Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

İçinde alkol bulunan krem kullanmak caiz mi?

İçinde alkol bulunan krem kullanmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar dinimizde bir kişi İçinde alkol bulunan krem kullanmak caiz mi dini hükmü hakkında bilgi verir misiniz ?


Yorum: İçinde alkol bulunan krem kullanmak caiz mi?

arifselim
İslam dini alkolü necis olarak bildirmiştir. İnsanı sarhoş eden her türlü şeyin azı da çoğu da haramdır. Krem, kolonya, parfüm ve benzeri ürünlerin içerisine konulan ve sarhoş etme özelliği bulunmayan alkol mikdarı ise necaset olarak kabul edilmemiştir. Elbette ihtiyaten kullanılmaması daha iyidir. Tüm bu şekilde olan ürünler hanefi mezhebine göre necis olmadığından namaza da engel değildir.

Okudunuz mu?  Büyük günah işleyen tevbe ederse tevbesi kabul olunur mu

Yanıt: İçinde alkol bulunan krem kullanmak caiz mi?

konya442
Selamun aleykum otobusdeykene tam oturuyordum ve tam aykabimin orda icki dökülmüsdi ve corap kisa oldu için belki ayama necis bulasmistir bene Allah izin verirse gusül alcaktim ve simdi diyom ya ayamdaki necis gitmese bosa gusül olur ve kabul olmaz mi acaba. Ve acaba cekete bulasmismidir necis dahada yeni yikandiydi simdi ceketi cikarmazam sajincsi olur mu ve necis ceketinde varsa ve sadece ceketi cikarip namaz kilabilirmisin

Okudunuz mu?  Psikolojik nedenle evlenememek

kremlerdeki alkol haram mı

Hoca
konya442 @
Otobüste alkolün ne işi var anlamadım ama…
Alkol bulaşan yer yıkanır ama vesvese oluşmuş tüm elbise ve vücudunu yıkaman zor olmasa gerek.


Kayıtsız Üye
Es selamu aleyküm hayırlı günler güneş koruyucu kremi kullanıyorum korunmak için içeriğinde alkol yazdıgını farkettim kullanmam dinen doğru olur mu ?

Okudunuz mu?  Secdede elin başparmağı

mum
Tüm ilaçlarda ve tüm kozmetik ürünlerinde etil alkol var maalesef.
Hanefi mezhebi imamı İmam azam içilmedikten sonra kullanılabilir ve necis olmadığı için namaza da engel değildir der.
İmam şafii kullanın ama namaza başlamadan yıkayın der çünkü necis sayıyor.


Kayıtsız Üye
Bende bu konuyu araştırıyordum.Bende güneşten korunmak için krem aldım içinde alkol var yazıyordu.Şok oldum tereddüte düştüm.Ama içilmedikten sonra bişey olmaz diye yazmışlar.Kararsızım.

Okudunuz mu?  İzinsiz evlenmek caiz mi?

sare e
Dudak nemlendiricisi almıştım. İçinde alkol olup olmadığına bakmak sonradan aklıma gelmişti. stearil türünde alkol varmış. Hanefi mezhebine göre krem kullanımı caizmiş. Ama mesele dudak kremi olunca tekrar sormak istedim. Çünkü yutulması riski var. Kullanmak caiz midir?


Omer Faruk
Güzel kardeşim,

Okudunuz mu?  Gazoz içmekte sakınca var mı,gazoz içmek haram mı?

Hanefi mezhebine göre içilmedikten sonra alkol içeren şeyler ihtiyaçlar için (temizlik, dezenfekte, krem vs. ) kullanılabilir. Kaldı ki alkol dediğiniz şey yediğiniz meyvede kullandığınız kremin içinde varolandan daha fazla var. Nasıl ki meyve yemeniz bu anlamda haram değilse krem içinde bulunan ve üstelik ağzınızın içine değil dudağınıza sürdüğünüz de haram değildir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin sevdiği renkler nelerdir?

Vesveseye gerek yok. Ancak dudağınız için doğal yağlar kullanmanızda dinen değil sağlığınız için daha faydalı olduğunu da ekleyelim. Çoğu deri rahatsızlığında ve dudak çatlamasında zeytinyağından daha harika bir yağ tanımıyorum.

Selametle…


muvaffak
İbadet ederken içinde alkol olan maddelerin kişinin üzerinde sıkılmış/sürülmüş olması ibadetin sıhhatine ile alakalı tehlike oluşturabilir. Dolayısıyla ibadet etmeden önce bahsedilen maddenin temizlenmesi tavsiye edilmiştir. Dudak nemlendiricisinde kullanılan alkol türü içilmek için üretilmeyen, tıbbi amaçlar/kozmetik amaçlar için üretilen bir türdür. Dolayısıyla belli bir amacı olduğundan ve direkt oral yoldan tüketilme amacıyla satın alınmadığından yutma ile alakalı endişe etmeniz yersiz olur. Fakat bu ürünlerin kullanılacaksa alkolsüz olanı, imkan varsa içindeki maddelerin yan etkileri üzerine okuma yapılması elzemdir.

Okudunuz mu?  Hipnoz bilinçaltı ve ergenlik

alkollü krem kullanmak caiz mi, stearil alkol caiz mi, alkolsüz kremler

Bu kategoride yer alan Çocuklar Okula Giderken Okunacak Dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçinde alkol bulunan krem kullanmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.