Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:27
Sizden
Yönetici

Allah’ı o kadar seviyorum ki bazı küçük günahları işlemekten korkmuyorum

Allah’ı o kadar seviyorum ki bazı küçük günahları işlemekten korkmuyorum

WESTIN
ALLAH i o kadar seviyorum ki eğer beni cehennemine gondermek isterse yaptigim bazi yanlislardan dolayi onun sevgisiyle beraber onun cehenneminde yanabilirim yanlis mi düşünüyorum yoksa dogrumu ? siz nedersiniz?


Cevap: ALLAH i o kadar seviyorum ki bazi küçük gunahlari islemekten korkmuyorum

ravza 2
Küçük dediğiniz günahlar alışkanlık yapmasın büyük günahlarada vesile olur sonra bence RABBİMİZİN istemediği hiç bir şeyi yapmamaya gayret edelim inşALLAH günahın büyüğü küçüğü olurmu?

Okudunuz mu?  Haram malı satın almak caizmidir?

Cevap: ALLAH i o kadar seviyorum ki bazi küçük gunahlari islemekten korkmuyorum

Zeineb
Ben de bazen çok sevdiğim bir yemek olunca, Allahım affet, kafir gibi yemek yiyorum ama, amma da güzel yaratmışsın ben ne yapayım diyorum, tevbe ede ede yiyorum yemeği 😀
O aslında Allahın merhametinden faydalanmak gibi birşey, çok da güzel ama şiddetini düşününce, merhamet akla bile gelmiyor.

Okudunuz mu?  Dil sürçmelerinden oluşan hatalardan sorumlu olur muyuz?

Cevap: ALLAH i o kadar seviyorum ki bazi küçük gunahlari islemekten korkmuyorum

HAMMADUN
Allah’ın MÜMİN KULU‘na, NAR‘ıda hoştur, NUR‘uda. Ancak Allah’ın MÜMİN KULU devamlı TAKVA ÜZERE YOL ALDIĞINDAN, günah işlemede veya kusurlu bir hal üzere olmaktan daima Allah’a sığınır. Zira yanında kendisini her yere taşıyan ve hakkında rabbine her daim rapor vermeye hazır bir binek taşımaktadır. Şahit olarakda o kullandığı vücut bineği kendisine yeter de artar bile. Onsuz hiç bir iş yapmadığından dolayıda gizli saklı hiç bir şeyin varlığından söz etmeside mümkün olmamaktadır.

Okudunuz mu?  Evlilik programlarını izlemek haram mı?

allah-u Taala’dan ümid kesilmez. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümit kesmez.

Ancak unutulmamalıdır ki; şeytan Aleyyullana her ne kadar cahil olsada, yüzyılların vermiş olduğu bir tecrübe ve allah-u Taala’nın sıfatları hakkında yeterli bilgiye de haizdir.

BEN Allah’ı çok seviyorum. Güzel bir cümle olarak görünsede, BEN’lik var. Burada şunu unutmamak gerekir. Allah’u Taala, her kimki ben der. O halde, hayır sen değil, BİZ der. Ayeti kerimelerinde allah-u Taala, kendisi hakkında ya BİZ AZİMUSSAN yada O Allah’ ki diye bahseder. Asla BEN demez. Siz dahi inşaAllah BEN değil BİZ deyiniz. BEN’likten Allah’a sığınıp, şeytan’ın oyun sahasında piyon olmayınız.

Okudunuz mu?  Yatsı namazı vakti

Bir ikinci husus ADL sıfatıdır. ADALET. allah-u Taala, adalet sahibidir. Onun hükmü her insan için adaletle hükmetmekten geçer. Sen rabbini MAHKEMİ-İ KÜBRA (Büyük Mahkeme)’de küffarın şu sözüyle zor durumda bırakmak istermisin.

O Rahmet etmeye çalıştığın KUL’un varya, İşte o dünyada aynen bizim gibi hal ve hareketlerde bulunuyor. Bizim işlediğimiz ve gittiğimiz her şer iştede bize iştirak ediyordu. Şimdi sen onu RAHMAN sıfatınla burada koruyarak. ADALET sıfatını yokmu sayacaksın…… deseler. Ben seni o kadar çok seviyordum ki; bunlarla birlikte aynı işleri sana güvenerek yapmaktan da asla imtina etmedim diyebilecekmisin.

Okudunuz mu?  Bir kıza şehvet hissi duymadan güzel mi diye bakmak yanlışmıdır (evlenmek amaçlı)

Cehenneme girmek mi zor, bu sözü SARF ETMEK ZORUNDA KALMAK‘mı zor.

Hülasa değerli kardeşim; Şeytan Aleyyullana TAKVA’dan VURUR.

Var bundan sonrası hakkında da, dostun olanla, ebedi düşmanın arasında nasıl bir yol çizeceğin ve hangi yolda ilerleyeceğin hakkında da, kendi kararını kendin ver. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Cuma namazını kıldıktan sonra öğle namazı kılınırmı?

şaf_ak
bilerek yaptığınız küçük günahlar dağ gibi olurda haberiniz olmaz! ayrıca çok cesursunuz.. bir çakmak yakın ve alevine elinizi tutun bakalım ne kadar dayanabileceksiniz..Allahtan cennetini istemek varken???


mhyilmaz
Günah işlemekten kaçın doğru irşey değildir hem Allah iyi kullarına cennetine koyacaktır.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra

mematii
< ALLAH i o kadar seviyorum ki eğer beni cehennemine gondermek isterse yaptigim bazi yanlislardan dolayi onun sevgisiyle beraber onun cehenneminde yanabilirim yanlis mi düşünüyorum yoksa dogrumu ? siz nedersiniz? >

Allah’ı (c.c) çok sevdiğini söyleyen kişiye düşen vazife, çok sevdiğinin hatırını gözetmek ve emirlerine riayette titizlik göstermektir. Hem sevdiğini söyleyip, hemde sevdiğinin hatırını gözetmeyen kişi, davasında da sevgisinde de yalancıdır.

Okudunuz mu?  Kim Lanetli? Lenetli olan nasıl anlaşılır?

Mü’min sürekli havf ve reca (ümit ile korku) arasında olmalı ve Allah’ın mekrinden emin olmamalıdır. Her zaman bu halini muhafaza etmelidir. Herkes için önemli olan husus, son nefesi kurtarmaktır ve dünyada iken bunun gayreti içerisinde olmalıdır. Unutulmamalı ki kişi dünyada hangi hal üzere yaşarsa, son nefeste de o hal üzere gider. Yine, gözümüze küçük gözüken günahlar işlene işlene zamanla büyük günaha dönüşürler ve sahibini cehenneme sürüklemeye kâfidir (Allah cümlemizi muhafaza eylesin. Amin)

Okudunuz mu?  Yecüc Mecüc Tarafından Öldürülen Şehit Olur Mu ?

Ariflerden biri der ki; "Günahın küçüğü büyüğünden ziyade, kime karşı işlendiği önemlidir."

Vesselam..


hbevci
seytanın ınsan aklını karıstırıp suca yoneltme egılımıdır ,o vesvese,kandırmaca.
oyle bır dusuncenın ıslamda yerı yok.

Bu kategoride yer alan Ergenlik döneminde yapılan inanılmaz hataların telafisi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ı o kadar seviyorum ki bazı küçük günahları işlemekten korkmuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.