Anasayfa
3 Haziran 2023, 5:51
Namaz
Abone

Namazı bilmeyen kişi hatalı kıldığı namazdan sorumlu olur mu ?

Namazı bilmeyen kişi hatalı kıldığı namazdan sorumlu olur mu ?

Kayıtsız Üye
Merhaba ben namaz kılmaya yeni başladım herşeyi iyii yapıyorum sadece seçdeden kalkarken duzgun kalkamıyorum yerden yardim alıyorum kendimi Allah C.C. mahcup hisediyorum gunah işliyorum galiba acaba namazı bırakmalımıyım kalmayı ögrenene kadar bana yardımçı olurmusunuz teşekurler


Yorum: Namazı bilmeyen kişi hatalı kıldığı namazdan sorumlu olur mu ?

arifselim
Merhaba kardeşim. Yerden kalkarken destek alarak kalkabilirsin bunun namazına bir zararı yoktur. Hanefilerde destek almadan kalkmak bir sünnettir ama namazın bir şartı değildir. Zamanla alışırsın ona da. Sakın böyle bir şeyden dolayı namazını bırakma.

Okudunuz mu?  Teravih namazı müezzinliği nasıl yapılır ?

Yorum: Namazı bilmeyen kişi hatalı kıldığı namazdan sorumlu olur mu ?

Kayıtsız Üye
Ben namaza baslayali 3-4 ay oldu
Bugün mescitte kizlar bana namazı bastan sona yap yanlis kildigimi soylediler dogrusunu anlattilar.. 3-4 aydir günah mı isledim namaz kilarak? Bilmiyordum..


Yorum: Namazı bilmeyen kişi hatalı kıldığı namazdan sorumlu olur mu ?

arifselim
Allah kabul etsin. Namazı bozan ve bozmayan durumlar vardır. Hata yapmakla günaha girmezsin. Ne yanlışı söylediler onu bilmeden sana cevap veremeyiz. İlk önce namazı bozan bir şey olup olmadığından emin olmalısın. Ayrıca mutlaka bir İslam ilmihali almalısın ve ordan iyice öğrenmelisin.

Okudunuz mu?  Kadınların namaz kılışı ile ilgili hadis

Kayıtsız Üye
Kaza orucu tutuyorum ve tuttuğum kaza oruçlarını imsak vaktinden sonra niyetledim bilmeden kabul olur mu yoksa yeniden tutmam gerekir mi


arifselim
Hanefilere göre, ramazan orucunun kazası ile vakti belirtilmemiş adak orucuna, nafile olarak başlanıp bozulmuş oruçların kazasına ve kefaret oruçlarına niyet, akşamdan itibaren imsak vaktine kadar niyet edilebilir. İmsaktan sonra edilen niyet geçerli olmaz.


Z3Rostfx
İlk başlarda namazlarda belirli hatalar yapıyormuşum namazdan öncede yapıyormuşum sonra doğrusunu öğrendim ve düzelttim acaba günaha girmiş miyimdir? Kazalarını kılmam mı gerekir?
Ne yaptın derseniz abdestten önce istibra yapmıyordum (gusül gerekli olduğunu bilmiyordum) sonra öğrenince düzelttim.

Okudunuz mu?  Kurban kestikten sonra kılınan namaz farz mıdır sünnet midir?

Hoca
Kıldığın namazlar geçerlidir bundan sonra istibra yaarsın


Hatice
Ben çok unutkan biriyim namaz kılarken bazen kaç rekat yada duaları unutuyorum acaba günahmı işliyorum


mum
Elinizde olmayan bir durumdur ondan dolayı günahı olmaz ama hem doktora gidin hemde hafız dualarını okuyun


Kayıtsız Üye
Bende namaza yeni basladim unutuyorum yanlis kiliyorum mesela onceden yatsi namazında iki kere oturulup ettahiyyatu salli barik rabbena okunuyormus ben onu selamdan önce yapiyordum sonra duzgun kilmaya calstim ama 2tane cocugum var sürekli basimda konusuyorlar 😊😊 unutuyorum kabul olur mu kildigim namaz smdiden teşekkürler 🙂🙂

Okudunuz mu?  Vitir namazı ile ilgili ayetler

Şem’a
< yatsi namazında iki kere oturulup ettahiyyatu salli barik rabbena okunuyormuş >
Yatsı namazının farzında ilk otururşunda salli barik okunmaz, son oturuşta okunur.
Siz üzerinize düşeni yapın kabul olması Allah’a aittir. Mutlaka bir diyanet islam ilmihalini alın okuyun


Kayıtsız Üye
Merhaba ben oruc tutuyorum ama namaz kilmayi bilmiyorum onun yerine kuran okuyorum aceba kabul olurmu yoksa daha fazla günahmi islemis olurum? Lütfen yardımcı olun..


ACİLSERVİS
Allah sana namazı emretmiş namaz yerine kuran okumak seni namazın borcundan kurtarmaz. Dinin direği namazdır onu yıkarsan ortada bir şey kalmaz.

Okudunuz mu?  Namazda nelere dikkat edilmesi gereklidir?

