk bağlamış yaranın altı cenabet kalır diye bir şey yok. Üst taraf yıkanır yeterlidir. Ayrıca bir namaz vaktinde bir yara anlattığın hale gelmez. Gelse de sadece üst tarafın yıkanması yeterlidir. Bir namaz vaktini cenabet geçirip namaz kılmamak haramdır.


kabuk bağlayan yara gusül, kabuk bağlamış yara gusül, Konist

Bu kategoride yer alan Arapça isim tamlaması ile ilgili örnekler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabuk bağlamış yara gusle engel midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.