Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Namazda hatalı okumak namazı bozar mı?

Namazda hatalı okumak namazı bozar mı?

DELFİN
Bilmeden yanlış okumalar olabilmektedir.Bu durumu fark eden zaten sehiv secdesi yapar.Fakat bilerek kasten değiştirmek yada okumak namazı bozar.


Namazda Sureleri Yanlış Okumak

Svvl
Merhaba, namazda yanlış okunan surelerde anlam değişmesi olmuyorsa namazın bozulmadığını öğrendim ancak her yapılan yanlışın bozup bozmayacağını nereden bileceğiz ki?Arapça’ya hakim olmak gerekli değil mi?? Örneğin ben ünlü harflerde karıştırıyorum,doğrusunu öğrenmeye çalıştığım zamanda da yanlışlar yaptığım oluyor. İşe genel anlamda bakıyorum kendim için; manasının değişip değişmediğini bilmediğimden sürekli namazı bozmam anlamına geliyor. Açıkçası sürekli bozup tekrar baştan kılmada da yılgınlık oluyor.

Okudunuz mu?  Rukudan kalkarken ne söylenir ?

Yorum: Namazda hatalı okumak namazı bozar mı?

mumsema
Namazı öğreninceye kadar yapılan yanlışlar namazı bozmaz, mutlaka bir ilmihal alın okuyun ve Kuranı okumayı öğrenin


Yorum: Namazda hatalı okumak namazı bozar mı?

Sahra 2001
Bazen namazda acayib kötü sözler geliyor zihnime, misal veriyorum Fatiha suresinin 3 ayetini("meliki yevmiddin")birinci kelimesini okudumda yani "meliki" birden kekeliyorum cünkü o çok kötü sözler geldiğinden

Okudunuz mu?  Ezandan önce sünnet kılınır mı

Yani bazan böyle oliyor

Kekeliyorum ve ondan sonra tekrar okuyorum ayeti

Bundan bir sakincasi varmi

Tekrarladiğim içn yani mana bozulur kekelediğim için?

Yada rükü da olsun

Kekeledim için Subhane Subhane rabbil azim bazen geliyor

Bunlar namazı bozar mı


Hoca
Kekeleme ve tekrarlama namazı bozmaz

Okudunuz mu?  Namaz kılarken birisiyle göz göze gelmek

duzgunomer
Namazda fatiha veya tehiyyat’ı yanlış okuduğumuzda(bir harf yada bir kelime, bir cümlede olabilir) yanlış okuduğumuzu mu düzeltmeliyiz yoksa cümleye baştan mı başlamalıyız yada sureyi yeniden mi okumalıyız. Sureyi yeniden okuduğumuzda namazın sıhhati bozulur mu?


kış
mumsema selamun aleyküm ben namazlarımda namaz sürelerini ve tespihleri bir türlü düzgün söylemeyi başaramıorum böyle oldugundan dolayı içime çok dert olmaya başladı bu durumu düzeltmeye calışşam dahi örnek olarak sübhane rabbiyel azim yerine sübane rabiyel azim diyebiliorum sübhaneke okurken mesala sübhanekellahümme yerine sübanekelahüme bir türlü hiç birini oldugu gibi okuyamıorum dilim kaldırmayı başaramıor ne yapabilirim ibadetlerime bir zararı olurmu

Okudunuz mu?  Vitir namazı kılmak zorunlu mu?

mum
Subhaneke gibi okunmadığı halde namazın kabul olduğu dua ve tesbihlerde sorun olmaz ama fatiha suresi, zammı sureler ve tahiyyat sağlam olmalı.
Mutlaka bir hoca sizi dinlesin ve düzeltsin.


Erdogan
Selamun Aleykum kardeslerim ben uzun bir suredir namaz kiliyorum fakat daha yeni fark ettim kevser suresini okurken fesalli li diye okunurken ben fesalli diye okumusum yani "li" yi okumamisim acaba namazlarim kabul olurmu sağolun

Okudunuz mu?  Düzenli namaz kılmanın yolları

Şem’a
Fatiha suresinden sonra zammı süreyi hatalı okumak namazı bozmaz size tavsiyem mutlaka ezberlediğiniz süreleri bir hocaya dinletin
Çünkü biz hocalar dahil zamanla dil sürçmesi yaşayabiliyoruz unutabiliyoruz arada bir de olsa senede bir iki defa ezber bildiğimiz sureleri birine okutmak lazım dinletmek lazım hatalar bu şekilde giderilebilir

Okudunuz mu?  Namaz ezandan ne kadar sonra kılınır?

Nisaw
Namazda kureyş süresinde türkçe okunuşunda ellezi et diye yazıyordu bende namazda öyle söylüyordum ama tecvitli ed diye okunuyor ben namazda et diye okuyordum namazım bozulur mu anlamı değişiyor mu tekrqr kılmam gerekir mi cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler


ACİLSERVİS
Tecvitlide ed diye değişmiyor yine t kalıyor ama oradaki t kalın t dir. Sadece Türkçe yazılışından ezberlemek doğru değil. Youtubeden sesli olarak dinlemek gerek. Mümkünse Arap hocalardan dinleyin.

Okudunuz mu?  Secdede burnun yere değmesinin hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum, ben bu zamana kadar te harfine te olarak, tı harfini de ta olarak okuyordum. Namazlarımı vs. tekrar iade etmem mi gerekli? Mesela sıratallezine olarak okuyordum.


arifselim
Aleykum selam. Özellikle de mahreclerle ilgili soruları ve cevapları yazılı olarak çözmek oldukça zordur. Sana isabetli bir cevap verilebilmesi için bir cami imamına giderek yardım istemeni tavsiye ederiz.

Okudunuz mu?  Yatsı namazından sonra tebareke okumak

sureyi yanlış okumak namazı bozar mı, namazda yanlış okumak, yanlış okumak namazı boar mı

Bu kategoride yer alan Birden çok yerde evi olan bir kimse, buralara gittiğinde seferi olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda hatalı okumak namazı bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.