Kayıtsız Üye
Merhaba 10 aydır namaz kılıyorum fakat ben kıyafet temizliğini sadece dışımızdaki çamaşırlar için sanıp iç çamaşırlarına dikkat etmiyordum.Namazlarım için kaza mı kılmam gerek ?


Hoca
İç çamaşırında namaza engel olan NECASET varsa namazın kaza edilmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben 5 senedir namaz kiliyorum. Ingilot markasinin helal sertifikali su ve hava geciren ojelerini kullaniyordum. Aslinda bunun yalan oldugunu ogrendim. Kac sene kildigim namaz bosa mi gitti ?


arifselim
Merhaba. Söz konusu olan bu kozmetik ürün hakkında bilgimiz yoktur. Esas olan abdest alırken suyun deriye temas etmesidir. Eğer kesin bir şekilde suyun temas etmediğini düşünüyorsan bu halde abdest geçersiz olur.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken uyumak namazı bozarmı

fadimetezcan
Hocam ben namaz kılmayı unuttum bazı yerlerde hata yapıyorum.sürerin.hepsini bilmiyorum bildimi okuyom namaz kılmayı çok istiyorum sizce bazı kıldım yanlış olunca devam etmelimiyim günaha girermiyim


Şem’a
Namazı doğru ve eksiksiz kılmanın sadece bir yolu var o da şudur:
Diyanet İslam İlmihalini alın ve namaz bölümünü okuyun
İlmihal okumayanlar bir ömür namazı eksik veya fazla kılarlar.

En az bilmeni gereken dualar Fatiha Tahiyyat ve iki tane zammı suredir.


Kayıtsız Üye
Hocam ben namaza yeni başladım dört rekâtlık namazda iki rekat arasında Tahiyyat oturuşu yapmadan kılmışım üç dört aydır. Dört rekâtı iki rekat arasında sadece subhaneke okuyarak kıldım sünnet ve farzları. Acaba namazlarım geçersiz mi olmuştur.

Okudunuz mu?  Evde eşimle beraber cemaatle namaz kılmak istiyorum Bunun için nasıl niyet etmem gerekir?

vel Fecr
Allah teala inş namazlarınızı kabul etmiştir. kaza etmeniz gerekmez. bundan sonra dikkat ederseniz.

Sen bildiğinle amel et bilmediklerin sana öğretilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm öncelikle. Namaza başlayalı birkaç ay oldu. Ne zamandır böyle yapıyorum bilmiyorum ama vitir namazının ikinci rekatında oturunca tahiyyattan sonra salli-barik dualarını da okuyordum. Yeni öğrendim okunmadığını. Kıldığım vitir namazlarının kazası gerekir mi?


ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam Hayır kaza etmen gerekmez. Salli barik okuman namazını bozmaz.

Okudunuz mu?  Boy ve namaz abdesti alırken doğru aldığım halde sanki yanlışmış gibi geliyor

ali46
1) selamınaleyküm hocam önceden kıldığım teravih namazlarında 3üncü rekata kalkıldığında sübhaneke okunup sonra namaza devam ediliyormuş ben orada besmele çekip imamın fatiha okumasını bekliyordum araştırıp öğrendim doğrusu sübhaneke okumak gerekiyormuş benim yıllardır kıldığım namazlarım kabul olmadı mı acaba ve de orada sübhaneke okumadan teravihi kılsak namaza bir zararı olur mu ?

2)namazda duayı eksik okumak veya fazladan okumak namazı bozar mı kaza gerektirir mi yoksa kafama takmadan namazıma devam mı etmem gerekir örnek verecek olursam yatsı namazının 3 ve 4.üncü rekatlarında zammı sure okumak veya yine yatsı namazının farzında oturuşta salli barik dualarını da okumak

Okudunuz mu?  Kadın namaz kılarken erkek görürse namaz bozulur mu?

ACİLSERVİS
Subhanekeyi okumak yada okumamak namazı bozmaz. Fazla sure okumakta namazı bozmaz. Ancak öğrendikten sonra bile bile yapmayacaksın. Öğrenmişsin artık uygulamaya geçeceksin. Geçmiş namazlarında geçerlidir bu nedenlerden dolayı bozulmamıştır.


Kayıtsız Üye
Ben 3 aydır namaz kılıyorum fakat ikindi namazının farzın da yanlışlık yapıyor muşum 3 ve 4. rekatlar da sadece Fatiha yi okumamız gerekmiş fakat ben Fatiha ve bir sure okuyordum kılmış olduğum namazlar kabul olur mu


Ensar
3 ve 4. Rekâtlarda bilindiği üzre fatihadan sonra zammı süre okunmaz peki okuduysanız ne olur; bunda hiçbir sorun yok sehiv yanılma secdeside gerekmez namazınız kabul olmuştur. Allah kabul etsin.

Okudunuz mu?  Eşlerin yanyana namaz kılamalarında sakınca varmıdır?

namazı yanlış kılmak günah mıdır, yanlış kılınan namaz kabul olurmu, namazı bilmeden yanlış kılmak

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken çok terliyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı bilmeyen kişi hatalı kıldığı namazdan sorumlu olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.